גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי כינה את פייסבוק ה"סיגריות החדשות" ומה איוונקה טראמפ קשורה ל-CES?

גיל שויד, איל וולדמן ואבישי אברהמי מדברים על החברות ביניהם, ענקיות הטכנולוגיה וערבוב של פוליטיקה וביזנס; למה צריך לוותר על חלום ההנפקות של חברות ההייטק בת"א ● מה קרה השבוע בהייטק

איוונקה טראמפ / צילום: רויטרס
איוונקה טראמפ / צילום: רויטרס

גיל שויד, איל וולדמן ואבישי אברהמי התקבצו יחדיו בסיום הראיון הזה, כדי לעשות ביחד תמונת סלפי, אולי הפעולה החברתית הכי מזוהה עם העשור האחרון. במובנים רבים זה גם היה העשור שלהם, או לפחות זה של החברות שאותן הקימו: צ'ק פוינט, שבראשה עומד שויד, הפכה להיות החברה הישראלית הגדולה בעולם; וולדמן הוביל את מלאנוקס לאקזיט של 7 מיליארד דולר; ו-Wix של אברהמי הפכה להיות אחת החברות המשפיעות ביותר בהייטק המקומי.

אולם הראיון לא צמח רק מהיותם המנכ"לים הבולטים בתעשיית ההייטק. עם השנים, אחרי שראיינתי את שלושתם בנפרד - הבנתי שבמהלך הזמן הם נהיו חברים. זה קרה סביב התייעצויות כאלו ואחרות - וולדמן למשל התייעץ עם שויד (בין השאר) לאחר שאינטל נכנסה לשוק של מלאנוקס; אברהמי בא לוולדמן כש-Wix הלכה להנפקה, והיו עוד הרבה מקרים, שאת רובם כנראה לא ישתפו עם העיתונות.

זה עבר מהתייעצויות מקצועיות לחברות. למפגשים משותפים שבהם שויד מבשל ומכין קינוחים, אברהמי ו-וולדמן היו ביחד במלדיביים וכו' וכו' (מישהו אמר לי השבוע שהוא לא ידע שהם חברים כי אין "פנאי פלוס" לתעשייה).

חשבתי שזה מעניין לפגוש את שלושתם ביחד. לראות את הדינמיקה ולשמוע אותם מנהלים דיונים על נושאים כאלו ואחרים. על ההייטק הישראלי, האם צריך להגביל את ענקיות הטכנולוגיה, מוביליות חברתית, האם מנכ"ל צריך להביע את דעותיו הפוליטיות או לא ועוד.

אתם מוזמנים לקרוא את את הכתבה, אבל תכלס אני ממליץ על הפודקאסט - זה מאפשר להכיר אותם טוב יותר ולהבין את הדינמיקה ביניהם.

ראיון שבאמת לא כדאי לפספס.

להאזנה: ספוטיפיי, אפל וגוגל.

פופוליזם מול מחשב-על או ענקיות מול מדינות

לפני כחודשיים הודיעה חברת גוגל כי השיגה עליונות קוונטית, כלומר פיתחה מחשב שמבצע משימת חישוב ששום מחשב קלאסי לא יכול לבצע. מחשב כזה יכול לשמש לשלל פיתוחים - מתרופות ועד אמצעי לחימה. סביב ההכרזה קיימים סימני שאלה, אבל צריך לשים לב לסוגיה אחרת: יתרונות טכנולוגיים שבעבר היו שמורים למדינות נמצאים כיום בידי חברות עסקיות. במרוץ למחשב הקוונטי משתתפות לצד המעצמות סין וארה"ב גם מדינות נוספות, וכן חברות כמו גוגל, IBM ואינטל.

השינויים לא מתחוללים רק בהשגת עוצמה טכנולוגית. המדיניות המוניטרית של המדינות - אולי אחד מכלי המדיניות החשובים למדינה ריבונית - מאוימת על-ידי אחת מענקיות הטכנולוגיה, במקרה הזה פייסבוק. החברה, שמנסה להתרחב מעבר לרשתות חברתיות, הודיעה בחודש יוני האחרון על השקת המטבע הדיגיטלי "ליברה". בינתיים המיזם מדשדש והרגולטורים לא ששים לשתף פעולה, אבל השאיפות של פייסבוק ברורות - החברה רוצה לנצל את 2.5 מיליארד המשתמשים שלה כדי להפוך מרשת חברתית חוצת-גבולות למנגנון התשלומים המוביל בעולם.

לכך צריך להוסיף את המאפיין הכי משמעותי של חברות הטכנולוגיה: הן מפתחות במקום אחד (או יותר), מייצרות במקום אחר ומשלמות מסים במקום נוסף. הטשטוש הגיאוגרפי מאפשר להן "לשחק" עם המדינות, לפגוע בריבונות הטריטוריאלית שלהן ולהתחזק על חשבונן. ואולם במקביל, התובנות האלו מחלחלות למדינות עצמן, שמנסות ברמה כזאת או אחרת להחזיר מלחמה.

אז איך ייראה העשור הקרוב? האם המדינות רוצות ומסוגלות לשבור את ענקיות הטכנולוגיה, איך הטכנולוגיה עצמה בכלל מחזקת את המדינות, והאם צריך להפסיק לדבר רק על יחסי הכוחות בין ארה"ב, סין ורוסיה - ולהתחיל להכניס למשוואה גם חברות כמו פייסבוק?

יסמין יבלונקו התעמקה בסוגיה כחלק מפרויקט של "גלובס" לקראת העשור הקרוב.

כמה אמירות מאוד מעניינות:

ד"ר רועי צזנה, עתידן וחוקר במרכז למחקר סייבר בינתחומי באוניברסיטת ת"א: אני חושב שאנחנו רואים פה את ההתחלה של האימפריה הבינלאומית. אפשר להסתכל על זה כ'אוי אוי אוי', אבל גם מדינות הלאום קיימות רק כמה מאות שנים, ואנחנו סוף סוף מתחילים לראות איך אנחנו יכולים להתארגן מחדש כישויות על-מדיניות בכדור הארץ" (הוא גם הזהיר מסיכונים נלווים לכך).

ד"ר תהילה שוורץ-אלטשולר, חוקרת בכירה במכון הישראלי לדמוקרטיה ומרצה בבית הספר פדרמן למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית: "ברגע שעל השולחן נמצאות הצעות קונקרטיות שנוגעות לפייסבוק, היא כבר לא פלטפורמה - היא שחקן שנאבק על חייו ועל המודל העסקי שלו... אנחנו נכנסים למלחמה בה "הן נלחמות על המודל העסקי שלהן ואנחנו נלחמים על המשטר הדמוקרטי".

פרופ' שרון פרדו מהמחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון: "הטכנולוגיה משרתת את המשטרים הלאומיים, בדיוק משום שמדינות עושות שימוש באמצעים טכנולוגיים כדי להגביר רגשות לאומיות ולאומנות. לא אחת קורה שהרגולטור בכלל לא רוצה להצליח במאבק נגדן משום שהוא מייצג את הממשלה, ולה יש עניין בהגברת הלאומיות והלאומנות".

פרופ' ברק אורבך מאוניברסיטת אריזונה: "המנהיגים הפופוליסטים בכל העולם בונים על האנשים שהם מהצד האחורי של הפער הטכנולוגי, אלו שלא השתלבו בכלכלה החדשה. הפער יוצר כוח פוליטי שמנציח קווי מדיניות שגויים, ומונע שיתוף פעולה נגד הענקיות".

ד"ר אביב גאון מבית הספר למשפטים במרכז הבינתחומי: "עולם המשפט הבינלאומי מבוסס על הסכמים בין-מדינתיים שנוצרו ב-200 השנים האחרונות, אבל הכללים שעיצבו את המדינות המודרניות לא רלוונטיים לתאגידי הענק הטכנולוגיים. השאלה המעניינת היא איך צריך להגדיר 'מדינה' בעידן החדש".

לכתבה המלאה.

האם צריך לשנות את מדיניות רשות החדשנות?

משרד האוצר ערך מחקר בנוגע למדיניות רשות החדשנות ולצורך להתאים את המימון הציבורי לחדשנות בישראל לשינויים שמתרחשים בשוק הפרטי. המסקנה של המחקר היא שהרשות צריכה לאמץ מדיניות מימון אנטי-מחזורית - כלומר להגדיל את התקציב שלה בשנים של משבר כלכלי. המחקר, שנערך באגף הכלכלן הראשי, מראה כמה נתונים וגרפים על תעשיית ההון סיכון - יש מתאם מאוד ברור בין מדד נאסד"ק להיקף גיוסי ההון; יש גידול בבקשות לתמיכה מרשות החדשנות בזמן משבר; תקציב רשות החדשנות כיום לא מתחשב בשיקולים כאלו.

מדינות אנטי-מחזורית היא בהחלט דבר מתקבל על הדעת. עם זאת, צריך לחשוב על שני דברים: עד כמה התמיכה הזאת תסייע לחברות לשרוד, בהינתן שמקורות המימון האחרים מצומצמים; לאן הולך הכסף היום (כדי להעביר כסף לשנות משבר צריך לקצץ בתקציב הנוכחי). אני לא מכיר מספיק טוב את תקציב רשות החדשנות, אבל ממה שאמרו לי ברשות בעבר (לפני פרסום המחקר) הוא שחלק מהתקציב שלהם מופנה לעידוד סקטורים שהמימון שלהם מוגבל. כך למשל, לפני כמה שנים היה צריך לסייע לסטארט-אפים בתחום השבבים. לכן, לא בטוח שהסתכלות כללית על שוק ההון היא הדבר הנכון. זה עדיין לא סותר את קביעת האוצר, רק מראה שצריך להכניס שיקולים נוספים.

למחקר המלא.

בינה מלאכותית: מה הוועדה החדשה אומרת על הקודמת?

ועדה ממשלתית נוספת, שבראשה עומדת ד"ר ארנה ברי, תבחן את המדיניות בנוגע לבינה מלאכותית - כך הוחלט בפורום תל"מ, הפורום לתשתיות לאומיות למחקר ולפיתוח, שבו יושבים נציגים של רשות החדשנות, משרד המדע, מפא"ת ו-ות"ת. אני כותב ועדה ממשלתית נוספת כי רק באחרונה סיימה ועדה מקיפה, שכללה 15 תתי ועדות, את פעילותה בתחום הבינה המלאכותית. בראשות הוועדה הקודמת עמדו הפרופסורים יצחק בן ישראל ואביתר מתניה.

למעשה, בכך שהקימו את הוועדה החדשה ניצלו בפורום תל"מ את העובדה שאין ממשלה קבועה, מצב שמנע דיון ואישור של ההמלצות של בן ישראל ומתניה. למה אני אומר שהם ניצלו את המצב? מכיוון שהם לא אהבו חלק מההמלצות, לא הסתירו זאת, והחליטו לקדם את המדיניות שהם סבורים שהיא הנכונה - בפורום החליטו כי הוועדה תעסוק בארבעה נושאים עיקריים: תשתית מחשוב-על, היצע הון אנושי רלוונטי, רגולציה והנגשה של מאגרי מידע. הם לא אהבו את ההמלצה להקים גוף חדש שירכז את המדיניות בתחום הבינה המלאכותית, כפי שנעשה בתחום הסייבר; וסבורים כי אין מה להתמקד ביצירת פרויקטים לאומיים בהיעדר תקציב גבוה (וכן מכיוון שכבר יש צעדים שמתבצעים בתחום החקלאות).

לידיעה המלאה.

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון

  • ביום שלישי הקרוב תתחיל בלאס וגאס תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, ה-CES (כבר מחר יתחילו מסיבות העיתונאים). 175 אלף איש, 4,500 חברות יציגו ובשנה שעברה היו גם 1,000 ישראלים (ויותר מ-6,000 עיתונאים). יסמין יבלונקו כבר שם, ותסקר במהלך השבוע (מוזמנים להתעדכן באתר ובקבוצת הפייסבוק שלנו).
    במהלך השנים היתה ביקורת רבה על המארגנים שהדוברים המרכזיים היו ברובם המוחץ גברים. אז השנה הם הביאו אישה - איוונקה טראמפ. אבל מה הקשר בינה לבין טכנולוגיה? שאלה מצוינת. כעת הביקורת על כך שכשהם הביאו אישה, היא לא מגיעה מעולם ההייטק. חוץ מזה, אפל שולחת נציג לתערוכה לראשונה מזה 28 שנה (וגם זה לפאנל אחד, שיעסוק בפרטיות). מה עוד? ריכזנו לכם את כל החידושים שצפויים להיות מושקים בתערוכה.
  • 2019 הייתה אמורה להיות השנה שבה ארה"ב מאבדת אמון בעמק הסיליקון. שמות גדולים במגזר הטכנולוגיה סבלו מכותרות גרועות בשנה היוצאת, מחקירות הגבלים עסקיים ופיקוח מוגבר על פרטיות נתונים עד לראשי חברות ש"נצלו" על ידי מחוקקים משתי המפלגות בגבעת הקפיטול. אבל כל זה לא מנע ממניות הטכנולוגיה לרשום את השנה הטובה ביותר שלהן מאז 2009, שנת היציאה מהמשבר הפיננסי.
  • אחת המלים שמאפיינות את הצמיחה של חברות חדשניות. עכשיו היא משמשת לרסן אותן (אם רק היה לי איך לעשות על זה משחק ניחושים על מהי המילה הזאת, או פשוט לעשות מבחן על אחד מהניוזלטרים מחודש מרץ, שם כתבתי על השימוש המופרז במילה הזאת). כתבה של וול סטריט ג'ורנל.
  • למה צריך לוותר על החלום להנפיק חברות בבורסה בת"א. פרשנות שלי.
  • מחקר חדש: מי העובדים בישראל שנמצאים בסכנה לאבד את עבודתם?
  • אף סטארט-אפ ישראלי בתחום הבלוקצ'יין והמטבעות הדיגיטליים עוד לא הצליח לממש את ההבטחה שלו, בסיכומה של 2019. האם בשנה הקרובה סצנת הבלוקצ'יין תתעורר לחיים? פרשנות של רועי קצירי.
  • האקטיביסט העשיר מאחורי חוקי הפרטיות ממשיך להילחם בענקיות הטכולוגיה כדי לשמור על המידע שלנו.
  • מארק בניוף, מייסד ומנכ"ל סיילספורס: "פייסבוק היא הסיגריות החדשות של ימינו - חייבים לפקח עליה ברצינות".
  • החברה של יוצאי פיינל שמנסה לנבא סיכון לחלות בסרטן.

עוד כתבות

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

האלוף במיל' ישראל זיו / צילום: גיא חמוי

"אני מודאג": ישראל זיו מנתח - מה יקרה עם רפיח והאם נתקוף באיראן?

האלוף במיל' ישראל זיו, שכיהן בעבר כראש אגף מבצעים בצה"ל, עוקב בדאגה אחרי מהלך העניינים לאחר המתקפה האיראנית נגד ישראל ● "מבחינת ישראל, יש לה את הלגיטימציה לתקוף, אבל אני חושש שזו החלטה קצת נמהרת. יש לנו שתי חזיתות פתוחות" ● ומה הוא חושב שצריך לעשות ברפיח?

העימות בין ישראל לאיראן העסיק את תעשיית הפייקים העולמית

המתיחות בין ישראל לאיראן משכה תשומת לב עולמית. אבל לא תמיד בגלל האמת ● המשרוקית של גלובס

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

מתן סמיש, רשא חולי ואילון לוי בפאנל בהנחיית נבו טרבלסי, גלובס / צילום: כדיה לוי

הצרכים, האתגרים והשאיפות: שלושה מנהיגים צעירים על במה אחת

בפאנל בהשתתפות נציגי הנבחרת לשנת 2024, מתן סמיש מלאומי סיפר על מהפכת השירות של הבנק, רשא חולי מדיפלסט סיפרה על אתגרי הניהול בתעשייה, ואילון לוי, דובר במערך ההסברה עד לאחרונה, דיבר על מצבה של ישראל בעולם

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך שחושף שאיראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

הבורסה בפרנקפורט, השבוע / צילום: Reuters

ירידות חדות באירופה על רקע המתיחות בין ישראל לאיראן

הניקיי צלל בכ-2% ● התמ"ג בסין הפתיע לחיוב ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב מזנקות ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

החל מהחודש הבא: מחירי החלב בפיקוח עולים בכ-4.5%

החל מ-1 במאי ייכנס לתוקפו עדכון במחירי מוצרי החלב, שיעלו בשיעור של כ-4.5% ● אלה המוצרים שצפויים להתייקר בעקבות העדכון

מייסדי סנאפי, חני גולדשטיין ודביר כהן / צילום: Elad Malka

הגיוס מגלה: השווי של הסטארט-אפ נחתך בחצי, אבל ההכנסות עלו

חברת הסטארט-אפ סנאפי, פלטפורמת המתנות לעובדים וללקוחות, השלימה סיבוב גיוס הון חדש בהובלת קרן קומרה ● הסיבוב בהיקף של 25 מיליון דולר משקף לחברה ירידת שווי, שנע כעת בין 180-200 מיליון דולר - כמחצית מהשווי הקודם שקיבלה החברה בשנת 2021

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אפילו סעודיה עזרה: כך פעלה הברית שסייעה לישראל מול איראן

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

לאן תגיע הריבית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה צפוי היום במדד המחירים לצרכן בישראל?

העונתיות במספר סעיפים מושכת את מדד המחירים לצרכן כלפי מעלה, והקונצנזוס הוא לקצב אינפלציה שנתי של 2.6% ● עם זאת, הסיכונים הגאו-פוליטיים, העלייה העולמית במחירי הנפט והפיחות בשקל עלולים להחמיר את המצב אף יותר

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"