גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פנאי פלוס: רכבי הכביש שטח נוהרים לכאן בהמוניהם

כמעט כל רכב שני שנמכר בישראל הוא בתצורת כביש–שטח, קרוס–אובר, פנאי - או כל שם אחר שבתעשיית הרכב מדביקים לו. וזו רק ההקדמה למתקפה שצפויה ב–2020. הנה כמה דוגמאות

מאזדה CX-30: פיצוי על ה-3?

הנהירה ההמונית של הלקוחות הישראלים לפלח ה-SUV גובה מחיר גם מסמלים ותיקים של שוק הרכב כמו מאזדה 3, שהדור החדש שלה הושק בישראל זה עתה. את הלקוחות המשפחתיים האבודים תנסה החברה להחזיר לחיקה באמצעות CX-30, שמבוסס על הפלטפורמה של ה-3.

הרכב חולק את העיצוב העגלגל-מלוטש של משפחת הדגמים הנוכחית של מאזדה וניצב על בסיס גלגלים קצר בכ-4 סנטימטרים מזה של ה-3 המשפחתית. ממדיו החיצוניים - אורך של 4.4 מ’ - ממקמים אותו בין ה-CX3 ל-CX5 וזה לא מפתיע לאור המרווח השיווקי הדי-צפוף בין השתיים הללו.

עמדת הפיקוד ועיצוב התא משוכפלים כמעט מה-3 החדשה, כולל מערך הבטיחות והסיוע המתקדם, ותא המטען מציע נפח של 430 ליטר. מאזדה טוענת גם שכיול השלדה נועד להעניק תחושה ספורטיבית ולתגמל נהגים נמרצים ממש כמו האחות המשפחתית.

באירופה, מאזדה מציבה במרכז הבמה את מנוע ה-2 ליטרים עם תגבור של מערכת הנעה היברידית "קלה" ואת מנוע הסקייאקטיב X המתקדם והספורטיבי, שמשלב חיסכון של דיזל וביצועים של טורבו-בנזין. המנוע העתידני הזה, שדילג על מאזדה 3 החדשה בישראל, יעשה את השקת הבכורה המקומית שלו ב-CX-30 לצד מנוע ה-2 ליטרים המסורתי ויהיה גם מנוע דיזל וגם אופציה להנעה כפולה.

באירופה, עולה ה-CX-30 רק בסביבות 7% פחות מה-CX5 הגדולה יותר משמעותית. בארץ, המחירים יתחילו בכ-150 אלף שקל. בהתחשב בעובדה ש-CX5 היא מובילת המכירות המסורתית של מאזדה בישראל, היבואנית תצטרך לחולל ניסים כדי להימנע מקניבליזציה אגרסיבית בין שני הדגמים.

שברולט טרייל-בלייזר: שם גדול לרכב קומפקטי

גם ג’נרל מוטורס מאמצת את הטקטיקה של "כיסוי כל נישה" בפלח רכבי הפנאי, והטרייבלייזר החדש, למרות שמו הקרבי, נועד להשתחל ברווח השיווקי הצר שבין ה-TRAX לבין ה"אקווינוקס". לרכב יש עיצוב "גם אני" טיפוסי, שמזכיר קצת את וולוו XC40 וקצת את הבלייזר הגדול, והוא לא מחמיץ שום סממן אופנתי של הפלח, החל מגג "צף" עם אופציה לצביעה דו-גונית, עבור דרך פגושים וקשתות גלגלים מודגשים ומושחרים לטובת מראה קשוח וכלה בפנסי LED צרים.

עיצוב הפנים עדכני ונראה כמו גרסה מוקטנת של התא ב"בלייזר" עם מסך מולטימדיה גדול וחד במרכז, לוח מחוונים שמשלב תצוגה אנלוגית קלאסית עם צג נתונים גדול ושילוב של חומרים רכים איכותיים עם מגוון אפשרויות להתאמה אישית של גוונים.

כמקובל כיום, מגיע הרכב עם מערכת מקיפה מאוד של עזרי נהיגה מתקדמים כולל בלימה אוטונומית משוכללת, סיוע להיגוי, חיישנים היקפיים ועוד. אופציה די חריגה בפלח היא "חבילת שטח" המכונה ACTIV, שכוללת מרווח גחון מוגבה, הנעה כפולה, צמיגים רב תכליתיים ובולמי זעזועים, שמכוילים במיוחד לנסיעה על דרכי עפר.

באגף המנועים יוצעו מנועי 1.2 או 1.3 טורבו בנזין עם הספק של עד 155 כ"ס כאשר משום מה בחרו האמריקנים לשדך אותו לתיבה רציפה (CVT). טווח המחירים בארה"ב ינוע בין כ-20 ל-27 אלף דולר, מה שאומר מחיר פוטנציאלי של 140-130 אלף שקל בארץ הקודש, עם אופציה להפתעות.

יונדאי VENUE: סוגרים כל פער

יונדאי עושה חיל בשיווק רכבי פנאי מכל הסוגים, במיוחד בארצות הברית, והיא ממשיכה להרחיב את ההיצע שלה במרץ - הפעם כלפי מטה. ה-VENUE החדש, שיגיע אלינו בתחילת השנה הבאה, מיועד להציע אלטרנטיבה אופנתית לרכבי סופר-מיני והוא מוצב מעט מתחת לקונה מול האחות קיה סטוניק ומתחרות דוגמת סיאט ארונה ושות’.

לרכב יש פרופורציות פנאי קלאסיות ועיצוב "כביש-שטח" מוקצן יחסית, ולמרות הממדים החיצוניים הקומפקטיים, תא הנוסעים אמור להיות מרווח ברמה משפחתית ולהציע תא מטען גדול מזה של דגמי סופר-מיני נפוצים.

הרכב הושק בארצות הברית עם מנוע ה-1.6 ליטר המוכר, אבל יחידת ההנעה העיקרית בישראל תהיה ככל הנראה מנוע 3 צילינדרים בנפח 1 ליטר בספק של כ-115 כ"ס, עם שידוך לתיבה כפולת מצמדים כמו ב-I20, סטוניק וכו’.

כמקובל אצל יונדאי, אבזור בטיחותי מקיף נכלל כסטנדרט והחבילה כוללת בין השאר סיוע אקטיבי לשמירה על הנתיב ובלימה אוטונומית. גם כאן קיים סימן שאלה סביב המחיר ואפשר להניח שהיעד יהיה בין סיאט ארונה לקצה הנמוך של סוזוקי ויטארה.

ניסאן ג’וק: פחות מהפכנית

לג’וק של ניסאן שמורה זכות ראשונים כמי שהוביל את פריצת הדרך של רכבי הפנאי-שטח הקומפקטיים בעשור האחרון. הוא עשה זאת באמצעות עיצוב אופנתי שובר-שגרה ופרופורציות "נכונות" שמקיפות ממדים ומכללים של מכוניות סופר-מיני נפוצות. מאז, עבר הרכב כמה מתיחות פנים, אך ניסאן הקפידה שלא לבצע בו שינויים מהותיים.

גם הדור החדש, שיגיע בשנה הבאה, שומר על המראה הייחודי של קודמו, אבל מציע קווים יותר יוקרתיים ובוגרים, שמושפעים לא מעט מהלהיט המתחרה CH-R של טויוטה. הכלי ארוך ורחב מקודמו, מעט גבוה יותר וניצב על בסיס גלגלים מוארך. הוא מציע תוספת משמעותית למרחב הברכיים והראש מאחור - בעיה מוכרת של הדגם היוצא - ותא המטען שלו גדול יותר ב-20%.

גם עמדת הפיקוד מאמצת מראה יותר בוגר ופחות "ילדותי" מהדגם היוצא עם קווי דמיון בולטים לטויוטה CH-R. חידוש מרכזי אחד הוא אימוץ מנוע טורבו-בנזין עם שלושה צילינדרים בנפח 1 ליטר, שמייצר 117 כ"ס ומשודך לתיבה כפולת מצמדים בת 7 מהירויות - מקביל לזה של סיאט ארונה, שתהיה אחת המתחרות המרכזיות של הג’וק בארץ.

באירופה לפחות, הרכב יגיע עם חבילה מתקדמת של מערכות סיוע לנהיגה כולל התערבות בשמירה על הנתיב, בלימה אוטונומית ומערכת להתערבות אוטומטית בהיגוי במקרה של ניסיון לסטות לתוך "נקודה מתה". עדיין לא ברור מה תהיה רמת המחיר בישראל.

קיה סלטוס

התחרות הפנימית בין המותגים האחים יונדאי וקיה תלך ותחריף בשנה הבאה כאשר תושק כאן ה-SELTOS, שתוצב בין ה"סטוניק" ההתחלתית לבין הספורטאג' הגדול יותר. היא מיועדת להחליף את ה"סול" בליין הדגמים ותתחרה ישירות מול יונדאי קונה.

הממדים - 4.38 מ' לאורך, 1.8 לרוחב, 1.65 מ' לגובה ובסיס גלגלים של 2.61 מ' - מציבים אותה בערך מול מיצובישי ASX ומעל הקונה והעיצוב נראה יותר קשוח ופחות "אורבאני" מזה של הסטוניק אם כי עדיין מצויד בשלל קישוטים ואופציות אופנתיות. עמדת הפיקוד די מזכירה את הקונה, כולל מערך עדכני של מערכות בטיחות ומערכת מולטימדיה בעלת מסך מרכזי גדול וגם באגף ההנעה אין הרבה חדש.

האופציות כוללות את מנוע ה-1.6 ליטר טורבו-בנזין בהספק 177 כ"ס של קבוצת יונדאי מוטורס, את מנוע ה-2 ליטר בנזין המוכר ואת הטורבו-דיזל 1.6 ליטר. לא פחות משלוש תיבות אוטומטיות יוצעו בגרסאות השונות, כולל אוטומטית 6 מהירויות רגילה, תיבה כפולת מצמדים (עם הטורבו-בנזין) וגם תיבה רציפה. המכונית תיוצר במקביל בהודו ובקוריאה והמחירים עדיין לא ידועים אבל בהודו היא עולה קצת יותר מסוזוקי ויטארה בגרסאות הבכירות. משהו כמו 130-135 אלף בישראל.

עוד כתבות

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד