גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

במערכת המשפטית מעריכים: בג"ץ שוב יוציא את הערמונים מהאש עבור היועמ"ש

החלטת בג"ץ על הקפאת המינוי של עו"ד אורלי בן-ארי למ"מ פרקליט המדינה התקבלה דקות ספורות לפני טקס הפרידה משי ניצן, שהפך לזירת התגוששות בין השר אוחנה שהצהיר: "עוד תשמעו על בן-ארי" - לבין מנדלבליט שהבהיר: "אין בכוונתי להתפשר" ● פרשנות

שר המשפטים אמיר אוחנה ועו"ד ליאת בן־ארי גינזברג / צילום: רפי קוץ
שר המשפטים אמיר אוחנה ועו"ד ליאת בן־ארי גינזברג / צילום: רפי קוץ

בכיר מאוד לשעבר בפרקליטות המדינה, ששוחח עם "גלובס" אתמול (ד'), כינה את החלטת שר המשפטים אמיר אוחנה למנות את עו"ד אורלי בן-ארי גינזברג לממלאת-מקום פרקליט המדינה, "שערורייה". מאז הודעתו על המינוי ביום שלישי, ספג השר ביקורת חריפה ביותר מצד גורמים בפרקליטות, באקדמיה ובתקשורת.

אותו בכיר שמכיר את בן-ארי גינזברג מתקופת עבודתו בפרקליטות, אומר כי היא פרקליטה מוכשרת מאוד בניהול תיקים פליליים וגם ראויה לתפקידה הנוכחי כמשנה לפרקליטת מחוז מרכז. עם זאת, לדבריו, היא אינה מתאימה בעליל למלא את מקום פרקליט המדינה, בין היתר משום שכל הקריירה שלה היא עסקה אך ורק בניהול תיקים פליליים או תיקי עבירות ביטחוניות, אך מעולם לא עסקה בתיקים של שחיתות ציבורית ולא לקחה חלק בדיוני מדיניות רחבים בפרקליטות או בתהליכים שהייתה דרושה בהם ראייה מערכתית.

אותו בכיר לשעבר בפרקליטות סבור כי הבחירה של אוחנה בבן-ארי גינזברג נובעת אך ורק ממניעים פוליטיים ומרצון לפגוע בפרקליטות ולהביא לירידה נוספת באמון הציבור בה, על רקע הטיפול שלה בתיקי ראש הממשלה בנימין נתניהו, פטרונו הפוליטי של שר המשפטים. לדבריו, אם אוחנה היה רוצה באמת לערוך שינויים בעבודת הפרקליטות, הוא היה דואג להידבר עם פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, ועם היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדבליט, ולא מתעלם מעמדותיהם.

ולמרות הדברים הכה נחרצים של הפרקליט הבכיר לשעבר, כאשר "גלובס" שאל אותו אם בג"ץ יפסול את מינויה של בן-ארי, לא הייתה לו תשובה. לדבריו, זה תלוי בעיקר בהרכב השופטים שידון בעתירה.

בבואם להכריע בעתירה נגד המינוי, יצטרכו שופטי בג"ץ לקבוע עובדתית אם המינוי נעשה מטעמים פוליטיים ומשיקולים זרים או מטעמים ענייניים. לפי הלכת בית המשפט העליון, "כאשר איש ציבור ממנה עובד בשירות הציבור על-פי שיקולים זרים של אינטרסים פוליטיים-מפלגתיים, מינוי כזה פסול הוא, ויש בו משום מעילה באמון של הציבור שהסמיך את הרשות הממנה".

לפי ההלכה המשפטית, הגורם והשיקול שיקבעו את גורל המינוי הם כישוריו של המועמד. לפי פסיקת העליון, מינוי פוליטי הוא פסול כאשר "הקשרים קודמים לכישורים", מאחר שמצב כזה פוגע בציפור הנפש של מינהל תקין ושל טוהר המידות, ויש בו כדי להביא לפגיעה חמורה הן ברמתו המקצועית של השירות הציבורי והן באמון הציבור בתקינות פעולות המינהל.

זה לא ממש מסובך להבין שהבחירה של השר אוחנה דווקא בבן-ארי גינזברג לעמוד בראש הפרקליטות, היא בחירה לא עניינית במיוחד, שתכליתה בעיקר לתקוע אצבעות בעיני היועמ"ש והפרקליטות ולערער אותם ואת מעמדם בציבור, בזמן שהם מאשימים את ראש הממשלה בשוחד ובהפרת אמונים. אולם, את מה שנראה לעתים מובן מאליו, לא תמיד קל להוכיח בעתירה משפטי לבג"ץ.

נשיא העליון לשעבר, השופט מאיר שמגר, כתב באחד מפסקי דינו כי "חזקה על הרשות שהיא פועלת כדין, והטוען כי פעולה מסוימת נעשתה שלא כדין, עליו הראיה. לשם הרמת נטל ראייתי זה לא די בקיומה של תחושה בעלמא, המבוססת על השערות והנחות בלבד, אלא יש להביא לפנינו ראיות, שאנו מוכנים לתת בהן אמון". ולמרות הכול, יש סיכוי סביר שבג"ץ יפסול את מינויה של בן-ארי גינזברג.

למרות ההסתייגויות, יש סיכוי די גבוה שבג"ץ יוציא את הערמונים מהאש עבור היועמ"ש וימנע את מינויה של בן-ארי לממלאת-מקום פרקליט המדינה. רק לפני חודשים ספורים, ב-21 באוגוסט, מנע בג"ץ את מינוי עו"ד אופיר כהן למנכ"ל משרד המשפטים על-ידי השר אוחנה. גם אז ההחלטה התקבלה בעתירה של התנועה לאיכות השלטון. השופט מני מזוז הבהיר באותה הזדמנות כי כל מילה בהנחיית היועמ"ש בנוגע למינוי מנכ"לים של משרדים ממשלתיים בתקופת בחירות, לא קוימה בתהליך.

השר אוחנה לא יכול לפעול שוב במינויים במערכת המשפט כפיל בחנות חרסינה, ולצפות שבג"ץ לא ימנע ממנו לשבור את הכלים. ואולי בעצם לזה בדיוק שר המשפטים מצפה.

השר אוחנה: "לא בקלות החלטתי"

את הצעד הראשון להתערבותו במינוי מעורר המחלוקת עשה בג"ץ אתמול, דקות ספורות לפני שהחל בירושלים הטקס החגיגי שאמור היה לבשר את חילופי פרקליט המדינה היוצא, שי ניצן, בבן-ארי. השופט מני מזוז הוציא צו המעכב את המינוי עד להחלטה בעתירת התנועה לאיכות השלטון לפסול את המינוי, והפך בכך את טקס חילופי פרקליט המדינה לטקס פרידה מניצן.

השר אוחנה, שנשא דברים בטקס, הביע תסכול על החלטת בג"ץ. "חבל לי שלא תוכלו לשמוע היום את דבריה של עו"ד בן-ארי גינזברג, בנסיבות מצערות. אתם עוד תשמעו עליה", אמר. "הזמנים הם זמנים מורכבים ורגישים למערכת המשפט ולפרקליטות, וזה כמעט מתבקש לקחת את האירוע ולהפוך אותו לזירת התגוששות. לא היום. מבחינתי זה יישמר אירוע ממלכתי".

השר הסביר את בחירתו בעו"ד בן-ארי גינזברג ואמר כי "אי-אפשר להגזים בנחיצות אמון הציבור בפרקליטות, כמו חמצן לנשימה וכמו מים לחיים. לכן ראיתי חשיבות רבה להליך מינויה של מחליף פרקליט המדינה היוצא, ופעלתי כחוק למינוי ממלאת-מקום. לא בקלות החלטתי. התעקשתי לפגוש ולראיין מספר מרואיינים, כולם בעלי רקע עשיר וניסיון רב בפרקליטות".

לדברי אוחנה, "לעתים, מדיווחים בתקשורת, שלמדתי להטיל בהם ספק, עולה תחושה שהפרקליטות היא חצר של מאן-דהוא, שאם היא לא תמנה את מי שהיא רוצה - לא ישתפו איתה פעולה. הבל ורעות-רוח! למיטב ידיעתי והכרתי - כך הדגשתי גם בדברי הביקורתיים ביותר - רוב הפרקליטות והפרקליטים הם עובדי ציבור מסורים ונאמנים למדינת ישראל, המקדישים את חייהם לעבודת הציבור ולשירותו, והערך החשוב של חיזוק אמון הציבור בפרקליטות משותף להם".

השר אוחנה שיבח את בן-ארי ואמר כי "אורלי מכהנת 28 שנים בפרקליטות, היא בעלת ניסיון רב ועשיר בתחום הפלילי והביטחוני. אורלי היא דמות צנועה, שלא זכתה לחשיפה תקשורתית בגלל האופי העניו שלה". לדבריו, בן-ארי היא תובעת מקצועית, מוכשרת, בעלת ידע כללי רחב והיכרות מעמיקה עם החומר הרלוונטי. "היא תמיד הפגינה אמינות ויושרה רבה, לצד יכולת הבעה בכתב ובעל-פה. מתוך עיון בתפקידים הרבים שביצעה, אני משוכנע כי מדובר במועמדת מצוינת. לאור זאת, אני ממליץ על אורלי לכל תפקיד ניהולי בכיר בפרקליטות", הבהיר. 

שר המשפטים אמיר אוחנה בטקס הפרידה מפרקליט המדינה היוצא שי ניצן / צילום: רפי קוץ

מנדלבליט: "לא עניין אישי"

אחרי ששר המשפטים סיים לדבר, עלה אל הפודיום היועמ"ש מנדלבליט, שסבור כי יש מניעה משפטית במינוי של בן-ארי, וכי הוא אינו סביר. מנדלבליט, שהתקבל במחיאות כפיים סוערות, יותר מרמז כי בכוונתו להמשיך להתנגד למינוי. "אמון הציבור בעצמאותה ובטוהר שיקוליה של פרקליטות המדינה הוא מרכיב חיוני בשמירה על שלטון החוק במדינה, שאיננו יכול להיות נתון להשפעה זרה, חיצונית או פוליטית", אמר. "לשם כך יש גם להבטיח כי הערובות הפרוצדורליות שמבטיחות את עצמאות הפרקליטות ומנהליה נשמרות, ואין בכוונתי להתפשר או לוותר בעניין זה".

היועמ"ש אביחי מנדלבליט מטקס הפרידה מפרקליט המדינה היוצא שי ניצן / צילום: רפי קוץ

מנדלבליט התייחס להליך הבחירה בבן-ארי גינברג ולעימות שנוצר בנושא בינו לבין שר המשפטים. "גם שר המשפטים וגם אני השקענו מאמצים רבים על-מנת להגיע להסכמה ביחס למינוי ממלא-מקום פרקליט המדינה, וקיימנו שיח ענייני ומכבד לשם כך, במהלכו הצעתי מספר מועמדים שיכולים למלא את התפקיד", ציין. אולם לדבריו, "לצערי, העניין הזה לא הסתייע. אני אומר את זה בצער אמיתי, כי התפקיד של ממלא-מקום לא אמור להיות חלילה זירה למאבק בין שר ליועמ"ש. לא מדובר בעניין אישי. אין פה מטרה לריב עם אף אחד, בטח שלא עם שר המשפטים שהוא השר הממונה עלינו".

מנדלבליט שיבח גם את עו"ד שי ניצן, פרקליט המדינה היוצא, שחווה לאחרונה ביקורת חריפה ומתקפות מצד גורמים שונים. היועמ"ש אמר כי "שי עשה את מלאכתו מתוך אהבה, מרץ, שמחת יצירה ותחושת ייעוד".

לדברי מנדלבליט, ניצן היה נתון לאחרונה להכפשות חסרות ביסוס. "לאחרונה גם הוצמדה לו אבטחה. ההתקפות הללו לא הסיטו וגם לא יסיטו אותנו מדרכנו", הבהיר. "בוודאי שההתקפות הללו לא גרמו וגם לא יגרמו לכך שנוותר על הגישה המערכתית והממלכתית, המהווה חלק בלתי נפרד מתפיסת העולם של פרקליטות המדינה והייעוץ המשפטי לממשלה. פרקליטות המדינה תמשיך להיות גוף ממלכתי, א-פוליטי ועצמאי, הפועל באחריות וללא משוא פנים".

ניצן עצמו דיבר במשך כחצי שעה ולא הזכיר את השר אוחנה או את מחליפתו המיועדת. הוא התייחס לביקורת המוטחת בפרקליטות ובו אישית ואמר כי "מטבע הדברים אנחנו טועים לא מעט, ואנחנו קשובים לביקורת. ביקורת שנועדה לבנות - כן. ביקורת שנועדה להרוס - לא ולא".

שי ניצן בטקס הפרידה של איילת שקד ממשרד המשפטים / צילום: רפי קוץ

מדינה בלי פרקליט? לא בפעם הראשונה 

הקפאת מינויה של עו"ד אורלי בן-ארי לתפקיד ממלאת-מקום פרקליט המדינה הביאה לסיטואציה שבה אין למדינת ישראל פרקליט מדינה או ממלא-מקום פרקליט מדינה. מדובר אולי במצב חריג אבל לא חסר תקדים במקומותינו.

במאי 2004 בחרה הוועדה לבחירת שופטים בפרקליטת המדינה דאז, עדנה ארבל, לשופטת בבית המשפט העליון. היורש של ארבל בראשות הפרקליטות, עו"ד ערן שנדר, נכנס לתפקיד פרקליט המדינה רק באוגוסט 2004. כלומר, גם אז הייתה תקופה של שלושה חודשים שבהם משרת פרקליט המדינה לא אוישה.

עדנה ארבל  בטקס הפרישה / צילום: נועם מושקוביץ

במצב הנוכחי שבו אין פרקליט המדינה או ממלא-מקום, נושאים שבאופן רגיל מטפל בהם פרקליט המדינה, יטופלו על-ידי המשנים לפרקליט המדינה. נושאים מצומצמים שסמכות הטיפול בהם שמורה רק לפרקליט המדינה, יטופלו בתקופת הביניים על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, שהוא מעליו בהיררכיה. 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"