גם החברות הקטנות נהנות מהביקושים הגבוהים בשוק האג"ח: חנן מור ורפק השלימו גיוסי חוב בהצלחה

חברת הנדל"ן חנן מור השלימה גיוס של קרוב ל-80 מיליון שקל, בריבית של 2.35%, לעומת ריבית של 2.9% שהציעה במכרז • רפק, שפעילותה מתרכזת בתחום הפרויקטים בחשמל, קיבלה בשלב המוסדי בהנפקה התחייבויות של כ-100 מיליון שקל, בריבית שנתית של 4.35%, במקום ריבית מקסימום של 5.4% שהוצעה

חנן מור / צילום: אייל טואג
חנן מור / צילום: אייל טואג

גל הנפקות חוב אינטנסיבי למדי צפוי בשבועיים הקרובים בבורסה המקומית, עם כ-20 גיוסי אג"ח קונצרניים המתוכננים להתבצע עד ראש השנה. למרות זאת, גם החברות הקטנות יחסית, הפועלות לגיוס אג"ח לא מדורג, נהנות מהביקושים הגבוהים בשוק ומצליחות להשלים גיוסי חוב בהצלחה, תוך שיפור תנאי הריבית שהן מציעות.

הדוגמאות האחרונות הגיעו מחברת הנדל"ן חנן מור  ומחברת רפק , שפעילותה מתרכזת בתחום הפרויקטים בחשמל, שנהנו מביקושים נאים בגיוסי החוב שביצעו, והצליחו להוריד את ריבית המקסימום במכרז.

חנן מור עדכנה בימים האחרונים על השלמת גיוס של קרוב ל-80 מיליון שקל, בריבית של 2.35% צמוד למדד, לעומת ריבית של 2.9% שהציעה במכרז, וזאת במח"מ של כ-5 שנים.

את ההנפקה, שהובילו אוריון, רוסאריו ואייפקס, הבטיחה החברה שבשליטת היו"ר חנן מור והמנכ"ל אבי מאור, בשיעבוד על שני נכסים מסחריים שבידיה - במודיעין ובחריש, אשר שוויים המצרפי מתקרב לכ-200 מיליון שקל, מה שסייע לה להשלים את הגיוס בהצלחה.

מתוצאות המכרז המוסדי עולה כי בין הגופים שלקחו חלק בהנפקה נמנים חברת הביטוח הפניקס, ובתי ההשקעות פסגות, ילין לפידות ומור.

אצל רפק, שדיווחה הבוקר על תוצאות השלב המוסדי בהנפקה, נרשמו ביקושים של כ-170 מיליון שקל, מהם קיבלה החברה התחייבויות של כ-100 מיליון שקל, והריבית השנתית על החוב שהיא מגייסת נקבעה על 4.35%, במקום ריבית מקסימום של 5.4% שהוצעה, באפיק שקלי קבוע ובמח"מ של 5.5 שנים. את ההנפקה מובילה רוסאריו.

למרות שהסדרה שמנפיקה רפק אינה מדורגת, החברה שבשליטת תנחום אורן לא העניקה ביטחונות למשקיעים, אולם בשל תחום עיסוקה הנחשב פחות מסוכן מתחום הנדל"ן ובמרכזו ייזום, הקמה והפעלת פרויקטים בתחום ייצור החשמל וביצוע פרויקטים ומתן שירותי אחזקה בתחום החשמל, היא הצליחה ליהנות מהביקושים הגבוהים.

מניותיהן של שתי החברות מציגות תשואות נאות למדי ב-2019 עד כה. מניית חנן מור נהנית מקפיצה של כ-60% בתקופה זו, שהובילה אותה לרמת שיא המשקפת לחברה שווי נוכחי של כ-370 מיליון שקל, ואילו מנייתה של רפק זינקה תוך קצת יותר מ-9 חודשים בכ-70%, רחוקה כ-12% מרמת השיא שקבעה ב-2007, ומשקפת לחברה שווי של כ-220 מיליון שקל.

פעילים בשוק החיתום ציינו היום כי "למרות שאותן סדרות לא מדורגות, ההנפקות האחרונות עדיין ראויות, ומספקות למשקיעים המחפשים אלטרנטיבות מרווחים נאים מעל האג"ח הממשלתיות. עיקר המנפיקות הלא מדורגות עד כה הן מתחום הנדל"ן, שמציעות ביטחונות על הגיוס, מה שמסייע להן בהנפקה".

עוד לפני שתי ההנפקות המדוברות, בשבועות האחרונים גייסו אג"ח ללא דירוג, בהיקף של כמה עשרות מיליוני שקלים, גם חברות הנדל"ן צבי צרפתי, שנהנתה מביקושים גבוהים למרות שביצעה אותו באמצעות מכרז ציבורי וללא סבב "רוד שואו" אצל המוסדיים, וכן חברת חג'ג' אירופה. עוד במסגרת זו, כעת על הפרק עומדות בין היתר הנפקות לא מדורגות של חברות הנדל"ן גבאי מניבים ופולאר השקעות.