גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": העיר חריש צומחת מהר, אז למה לא כל הדירות נחטפות, ומה הם הפרויקטים החלשים?

היצע הדירות הנרחב בעיר החדשה חריש מסייע לחברות הבונות בה להרחיב את פעילותן, אך בחלק מהמקרים שיווק יחידות הדיור הופך למאתגר ● נתוני המכירות של החברות הציבוריות הבונות בעיר לא מצביעים על קשיים רוחביים, אך כוללים כמה פרויקטים עם היקפי מכירות נמוכים למדי

גינה ציבורית בחריש / צילום: שלומי יוסף
גינה ציבורית בחריש / צילום: שלומי יוסף

העיר חריש בצפון השרון היא אחד הפרויקטים הבולטים שקידם משרד השיכון בשנים האחרונות. הנתונים האחרונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפורסמו בחודש שעבר, מעידים על המשך הצמיחה האינטנסיבית של העיר שהיא יעד לזוגות צעירים. בלמ"ס אף הכתירו אותה כיישוב מספר אחת בישראל במספר הדירות החדשות שנמכרו בו בסיכום הרבעון השלישי של השנה, 407, צמיחה של יותר מ-13% ביחס לרבעון המקביל ב-2018, וזאת אחרי שגם ברבעונים קודמים בלטו היקפי המכירות בעיר.

היכולת להיענות לביקושים הגבוהים לדירות בחריש מתבססת על היצע נרחב של דירות בעיר המתפתחת, מה שיכול לסייע להסביר את נתוני חברות הבנייה הבורסאיות הפועלות בחריש. הללו מעידים כי למרות הביקושים, לא תמיד מצליחות החברות הפועלות בעיר לשווק את כל היצע הדירות שלהן בקלות.

מבדיקת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי שפרסמו לאחרונה ארבע מחברות הבנייה הנסחרות בבורסה והפועלות בחריש - חנן מור , אפריקה מגורים , אשדר ודמרי  - עולה כי לכולן מספר דירות משמעותי המשווק בעיר, וכי הן נהנות מהיקפי מכירות משמעותיים יחסית בחריש. לצד זאת, קופץ לעין, מנתוני הדוחות, היקף המכירות הנמוך בחלק מהפרויקטים שהן בונות בעיר.

הפרויקטים של חברות הנדלן הבורסאיות בחריש

בסך-הכול, ארבע החברות יחד הציגו בדוחות הרבעון השלישי כ-1,050 דירות הנמצאות בשלבי ביצוע ושיווק שונים, מפרויקטים שהקמתם הסתיימה ועד פרויקטים שעיקר ההקמה עוד לפניהם, ובסך-הכול נמכרו בהם כ-680 דירות - המהוות כ-65% מההיצע הכולל שלהן יחד. זאת כשכאמור, הנתונים מראים כי לצד פרויקטים שהגיעו לכדי השלמה, ואשר בהן נמכרו מלוא הדירות או רובן הגדול, כל אחת מהחברות מתמודדת עם מכירות חלשות יחסית בפרויקטים שהושלמו, או שנמצאים בשלבי הקמה מתקדמים יחסית.

מבחינת היקפי הפעילות הנוכחיים, השחקנית הבולטת בין החברות הפועלות בחריש היא חנן מור, שבשליטת היו"ר חנן מור והמנכ"ל אבי מאור, עם קרוב ל-570 דירות בארבעה פרויקטים שהקמתם הסתיימה או נמצאת בשלבים שונים, נוסף לפרויקטים בתכנון בהם קרוב ל-160 דירות נוספות. אחריה ניצבת אפריקה מגורים שמבצעת שלושה פרויקטים הכוללים כ-250 דירות; אשדר, מקבוצת אשטרום  מבצעת ומשווקת חמישה פרויקטים בהם יותר מ-120 דירות ודמרי, בשליטת המנכ"ל יגאל דמרי, המשווקת שני פרויקטים הכוללים יחד כ-110 דירות.

לכל החברות פרויקטים עם מכירות מדשדשות

כאמור, נתוני החברות לא מצביעים בכללותם על קשיים רוחביים, וכך לדוגמה חנן מור מציגה שיעורי מכירות של כמעט 100% בשני פרויקטים שהקמתם הושלמה - ומכ-280 דירות שהם כוללים יחד נותרו חמש בלבד שטרם נמכרו. עם זאת, החברה מציגה באחד הפרויקטים שלה מכירה של שמונה דירות בלבד מתוך 109 שכולל הפרויקט (כ-7% מסך הפרויקט), בעוד הפרויקט מצוי כבר בשיעור השלמה של 36%. בעניין פרויקט זה מציינים בחנן מור כי יש "הטיה של הנתונים ביחס למכירות האמיתיות".

לדברי חנן מור עצמו, "מה שקורה היום בחריש היה צפוי וידוע, עם קצב מכירות של שוק עם היצע דירות של הרבה מאוד שחקנים", ומדגיש, כי "המכירות שלנו נעשות בדיוק לפי התוכניות". לדבריו, "מכרנו בחריש קרוב ל-20 דירות עד סוף הרבעון השלישי של 2019 - כשתי דירות בחודש בממוצע, קצב הדומה למכירות בפרויקטים רגילים בתקופה של היצע גדול וביקוש לדירות חדשות שמתקיים, אבל לא בעוצמה מוגברת, בגלל שהעיר בהתפתחות".

לגבי עתידה של חריש מוסיף מור, כי "היום יש שם את ההזדמנות הכי גדולה, הנובעת מפיתוח מואץ של העיר, ובנייה מוגברת שהייתה בשנים האחרונות. בשנים הבאות נראה קיטון בהיקפי הבנייה ביחס לשנים קודמות. לדעתי זה הטיימינג האחרון לקנות דירה באזור גדרה-חדרה, במחיר של כ-10-11 אלף שקל למ"ר מגורים, משום שלהערכתי היא נמצאת בפני עלייה במחירים".

והקניון המרכזי בעיר חריש, שבנתה חברת חנן מור / צילום: אתר החברה

בסך-הכול סביוני חריש של אפריקה מגורים כוללים 11 בניינים, ולפי נתוני החברה, בשנים האחרונות היא מוכרת שם בממוצע כ-50 דירות בשנה.

שחקנית בורסאית מרכזית הפועלת כיום בחריש היא חברת הבנייה והתשתיות שפיר הנדסה, שנתוניה המעודכנים לגבי פעילותה ביישוב נעדרים מהדוחות הרבעוניים. בתחילת 2018 החלה שפיר בהקמת שכונת "בצוותא" בחריש, פרויקט ענק שבסיומו צפוי לכלול כ-1,500 דירות - קרוב ל-700 מהן במסגרת פרויקט "מחיר למשתכן", לצד שטחי מסחר ומוסדות חינוך, ואשר המכירות ממנו לפי שפיר צפויות להסתכם בכ-1.15 מיליארד שקל.

שפיר, שבשליטת ארבעת האחים שפירא, כאמור, לא מפרטת לגבי ההתקדמות בפרויקט בדוחות הרבעון, אחרי שבדוחות לסיכום שנת 2018, שפורסמו בחודש מרץ האחרון, עדכנה על שיעור השלמה של פחות מ-3% של הפרויקט. חברה בורסאית נוספת הפועלת בחריש ולא מפרטת לגבי מצב הפרויקטים שלה בדוחות הרבעוניים היא שיכון ובינוי. בסוף 2018 הציגה החברה שבשליטת נתי סיידוף פרויקט אחד בחריש עם פחות מ-40 דירות, אותו החלה להקים זמן קצר לפני פרסום הדוח, ושני פרויקטים בשלבי הקמה של כ-50%-60%, הכוללים יחד קרוב ל-160 דירות, מהן נמכרו עד אותו מועד רק 31 - פחות מ-20%.

העיר חריש/ צילום: שלומי יוסף

כ-3,000 דירות בעיר כבר מאוכלסות

משרד השיכון החל לשווק את חריש לפני כשבע שנים, כאלטרנטיבה זולה למגורים עם מחירי דירות נמוכים יחסית, והיום העיר היא יישוב בהתהוות שנמצא בצמיחה מתמדת. העיר ממוקמת במחוז חיפה לא רחוק ממחלף עירון, שם מתחבר כביש 6 לכביש 65, אולם הגישה מהעיר לשני צירי התחבורה המרכזיים האלה ארוכה ומסורבלת יחסית.

התפתחותה המואצת של חריש מייצרת עמה שלל אתגרים, ובעיות לא מעטות, בעיקר בנושאי תשתיות ותחבורה, ובעניין זה רק לפני שנה אמרה מנכ"לית משרד התחבורה, קרן טרנר, כי "חריש היא בכייה לדורות מאחר והעיר תוכננה ללא תשתית תחבורתית ראויה". הקפיצה המשמעותית בכמות התושבים נרשמת על רקע היקפי הבנייה הגדולים המתבצעים בה, וכיום, ככל הידוע, יש בחריש כבר כ-3,000 דירות מאוכלסות, ועוד כמה אלפי דירות בבנייה.

כצפוי, בהתייחסויות רשמיות משדרים בעלי ומנהלי החברות אופטימיות חד משמעית לגבי מצב השוק בחריש, אולם שלא לציטוט, כמה מנהלי חברות הפועלות ביישוב מעידים כי פעילות המכירות בחריש בשנה החולפת אינה תמיד פשוטה כפי שמשתקף מכותרות העיתונים ומהנתונים המצביעים על העלייה בהיקפי המכירות. האתגרים, לפי אותם מנהלים, קשורים להיצע הנרחב של דירות שיש בחריש אחרי כמה שנים של בנייה מואצת, לתמהיל הדירות המוצעות בפרויקטים, וכן לתזמון השיווק שלהם.

זאת לאחר שבשנה החולפת, לדברי אחד מאותם מנהלים, "הבשילו כמה פרויקטים משמעותיים של תוכנית מחיר למשתכן (בעיקר של חברת שפיר הנדסה, א' ל'), והקמפיינים המסיביים הקשורים אליהם באו על חשבון הפרויקטים הקונבנציונליים - מה שהשפיע על רמות הביקוש בפרויקטים האחרים, והוביל להחלטה אצל חלק מהחברות להמתין עם שיווקם של פרויקטים חדשים הנמצאים 'בקנה'".

יחד עם זאת, הוא מדגיש, כי "אפשר לראות שבחודשים האחרונים המצב השתנה. אם במאי-יוני השוק בחריש קצת דשדש בגלל זה, כבר באוגוסט ניתן היה לזהות התעוררות ובספטמבר התחלנו להרגיש עלייה בביקושים, ואני מניח שגם אצל המתחרים הביקושים גדלו מאז. לכן, אם מוקדם יותר השנה היינו קצת יותר שמרנים, בגלל סימני האטה מסוימים, עכשיו נוכל שוב להתקדם עם השיווק של מה שיש לנו בצנרת".

לגבי קצב המכירות שרושמות החברות, אחד המנהלים גם מייחס חולשה יחסית בחלק מהפרויקטים לתמהיל הדירות המוצע. לדבריו, "אם לוקחים בניין שיש בו כמה דירות גן, דירות של 5 חדרים, וגם פנטהאוז אחד או שניים, כל אלה הן דירות יקרות יותר, והן בדרך כלל נמכרות לקראת האכלוס, משום שהרוכשים שלהם הם בדרך כלל משפרי דיור שקצב מכירת הדירות עבורם נמוך יותר". לעומת זאת, לדבריו, "מכירת דירות של 4 חדרים, שהן בדרך כלל הסטנדרט פה, נעשית בקצב גבוה יותר, ובהתאם דירות מסוג זה כבר אין לנו בהיצע, לכן אנחנו פועלים לפתיחת פרויקטים נוספים לשיווק". 

העיר שאליה מגיעים רק בגלל המחיר / אריק מירובסקי

גם ברבעון הרביעי של השנה, חריש ממשיכה לדהור עם מכירה מתוגברת של דירות חדשות. מתחילת אוקטובר נרשמו בעיר 270 עסקאות, ועוד היד נטויה. אחרי כמה שנים מקרטעות, העיר החדשה מתעוררת לחיים מבחינת מכירת דירות חדשות. האם חריש יכולה להיות גם אחת מהערים המובילות במכירת דירות חדשות, וגם כזו שיזמים מתקשים לעתים שווק בה דירות, כמשתקף בדוחות הכספיים של חברות הבנייה? כנראה שכן. מדובר באחת מהערים הראשיות שבהן מתנהלות הגרלות של "מחיר למשתכן", וגם אחת מהערים שבהן קיים היצע משמעותי של דירות חדשות בשוק החופשי כך שמתקיים בה מאבק איתנים על כספם של רוכשי הדירות, בדרך כלל זוגות צעירים.

ככלל חריש היא יצירת עיר מאין: מתחם גדול שיועד להפוך לעיר חרדית בגבעות שצופות על מזרח ואדי ערה, הפך כתוצאה מהמחאה החברתית ומעתירות לבג"ץ לעיר לכלל הציבור, שיתרונה הגדול לרוכשי הדירות הוא המחירים הזולים של הדירות בה. כך, דירות 4 חדרים נמכרו בה בדרך כלל במחירים של 1-1.1 מיליון שקל, דירות 5 חדרים נמכרות ב-1.2-1.3 מיליון שקל ומי שמעוניין להתהדר בדירות פנטהאוז - יפליג עד 1.7 מיליון שקל. מחירים שבמרכז הארץ ניתן רק לחלום עליהם.

במקביל לשוק החופשי, התקיימו בעיר הגרלות לכ-3,500 דירות שנבנות במסגרת "מחיר למשתכן". בחודשים האחרונים ניתן לראות בעיר הרבה עסקאות מוזלות - למשל דירות 4 חדרים נמכרות בכ-800 אלף שקל ודירות 5 חדרים בכמיליון שקל, וככל הנראה מדובר בדירות שנמכרו במסגרת "מחיר למשתכן". התוצאה הישירה של זה היא כמובן הסבת ביקושים מדירות בשוק החופשי לכיוון המבצעים הממשלתיים.

כרגיל, במקומות שבהם יש היצע גדול של דירות במסגרת מחיר למשתכן, היזמים שפועלים בשוק החופשי, מגלים יצירתיות גדולה יותר, על מנת לפתות רוכשים להגיע אליהם. לדוגמה, דירות גדולות יותר, מאובזרות יותר ובתנאי תשלום עדיפים. השאלה, עד כמה זה יכול לעבוד בעיר כמו חריש, שאליה אנשים מגיעים רק בגלל המחיר. 

עוד כתבות

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט