גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נחשד בהעלמת מס ופרץ לרשות המסים לגנוב ראיות – מה העונש שקיבל?

בעל מוסך בפ"ת, שנחשד בהעלמת הכנסות במיליונים, פרץ למשרדי רשות המסים ולקח את 22 ארגזי חומרי החקירה בעניינו ● בית המשפט גזר עליו 7 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 400 אלף שקל

משרדי רשות המסים / צילום: איל יצהר
משרדי רשות המסים / צילום: איל יצהר

אורי לוי, בעל מוסך בפתח-תקווה ובעלים של מספר דירות מושכרות, נחשד בביצוע עבירות מס לאורך שנים, ובהן העלמת הכנסות משכירות ודיווחים כוזבים באשר להכנסות המוסך שבבעלותו. ביולי 2016 פתח פקיד שומה חקירות מרכז ברשות המסים בחקירה נגד לוי. במסגרת החקירה זומן לוי למשרדי הרשות בחולון, נחקר באזהרה, צילם מסמכים מתיק החקירה נגדו ושוחרר לביתו.

יממה לאחר מכן, ביום שישי בשעה 14:00, חזר לוי למשרדי רשות המסים. הוא לא זומן לחקירה. המשרדים היו סגורים. עובדי המשרד היו בבתיהם. וזו בדיוק השעה שהתאימה למזימתו של לוי: "העלמת" חומר החקירה נגדו.

לוי פער חור בקיר הגבס במבנה ופרץ פנימה אל החדר בו היו מונחים 22 ארגזים שהכילו את חומר החקירה בעניינו. במשך כארבע שעות, עד השעה 18:00, העביר לוי, באמצעות עגלה, את הארגזים דרך החור שפער בקיר והבריח אותם מהמבנה.

ביום ראשון בבוקר הגיעו עובדי רשות המסים חולון למשרדם וגילו כי התבצעה פריצה, וכי 22 ארגזי החקירה בעניינו של לוי נעלמו. זהות הפורץ התגלתה בקלות יחסית, כאשר הוציאו החוקרים את סרטי הצילום ממצלמות האבטחה במשרד, שחשפו את הנחקר שפעל בדרך יצירתית ופלילית על-מנת להתחמק מאישומי מס. לוי לא לקח בחשבון שארבע שעות "העבודה" הקשה שלו במשרדי הרשות מתועדים.

גורל הארגזים שלוי נטל לא ידוע עד היום, אך גורלו של לוי וגורל החקירה נגדו ידועים גם ידועים.

נגד לוי הוגשו שני כתבי אישום - הראשון הוגש באוגוסט 2016, במסגרתו הואשם בפריצה למשרדי הרשות ובשיבוש הליכי חקירה; והשני הוגש במרץ 2017 וייחס ללוי עבירות מס בהיקף של כ-2 מיליון שקל. הפריצה למשרדי הרשות וניסיונו הכושל להעלים את החקירה לא הועילו לו להתחמק מאישום המס. וכך, בעל המוסך הסתבך פעמיים.

היום (ד') גזר בית משפט השלום בת"א את דינו של לוי בשני התיקים - תיק המס ותיק הפריצה. השופט שאול אבינור גזר על לוי 7 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 400 אלף שקל.

דיווחים כוזבים

כתב האישום בפרשת המס, שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) לבית משפט השלום בתל-אביב, ייחס ללוי עבירות של שימוש במרמה, ערמה ותחבולה בכוונה להתחמק ממס, מסירת אמרה או תרשומת כוזבות בדוח והשמטת הכנסה מתוך דוח.

לפי כתב האישום, בין השנים 2006-2012 דיווח לוי לרשויות המס דיווח כוזב בגין הכנסותיו, במטרה להתחמק מתשלום מס.

לפי האישום הראשון, בדצמבר 2012 הגיש לוי לפקיד השומה דיווח כוזב על נכסיו והתחייבויותיו, ביודעו כי מדובר בהצהרה כוזבת. לוי, נטען, זייף במזיד את נתוני יתרות סוף השנה בדפי הבנק שצורפו כנספחים להצהרת ההון, כך שהשמיט כ-457 אלף שקל מנכסיו. "כל זאת", נכתב באישום, "תוך שימוש במרמה, עורמה ותחבולה ובכוונה להתחמק ממס".

האישום השני מייחס ללוי השמטת הכנסות משכר דירה בהיקף של כ-2 מיליון שקל. לפי האישום, לוי היה הבעלים של מספר דירות מגורים, אותן השכיר מבלי לדווח על הכנסותיו.

בין היתר מואשם לוי כי העלים הכנסות מדירה שהשכיר ברחוב סאלק ברמת גן, אותה פיצל לשתי יחידות דיור, שכל אחת מהן הושכרה בנפרד החל מ-1995. לוי, נטען, הפיק הכנסות מדמי השכירות מדירה זו בסך של כ-326.5 אלף שקל; כן נטען כי לוי השכיר דירה ברחוב הרא"ה ברמת גן החל מ-1985, ממנה הפיק כ-189 אלף שקל; גם ברחוב אלימלך ברמת גן פיצל לוי, על-פי הנטען, דירה בבעלותו לשתי יחידות דיור, שכל אחת מהן הושכרה בנפרד, לכל המאוחר מ-1999, והפיק כ-281.8 אלף שקל הכנסות; וכך עשה לכאורה גם בדירה ברחוב קריניצי ברמת גן - פיצל אותה לשתי יחידות דיור, שכל אחת מהן הושכרה בנפרד, לכל המאוחר מ-1993, וקיבל עבורה דמי שכירות בסך של כ-395.4 אלף שקל.

השמטת הכנסות משכירות

עוד על-פי האישום, לוי מתגורר עם משפחתו בבית נוסף בבעלותו, ברחוב אביבים ברמת גן. נכס זה, נטען, כולל שתי יחידות דיור (המושכרות תחת כתובת אחרת ברחוב אבא הלל סילבר בעיר), שכל אחת מהן הושכרה בנפרד, לכל המאוחר מיולי 2006 ועד שנת 2016, ובגינן הפיק לוי הכנסות בסך שאינו פוחת מ-296.5 אלף שקל.

בנוסף, נטען באישום, לוי הפיק הכנסות מדמי שכירות בגין נכסים נוספים אשר אינם רשומים בבעלותו, ובין היתר השכיר 5 קרוואנים למגורים בקריית אריה בשנים 2003-2011. לפי האישום, בשנים 2006-2011 צמחה לנאשם הכנסה בגין השכרת הקרוואנים שאינה פחותה מסך של 216 אלף דולר; נכס נוסף שהשכיר לוי, אך אינו רשום על-שמו, הוא דירה ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן שבבעלות הוריו, שממנה, נטען, הפיק הכנסות מדמי השכירות בסך של 267.6 אלף שקל.

לפי האישום, לוי היה חייב במס בגין הכנסותיו מדמי שכירות וכן היה חייב בהגשת דוחות לרשויות המס על הכנסתו זו. ואולם, נכתב באישום, "הנאשם הגיש דוחות שנתיים לפקיד השומה, ובהם דיווח כוזב בגין הכנסותיו מדמי השכירות. בעשותו כן, הנאשם השמיט הכנסות מהשכרת הנכסים בסכום שאינו פחות מסך של 1,945,295 שקל, בגינן היה חייב בדיווח".

עוד נכתב באישום כי "מעשיו של הנאשם, שתוארו בכתב אישום זה, נעשו במזיד ובאופן שיטתי לאורך שבע שנים, וכל מטרתם הפקת רווח כלכלי אסור. במעשיו מנע הנאשם דיווח תקין לרשויות המס והסב נזק לקופה הציבורית".

כתב האישום בפרשת הפריצה הוא הרבה יותר פשוט וייחס ללוי פריצה לבניין שאינו בית מגורים כדי לבצע גניבה או פשע ושיבוש מהלכי משפט.

בתיק המס הצליחו הצדדים להגיע להסדר טיעון, במסגרתו הודה לוי בעובדות כתב האישום, והצדדים הסכימו לבקש ענישה שתכלול תשעה חודשי עבודות שירות וקנס כספי בסך 400 אלף שקל. בתיק הפריצה הגיעו הצדדים להסדר שבמסגרתו תוקן כתב האישום, אך לא הצליחו להסכים לעניין העונש. המדינה עתרה לעונש מאסר שבין 6 ל-18 חודשי מאסר בפועל.

לוי נשלח לתסקיר מבחן, ממנו עלה כי הוא בעל מוסך, אב לשלושה המצוי בהליכי גירושים ומתגורר במוסך. בתסקיר מתוארים משברים שאותם חווה בשנים האחרונות. עוד צוין כי לוי נטל אחריות למעשיו, אם כי מתוך עמדה קורבנית. בהקשר לתיק המס טען כי מנהל החשבונות איתו עבד חלה במחלה קשה, ועקב כך התעוררו בעיות בדיווחים לרשות המסים. בקשר לתיק הפריצה טען כי נחקר ברשות המסים באופן ממושך ומשפיל, שהשפיע באופן חמור על מצבו הגופני והנפשי והביא אותו לביצוע העבירות, שלדבריו כלל לא תכנן מראש. ביחס לכך כתב השופט בגזר הדין כי "טענות הנאשם שלפיהן הוא לא תכנן או לא התכוון לבצע את העבירות הן מופרכות; וטוב היה עושה הנאשם אם היה נמנע מלהעלות".

"לא מפנים את האחריות למעשיו" 

השופט שאול אבינור ציין כי לאור הסכמות הצדדים, השאלה הקריטית במקרה זה היא האם יש מקום להורות על נשיאת עונשי המאסר בפועל בשני התיקים במצטבר או בחופף.

בתשובה לכך ציין השופט כי המסקנה המתבקשת היא כי יש לחפוף את עונשי המאסר, וזאת משתי סיבות: הראשונה - העובדה שהשופט מצא טעם בטענת הנאשם שלפיה הסדר הטיעון בתיק המס מגלם במידה מסוימת התחשבות לחומרה בתיק המשטרה; שנית, ציין השופט, מכלול הנסיבות של שני התיקים, בהצטרפן לנסיבות המקלות, אינו מצדיק גזירת עונש כולל שהנאשם יצטרך לשאת מאחורי סורג ובריח.

"אכן, עסקינן בפרשה זו בנאשם שהגם שהודה במעשיו, הוא אינו מפנים את אחריותו להם, ובאופן אבסורדי אף רואה עצמו כקורבן, מבלי להבין שמעשיו הם שהביאו אותו למקום בו הוא נמצא כיום. ואולם, בהיבט זה אין כדי להצדיק את הטלת עונשי המאסר במצטבר", כתב השופט.

עו"ד ורו"ח אברהם שהבזי, שייצג את אורי לוי בתיק המס, מסר בתגובה: "לעניין כתב האישום בהיבטי המס, מדובר בעבירות ובסכום עבירות אשר נכנסות בשערי וועדת הכופר, קרי - התיק היה יכול להסתיים ללא הרשעה. פרקליטות מחוז ת"א מיסוי וכלכלה, לא הסכימה להמליץ בפני וועדת הכופר, להשית כופר על מרשי, בגלל הפריצה למשרדי מס הכנסה. כך, הגענו להסדר טיעון סגור לפיו יושתו על מרשי עבודות שירות וקנס. העובדה שהצגנו הסדר טיעון סגור בתיק המיסים, היוותה שיקול לבית המשפט, להביא לסיום תיק הפריצה, גם בעבודות שירות בחופף".

בתיק הפריצה יוצג לוי על ידי עו"ד יעקב שקלאר.

עוד כתבות

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר