הכול זהב: מוטי קירשנבאום ויאיר סרוסי משיקים ביאנלה בגני תקווה

בשלוחת הדיור המוגן מגדלי הים התיכון בגני תקווה, נפתחה השבוע תערוכת "ביאנלה גולד" • נוריאל קסביאן (צ'יריצ) ירכוש מכשירי הדמיה ישראליים עבור טנזניה

מיכל שוויקי, יאיר סרוסי, מוטי ואריאלה קירשנבאום  / צילום: אודי גורן
מיכל שוויקי, יאיר סרוסי, מוטי ואריאלה קירשנבאום / צילום: אודי גורן

בשלוחת הדיור המוגן מגדלי הים התיכון בגני תקווה, נפתחה השבוע תערוכת "ביאנלה גולד", המהווה גרסה מעט שונה ואולי אף שלוחה, לתערוכה המתקיימת אחת לשנתיים באיטליה. ייחודה של התערוכה, כמשתמע משמה, הוא בכך שהאמנים המשתתפים בה, חלקם דיירים וחלקם אמנים מישראל ומהעולם, כולם בני גיל הזהב.

לאירוע הפתיחה הגיעו ביום שלישי אריאלה ומוטי קירשנבאום, בעל השליטה ויו"ר רשת מגדלי הים התיכון, ויאיר סרוסי, חבר דירקטוריון החברה שמילא באחרונה את מקומו של קירשנבאום, עד שובו לתפקיד מחופשה בת שנתיים. עוד הגיעו - יעל ויילר, נספחת התרבות של שגרירות שוויצריה, שהצטרפה על-מנת לבקר את האמן לוק ג'ולי, ומיכל שוויקי, מנהלת השיווק של המגדלים. באמנים המשתתפים היה גם סרג'יו לרמן, בעברו אדריכל שתרם להצלת שכונת עג'מי ביפו, כשאייר את הפוטנציאל הגלום בשכונה. עוד נמסר, כי מגדלי הים התיכון השקיעו בהקמתה של התערוכה, מעל 50 אלף שקל.

הנכס בגני תקווה, שהוא אחד מהבתים החדשים של רשת מגדלי הים התיכון, הוא מהיוקרתיים שבהם, וכולל פסנתרן בלובי, בריכת השחייה וחדר כושר. כעת, מתקיימת בו גם תערוכת אמנות.

נוריאל קסביאן (צ'יריצ) ירכוש מכשירי הדמיה ישראליים עבור טנזניה

חברה משותפת ישראלית-יפנית, תחל בקרוב לייצא מכשירי הדמיה לא פולשנית תחליפיים לרנטגן לטנזניה, יוזמה של קונסול הכבוד של טנזניה בישראל, הישראלי קסביאן נוריאל (צ'יריצ), יחד עם שגריר טנזניה בישראל ג'וב מסימה.

נוריאל קסביאן / צילום: אמיר מאירי
 נוריאל קסביאן / צילום: אמיר מאירי

קסביאן, המכונה צ'יריצ, מוכר לשוק ההון הישראלי כמייסד, יו"ר ואחד המשקיעים הראשונים בחברת הביוטק הישראלית סלקט. בעבר היה צ'ירצ מפיק בתחום המדיה, ועבד באולפני גולן גלובוס וברשות השידור. בעקבות פעילותו בארץ הוזמן קסביאן להקים את הטלויזיה הציבורית בטנזניה ורשת סלולר במדינה. כשחזר לישראל, הפך לקונסול הכבוד של טנזניה בארץ.

חברת Nanox היא מיזם ישראלי-יפני משותף שפיתח גרסה מוקטנת של מכשיר הדמיית רנטגן המאפשר יצור של תמונה תלת ממדית. המכשיר נועד להוות חלופה זולה, קטנה וניידת למכשירי CT, ולאפשר זיהוי של סרטן ומחלות קשות נוספות גם בתנאי שטח. סורק CT נמכר היום בעלות של כמה מיליוני דולרים, לעומת המכשיר של ננוקס שצפוי להימכר בכ-10,000 דולר בלבד. ההבטחה היא גם להפחתת קרינה.

החברה מצהירה כי פיתחה לא רק גישה חדשה לעיבוד מידע מצילום רנטגן, אלא מחדשת בטכנולוגיית הרנטגן עצמה. היא הוקמה ב-2012, והמנכ"ל והמייסד שלה הוא רן פוליאקין, המוכר כמייסד החברות וולסנס ופאוארמט. המוצר פותח במקור בהשקעה של סוני, ובהמשך בראשות איש הון הסיכון היפני היטושי מסויה, שהחליט להמשיך את הפרויקט בשיתוף עם פוליאקין.

במסגרת היוזמה צ'ירצ ושגרירות טנזניה יעבירו כאלף מכשירים מהחברה, ויציבו אותם בקליניקות ובתי חולים בטנזניה. לפני כמה חודשים קיבלה החברה השקעה מקרן SK Telecom.