גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פנאי פלוס: רכבי הכביש שטח נוהרים לכאן בהמוניהם

כמעט כל רכב שני שנמכר בישראל הוא בתצורת כביש–שטח, קרוס–אובר, פנאי - או כל שם אחר שבתעשיית הרכב מדביקים לו. וזו רק ההקדמה למתקפה שצפויה ב–2020. הנה כמה דוגמאות

מאזדה CX-30: פיצוי על ה-3?

הנהירה ההמונית של הלקוחות הישראלים לפלח ה-SUV גובה מחיר גם מסמלים ותיקים של שוק הרכב כמו מאזדה 3, שהדור החדש שלה הושק בישראל זה עתה. את הלקוחות המשפחתיים האבודים תנסה החברה להחזיר לחיקה באמצעות CX-30, שמבוסס על הפלטפורמה של ה-3.

הרכב חולק את העיצוב העגלגל-מלוטש של משפחת הדגמים הנוכחית של מאזדה וניצב על בסיס גלגלים קצר בכ-4 סנטימטרים מזה של ה-3 המשפחתית. ממדיו החיצוניים - אורך של 4.4 מ’ - ממקמים אותו בין ה-CX3 ל-CX5 וזה לא מפתיע לאור המרווח השיווקי הדי-צפוף בין השתיים הללו.

עמדת הפיקוד ועיצוב התא משוכפלים כמעט מה-3 החדשה, כולל מערך הבטיחות והסיוע המתקדם, ותא המטען מציע נפח של 430 ליטר. מאזדה טוענת גם שכיול השלדה נועד להעניק תחושה ספורטיבית ולתגמל נהגים נמרצים ממש כמו האחות המשפחתית.

באירופה, מאזדה מציבה במרכז הבמה את מנוע ה-2 ליטרים עם תגבור של מערכת הנעה היברידית "קלה" ואת מנוע הסקייאקטיב X המתקדם והספורטיבי, שמשלב חיסכון של דיזל וביצועים של טורבו-בנזין. המנוע העתידני הזה, שדילג על מאזדה 3 החדשה בישראל, יעשה את השקת הבכורה המקומית שלו ב-CX-30 לצד מנוע ה-2 ליטרים המסורתי ויהיה גם מנוע דיזל וגם אופציה להנעה כפולה.

באירופה, עולה ה-CX-30 רק בסביבות 7% פחות מה-CX5 הגדולה יותר משמעותית. בארץ, המחירים יתחילו בכ-150 אלף שקל. בהתחשב בעובדה ש-CX5 היא מובילת המכירות המסורתית של מאזדה בישראל, היבואנית תצטרך לחולל ניסים כדי להימנע מקניבליזציה אגרסיבית בין שני הדגמים.

שברולט טרייל-בלייזר: שם גדול לרכב קומפקטי

גם ג’נרל מוטורס מאמצת את הטקטיקה של "כיסוי כל נישה" בפלח רכבי הפנאי, והטרייבלייזר החדש, למרות שמו הקרבי, נועד להשתחל ברווח השיווקי הצר שבין ה-TRAX לבין ה"אקווינוקס". לרכב יש עיצוב "גם אני" טיפוסי, שמזכיר קצת את וולוו XC40 וקצת את הבלייזר הגדול, והוא לא מחמיץ שום סממן אופנתי של הפלח, החל מגג "צף" עם אופציה לצביעה דו-גונית, עבור דרך פגושים וקשתות גלגלים מודגשים ומושחרים לטובת מראה קשוח וכלה בפנסי LED צרים.

עיצוב הפנים עדכני ונראה כמו גרסה מוקטנת של התא ב"בלייזר" עם מסך מולטימדיה גדול וחד במרכז, לוח מחוונים שמשלב תצוגה אנלוגית קלאסית עם צג נתונים גדול ושילוב של חומרים רכים איכותיים עם מגוון אפשרויות להתאמה אישית של גוונים.

כמקובל כיום, מגיע הרכב עם מערכת מקיפה מאוד של עזרי נהיגה מתקדמים כולל בלימה אוטונומית משוכללת, סיוע להיגוי, חיישנים היקפיים ועוד. אופציה די חריגה בפלח היא "חבילת שטח" המכונה ACTIV, שכוללת מרווח גחון מוגבה, הנעה כפולה, צמיגים רב תכליתיים ובולמי זעזועים, שמכוילים במיוחד לנסיעה על דרכי עפר.

באגף המנועים יוצעו מנועי 1.2 או 1.3 טורבו בנזין עם הספק של עד 155 כ"ס כאשר משום מה בחרו האמריקנים לשדך אותו לתיבה רציפה (CVT). טווח המחירים בארה"ב ינוע בין כ-20 ל-27 אלף דולר, מה שאומר מחיר פוטנציאלי של 140-130 אלף שקל בארץ הקודש, עם אופציה להפתעות.

יונדאי VENUE: סוגרים כל פער

יונדאי עושה חיל בשיווק רכבי פנאי מכל הסוגים, במיוחד בארצות הברית, והיא ממשיכה להרחיב את ההיצע שלה במרץ - הפעם כלפי מטה. ה-VENUE החדש, שיגיע אלינו בתחילת השנה הבאה, מיועד להציע אלטרנטיבה אופנתית לרכבי סופר-מיני והוא מוצב מעט מתחת לקונה מול האחות קיה סטוניק ומתחרות דוגמת סיאט ארונה ושות’.

לרכב יש פרופורציות פנאי קלאסיות ועיצוב "כביש-שטח" מוקצן יחסית, ולמרות הממדים החיצוניים הקומפקטיים, תא הנוסעים אמור להיות מרווח ברמה משפחתית ולהציע תא מטען גדול מזה של דגמי סופר-מיני נפוצים.

הרכב הושק בארצות הברית עם מנוע ה-1.6 ליטר המוכר, אבל יחידת ההנעה העיקרית בישראל תהיה ככל הנראה מנוע 3 צילינדרים בנפח 1 ליטר בספק של כ-115 כ"ס, עם שידוך לתיבה כפולת מצמדים כמו ב-I20, סטוניק וכו’.

כמקובל אצל יונדאי, אבזור בטיחותי מקיף נכלל כסטנדרט והחבילה כוללת בין השאר סיוע אקטיבי לשמירה על הנתיב ובלימה אוטונומית. גם כאן קיים סימן שאלה סביב המחיר ואפשר להניח שהיעד יהיה בין סיאט ארונה לקצה הנמוך של סוזוקי ויטארה.

ניסאן ג’וק: פחות מהפכנית

לג’וק של ניסאן שמורה זכות ראשונים כמי שהוביל את פריצת הדרך של רכבי הפנאי-שטח הקומפקטיים בעשור האחרון. הוא עשה זאת באמצעות עיצוב אופנתי שובר-שגרה ופרופורציות "נכונות" שמקיפות ממדים ומכללים של מכוניות סופר-מיני נפוצות. מאז, עבר הרכב כמה מתיחות פנים, אך ניסאן הקפידה שלא לבצע בו שינויים מהותיים.

גם הדור החדש, שיגיע בשנה הבאה, שומר על המראה הייחודי של קודמו, אבל מציע קווים יותר יוקרתיים ובוגרים, שמושפעים לא מעט מהלהיט המתחרה CH-R של טויוטה. הכלי ארוך ורחב מקודמו, מעט גבוה יותר וניצב על בסיס גלגלים מוארך. הוא מציע תוספת משמעותית למרחב הברכיים והראש מאחור - בעיה מוכרת של הדגם היוצא - ותא המטען שלו גדול יותר ב-20%.

גם עמדת הפיקוד מאמצת מראה יותר בוגר ופחות "ילדותי" מהדגם היוצא עם קווי דמיון בולטים לטויוטה CH-R. חידוש מרכזי אחד הוא אימוץ מנוע טורבו-בנזין עם שלושה צילינדרים בנפח 1 ליטר, שמייצר 117 כ"ס ומשודך לתיבה כפולת מצמדים בת 7 מהירויות - מקביל לזה של סיאט ארונה, שתהיה אחת המתחרות המרכזיות של הג’וק בארץ.

באירופה לפחות, הרכב יגיע עם חבילה מתקדמת של מערכות סיוע לנהיגה כולל התערבות בשמירה על הנתיב, בלימה אוטונומית ומערכת להתערבות אוטומטית בהיגוי במקרה של ניסיון לסטות לתוך "נקודה מתה". עדיין לא ברור מה תהיה רמת המחיר בישראל.

קיה סלטוס

התחרות הפנימית בין המותגים האחים יונדאי וקיה תלך ותחריף בשנה הבאה כאשר תושק כאן ה-SELTOS, שתוצב בין ה"סטוניק" ההתחלתית לבין הספורטאג' הגדול יותר. היא מיועדת להחליף את ה"סול" בליין הדגמים ותתחרה ישירות מול יונדאי קונה.

הממדים - 4.38 מ' לאורך, 1.8 לרוחב, 1.65 מ' לגובה ובסיס גלגלים של 2.61 מ' - מציבים אותה בערך מול מיצובישי ASX ומעל הקונה והעיצוב נראה יותר קשוח ופחות "אורבאני" מזה של הסטוניק אם כי עדיין מצויד בשלל קישוטים ואופציות אופנתיות. עמדת הפיקוד די מזכירה את הקונה, כולל מערך עדכני של מערכות בטיחות ומערכת מולטימדיה בעלת מסך מרכזי גדול וגם באגף ההנעה אין הרבה חדש.

האופציות כוללות את מנוע ה-1.6 ליטר טורבו-בנזין בהספק 177 כ"ס של קבוצת יונדאי מוטורס, את מנוע ה-2 ליטר בנזין המוכר ואת הטורבו-דיזל 1.6 ליטר. לא פחות משלוש תיבות אוטומטיות יוצעו בגרסאות השונות, כולל אוטומטית 6 מהירויות רגילה, תיבה כפולת מצמדים (עם הטורבו-בנזין) וגם תיבה רציפה. המכונית תיוצר במקביל בהודו ובקוריאה והמחירים עדיין לא ידועים אבל בהודו היא עולה קצת יותר מסוזוקי ויטארה בגרסאות הבכירות. משהו כמו 130-135 אלף בישראל.

עוד כתבות

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ממקבל העבודות הסדרתי: מהנדס התוכנה שטלטל את עמק הסיליקון

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

משלחת ישראלית יוצאת לקטאר, עימות בדיון בין רה"מ לרמטכ"ל

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט