גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עתיד הרפואה בשלט רחוק: רופאים באוסטרליה יעשו משמרת לילה בארה"ב

משאבת הנקה שאוספת מידע, הולוגרמות שמספקות מידע לרופאים בלי להביט במסכים וניטור מרחוק של בתי חולים - חברת פיליפס בונה מסלול בריאות מקיף ועתידני לצרכן ● יארון טס, סמנכ"ל חדשנות ואסטרטגיה בחברה, אומר שהטכנולוגיות קיימות, אבל הדרך להטמעתן ארוכה: "רופאים בבתי חולים לא מרגישים אחראים לבריאות החולים, אלא שתפקידם לתקן מה שמקולקל. לכן המערכת קורסת"

יש בית חולים בשם אמורי הלת' בג'ורג'יה, ארה"ב, שבו רופאים כמעט לא צריכים לעשות משמרת לילה, מספר יארון טס, סמנכ"ל חדשנות ואסטרטגיה בחברת פיליפס. איך זה יכול להיות? "בלילה חדר טיפול הנמרץ שלו מנוטר מפרת' שבאוסטרליה, ושם השעות הפוכות".

ומי מטפל בפועל בחולים, במקרה שהם צריכים משהו פיזי?

"יש אחיות בכוננות, אך הן לא מסתובבות ליד המיטות כדי לנטר את החולים בלילה, אלא מגיעות רק כאשר דרוש משהו. לכן נדרשות פחות אחיות כדי לטפל באותו מספר מיטות. יש גם רופא כונן שמגיע כשיש צורך, אולי ממחלקה אחרת בבית החולים. הוא יכול להגיע בתוך פחות משעה אם מתרחש שבץ, לדוגמה. בבית החולים גילו שלעתים קרובות אפשר לייצב את החולים בלילה בעזרת אחות ורופא מרחוק, ואת רוב הפרוצדורות החשובות הרופאים יבצעו בבוקר, כשיגיעו עירניים ומרוצים".

בית החולים משווק זאת כ"עוד זוג עיניים על כל חולה", ולא כתחליף לרופאים הקיימים. כלומר, ייתכן שהרעיון שהרופאים לא יגיעו למשמרות הלילה עדיין לא מומש במלואו בבית החולים הזה. אבל זה הכיוון שהוא הולך בו.

הניטור האוסטרלי של בית החולים בג'ורג'יה מתבצע באמצעות מערכות רפואה בענן של חברת פיליפס, פעם חברת מכשירי הדמיה גדולים בבתי חולים, מוצרי צריכה אלקטרוניים לבית ותאורה. היום פיליפס מתמקדת בתחום הרפואה בלבד - הדמיה, ניטור, מוצרי בריאות לבית ובריאות דיגיטלית.

"התפקיד שלי בארגון הוא לדמיין לאן השווקים הולכים ואיך אנחנו יכולים להתחבר למגמות ולהוביל אותן על בסיס היכולות הקיימות שלנו", אומר טס.

טיפול וניסוי במקביל

לדברי טס, אחד הטרנדים המובילים היום הוא "קונסיומריזציה" של הבריאות, כלומר הפיכת הבריאות למוצר צריכה, ובמובן הזה פיליפיס מרגישה בבית: "החברה תמיד פיתחה את המוצרים שלה לצרכן". כיום, היא מפתחת לדוגמה מוצרי בריאות בתחום ההיריון והטיפול בילוד בשנתו הראשונה, המיועדים לצרכנים. "אנחנו מפתחים מוצרים להורים - ממוצרים שדורשים דיוק רפואי כמו מוניטורים למניעת מוות בעריסה, ועד מוצרים כמו משאבות הנקה, טוחני מזון ואפילו מוצצים.

"אנחנו מנסים לאחד את המוצרים הללו לפתרון משולב, בעזרת אפליקציה להורים צעירים, שבה הם יכולים לחפש מידע ולשאול שאלות. אנחנו גם שואלים אותם שאלות, וכך אנחנו אוספים מידע ממיליוני אנשים. ראינו שיש לכך קשר לטיפול הרפואי ממש".

איך משתלבים מוצץ ומשאבת הנקה בטיפול רפואי?

"לדוגמה, פיליפס היא מומחית במוצרים לניטור שינה. גם בהקשר של תינוקות, אנחנו מאמינים שאם התינוק מתעורר ובוכה הרבה, יש לזה כנראה סיבה. אם לא מצליחים להניק, גם לכך יש השלכות וסיבות. אז אם אנחנו אוספים מידע ממשאבת ההנקה, מהמוניטור לתינוקות, מהשאלונים להורים, מהמידע על החיפושים והשאלות שלהם באפליקציה, אנחנו יכולים להנחות אותם לטיפול רפואי נכון ברגע הנכון".

תחום השינה, לא רק של תינוקות, הוא אחד המפותחים בחברה. פיליפס היא מהחברות המובילות בשיווק מסיכות לטיפול בדום נשימה בשינה, ובשנים האחרונות הוסיפה לכך בדיקות שינה, אפליקציות לאימון שינוי סגנון חיים להשגת "הגיינת שינה", כלומר התנהגות שצפויה להוביל לשינה מוצלחת יותר, וכן קסדות שמזהות את גלי המוח בשינה ומתאימות קולות המושמעים באוזניות כדי להשאיר את המוח בשינה עמוקה זמן רב יותר.

"יש לנו ידע מעמיק איך אפשר לעזור לאנשים לישון טוב יותר", אומר טס. "צריך לשאול מה קורה עם האור, מה קורה עם האוויר. אפשר לעקוב אחרי התנהגות ובריאות כדי לראות את הממשק של בני אדם עם שינה. ולהיפך, אנחנו לומדים מתי במעגל השינה ישנו סיכון רפואי גבוה במיוחד. למשל, רוב התקפי הלב מתרחשים בין 6 ל-12 בבוקר. אפשר לראות שאנחנו מעניקים באמצעות מכשיר צרכני תוצאה בריאותית, וגם אוספים באמצעותו נתונים ברמה של ניסוי קליני".

דוגמה נוספת לסוג מוצר צרכני בריאותי כה הציגה בראיון עבר ל"גלובס" ד"ר אפרת שפר, נשיאת פיליפס ישראל ומנכ"לית החטיבה הגלובלית לאפליקציות קליניות בתחום הדימות: מטהר אוויר לחולי אסתמה, שהפך פופולרי במדינות עם זיהום אוויר רב. אם מחברים את כל המטהרים לרשת, אפשר למפות את זיהום האוויר באזור מסוים, לראות מהיכן הוא מתחיל ולאן הוא מתפשט, לזהות את המקור שלו ולהזהיר את החולים מראש.

"הרעיון הוא שיש לנו מערכת יחסים מתמשכת עם הצרכן", אומר טס. "אפשר למפות את השגרה, להתריע על חריגות ממנה, ואז כשהמטופל מגיע לבית החולים, יש לנו גם נתוני שגרה להשוות אליהם. תועלת נוספת היא שהצרכן כבר מכיר אותנו ונותן בנו אמון. הוא יודע שהיינו איתו ונתנו לו מידע רלוונטי בשגרה, ואז גם כשקורה משהו חריג, הוא יאמין שאנחנו יכולים לכוון אותו אל היעד".

אם היעד הוא בית החולים, יופעל מערך של איסוף מידע ייעודי לאירוע, שיאפשר לרופאים להבין מה בדיוק קרה למטופל, וכך ייחסך זמן כשהוא מגיע. "אנחנו יכולים לכוון אותו לחדר מיון פנוי, לעדכן את הצוות הרלוונטי שנמצא במקום ואולי צריך להיערך לניתוח. בבית החולים שאליו יגיע המטופל, 43% ממכשירי הניטור בממוצע הם של פיליפס.

"המטרה שלנו היא להביא את הניטור ברמה של בית החולים לבית ולהוציא את החולה מבית החולים, על ידי התראה מראש על מצבו", אומר טס. "אז אנחנו עובדים על מערך של צוות מבית החולים שיכול לעזור לניטור בבית: להתקשר לחולים המועדים כל יום, לוודא שהם נוטלים את התרופות שלהם באופן מסודר, כי כ-50% מהם לא עושים את זה, לוודא שהם מזינים את לחץ הדם והמשקל למערכת.

במערכות הביתיות שלכם, מי בעצם נענה לקריאה מהמערכת שלפיה יש משהו חריג?

"אחות, והיא אמורה לקרוא למי שצריך ונמצא בכוננות - רופא, פסיכיאטר, רוקח - באופן וירטואלי בלחיצת כפתור".

האם אנשים לא יהיו בודדים אם נעביר למכונות את המשימה להשגיח עליהם?

"כן, אך הבדידות היא סיפור אחר מהבריאות הפיזית המיידית, וכדי לפתור אותה אולי צריך להביא מומחה, לאו דווקא אחות. המידע שנאסוף יכול להפעיל לא רק עזרה רפואית אלא גם עזרה הדדית בין חולים ועזרה משפחתית. לעוזרים הקהילתיים הללו תהיה אפשרות להגיש עזרה בצורה טובה יותר מהיום, כי המכשירים שלנו יעזרו לזה. למשל, אולי התקנו מצלמה במראה שתלויה על הקיר בבית של סבתא, ובמצלמה הזו יש שבב AI, אבל זה שקוף לסבתא רוב הזמן. אלא אם כן יקרה משהו ואז המראה יכולה להפוך למסך שמסביר לסבתא או למטפלים בה מה לעשות.

"אנחנו מנצלים כך את כל מה שלמדנו מניטור בחדר מיון, אבל ההגעה הביתה מאפשרת לנו לעשות לזה סקייל אפ, הן בכמות הנתונים, הן במספר המטופלים שאליהם אנחנו מגיעים עם כל רופא. אני לא חושב שאי פעם יהיה לנו מודל מלא של הגוף האנושי, אבל אנחנו יכולים להיות פי עשרה יותר מדויקים מהיום".

"עדיין כמו עיוורים שממששים את הפיל"

מדוע אנחנו רואים כל כך מעט מהטכנולוגיה הזאת בחיי היומיום שלנו?

"כי הגישה כל כך שונה ממה שקורה היום בעולם, שייקח המון זמן להטמיע אותה. הטכנולוגיה כבר יודעת לעשות את זה פחות או יותר, אבל צריך חינוך שוק. אני מגיע מהתחום הפיננסי, ניהלתי את מעבדת הטכנולוגיה של סיטיבנק. עשינו שם דברים הרבה יותר מורכבים מזה מבחינה טכנולוגית, שדרישות הבטיחות והדיוק שלהם וגם הסיכון לתביעה לא היו הרבה פחות גבוהים - גם אם לא היה מדובר בחיים ומוות. מערכות התשלום האלקטרוניות התחילו לפני 25 שנה ולכן יש לפינטק יתרון יחסי על תעשיות אחרות, והם כבר במהפכת המידע השלישית שלהם.

"בתחום הרפואי, אין לי אפילו כלים לנבא מה יהיה קצב ההתקדמות, כי התחום מאוד איטי באימוץ המהפכה הטכנולוגית. אני לרוב מנבא לפי קצב ההתפתחות בתעשיות אחרות, ואז מכפיל בשלוש. אז כן, יכול להיות שייקח עוד הרבה זמן להטמיע את היכולות הללו, אבל לאן השוק הולך? ללא ספק זה הכיוון.

"היום אנחנו יודעים להסתכל על הגנומיקה של אדם, על הפיזיולוגיה שלו, על לחץ הדם, זרימת הדם, האולטרסאונד. עוד לא חיברנו הכול יחד. במקרה הטוב והיוצא דופן, מתרחש חיבור במוחו של רופא טוב במיוחד, אבל המטרה שלנו היא שהחיבור יתרחש כבר בשלב הטכנולוגיה. כרגע אנחנו בשלב העיוורים הממששים את הפיל. כל טכנולוגיה רואה את הגוף בזווית צרה".

יש בעיה נוספת שפיליפס מעוניינת להתמודד איתה: חוויית עודף המסכים של רופאים. אחד משיתופי-הפעולה המעניינים של החברה בתחום הזה הוא עם חברת Realview, שפיתחה הולוגרמות המציגות לרופא מידע על גבי הדמיה של הגוף, כך שהוא לא צריך להסיט את העיניים מהמטופל כדי לראות את המידע על מסך. הרופא מרכיב קסדה מיוחדת, והמידע פשוט מרחף מול עיניו.

"החוויה של הרופאים היא של עודף מסכים, המון מוניטורים מצפצפים מכל הכיוונים ושל יותר מדי מידע, ופחות מדי מבט על המטופל", אומר טס. "המטרה היא להציג לו מול העיניים, בדיוק במקום שהוא צריך, רק את המידע החשוב לו. הוא צריך שיהיה שם שקט, ושנעשה לו רעש רק כשיש לנו משהו לומר שהוא לגמרי חריג ושונה מדפוס הפעולה המתוכנן".

שיתוף-פעולה עם המתחרים

לפני כשנה רכשה פיליפס את חברת EDP הישראלית, המפתחת הדמיה תלת-ממדית ללב, שאינה מבוססת על רנטגן. במאי האחרון, חתמה EDP על הסכם שיווק דווקא עם חברת מדטרוניק, יצרנית מכשור רפואי שהחלה לאחרונה ליצור יותר ויותר עסקאות אסטרטגיות עם חברות בתחום ההדמיה. כלומר, היא מתקרבת יותר ויותר לתחום המסורתי של פיליפס.

"בטח ראית את ההסכם הזה ושאלת את עצמך, 'מה הם עושים?'", צוחק טס. "אבל אנחנו חושבים שאנחנו זקוקים לאקוסיסטם. אנחנו אמנם מתחרים, אבל המטרה המשותפת של חיבור וקישור כל רכיבי מערכת הבריאות אלה לאלה כל כך חשובה, שהיא תתרום לכל אחד מאיתנו יותר ממה שתחרות נקודתית עלולה לפגוע בנו".

אחד החסמים בפני יצירת אקוסיסטם הוא השמרנות של מערכת הבריאות. "אני שואל את מנכ"ל בית החולים, מיהם האנשים שמגיעים אליכם? מה המאפיינים שלהם? ממה הם מרוצים ולא מרוצים - הם לא יודעים. לבת שלי יש סוכרת סוג 1, והיא אמרה לי, אין לי מנהל מקרה. אני תמיד מנהלת המקרה של עצמי, ולכל רופא שאני פוגשת אני צריכה להסביר הכול שוב.

"פיליפס מאז ומתמיד הייתה חזקה מאוד בעיצוב, ואנחנו משתמשים לא מעט בחשיבה עיצובית כדי להראות לרופאים איך נראה בית החולים מנקודת המבט של החולה שלהם. אנחנו מראים להם את המסע של חולה מסוים, איך נראה היומיום שלו בבית ובבית החולים, אנחנו מספרים על הרגישויות ועל החרדות. לדוגמה, נשים עם מחלות מסוימות עלולות לחשוש לגבי פוריות, ורופא שלא מטפל בפוריות עלול לא להתייחס לזה. באמצעות מיפוי כל המסע של החולה, אנחנו רואים לאילו תחומים אין התייחסות, מה נפל בין הכיסאות, ואיפה החולה מטורטר סתם".

אז אם שרטטנו מסלול שמתחיל במשאבת ההנקה או במטהר האוויר ונגמר בבית החולים, מי הבעלים של המסלול הזה? אתם או בית החולים?

"זו שאלת השאלות, כי בית החולים היום לא מקבל אחריות על המסלול. בית החולים אומר, אני מקבל אנשים כשהם מגיעים, וכאשר הם הולכים - סיימתי. שאלתי רופאים אם הם רואים את עצמם אחראים לבריאות המטופל, והם ענו לי, 'לא! המטופל אחראי לבריאותו וזה לא ענייני. אני רק בא לתקן את המקולקל. לא למדתי שנים כדי שהתפקיד שלי יהיה להגיד לאנשים להפסיק לעשן'. לכן המערכת כושלת". 

עוד כתבות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים