גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכלכלה לא מחכה לממשלה: למה לא כדאי להתלהב מנתון הצמיחה הגבוה של הרבעון השלישי

אומדני הלמ"ס שדיווחו על צמיחה של 4.1% ברבעון השלישי של 2019 הפתיעו את השווקים, שציפו למספר נמוך הרבה יותר • אלא שמבט עומק לתוך רכיבי הצמיחה מגלה כי השמחה הייתה מוקדמת מדי, והאפשרות להורדת ריבית בשבועות הקרובים עדיין על הפרק

פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, גלובס
פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, גלובס

אומדן הצמיחה החיובי והמפתיע לרבעון השלישי של 2019 שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, זרע לא מעט בלבול בשווקים ובקרב האנליסטים. מצד אחד, צמיחה של 4.1% היא הרבה מעבר לתחזיות של כל המומחים והאנליסטים במשק. מצד שני, החשש הגדול הוא כי מדובר בנתון שייתכן שמושפע מאירועים שאינם מעידים על התמונה האמיתית.

מה אם כן, מסתתר מאחורי נתוני הצמיחה המפתיעים שפורסמו היום? "גלובס" מנסה לעשות קצת סדר בנתונים, לבחון מה צפוי לעשות בנק ישראל בהמשך הדרך, והאם ייתכן בכל זאת שמצבנו קצת פחות טוב ממה שמצטייר בדיווח של הלמ"ס.

הנתון המסתורי ששיבש את התוצאה

פרסום האומדן הראשון של הלמ"ס הפתיע את האנליסטים. התחזיות נכון להבוקר צפו צמיחה שבין 2.6% ל-2.8%. נכון, מדובר רק באומדן ראשון שמתפרסם על-סמך נתונים חלקיים ואינו כולל למשל ניתוח עומק של המקורות, אלא רק של ההוצאות. אומדן אחד ורבעון אחד עדיין לא מבשרים על האביב, בהשאלה מהפתגם על הסנוניות, ועדיין התחושה הכללית היא שהצמיחה במשק במגמת היחלשות - והנתון שפרסמה הלמ"ס היום עומד בניגוד מוחלט למגמה ולתחושה הכללית. התוצאה המיידית של הנתון המפתיע היא עדכון למעלה בקצב הצמיחה השנתי - מסביבות 3.1% ל-3.2%.

נתוני הצמיחה במשק

אחרי שהתאוששו מהפתעתם, מיהרו האנליסטים לצלול לתוך הלוחות וטבלאות האקסלים שצורפו להודעת הלמ"ס, הנתון הבולט והמפתיע ביותר מבחינתם היה גידול חד בהיקף המלאים. במספרים מוחלטים מדובר על גידול של 2.7 מיליארד שקל במלאי העסקי.

ממה נובע הגידול במלאים ומה אפשר ללמוד ממנו על מצב המשק נכון להיום? עדיין מוקדם להגיד. כל מי שלמד שנה א' כלכלה יודע שגידול במלאי יכול להיות דווקא סימן להאטה - העסק נתקע עם סחורה לא מכורה. מצד שני, גם גידול בהשקעות בחברות הזנק (סטארט-אפים) נרשם בישראל כגידול במלאי (במקרה הזה קניין רוחני) - ומדובר בנתון חיובי מאוד מבחינת הפעילות הכלכלית.

הבעיה שהניתוח של הלמ"ס הוא ראשוני, בשל היעדר נתונים מספיק מלאים. ברבעון הקודם נרשמה ירידה חדה במלאים, כך שייתכן למשל שחברה אחת ענקית (במונחי המשק) ביצעה הזמנה גדולה וחד-פעמית, שהקפיצה את נתוני הצמיחה ויצרה תמונת מצב מעוותת לפיה עלינו על מסלול של צמיחה.

ברבעון הקודם זה קרה בכיוון ההפוך. בגלל הקדמת יבוא כלי רכב לרבעון הראשון, נרשמה ברבעון השני צמיחה אפסית של 0.7%. ללא הרעש שיצרו כלי הרכב היה המשק צומח ברבעון השני ב-2.7%. לא צמיחה משמעותית, אבל בכל זאת צמיחה הקרובה לפוטנציאל.

האם הפעם מילאו המלאים תפקיד הפוך? ללא הגידול החד במלאים, תמונת הצמיחה הרבה פחות מעודדת. לפי סימולציה שעשה יונתן כץ, אנליסט מלידר שוקי הון, המשק היה מתכווץ ב-2% ללא הזינוק במלאים. אמנם נרשמה עלייה של כ-3% וכ-4% בצריכה הפרטית והציבורית בהתאמה, אבל היצוא ללא יהלומים וחברות הזנק ירד ב-3.5%; והיצוא כולל היהלומים והסטארט-אפים צנח ב-8.4%. ההשקעות בנכסים קבועים ירדו ב-6.1%. בסך השימושים במשק נרשמה ירידה של 1.2%.

הצריכה לנפש עלתה ב-0.8%, אבל כשמורידים ממנה את יבוא כלי הרכב מקבלים גידול אפסי, שלא לומר שלילי.

אז בשורה התחתונה מה היה לנו? "5% צמיחה בתמ"ג העסקי זה וואו", אומר הכלכלן עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים. "יש לנו נתון צמיחה חזק עם הרכב צמיחה חלש, או במילים אחרות נתונים סותרים. מה שצריך לעשות במקרה כזה - זה פשוט לחכות".

השאלה: מה יעשה בנק ישראל?

השאלה הזאת - אז מה צריכים לעשות עכשיו? - רלוונטית בימים אלה רק לכתובת אחת בממשל הישראלי, למוסד היחיד שעדיין מתפקד באופן מלא ומקבל החלטות שמשפיעות על המשק: בנק ישראל.

ב-25 בנובמבר תתכנס הוועדה המוניטרית של הבנק כדי להחליט מה תהיה הריבית עד לסוף השנה. בישיבה הקודמת היה חסר לתומכי הורדת הריבית בוועדה קול אחד כדי להכריע, וברוב של שלושה נגד שניים החליט הבנק להשאיר את שער הריבית ללא שינוי.

הפעם, לקראת הדיון, תמחרו השווקים הסתברות של כמעט 80% להורדת ריבית. מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר שהתפרסם אתמול לא היה חד-משמעי: מצד אחד, 0.4% עלייה - בהתאם לתחזיות. מצד שני, אינפלציית הליבה - זו שמעידה על הלחצים האינפלציוניים בצורה הכי נקייה - המשיכה לרדת ל-0.5% (אחרי 0.7% בספטמבר ו-0.9% באוגוסט).

גם אחרי נתוני הצמיחה ישנם אנליסטים רבים שצופים הורדת ריבית. השקל המשיך להתחזק ורשם עלייה של 1.9% מול סל המטבעות האפקטיבי, והנגיד פרופ' אמיר ירון מתעקש שלא להשתמש בנשק ההתערבות בשוק המט"ח כדי לרסן את ההשתוללות - מה שמשאיר לבנק ישראל רק את נשק הריבית.

מצד שני, צריך לזכור שלבנק ישראל אין הרבה הורדות ריבית במחסנית. על ריבית שלילית לא מדברים כאן בינתיים (חוץ מבנק השקעות אחד), ולכן בנק ישראל לא יוכל להוריד את הריבית יותר מפעמיים. האם דווקא החלטת הריבית הקרובה היא ההזדמנות הנכונה להוריד ריבית?

סביר להניח שלבנק ישראל יהיה קשה להתעלם מהנתון הגבוה שפורסם היום, וכל עוד תמונת המצב מורכבת ולא חד-משמעית סביר להניח שהבנק יעדיף להמתין ולא לקבל החלטה דרמטית.

בהחלטת הריבית האחרונה שלה הבהירה הוועדה המוניטרית של בנק ישראל, כי היא "מעריכה שלאור סביבת האינפלציה בישראל, המדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים, ההתמתנות בכלכלה העולמית, והמשך הייסוף - יהיה צורך להותיר את הריבית ברמתה למשך זמן ממושך, או להפחיתה על מנת לתמוך בתהליך שבסופו האינפלציה תתייצב בסביבת מרכז תחום היעד, ושהמשק ימשיך לצמוח בקצב נאה".
איך אמר ראש השב"כ לפני ימים אחדים בנושא אחר לחלוטין: עד שכל הכוכבים יסתדרו.

הגירעון והתקציב: אין בשורה לציבור

הנקודה האחרונה, שאולי הכי רלוונטית לאזרח הקטן, היא מה כל זה אומר מבחינת הגירעון ותקציב המדינה 2020. כלומר, מהן ההשלכות מבחינת הגזרות הכלכליות הצפויות בתקופה הקרובה.

תזכורת קלה למי ששכח: הממונה על התקציבים באוצר, שאול מרידור, כבר הכריז על כוונתו להביא לאישור הממשלה הבאה תקציב מהגיהנום, ובו שורת צעדים שנועדו לצמצם את הגירעון התקציבי ב-25 עד 30 מיליארד שקל. וזה עוד לפני שדיברנו על הגדלה אפשרית בתקציב הביטחון, כפי שדורשת צמרת הצבא בתמיכת ראש הממשלה נתניהו ומנהיגי כחול לבן.

נכון להיום עומד הגירעון על 3.7% תוצר, והוא צפוי לגדול ל-4% במהלך שנת 2020. כל חודש שעובר ללא ממשלה מתפקדת, הופך את הבעיה שממתינה לממשלה הבאה למורכבת עוד יותר.

על רקע המציאות העגומה הזאת, האצה בקצב הצמיחה היא בשורה של ממש לציבור. למה? כי יותר צמיחה משמעה יותר הכנסות ממסים; ויותר הכנסות ויותר תוצר משמעם פחות גירעון ופחות צורך בקיצוצים ובגזירות.

העניין הוא שהרכב הצמיחה ברבעון השלישי לא מבשר כנראה על שינוי מגמה במשק, וגם ההכנסות ממסים אינן צפויות לגדול כתוצאה מהגידול במלאים. מצטערים, אבל כנראה שהנס שיציל אותנו מהעלאות מסים, היטלי גודש, קיצוצים רוחביים ושאר מרעין בישין - לא קרה היום.

האנליסטים משוכנעים: הפחתת ריבית בדרך

האנליסטים, מצידם, מנסים להסביר את נתוני הצמיחה המפתיעים של הרבעון, ומסבירים מדוע גם אחרי הנתונים הללו עדיין האופציה של הורדת ריבית נמצאת על הפרק.

עפר קליין מהראל מסביר כי "קצב הצמיחה שפורסם היום הוא אכן מהיר מהצפי. בנוסף, נתוני הרבעון הקודם עודכנו כלפי מעלה. יחד עם זאת, הרכב הצמיחה היה פחות טוב, כאשר הצריכה הפרטית המשיכה להוביל את הצמיחה עם עלייה של 2.8% בשיעור שנתי, לצד עלייה משמעותית בצריכה הציבורית. "מנגד, נרשמה ירידה של 8% ביצוא הסחורות והשירותים (במונחי שקלים) לצד ירידה של כ-6% בהשקעות בנכסים קבועים, כאשר למעשה המלאים היו התורם העיקרי לצמיחה ברבעון".

רפי גוזלן, אסטרטג ראשי בבית ההשקעות IBI, אומר: "נתון הצמיחה שפורסם היום מייצר, לדעתי, תמונה ורודה מאשר המציאות. הרכב הצמיחה מעלה תמונה חלשה יותר, שכן הביקושים (שימושים) בניכוי המלאים ירדו בשיעור של 1.2%, כלומר - העלייה במלאים שיחקה תפקיד מרכזי בצמיחה ברבעון השלישי. בגלל שמדובר בתמהיל חלש עם ירידה בביקוש, תהיה לנתון הצמיחה השפעה נמוכה. לכן, ירידה בקצב האינפלציה הבסיסית ושקל חזק יובילו לכך שהריבית תופחת בשבוע הבא ל-0.1%".

יונתן כץ מלידר שוקי הון מסביר כי "הצמיחה במשק היא אמנם מעל הציפיות המוקדמות בשוק. יחד עם זאת, הסתכלות על מרכיבי הצמיחה פחות מעודדת. מה שתרם מאוד לצמיחה היה גידול חד בהשקעות במלאי. ללא גידול במלאי הצמיחה הייתה בכלל שלילית: ירידה של 2.1%. נהוג לחשוב שגידול במלאי מהווה באופן חלקי הקדמת ייצור על חשבון הרבעונים הבאים, כך שלא מדובר בנתון מעודד במיוחד. בסך הכול, אנחנו עדיין צופים הורדת ריבית בשבוע הבא, על רקע סביבת אינפלציה מאוד מתונה ורחוקה מהיעד".

עוד כתבות

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט