גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בני שטיינמץ במגעים עם הפרקליטות לסגירת התיק הפלילי והאזרחי תמורת קנס משמעותי

בחודשים האחרונים מנהלים הצדדים מגעים בניסיון להגיע להסדר שיסיים את כל ההליכים המשפטיים בארץ שבהם מעורב איש העסקים • המדינה דורשת מיליארדי שקלים בתמורה לפשרה, בעוד ששטיינמץ מוכן לשלם מאות מיליוני שקלים בלבד

בני שטיינמץ / צילום: אביב חופי
בני שטיינמץ / צילום: אביב חופי

איש העסקים בני שטיינמץ מנהל מזה מספר חודשים משא-ומתן מול רשות המסים ופרקליטות מיסוי וכלכלה, בניסיון להגיע להסדר שיסגור את התיקים שהמדינה מנהלת נגדו, במישור האזרחי ובמישור הפלילי - כך נודע ל"גלובס".

נגד שטיינמץ מתנהל תיק אזרחי, במסגרתו דורשת מאיש העסקים מס בסכום כולל של 4 מיליארד שקל. במסגרת התיק הפלילי חשוד שטיינמץ במתן שוחד לעובד ציבור זר בגינאה וכן בביצוע עסקה פיקטיבית ברומניה.

במסגרת ההסדר שאליו הגיעו הצדדים, שתי הפרשות יסתיימו בתשלום מס בלבד וללא סנקציה פלילית חמורה.

מצד המדינה הובעה נכונות להגיע לפשרה, ואולם דרישות המס שהוצבו מצד רשות המסים עדיין גבוהות מכדי לאפשר הסכמה מצידו של שטיינמץ. זאת, כאשר ברקע שומות המס המקוריות שהוצאו לשטיינמץ נוקבות בדרישות מס של כ-4 מיליארד שקל. הסכום המוצע על-ידי שטיינמץ לתשלום כעת בתמורה לסגירת התיקים עומד על-פי הערכות על מאות מיליוני שקלים.

לדברי גורם בתיק, "מזה תקופה מתנהלים מגעים מתקדמים בין הצדדים, כשכל צד שם את דרישותיו על השולחן. אך עדיין אין פריצת דרך במשא-ומתן, אנחנו עוד לא בישורת האחרונה".

גורם נוסף בתיק אמר ל"גלובס" כי "ההתקדמות במשא-ומתן איטית, כאשר המטרה היא לסיים את כל התיקים יחד. יש הבנות, ויש כיוון כללי, יש מסר שמעוניינים להתקדם בהינתן מספר תנאים ודרישות - אבל התנאים האלה מהותיים, מורכבים, ואין עליהם כרגע הסכמה".

ההתחלה: הסתבכות בפרשה באפריקה

ההסתבכויות המשפטיות של שטיינמץ בישראל מקורן בעסקים שהוא מנהל ברחבי העולם. שטיינמץ עושה את רוב עסקיו - ממכרות יהלומים עד מכרות ברזל - מחוץ לגבולות ישראל, בעיקר במדינות אפריקה, וחלק ניכר מעסקיו אלה מוחזקים על-ידו דרך נאמנויות הרשומות, לפחות בחלקן, במקלטי מס. 

בפברואר 2012 נחשפה ב"גלובס" המחלוקת בין שטיינמץ לרשות המסים, אז נודע כי הרשות דורשת משטיינמץ מאות מיליוני שקלים - סכום המהווה את ההפרש לכאורה בין המס ששילם בגין עסקיו המוחזקים בנאמנויות שונות, בעיקר בחו"ל, לבין המס שלטענת הרשות היה עליו לשלם. התיק הגיע לבית המשפט, שם התבררה הדרישה של רשות המסים משטיינמץ - כ-4 מיליארד שקל.

מזה שנים מתנהל התיק בבית המשפט ומובל על-ידי עו"ד איריס בורשטיין-מוזס, כיום מנהלת המחלקה הפיסיקלית בפרקליטות מחוז ת"א. שטיימץ מיוצג בהליך בידי עורכי הדין פנחס רובין ודניאל פסרמן.

במסגרת המחלוקת בין הצדדים, ב-2014 חייב בית המשפט המחוזי בתל-אביב את שטיינמץ למסור לרשות המסים שורה ארוכה של מסמכים על הנאמנויות והחברות שהוא מחזיק בחו"ל

במהלך ניהול התיק והעברת החומרים משטיינמץ נחשפה בפני המדינה תמונה רחבה יותר של עסקיו והכנסותיו, דבר שהוביל כפי הנראה לחקירה הפלילית הראשונה שנפתחה נגדו בישראל בגין מתן שוחד לעובד ציבור זר.

בדצמבר 2016 עצרה היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות של המשטרה (יאחב"ל) את שטיינמץ לחקירה באזהרה, בחשד למעורבות בפרשה חובקת-עולם, שעניינה מתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה אלפא קונדה ולרעייתו. זאת, לפי החשד, בתמורה לרישיונות כריית ברזל, שהניבו לאיש העסקים הישראלי רווחים של מאות מיליוני דולרים בשנים 2006-2012. שטיינמץ נחקר במשך מספר פעמים ביאחב"ל ב"פרשת גינאה", והפקיד ערבויות כספיות בגובה של 100 מיליון שקל.

בפרשה זו מיוצג שטיינמץ על-ידי עורכי הדין נתי שמחוני, רונן רוזנבלום ואורי קורב.

הפרשה שבגינה ניתן פסק הדין ברומניה אינה קשורה לפרשה שבה נחקר שטיינמץ בארץ, והחקירה נגד שטיינמץ בחשד לביצוע עסקאות פיקטיביות ברומניה נמשכה.

ובתוך כך, נפתחה נגד שטיינמץ חקירה פלילית נוספת: באוגוסט 2017 נעצר שטיינמץ ונחקר בחשד כי ב-2009 ביצע עסקה פיקטיבית ברומניה, שכללה כספים שהועברו לטובת תשלומי שוחד. לפי החשד, העסקה הפיקטיבית כללה רכישת קרקע ששוויה היה 3 מיליון אירו תמורת סכום גבוה בהרבה של 9 מיליון אירו. המשטרה חשדה כי 6 מיליון האירו שנשארו נכנסו ל"קופה קטנה", ששימשה לצורך העברת כספי שוחד לגורמים שונים בעולם - בין השאר 1.5 מיליון אירו שהועברו לאשתו של נשיא גינאה לשעבר.

תשלום קנס כמו בפרשת טבע

ביוני השנה הודיע בא-כוחו של שטיינמץ ב"פרשת רומניה", עו"ד יובל ששון, כי בית המשפט של מחוז בראשוב ברומניה זיכה את שטיינמץ, את יועץ התקשורת טל זילברשטיין ושני ישראלים נוספים שנחקרו, מהאישומים בהונאה בתחום הקרקעות ברומניה. למרות זאת, חקירתו של שטיינמץ בפרשה זו נמשכת בישראל.

בשעה שמחלוקת המס האזרחית מתנהלת בבית המשפט, הגיע התיק הפלילי הראשון ב"פרשת גינאה" לפרקליטות מיסוי וכלכלה. מדובר בתיק משמעותי ראשון שמנהלת המדינה נגד גורם עסקי תחת סעיף השוחד לעובד ציבור זר.

עבירה של מתן שוחד לעובד ציבור זר קיימת כבר עשור בספר החוקים הישראלי (מאז 2008), אך רק בשלוש השנים האחרונות הואצה האכיפה על-ידי רשויות האכיפה. בשלהי 2017 חלה קפיצת מדרגה של ממש באכיפה, כאשר 3 מתוך 5 החקירות הגיעו לשלב "הפרוץ" שלהן - בהן חקירת פרשת השוחד לכאורה באפריקה של חברת מספנות ישראל, מהחברות הבולטות והמובילות בתחום ייצור כלי שיט לצרכים אזרחיים וצבאיים; וחקירת שיכון ובינוי.

על הרקע הזה, החלו בין סנגוריו של שטיינמץ לפרקליטים מפרקליטות מיסוי וכלכלה מגעים למשא-ומתן שיביא לסיום התיק. במקביל מתנהלים כל העת מגעים, פחות אינטנסיביים, בין פרקליטיו של שטיינמץ במחלוקת האזרחית לפרקליטים מהמחלקה הפיסיקאלית בפרקליטות מיסוי וכלכלה. התיק האזרחי מצוי כעת לפני שלב ההוכחות.

אחד הדברים שהאיצו את המגעים בין הצדדים בחודש האחרון הייתה ההודעה על הגשת כתב האישום נגד שטיינמץ בשווייץ, בפרשת השוחד לכאורה בגינאה. באוגוסט האחרון הודיעה התביעה הכללית בז'נבה כי תגיש כתב אישום נגד שטיינמץ בחשד ששיחד בכירים בגינאה וזייף מסמכים. התובע המיוחד קלאודיו מסקוטו הגיש את כתב האישום נגד שטיינמץ לאחר חקירה שנפתחה ב-2013. "החקירה דרשה שיתוף-פעולה נרחב עם רשויות חוק זרות", נכתב בהודעה. חלק משיתוף-הפעולה הזה היה גם עם ישראל.

להליך בשווייץ עשויה להיות השלכה דרמטית על סיום ההליך נגד שטיינמץ בישראל, בדומה למודל של ההסדר שנחתם עם חברת טבע אשתקד בפרשת "התשלומים המושחתים" לעובדי ציבור ברוסיה, באוקראינה ובמקסיקו. במסגרת הסדר עליו חתמה טבע, היא הסכימה לשלם למדינה 75 מיליון שקל, בתמורה לסגירת החקירה הפלילית נגדה.

על הרקע הזה התקדמו המגעים בין סנגוריו של שטיינמץ, עורכי הדין שמחוני, רוזנבלום וקורב, כאשר במסגרתם הגיעו הצדדים להבנות כי כל הסדר שיושג צריך לכלול פתרון כולל לתיקים המתנהלים נגד שטיינמץ.

כאמור, אחד התנאים המרכזיים שהציבה המדינה הוא שהליך המס יוסדר בתשלום מס גבוה. לדברי גורם בתיק, הסכום שהציגה המדינה הוא "סכום עתק" ששטיינמץ לא יהיה מוכן לשלם. 

דוברו של בני שטיינמץ מסר בתגובה: "כשם שממשלת גינאה חזרה בה מטענותיה, וכשם שבית המשפט הרומני זיכה את מר שטיינמץ זיכוי מוחלט מאישומי-השווא שהוטחו נגדו - כך גם בישראל יימצא כי לא דבק שום רבב בפעילות. המחלוקת אל מול רשות המסים בישראל היא מחלוקת אזרחית שמתבררת בהליך אזרחי. הדברים המובאים בכתבה אינם משקפים את המציאות, אך אין בכוונתנו להתייחס לשמועות על מגעים או הסדרים לכאוריים".

מפרקליטות מיסוי וכלכלה נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים לשיחות עם סנגורים, ואין בכך כדי להכחיש או לאשר קיומן של שיחות אלה". 

בני שטיינמץ - כל הדרך להסדר

■ פברואר 2012: "גלובס" חושף מחלוקת מס בין בני שטיינמץ לרשות המסים, במסגרתה דרשה הרשות משטיינמץ מאות מיליוני שקלים בגין עסקיו המוחזקים בנאמנויות בחו"ל. 

■ דצמבר 2016: שטיינמץ נעצר ונחקר בחשד למעורבות בפרשה, שעניינה מתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה ולרעייתו. ממשלת גינאה חזרה בה מכל ההאשמות כלפיו, אך חקירתו בארץ נמשכת. 

■ אוגוסט 2017: שטיינמץ נעצר ונחקר בחשד כי יחד עם אחרים ביצע ב-2009 עסקה פיקטיבית ברומניה, שכללה כספים שהועברו לטובת תשלומי שוחד. 

■ יוני 2019: בית המשפט של מחוז בראשוב ברומניה זיכה את שטיינמץ מאישומים בהונאה בתחום הקרקעות ברומניה - לפרשה זו אין קשר לפרשת רומניה הנחקרת בישראל. 

■ אוגוסט 2019: התביעה הכללית בז'נבה הגישה כתב אישום נגד בני שטיינמץ, בחשד ששיחד בכירים בגינאה וזייף מסמכים, באותה פרשה הנחקרת גם בישראל.

■ אוקטובר 2019: מתנהל משא-ומתן בין הפרקליטות לבני שטיינמץ לסגירת התיקים נגדו בתמורה לתשלום מס וקנס גבוה. 

עוד כתבות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"