גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזמן שישנתם: ההוסטלים הפכו לטרנד לוהט בקרב התיירים והיזמים

יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם אפילו מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל ● האם בקרוב מחיר הלינה בישראל יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ?

המחסור בפתרונות לינה מוזלים בישראל צפוי להצטמצם עם פתיחה של מספר הוסטלים. גם יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל. האם מחיר הלינה בישראל ישתווה בקרוב או יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ מאירופה? כיום המצב במקרים רבים גובל באבסורד - תיירים שמגיעים לישראל בטיסות לואו קוסט שעליהן שילמו כמה עשרות אירו, נתקלים ביוקר המחירים הכאוב בארץ, כשעל כל לילה הם משלמים מחיר כפול ומכופל יחסית למחיר הטיסה.

פתרון לינה מוזל בדמות הוסטלים כבר אינו נחלת התרמילאים בלבד, וגם תיירים מסגמנטים אחרים, כולל משפחות, כבר הבינו שאת ההוצאה הכספית של החופשה אפשר להשקיע בתוכן שלה.

לצד חברות מקומיות דוגמת "אברהם הוסטל", גם רשתות בינלאומיות זיהו את הפוטנציאל בישראל, וכעת כוונותיהן מבשילות למעשים. בין היתר, ב-2020 תפתח רשת סלינה, שפעילה בעיקר בדרום אמריקה, סניף בישראל, באזור הכנרת. מבחינת סלינה, לא מדובר בהוסטל אלא בפתרון אירוח. סלינה כנרת, שייפתח בשנה הקרובה, הוא כפר נופש שיוקם ב"מגדל" שבחוף הכנרת. כפר הנופש ישתרע על שטח של 6,000 מ"ר ויכלול 82 חדרים, 18 אוהלי גלמפינג (משודרגים), בריכה, שטח להופעות, חלל עבודה משותף ועוד. השאיפה של סלינה היא לפנות לקהל הצעיר דרך מחירים שיאפשרו להם לנפוש בכנרת.

סלינה/ צילום הדמיה: Swissa Architects

סלינה שוכרת את נכסיה בישראל דרך קבוצת אמפא נדל"ן. לפני כחצי שנה הודיעה הרשת כי תפתח סניף ברחוב יפת בתל-אביב (הבית הסקוטי), אולם זה ייפתח בעוד מספר שנים. בפברואר 2020 תפתח סלינה את הסניף הראשון שלה בישראל בשכונת נווה צדק בתל-אביב, בתוך שלושה מבני טמפלרים ששימשו בעבר כמפעל פלדה. גם בסניף הזה יושם דגש על פעילויות לאורחים ולקהילה.

מחירי החדרים המשותפים, שבהם ישוכנו 4 עד 14 מיטות, ינועו בין 30 ל-53 דולר, ומחירי החדרים שיכללו גם לופטים עם מרפסת, ינועו בין 185 ל-420 דולר ללילה. סניפי רשת סלינה פרוסים ב-56 מיקומים באירופה ובאמריקה הלטינית, והיא מכוונת להגיע ל-400 נכסים ול-130 אלף מיטות עד לשנת 2023.

גם קבוצת Meininger הגרמנית, שהכריזה לפני שנה על כניסתה לישראל, בישרה לאחרונה על השלוחה הראשונה שתפתח בארץ. מדובר במלון שייפתח ב-2024 ברחוב לבנדה בדרום תל-אביב. הנכס שמיינינגר תקים בישראל, יחד עם קבוצת משקיעים מקומית, יהיה הסניף הראשון שלה במזרח התיכון, והוא יציג מודל של שימוש מעורב (היברידי), שיאפשר רמות מחיר משתנות.

כוונת הרשת היא לפנות לפלח פתרונות הלינה המוזלים בישראל. בעולמות ההוסטלים מדברים על מלאי של מיטות ולא חדרים - מיינינגר תציע 800 מיטות בתשע מתוך 28 הקומות שבהן ייבנה המלון הראשון שלה בישראל. שאר הקומות יכללו 210 חדרים.

דגש על הפעילות בחללים הציבוריים

הייחוד של ההוסטלים אינו נעצר במחיר, שאמור לשקף עלות נמוכה משמעותית יחסית למחירי בתי המלון, אלא הוא שם דגש על הפעילות בחללים הציבוריים, לרבות מטבח משותף ומקומות מפגש רוויי תוכן ופעילויות. מיינינגר מפעילה 29 מלונות היברידיים, הכוללים כ-4,500 חדרים ו-16 אלף מיטות, ב-17 ערים באירופה.

סנונית נוספת מחו"ל שהודיעה על כניסתה לישראל לאחרונה, היא רשת Easy hotel, שפועלת במודל לואו קוסט ששאול מעולמות התעופה, וממודל שמיישמת חברת איזי ג'ט, שנמצאת בבעלותה של אותה קבוצה, Easy group. לא מדובר בהוסטל, אלא במלון שבו משלמים מחיר בסיס שיתחיל בכ-300 שקל ללילה עבור חדר שבו יהיו מיטה, מקלחת ומקרר, אבל משלמים בנפרד לניקיון החדר, להחלפת מגבות, לפתיחת ערוצי טלוויזיה וכדומה. הרשת מתעתדת לפתוח בתל-אביב שלושה בתי מלון ובהם 700 חדרים, עד לשנת 2022.

בימים אלה שוהים בישראל נציגי רשתות התיירות והמלונאות הבינלאומיות. זאת, במסגרת כנס שעורך משרד התיירות בנושא השקעות בבתי מלון בישראל. משרד התיירות קובע מנגנון של מענקים, בגובה של 33% מההשקעה, ליזמים המקימים מתקני לינה מוזלים. שלוש בקשות להסבות מבנים להוסטלים, הכוללים כ-550 מיטות, צפויות לקבל בקרוב מענק של כ-8 מיליון שקל. בתל-אביב המענק מוגבל ל-10% - כך, חמישה הוסטלים שהגישו בקשות למענק יצרפו לעיר עוד 920 מיטות, והם יקבלו מענק כולל של 5.6 מיליון שקל.

מכוונים ל"דור הנוודים": בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ 

הרשת הישראלית המזוהה ביותר עם תחום ההוסטלים היא אברהם הוסטל, המונה כיום שלושה סניפים: בתל-אביב, בירושלים ובנצרת. לקראת פסח, באפריל 2020, הרשת תפתח את הסניף הראשון שלה באילת, כשאת הסניפים הבאים היא מתכוונת לפתוח בים המלח, סניף נוסף בירושלים - וכפי שנודע ל"גלובס", החברה מחפשת לוקיישן לפתיחה של סניף ביפו.

בחודש מרץ השנה השקיעה קרן ברידג'ס ישראל 25 מיליון שקל באברהם הוסטל, בין היתר כדי לאפשר לה להתפתח לחו"ל. החזון של גל מור, שותף מייסד ומנהל הפיתוח האסטרטגי של הקבוצה, הוא לפתוח סניפים במדינות השכנות, אולם עד שהמזרח התיכון יאפשר חזון אופטימי כזה, הרשת מציעה סיורים למדינות השכנות, מצרים וירדן.

ברוח כתבה שפורסמה השבוע ב"גלובס" באשר לאפיקי הכנסה שסוכני הנסיעות מחפשים מעבר למכירת טיסות וחבילות נופש שהרווחיות בהם נשחקה - גם ברשת ההוסטלים, כך לדברי מור, פעילות הסיורים ב"אברהם טורס" שבבעלות אברהם הוסטל הפכה להיות מקור הכנסה עיקרי, יותר מאשר סגמנט הלינה. הסיורים פועלים מכל סניפי אברהם הוסטל, ומאילת היא מוציאה סיורים לירדן ולמצרים.

לדברי מור, "אם נזכה לפריצת דרך מדינית במזרח התיכון, נשקול לפתוח סניפים במדינות השכנות, ואם לא, הכיוון יהיה לפתוח סניפים באירופה".

גישה דומה מציג יריב פישר, מנכ"ל flyeast (מקבוצת אופקים) המציעה טיסות וטיולים למזרח הרחוק. החברה נכנסת לתחום המלונאות עם רשת הוסטלים בשם ZULA. סנונית ראשונה היא פתחה לאחרונה במרכז מנילה בפיליפינים, בניהול ובבעלות החברה ובהשקה של 1.3 מיליון דולר. מדובר בהוסטל המשתרע על פני 8 קומות והמונה 107 מיטות בטווח מחיר של 15-20 דולר ללילה ו-7 חדרים שמחירם נע בין 50 ל-70 דולר. עוד כולל המתחם מסעדה (ישראלית, אלא מה) וחלל עבודה שמיועד לאורחים שפישר מכנה "דור הנוודים". זהו סגמנט שהולך וצומח בענף התיירות - מטיילים עצמאיים שמטיילים ומשלבים עבודה - בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ. סניף שני של ZULA ייפתח בקרוב בסבו בפיליפינים.

פישר התייחס לאפיק ההכנסה הנוסף עבור החברה, שפועלת מאז 2003. לדבריו, "עוד לפני 11-12 שנים הבנו שלא נוכל להתבסס רק על מכירה של כרטיסי טיסה. התחלנו עם אוטובוסים לירדן ובמקביל לפתח מוצרים שלנו במזרח. אנחנו מייצגים חברות תעופה מהמפרץ, וכשהן עברו למודל נטו (כלומר ללא עמלות לסוכני הנסיעות), הבנו שצריך להרחיב את המודל. הכוונה היא למכור חוויה ולהיות מעורב בשלבי הטיול עם מוצר שמותאם לצרכים המשתנים של התייר, שכיום כבר לא מתכנן מה הוא עושה בשבועיים הקרובים אלא ביומיים הבאים בטיול".

איתי לוי, בעלי קבוצת "אופקים" ושותף ב-flyeast, סיפר כי התוכנית של הרשת היא לגדול לפריסה של 11 הוסטלים במזרח בתקופה של חמש שנים. אחרי הפיליפינים התוכנית היא לפתוח סניפים בהודו, ביפן, בוייטנאם, בסרי לנקה ובבורמה. ויש גם תוכניות לישראל - החברה בוחנת לייבא את הקונספט של ZULA לסניפים בחיפה ובאזור הכנרת. יש למה לצפות. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"