גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פנאי פלוס: CX-30 של מאזדה איכותי אך יקר

כל עולם הרכב קורץ לתחום הפנאי ומאזדה מיישרת קו עם CX-30 ● למרות הייצור האיכותי והיכולות המשובחות, המחיר השאפתני עלול להקשות על ה-SUV להתמודד עם המתחרים - מבית ומחוץ

 

אם הייתם מחנים רכב SUV באחת מהערים הגדולות של אירופה באמצע העשור הקודם, סביר להניח שהייתם זוכים למטר של ביצים סרוחות או לכל הפחות לריסוס גרפיטי. כלי הרכב הגדולים נחשבו אז לסמל אנטי-חברתי בזבזני ומזהם וסומנו כמטרה שמועדפת על ידי ארגונים סביבתיים מיליטנטיים.

מאז חלה תפנית חדה בטעם של לקוחות הרכב באירופה. בחודש נובמבר מכירות ה-SUV והפנאי שברו שיא חדש עם נתח של 40% מכלל השוק במדינות האיחוד, בעודם דורסים פלחים ותיקים וירוקים. גם בישראל המכירות בפלח הזה שוברות שיאים עם כ-50%-60% מכלל שוק הרכב החדש ב-2019.

השילוב של פלח עם ביקוש מסיבי ורווחיות גבוהה קוסם לתעשיית הרכב ודוחף כיום את כל יצרני הרכב בעולם להשקיע משאבי עתק בהרחבה של ליין רכבי הפנאי והשטח שלהם בכל הקטגוריות. אם אין להם את התקציב, שנדרש לפיתוח מבראשית, הם מסתפקים לכל בתהליך "פנאי-זציה" של הדגמים הקיימים באמצעות עיצוב ומיתוג.

כך נולד גם ה-CX30, שמנסה להשתחל לרווח השיווקי הצר שבין ה-CX-3 הקומפקטי לאח הגדול והמצליח CX-5. מתחת לכסות נמצאת הפלטפורמה של מאזדה 3 האצ'בק החדשה, שנחתה אצלנו לא מזמן. אבל מעל לפני השטח הצליחו המעצבים להקנות לרכב אישיות משלו בזכות מרווח גחון מוגבה, פרופורציות אתלטיות וכמובן אלמנטים מתבקשים של "כאילו שטח" דוגמת חיפויי פלסטיק אפורים ומאסיביים בחלקו התחתון של הרכב, שמחברים חזותית בין הפגושים הקדמיים לאחוריים ומקיפים את הגלגלים.

רכב

קימורי מתכת מעודנים

לטעמנו החלק הנאה ביותר ברכב הוא הזנב, שמחצין ספורטיביות עם שלל קימורי מתכת מעודנים, זורמים, מדויקים ומורכבים לייצור. בסך הכול העיצוב ידידותי לעין, משמר את שפת העיצוב המוכרת של המותג ומספק ערך מוסף של סגנון חיים, שאותו מחבבים הלקוחות בפלח. צריך לזכור, שלבחירת הצבע יש השפעה מהותית על הנראות: רכב ההדגמה שלנו בצבע אפור הצליח להבליע את התוספות הקוסמטיות האפורות וכמעט לא משך תשומת לב על הכביש.

מי שזכה לשבת בתוך התא של מאזדה 3 החדשה יחוש ב-CX30 תחושה מוכרת מאוד. עיצוב עמדת הפיקוד והנדסת האנוש משוכפלים כמעט מהאחות המשפחתית והיתרונות הם תחושת איכות, שקשה לקבל להשיג אפילו במכוניות של מותגי פרימיום. מערך הפיקוד עטוי בחומרים פלסטיים שנראים ומרגישים יקרים, המתגים מוצקים וחרישיים, חללי האכסון מדופנים בחומרים אלסטיים, ובידוד הרעשים יכול ללמד דבר או שניים את ב.מ.וו ושות'.

החיסרון הוא, שגם המינימליזם של ה-3 שוכפל כאן עם אותו לוח מחוונים קלאסי, אפרפר וחסר מעוף ועם אותה מערכת מולטימדיה דלה בגרפיקה, בצבעים ובאפליקציות. העיצוב והתפעול מועתקים מדגמי הדור האחרון של ב.מ.וו. גרסת הבסיס בה נסענו מגיעה עם מערך יסודי ותחרותי של עזרי בטיחות אבל רמת האבזור הכללית בדגם הבסיס מתכנסת סביב המינימום ההכרחי ולא מצליחה להרשים.

סף הכניסה ממוקם בגובה נוח לכניסה ויציאה אם כי דלת אחורית צרה יחסית דורשת יותר גמישות מהמקובל בפלח הפנאי. למרות בסיס גלגלים קצר יחסית, חלל הפנים מרגיש מרווח יותר משמעותית מזה של מאזדה 3, עם מרחב כתפיים וראש שיספק גם נוסעים גבוהים מהממוצע ומרחב רגליים סביר לשניים פלוס במושב האחורי תודות לבליטה מתונה יותר של מנהרת התמסורת. תא המטען מסתפק ב-430 ליטר - רחוק מהנפח של התא באטקה/קארוק, למשל - אבל הוא מעוצב היטב וקיפול מסעד המושב האחורי מגדיל משמעותית את שימושיות ההטענה.

מאזדה מציעה בחו"ל שלל מנועים מתוחכמים עם סיוע היברידי וטכנולוגיה עתידנית. לישראל מגיעים כרגע אותם מנועי 2 ו-2.5 ליטר בנזין ותיקים ומוכרים, שמניעים גם את האחות הגדולה מאזדה CX-5. את מנוע ה-2 ליטר בהספק 165 כוח סוס, גרסה שאינה מוצעת באירופה, כבר פגשנו בדגמים רבים של החברה ולמרות גילו המתקדם הוא עדיין מציע פעולה נעימה ומעודנת.

בהיעדר טורבו הוא משיג את עיקר הדחף שלו בסל"ד גבוה יחסית אבל בסיוע מצב הספורט של תיבת ההילוכים הוא מטפס לתחום הגבוה במד הסל"ד בצורה די זריזה וחלקה ומייצר דחף ראוי מבלי להפר את השלווה האקוסטית בתא. תיבת ההילוכים מסתפקת בשש מהירויות אבל מספקת תגובה זריזה מספיק ל"קיקדאון" בעקיפות והתאוצה (9.7 שניות מאפס ל-100) מתונה יחסית למנועי טורבו מודרניים בהספק דומה. שוחרי ריגושי הכוח יצטרכו לחפש אותם במקום אחר - או לשדרג למנוע ה-2.5 ליטר, שמציע יותר מומנט והספק.

כצפוי, צריכת הדלק לא שוברת שיאי חיסכון בפלח. בנהיגת המבחן הנמרצת שלנו, שכללה עליות ושימוש תכוף במצב ספורט, היא נעה סביב כ-10 קילומטרים לליטר. נהיגה מתונה יותר תשפר את הממוצע בכ-20%.

חובבי נהיגה נמרצת

הערך המוסף המוצהר של מאזדה נמצא בכיול הדגמים שלה עבור נהגים חובבי נהיגה נמרצת ובהתחשב באיכויות הדינמיות הגבוהות של נקודת המוצא, שלדת המאזדה 3 החדשה, ה-CX30 בהחלט לא מביישת את המוניטין. ריסון תנודות המרכב בנסיעה הוא אחד הטובים בפלח ה-SUV, בוודאי בהשוואה למותגים עממיים. מרכז כובד נמוך יחסית מסייע להשיג אחיזת כביש גבוהה ותחושה רהוטה ברוב תנאי הנהיגה. ההיגוי אמנם אינו חד ומהיר כמו אצל האחות המשפחתית אבל הוא מעניק קשר די ישיר ונטול הפרעות בין הנהג לגלגלים. בקיצור, זה רכב פנאי נעים מאוד לנהיגת שבת נמרצת על כבישים פנויים ומתפתלים. נוחות הנסיעה נוטה לצד הנוקשה ובורות עירוניים נספגים בצורה קצת פחות טובה מאצל פיז'ו 3008, למשל, אבל יש בפלח גם דגמים פחות נוחים.

בשורה התחתונה ה-CX-30 הוא כלי יעיל, נאה וממוקם בחלק העליון של הכלים המהנים לנהיגה בפלח שלו. אבל כאשר מגיעים לתמחור המיצוב מתחיל להיות מורכב. גרסת הבסיס עם מנוע 2 ליטר עולה כ-152 אלף שקל. במחיר הזה אפשר לרכוש את ה-CX-3 עם אותו מנוע אבל ברמת הגימור המפוארת ביותר שכוללת עור, מושבים חשמליים ועוד.

דגם הבסיס של ה-CX-5, עם אותו מנוע, עולה 15 אלף שקל יותר אבל הוא יותר מרווח ופער המחיר ביניהם בערוץ ה-0 קילומטרים כמעט זניח. וזה עוד לפני שהזכרנו ארמדה שלמה של דגמים מתחרים, חלקם יותר גדולים, מרווחים ומאובזרים, שנעים סביב רף המחיר הזה. לפיכך מחכה ל-CX30 קרב שיווקי עז, שרובו יתנהל כנראה על ליבם של הלקוחות המסורתיים והנאמנים של מאזדה.

חלק מהמתחרות

ניסאן קשקאי

154 אלף שקל עולה גרסת הבנזין המאובזרת של ניסאן קשקאי. הממדים דומים למאזדה, תא הנוסעים מרווח והמנוע הוא 1.3 ליטר טורבו-בנזין, שמייצר 160 כוח סוס ו-27 קג"מ ומאיץ את הרכב מאפס ל-100 קמ"ש ב-9.9 שניות. הגרסה המאובזרת מצוידת בערכה מקיפה של מערכות בטיחות

סקודה קארוק

ב-154 אלף שקל מציעה הגרסה המאובזרת של הקארוק מנוע 1.5 ליטר טורבו-בנזין עם 150 כוח סוס ובסיוע משקל עצמי נמוך ותיבה כפולת מצמדים הוא מאיץ את הרכב ל-100 קמ"ש ב-8.6 שניות. הרכב גבוה מעט מהמאזדה, רחב יותר ומציע תא מטען בנפח 500 ליטר. סיאט אטקה מציעה מפרט כמעט זהה

קיה XCeed

המצטרפת החדשה של קיה לשוק זהה קונספטואלית למאזדה: רכב משפחתי (סיד) שעבר הסבה קוסמטית והנדסית לשמש כקרוס-אובר אופנתי. הממדים דומים למאזדה, בסיס הגלגלים הוא 2.65 מטר ותא הנוסעים מאובזר היטב. המנוע העיקרי הוא 1.4 ליטר טורבו-בנזין עם 140 כוח סוס ותיבה כפולת מצמדים. התמחור יהיה אגרסיבי

עוד כתבות

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"