גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יחידת החקירות של משרד החקלאות תחת חקירה - ונמשך גל ההרשעות של בכירים ביחידה

מבקר המדינה בודק את תפקוד יחידת החקירות והפיקוח על הצומח והחי (פיצו"ח) מול גידול בשחיטה שחורה והברחות בשר מיו"ש ● עיכוב במסירת דוח חקירה פנימית על היחידה ● עובדים מתלוננים על שחיתות, בין השאר על בכירים שביקשו הלוואות מעובדים כפופים להם ● תחקיר "גלובס"

מימין: אברהם בן שושן ורואי קליגר / צילום: תמונה פרטית
מימין: אברהם בן שושן ורואי קליגר / צילום: תמונה פרטית

חילוקי דעות ולחצים בצמרת משרד החקלאות וביחידת החקירות והאכיפה של המשרד בתחום הפיקוח על הצומח והחי (פיצו"ח) מונעים בשלב זה את מסירתו ופרסומו של דוח חסוי על המתרחש ביחידת הפיצו"ח, כאשר ברקע נמשך גל ההרשעות של בכירים ביחידה בבית הדין למשמעת של עובדי המדינה.

יחידת הפיצו"ח, בה כ-60 עובדים בתחומי החקירות והמודיעין, אחראית בין השאר על מניעת הברחות של מוצרי חקלאות מיהודה ושומרון לתחומי הקו הירוק, על שינוע כחוק של בעלי חיים ותוצרת חקלאית ועל מניעת שחיטה שחורה ושיווקה לחנויות ומסעדות, איתור ותפיסה של תרופות וטרינריות מזויפות ואכיפת חוק צער בעלי חיים. סמכויות חוקרי יחידת הפיצו"ח הן לבצע מעצרים, חקירות, עיכוב רכבים וחשודים, החרמת תוצרת ושימוש במאגרי מידע לצורכי עבודה.

את כתבי הסמכויות לעובדי הפיצו"ח מעניק מידי שנה השר לביטחון פנים על בסיס אישי, במסגרת "הרשאה וצו הענקת סמכויות". בסמכות השר לשלול את הסמכויות מעובדים, אם המשטרה או גופי ביטחון אחרים מסרו על הליכים וחשדות נגד העובד.

ל"גלובס" נודע כי במקביל לעבודת הוועדה, מבקר המדינה בודק לאחרונה את תפקוד היחידה בהקשר לשתי תופעות שהתגברו מאוד לאחרונה: בשר משחיטה שחורה ובלתי מפוקחת המגיע לשווקים ולמסעדות; והברחות של בשר בהיקפים גדולים משטחי יהודה ושומרון לתוך הקו הירוק, הברחות שחלקן נעשות במעברי הגבול עליהם מופקדים עובדי הפיצו"ח.

בנוסף, המבקר מטפל בפנייה של שני עובדים ביחידה המבקשים ממנו הגנה, בנימוק שמתנכלים להם בגלל תלונותיהם על שחיתות ביחידה. בין השאר טוענים השניים כי בכירים ביחידה ביקשו וקיבלו הלוואות בהיקף גדול מעובדים זוטרים הכפופים להם, הלוואות שאותן לא החזירו במלואן; וכי בכירים ביחידה מנצלים את כלי הרכב באופן המנוגד לכללים (שלושת הבכירים בפיצו"ח צפויים לשדרוג ויקבלו ג'יפים מסוג לנדקרוזר).

"השעיית עובדים בתפקידים בכירים"

בעקבות גילויים ב"גלובס" ("מה קורה ביחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות", 20.12.15) על התנהלות של בכירים ביחידת הפיצו"ח ועל ניגודי עניינים של עובדים וחריגות בפעילות יחידת הפיצו"ח, פורסמו שני דוחות של מבקר המדינה. האחד, ב-2016, עסק בתופעה של ניגודי עניינים חמורים בצמרת משרד החקלאות וביחידת הפיצו"ח, והמשרד ננזף על הטיפול הלקוי בניגודי העניינים, למשל בכירים ביחידה שהיו בעלי עניין בתחומים חקלאיים עליהם היו אמורים לפקח. בנציבות שירות המדינה נחקרו בשנים האחרונות עשרות עובדים ביחידה בחשדות שונים.

המבקר העיר באופן אישי לסמנכ"לית למינהל ומשאבי אנוש, רחל פנצר, על מחדלים בטיפול בניגודי העניינים. בדוח האחרון של מבקר המדינה נאמר כי "קיים חשש כי ביחידת הפיצו"ח נעשה שימוש שלא כדין במאגרי המידע שהועמדו לרשותה", ומדובר במאות שאילתות של עובדי הפיצו"ח שנשלפו שלא כדין ממאגרי מידע ממלכתיים.

ועדת הבדיקה הפנימית, שממצאיה עדיין לא פורסמו, הוקמה על-ידי מנכ"ל משרד החקלאות שלמה בן אליהו. במסמך שהגיע לידי "גלובס" תיאר בן אליהו את המצב ביחידה כ"תמונה קודרת. עבירות משמעת רבות והשעיית מספר מעובדי היחידה, ובהם עובדים בתפקידים בכירים - יחידת הפיצו"ח אינה מתפקדת במצופה מיחידת האכיפה המרכזית של המשרד ואינה ממלאת את כל משימותיה".

לתפקיד יו"ר הוועדה מונה צביקה כהן, סמנכ"ל לאשראי ומימון במשרד החקלאות, הסמנכ"לית למשאבי אנוש רחל פנצר, היועצת המשפטית של המשרד עו"ד אפרת אביאני ובכירים נוספים. במקור שם הוועדה היה "בדיקת התנהלות יחידת הפיצו"ח", ומאוחר יותר שונה שמה ל"ועדה לטיוב עבודת הפיצו"ח". 

"לא עמד בתנאים של המשטרה"

רשימת העובדים הבכירים בפיצו"ח שהסתבכו בפרשיות משמעתיות כוללת, בין השאר, את בעלי התפקידים הבאים: מנהל היחידה רואי קליגר, שהיה בעצמו בעל מניות בחברה שעסקה ביבוא ושיווק בשר, ופעל בניגוד עניינים. קליגר ננזף, וערעורו לבית המשפט העליון נדחה; יפתח הירש, שהיה רכז המודיעין הארצי, הודה בשליפת מידע שלא כדין ממאגרי מידע, ספג נזיפה חמורה והורדה בדרגה וחזר לעבודה בתחום לוגיסטי; מיכאל לנקרי, ראש ענף מודיעין בדרום, פוטר לאחר שהתגלה כי שלף עשרות מידעים שלא כדין ממאגרי מידע, על בכירים ביחידה ובני משפחותיהם וגם על החוקר בנציבות שירות המדינה, יניב גלעדי, שעמד בראש צוות החקירה בעניינו; חמוד חמודל, מנהל מרחב צפון, שננזף בגין פעילות פרטית בניגוד עניינים; בנוסף, ראש היחידה ביטל את סמכויותיו של ראש ענף סיור, יעקב אלעזר, הטוען כי מדובר בהתנכלות כלפיו על רקע פעילותו לתפיסת הברחות בשר. המשטרה שוללת את הטענה, ואגף חקירות ומודיעין טוען כי יש בידו "מידע חסוי ועדכני" הקושר את אלעזר ל"עבירות בתחום טוהר מידות".

במהלך עבודת הוועדה התגלו שתי פרשיות נוספות הקשורות לבכירים ביחידה.

לפני שבועות אחדים, בבית הדין למשמעת בנציבות שירות המדינה, הורשע בסדרת עבירות אבי בן שושן, שכיהן כמנהל תחום לוגיסטי ולמעשה היה ממלא-מקומו של מנהל היחידה רואי קליגר.

בן שושן, שהיה פעיל פוליטי במועצה האזורית מטה יהודה ובתנועת המושבים, הודה בעיסקת טיעון והורשע גם בעבודות פרטיות בחברה מסחרית בשליטתו לשיווק ירקות, בניגוד עניינים ובשימוש אסור ברכב היחידה בעבודה פרטית ובשליפה שלא כדין של עשרות מידעים ממאגרי מידע. הוא ננזף, הורד בדרגה ונפסל מתפקיד ניהולי ל-3 שנים. הוא הוחזר לעבודה לתפקיד מינהלי.

הפרשה השנייה קשורה למנהל מרחב דרום בפיצו"ח, נפתלי דדון, שנגדו התנהלה חקירה בחשד לפעילותו במועצה האזורית מטה יהודה. השר לביטחון פנים גלעד ארדן איננו מחדש את סמכויותיו של דדון, וביחידת הפיצו"ח לא ברור איך הוא יכול לתפקד כמנהל מרחב ללא סמכויות. 

המשרד לביטחון פנים מסר בתגובה: "בהתאם להוראות הדין, הענקת סמכויות חקירה, עיכוב ומעצר לעובד ציבור כפופה בין היתר להודעת המשטרה כי אין מניעה להסמיכו מטעמים של ביטחון הציבור. מאחר שהעובד לא עמד בתנאים של משטרת ישראל, לא הוענקו לו הסמכויות הנ"ל. מטעמי הגנת הפרטיות וצנעת הפרט אין באפשרותנו להרחיב מעבר לאמור".

תגובות "הכול עובר מתחת לאף"

חנוך יחיא, מנהל מרחב מרכז בפיצו"ח, נזף לאחרונה בעובדים על כך שלא תפסו הברחות גדולות של בקר וצאן מיהודה ושומרון לתוך הקו הירוק, ולדבריו, "הכול עובד מתחת לאף, ואף אחד לא משקיע קצת עבודה. לולי הקשרים ושיתוף-הפעולה עם משרד הביטחון, משטרה ומג"ב, היינו נראים ממש גרוע".

גורם המכיר היטב את עבודת יחידת הפיצו"ח אומר: "בפיצו"ח יש מעט מאוד עבודה יזומה, אם בכלל, וזה בגלל היחס לעובדים, ההתנכלויות לעובדים והשיטה של הפרד ומשול. היחידה היא פלנגה של קליקות קטנות, אין כמעט קשר בין העובדים, ואין אמון בין העובדים ובינם לבין ההנהלה. מי שרוצה להבין מדוע חלה בשנים האחרונות הידרדרות בשירותים הווטרינריים - למשל בהברחות ביצים שנגועות בסלמונלה, שיווק בשר לא מפוסטר הנגוע בקדחת מלטה והתפרצויות של מחלות וטרינריות - צריך לבדוק ביחידת הפיצו"ח".

משרד החקלאות מסר בתגובה: "הנהלת המשרד ערה לכך שהתנהלות יחידת הפיצו"ח אינה פועלת כמצופה ממנה, ולאחר שהמנכ"ל נחשף לכשלים ולקשיים בהתנהלות היחידה, ולאור עבירות המשמעת הרבות המיוחסות לעובדי היחידה, עולה כי יחידת הפיצו"ח אינה מתפקדת כמצופה מיחידת פיקוח של המשרד ואינה ממלאה את כל משימותיה. האמור הוא הבסיס לכתב המינוי שהוציא המנכ"ל כדי לבצע תהליך הבראה יסודי ביחידה, כאשר המטרה הייתה לבחון לטווח הקצר והבינוני הורדת משימות מהיחידה ומיקוד סמכויות האכיפה לתחומי הליבה של יחידות משרד החקלאות. לטווח הארוך נדרש הצוות לבחון את שינוי המבנה הארגוני של היחידה, הצעת תוכנית פרישה לעובדי היחידה ובחינת דרכי הפעלתה מחדש.

"הוועדה שמונתה לבחינת האמור נמצאת בשלבי סיום הדוח, ועל כן הדוח טרם נמסר למנכ"ל, וברור שאין גורמים המונעים את מסירתו. סמנכ"לית משאבי אנוש היא חברה בוועדה מכוח היותה אחראית על משאבי האנוש במשרד. הסמנכ"לית התבקשה על-ידי נציבות שירות המדינה, לנזוף בעובד אחר, בכפוף לשימוע. ואכן, הסמנכ"לית ביצעה שימוע בשיתוף הלשכה המשפטית של המשרד, ולא נמצאה עילה לנזיפה. על כן יש לשבח את הסמנכ"לית למשאבי אנוש, שכשופטת לא קבעה מראש את העונש, אלא ביצעה הליך של שימוע וקיבלה החלטה בהתאם.

"אבי בן שושן ויפתח הירש הוחזרו לתפקידם המינהלי לאור החלטת בית הדין למשמעת של שירות המדינה שדן בעניינם, וזאת בתיאום עם נציבות שירות המדינה. לעניין סמכויותיו של מר נפתלי דדון, המשרד לביטחון פנים אכן התנה תנאים מסוימים להסמכתו של מר דדון.

"סמכויות חקירה לפי סעיף 2 לפקודת הפרוצדורה הפלילית ניתנות ונשללות אך ורק על-ידי המשרד לביטחון פנים".

לא נמסרה תגובתו של נפתלי דדון.

עוד כתבות

הבכירה הבריטית שרוצה להשקיע במערכות הגנה: "תלמדו מישראל"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"