גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חייבים למצוא דרכים חדשות להתגונן מפני האקרים. אין פתרון קסם שיכול להרוג מכשפות ומפלצות בבת אחת"

יעל טרויכין, שמכהנת כמנכ"לית חברת סייבר כבר בגיל 26, מספרת ל"ליידי גלובס" איך היא מתאמנת 30 פעם לפני פיטורי עובד, מתי שווה לצאת עם כפיף לדרינק כדי לבנות אמון, וכן, גם על הפחד לאכזב וליפול

יעל טרויכין / צילום: יונתן בלום
יעל טרויכין / צילום: יונתן בלום

באוגוסט 2018 נשלפה יעל טרויכין, 26, מג'וב חלומות בסיאטל, והתבקשה לטוס מיידית לישראל, המדינה שהוריה עזבו בילדותה בחוסר כל. שום הבטחה לא ניתנה לה, רק דרישה להשתטח על הפרקט למען הקבוצה. עכשיו.

הקבוצה היא חברת הסייבר היפנית טרנד מיקרו שנסחרת בבורסת טוקיו בשווי של 7.2 מיליארד דולר. בתחילה ביקשו ממנה לנהל את הפעילות בשוק הישראלי. לאחר שנה זה כבר היה רשמי: טרויכין תנהל את פעילות טרנד מיקרו בישראל, ואף יוקם כאן מרכז פיתוח. מישהו במטה החברה בטוקיו כנראה האמין מאוד ביכולותיה לפעול במדינה שנחשבת לאחת מהבירות העולמיות של המאבק בפשעי סייבר.

"האיומים של ההאקרים נעשים יותר ויותר אוטומטיים", היא מספרת בראיון מיוחד ל'ליידי גלובס'. "הלקוחות חייבים למצוא דרכים חדשות להתגונן, כי כבר אין פתרון קסם, מין קליע כסף שיכול להרוג אנשי זאב, ערפדים, מכשפות ומפלצות בבת אחת. הלקוחות חייבים כיום לעבור למגננה רב-שכבתית ברשת, בנקודות הקצה ובענן.

"חברות וארגונים מתקשים יותר ויותר לאתר איומי סייבר ולטפל בהם. הבינה המלאכותית (AI) מגיעה גם לידי החבר'ה הרעים, וברור שהם עושים בה שימוש. האקרים נעשים יותר חכמים גם בזכות המכונות הלומדות שעומדות כיום לשירותם. הם הרי תמיד רתמו אליהם את הטכנולוגיות הכי חדישות, שאולי פותחו כדי לסייע לעולם, אבל משמשות גם כדי לפרוץ ליותר ארגונים ולפגוע ביותר באנשים".

במקביל, הצד של "הטובים" חווה משבר אמיתי של מחסור בטאלנטים בתחום הסייבר.

"זו בעיה של כל התעשייה. לטרנד מיקרו יש תוכנית גלובלית שפועלת בארה"ב, הודו, סינגפור, ברזיל, מצרים ובשאיפה בקרוב גם בישראל: אנחנו לוקחים קבוצות של בוגרי קולג' ואוניברסיטאות, או צעירים שממש עכשיו נכנסו לשוק העבודה, ומציעים להם להשתתף בתוכנית אימונים בת 8-12 שבועות בתחום הסייבר. בסופה של התוכנית אנחנו מציעים עבודה ליותר מ-50% מהם".

"נקים פה מרכז פיתוח ב-2020"

סיפור החזרה של טרויכין לישראל מתחיל, למרבה הצער, במוות. תמיר סגל, שהקים וניהל את פעילות טרנד מיקרו בישראל ב-2010 -2018, נפטר, ובמטה המרכזי בטוקיו נדרשו למנות מנהל במקומו.

הייתה לך משרת חלומות בסיאטל.

"נכון, הייתי שם שנתיים ונהניתי מכל רגע. הובלתי את השותפות הגלובלית של טרנד מיקרו עם AWS והרגשתי שאני עושה עבודה טובה וחשובה. אבל אז התבקשתי לעבור לישראל, תחילה כדי לנהל את הפעילות באופן לא רשמי, זמני, לראות שהכול עובד".

איך התקבלה ההחלטה על המינוי הרשמי?

"החברה שלחה סגן נשיא לישראל כדי לבדוק איך אני מסתדרת. הוא נכח כאן במסיבת ההשקה, לפני כשנה, וראה איך אני מתקשרת עם הצוות ואיך הצוות מתקשר איתי. מיד אחר כך הם החליטו למנות אותי למנהלת קבועה ורשמית של הפעילות בישראל".

מהן המטרות שהצבת לעצמך כאן?

"קודם כל, לבנות את הצוות שלנו. אני רוצה לחזק את השותפויות והתשתיות שלנו, לטפל באלפי הלקוחות ולהגדיל את נתח השוק. בשנה שעברה ההכנסות שלנו בישראל צמחו ב-60%, השנה אנחנו צפויים לצמוח ב-50% נוספים. השוק הישראלי צפוף מאוד, יש כאן המון מתחרים, ולרבים מהם, כמו צ'ק פוינט ופאלו אלטו, יש שורשים ישראליים עמוקים. השם שלנו, לעומת זאת, לא היה מוכר כל כך כאן, אבל הצלחנו לשנות את זה בשנה האחרונה. עכשיו, עם המעבר של כולם לסביבת הענן, אנחנו מתכוונים להוביל את השוק הישראלי".

מה עם רכישה של סטארט-אפים ישראליים?

"אנחנו תמיד פתוחים לרכוש חברות, אבל בניגוד לרוב המתחרות אנחנו מפתחים את רוב המוצרים בעצמנו. 14% מההוצאות שלנו הולכות למחקר ופיתוח, ויש לנו מרכזי מו"פ בכל העולם. הודענו על כוונתנו לפתוח מרכז גם בישראל, וככל הנראה זה יקרה במחצית הראשונה של 2020".

טרויכין מנהלת כאן 12 עובדים כיום, בעיקר אנשי שיווק ומכירות ומתכנתים, ובדצמבר יצטרפו אליהם ארבעה. המספר הזה עוד צפוי לזנק כשייפתח כאן מרכז הפיתוח. "בתחילת 2018 היינו רק ארבעה, כך שקצב הגדילה שלנו בהחלט מהיר. חלק מהמתחרים שלנו כאן נרכשו לאחרונה, אחרים נחלשו. נוצרה כאן הזדמנות טובה מאוד עבורנו".

העובדה שהמנהלת היא אישה מחלחלת גם לשאר הצוות?

"אנחנו כרגע חמש נשים, אבל זו רק ההתחלה. טרנד מיקרו תומכת בהעסקת נשים, שמאיישות רק כ-11% מהמשרות בתחום הסייבר בעולם. ייסדנו שיתופי פעולה בנושא עם AWS) Amazon Web Services) ועם ארגון Girls in tech, ואנחנו משקיעים בזה לא מעט כסף.

"גם לטרנד מיקרו העולמית יש מנכ"לית, אווה צ'ן - ממייסדי החברה. היא כיום המנכ"לית היחידה במדד הניקיי ביפן, אשת טכנולוגיה ומתכנתת בנשמתה. עניין אותי מאוד לשמוע את הסיפור האישי שלה, על כל הקשיים שהיא חוותה, במיוחד בהתחלה, לפני יותר מ-30 שנה, כשהיו עוד פחות נשים בתעשייה שלנו. עבורנו, הנשים בחברה, היא מישהי להסתכל עליה ולדעת שאנחנו מסוגלות להצליח בתעשייה עמוסה בגברים".

מה הנשים מביאות לצוות שלך?
"אני לא רוצה להשתמש במילה 'אמפתיה', אבל אכפתיות בהחלט כן. גברים בדרך כלל רק רוצים לסגור עסקה, ואילו הנשים, ברוב המקרים, טובות יותר ביצירת קרבה עם הלקוח ברמה הרגשית".

"בחיים כולנו אנשי מכירות"

טרויכין נולדה ב-1993 באשקלון להורים שעלו מרוסיה בעלייה הגדולה ב-1990. "שבועיים אחרי שהוריי נחתו בישראל נולד אחי הבכור ולאחר שלוש שנים אני נולדתי. אמי לא עבדה, והיה להם קשה כלכלית, אז זזנו כל הזמן ממקום למקום. חיינו באשקלון, חיפה, באר שבע וראשון לציון.

"כשהייתי בת 7, ההורים שלי, שמצאו עצמם כאן לבד, עם שני ילדים קטנים וכמעט בלי פרנסה, החליטו לעבור לקנדה - שאליה עברה רוב המשפחה שלנו מרוסיה. שם חיינו בטורונטו".

לאורך השנים התגעגעת לישראל?

"בחודשים שאחרי המעבר הייתי עצובה, כי אהבתי את ישראל. התגעגעתי ליכולת לצאת לשחק עם החברים שלי מתי שבא לי, בלי לתכנן. בקנדה תמיד הייתי תלויה במבוגר שיסיע אותי לחברים, או אותם אליי.

"מנגד, בישראל לא דיברתי עברית, כי בבית דיברנו רק רוסית, ואילו בקנדה למדתי אנגלית במהירות והתעריתי בתרבות ובהווי הקנדיים, השתתפתי בתחרויות ריקוד.

"כשגדלתי קצת התחלתי לשמוע כמה חדשנות וסטארט-אפים מגיעים מישראל, והרגשתי גאווה. אבל מעולם לא חשבתי לחזור לכאן, כי להורים שלי היה ממש קשה בישראל, בעוד שבקנדה הכול הלך להם הרבה יותר בקלות. אם כבר, רציתי לעבור לארה"ב ולנסות לטפס שם במעלה הסולם".

טרויכין הגשימה את החלום האמריקאי. היא למדה מינהל עסקים באוניברסיטת קווינס בקנדה, ומיד עם סיום התואר החלה לעבוד בסניף של טרנד מיקרו אוטווה. "לא ידעתי אז הרבה על טכנולוגיה, אבל נראה לי מרגש לעבוד בחברת הייטק, וידעתי שאבטחת סייבר היא תחום עולה". שנה וחצי לאחר מכן היא כבר מצאה עצמה בדאלאס, טקסס, ומשם עברה די מהר לסיאטל כדי לנהל את השותפות הגלובלית של החברה עם AWS.

"אני רק ארבע שנים וחצי בטרנד מיקרו, אבל אלה היו שנים ששילבו בין עבודה בצוותים גלובליים לבין תפקיד אזורי כאן, בתל אביב. אני משתמשת ברשת הקשרים הגלובלית שיצרתי בתפקידים הקודמים כדי לקדם את הפעילות שלנו בשוק הישראלי. את השותפויות עם גופים אסטרטגיים וטיפוח הלקוחות, שהם למעשה תחומי ההתמחות שלי, אני משלבת עם המיומנות שלי במכירות. זה תחום יחסית חדש לי, אבל גיליתי שאני ממש חזקה בו. בחיים כולנו אנשי מכירות, אנחנו מוכרים את עצמנו תמיד כשאנחנו פוגשים אחרים".

אבל כאן את נדרשת גם לנהל, לקבל החלטות בנוגע לעובדים, לתקשר עם כותבי קוד.

"יש לי יכולת לתקשר במהירות עם כולם, גם עם אנשים שבאים מרקע שונה לגמרי משלי. יש לי יכולת להבין איך כל אחד מהעובדים חושב, לשים את עצמי בנעליהם. אני מצליחה להבין מאיפה הם באים, מה יעזור להם להצליח בתפקידם. לפני שבאתי הצוות כאן היה קטן מאוד, ולא היו להם אמצעים נכונים להצליח. הבאתי להם את זה והקפדתי על סנכרון כדי שכולם יעבדו כיחידה אחת".

טרויכין (השנייה מימין) עם המנהלות בטרנד מיקרו ישראל

"גם אנחנו לא חסינים"

בנובמבר האחרון פגשה טרנד מיקרו במה שנראה כסיוט של כל חברת אבטחת נתונים: שימוש לרעה בפרטים חסויים של לקוחותיה. הלקוחות קיבלו טלפונים מסתוריים מאדם שהציג עצמו כאיש תמיכה, ביקש פרטים אישיים ומסחריים ומכר אותם לצדדים שלישיים. בתחילה הניחו בחברה כי האקרים סימנו אותם כמטרה, אולם חקירה פנימית הובילה עד מהרה לעובד שמעל באמון החברה. "עלינו על הבעיה מהר, העובד פוטר, וכל המערכות שעשה בהן שימוש הושבתו. טיפלנו, כמובן, בכל הלקוחות שנפגעו, ועשינו כל מה שצריך כדי להבטיח שזה לא יקרה להם שוב. אבל זה בהחלט מראה שגם אנחנו לא חסינים מפני האיומים שעומדים בפני הלקוחות שלנו".

טרנד מיקרו חוותה כאן פיאסקו מביש, אבל לטרויכין יש יכולת לייצג את החברה גם במצב כזה, כשאין בעצם מה לומר. היא מגייסת למטרה הזאת את האופטימיות המובנית שלה, ואולי אף את התחושה שניתן לשנות מציאות במילים, כריזמה - אלה שמאפשרים לה לגעת באנשים, להעביר אותם לצד שלה, לדעת מה מפעיל אותם, לגרום להם להאמין. כל אלה משכיחים לרגעים את העובדה שהיא רק בת 26.

איך זה לנהל אנשים מבוגרים ממך, חלקם אף בשנים רבות?

"גיל זה רק מספר, אתה יודע. אבל אני לא דורשת מהעובדים אמון מראש. אני צריכה לזכות באמון שלהם, בעיקר מכאלה שגילי הוא מחצית מגילם. יש עובדים שאומרים לי שהם רוצים לדבר עם המנהל שלי, ואז מגלים שהוא מסכים איתי. כמה מהם היו קולגות שלי, ועכשיו אני המנהלת שלהם. זה לא קל, אבל אני נותנת להם זמן וספייס ומראה להם שאני באמת כאן בשבילם".

איך ביססת את האמון שלהם?

"אני אדם כן ופתוח מאוד. אני גם מאוד שקופה, ולא מנסה לתחבל תחבולות. ברור שאני רוצה שהעסק יצמח, אבל חשוב לי לעשות את זה נכון. עשיתי שיחות אישיות שסייעו לי להכיר את האנשים ולבנות יחסי עבודה, השתמשתי בטכניקות שונות עבור אנשים שונים. ניסיתי להבין מראש מי יעדיף לצאת לדרינק ומי ירצה להתרשם מהרזומה שלי ולהבין שאני מסוגלת לעמוד במשימה שהטילו עליי.

"מלבד זאת, אנשים ראו את מידת ההשקעה ואת התשוקה שלי לקדם את הפעילות. הם ראו שבאתי לכאן לבד, שאני חיה לבד, הרחק ממשפחתי, רק כדי לתת את כל כולי לצוות".

כבר פיטרת עובדים?

"האמת שכן, יום לפני כן התאמנתי איזה 30 פעם על כל מילה. זה קשה מאוד. הסברתי להם שאני חושבת שהם מוכשרים, אבל הם לא בתפקיד הנכון בחברה שלנו. אמרתי להם שלדעתי הם יכולים להצליח יותר במקום אחר, ונפרדנו".

את נתקלת ביחס מזלזל בגלל גילך?

"כל הזמן. אנשים שואלים אותי בת כמה אני, בעיקר גברים. שותפים ולקוחות שלנו נכנסים לפגישות ואני רואה עליהם מבט של ‘זו המנכ"לית בישראל?', אבל כשאני מתחילה לדבר הראייה שלהם משתנה.

"לכל כך הרבה חברות חשובות ומשפיעות בימינו יש מנהיגים צעירים. נכון, זה מפחיד לפעמים, אבל אני מזכירה לעצמי שאני מביאה לשולחן כמה דברים שאחרים לא. מי שקשה לו עם הגיל שלי, זו הבעיה שלו".

מה הפחד הכי גדול שלך?

"הפחד מכישלון. ניתנה לי הזדמנות ממש טובה כאן, ואני מרגישה בת מזל, אף שאני יודעת שקיבלתי אותה על סמך כישורים ועשייה. אני ממש חוששת, כי יש כל כך הרבה אנשים שערבו לי, ששמו את כובד משקלם כדי שאקבל את התפקיד. מובן מאליו שאני עובדת עם אנשים שכמה מהם רוצים את התפקיד שלי, ויש גם כאלה שהיו רוצים שאכשל. זה תפקיד חשוף מאוד, מכירים אותי הרבה עובדים, לקוחות, שותפים, ואני פשוט לא רוצה להיכשל".

"רוצה לנהל עוד מדינות"

את המעבר לישראל, לדירה ששכרה לה החברה בתל אביב, היא עשתה לגמרי לבד, בלי פרטנרים, בלי שפה.

קשים לך החיים כאן לבד?

"בינתיים אני מתקשה רק עם מטלות כמו לפתוח חשבון בנק, לחבר גז בדירה ולקנות מכשירים חשמליים. כששוכרים דירה בארה"ב מקבלים אותה עם כל המכשירים, כאן הדירה הייתה ריקה. אני עדיין מחכה לתו החניה שלי, כבר יותר מחודשיים. אבל אלה באמת דברים קטנים. אני תמיד משווה את מצבי למצב של הוריי בתחילת שנות ה-90, כשהגיעו לישראל.

"יש לי כבר חברים, כולם כאן מדברים אנגלית, אני לא צריכה לגדל ילד, אלא רק את עצמי, ובהחלט יש לי חיים מחוץ לעבודה: אני מתאמנת בקרוספיט, אוהבת לבשל; מאז שחזרתי לכאן אני מספרת לחברים הקנדיים שלי שעכשיו אני חיה במדינה שהיא אתר נופש כל השנה. תמיד יש כאן שמש וים, וקנדה קרה כל כך. אני גם נוסעת הרבה ברחבי העולם, בדרך כלל למטרות עבודה, אבל גם מטיילת".

איפה את רואה את עצמך בגיל 40?

"הו, וואו! (מתגלגלת מצחוק) 40! זה כל כך רחוק. אני חושבת שעדיין ארצה לנהל אנשים, לנהל צוות בתעשיית ההייטק, שממש אהובה עליי. הייתי רוצה לצבור יותר ניסיון בניהול צוותים גדולים יותר, אולי גם במבנה רב-שכבתי. מעניין אותי גם לנהל יותר מדינות. אבל באמת, 40, אני לא יודעת".

"ככל שהסיכון גבוה יותר, כך גם הגמול גבוה יותר"

"ההחלטה הקשה ביותר שקיבלתי בחיים הייתה כשהוצע לי לעבור לישראל. גרתי בסיאטל וניהלתי את השותפות של טרנד מיקרו עם (Amazon Web Globally (AWS העולמית. היה לי תפקיד טוב, גרתי בעיר טובה, הייתי קרובה למשפחה, לחברים, דיברתי בשפה המקומית. ההצעה החדשה דרשה ממני לעבור למדינה שבה אני לא דוברת השפה, לא מכירה אנשים, לעשות תפקיד שלא עשיתי לפני כן (מכירות והובלת צוות). זה היה ללכת אל הלא נודע, אבל החלטתי לקחת את הסיכון, כי ככל שהסיכון גבוה יותר כך גם הגמול גבוה יותר. בלי ספק אני שמחה על ההחלטה שקיבלתי".

מה המנגנון שמסייע לך לקבל החלטות?

"כשאני מקבלת החלטות אני מנסה לצפות מראש את התוצאות, את הסיכונים, ולהבין מה יהיה הדבר המועיל ביותר. הצוות שלי גדל. אני חייבת לקבל יותר החלטות ויש להן השלכות כבדות יותר, אז אני ממש מנסה לקבל את ההחלטה עם התוצאה הטובה ביותר עבור הכי הרבה אנשים. אני שואלת את עצמי על מי ההחלטה משפיעה ומנסה לוודא שהיא תועיל לכולם".

עוד כתבות

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

חבר של ביל אקמן, האיש הטוב של עולם ההשקעות: הכירו את המיליארדר שמאחורי תרומת הענק

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

ליאור שיף ואייל חיימדס, מייסדי Tripeldot / צילום: ap, Business Wire

שני ישראלים רכשו חברת משחקים ב-800 מיליון דולר

חברת המשחקים הבריטית טריפלדוט, בבעלות ליאור שיף ואייל חיימדס, רכשה את חטיבת המשחקים של חברת אפלובין האמריקאית ב-800 מיליון דולר ● העסקה תביא את טריפלדוט למעמד של אחת מחברות משחקי המובייל הפרטיות הגדולות בשוק

אליהו יוסיאן בפרסומת של מזגני טורנדו / צילום: צילום מסך

משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"

לאחר שהבעלים של מזגני טורנדו הגן על הבחירה בהשתתפות אליהו יוסיאן ואמר כי לדעתו אין סיבה להוריד את הפרסומת מהאוויר, מנכ"ל קבוצת מקאן, שאחראית על הפרסומת, הודה שהבחירה הזו דווקא הייתה טעות

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

רחוב בפרדס חנה שינה את שמו בגלל בלבול משתמשי Waze. מהו?

מה פירוש ראשי התיבות אמל"ק, מהי ההחלפה הקולומביאנית, אילו שלוש מדינות בעולם אינן משתמשות באופן רשמי בשיטה המטרית ומיהו האדם הראשון ששלח דוא"ל? ● הטריוויה השבועית

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock, defotoberg

בעלות של מיליוני שקלים: משרד התחבורה מפקיע תחב"צ להילולה בהר מירון

משרד התחבורה מסיט רכבות ואוטובוסים לטובת מבצע ההילולה בהר מירון, שתתקיים בלילה שבין הימים חמישי ושישי בשבוע הבא ● בין היתר, תחנת כרמיאל תיסגר לשירות, ולא יופעלו רכבות בקו באר שבע-ת"א בין השעות 9:00-13:00 ● מדובר בהיערכות חריגה בהיקפה לעומת שנים קודמות

הנשיא טראמפ עם השחקן ג'ון ווייט, שמונה ליועצו המיוחד. מדיניות אגרסיבית / צילום: Reuters, Brendan McDermid

מכת המכסים של טראמפ מגיעה לקולנוע, והוליווד בכוננות ספיגה

שוברי קופות אדירי תקציב כבר לא מצולמים בארה"ב ● לאחרונה קרא טראמפ לתופעה "איום ביטחוני לאומי" והודיע כי אישר הטלת מכסים של 100% על כל ההפקות שיצולמו על אדמה זרה ● כמה ההצהרה של הנשיא אפשרית, ואיך היא תשפיע על תעשיית הסרטים בארה"ב ובעולם?

השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם הממשלה, נבחר לנציב תלונות הציבור על שופטים

קולה, ששימש כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת וישב בהרכב שזיכה את רומן זדורוב, הוא הנציב הראשון שלא כיהן כשופט בבית המשפט העליון ● מאז פרישתו הביע עמדות המזוהות עם הרפורמה המשפטית וקבע כי פיטורי היועמ"שית "זה לא קץ הדמוקרטיה" ● הוא נבחר ע"י ועדה שבשליטת הקואליציה ובהתאם לחוק אשר בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירות נגדו

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

התחזית השלילית של S&P נשארת: "הצמיחה תתאושש אבל המצב הביטחוני מסכן את כלכלת ישראל"

החלטת הדירוג הניטרלית שפירסמה הפעם S&P מגיעה לאחר שתי הורדות דירוג רצופות שרשמה למדינה ● בחברת הדירוג כתבו כי ההחלטה להותיר את התחזית שלילית נובעת מהסיכונים הגיאו פוליטיים ● מדובר בהחלטה שתואמת את הקו שבו בחרו שתי החברות המתחרות מודי'ס ופיץ' בסבב הדירוג הנוכחי

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

עובדי "דלק" השביתו את התחנות למשך שעתיים בדרישה לתוספת שכר

תחנות הדלק של קבוצת "דלק" הושבתו היום במשך שעתיים, במחאה על חוסר ההתקדמות במו"מ על השכר ● עובדי תחנות הדלק מרוויחים שכר מינימום, והם דורשים העלאה לעובדים הוותיקים ● על פי הוועד, תחנות הדלק של מרוויחות עשרות מיליוני שקלים בשנה ● בוועד מאיימים: "אם ההנהלה לא תבין את המסר הפעם הבאה תהיה ארוכה ומורגשת יותר"

גם זה קרה פה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: שלומי יוסף

תיקון בשווקים? חלק מהמשקיעים הבינו, וחלק עדיין תופסים את הראש

מה אפשר ללמוד מפסק הדין של חניון הברזל ● בהסתדרות המורים העדיפו את הוותיקים על הצעירים ● והתשואות לא התרגשו מהטלטלה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השבוע בעולם / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Thomas Padilla, Shutterstock, רויטרס, goodgoodgood.com

פקיסטן מאיימת על הודו במלחמה גרעינית, ואיך למצוא ׳חיים מלאים׳ ב-8 חודשים

הימין גואה באירופה, אבל השמאל באוסטרליה והמרכז בקנדה גילו נוסחת ניצחון: אנטי טראמפ ● הצוללות שקוריאה רוצה למכור ב־24 מיליארד דולר ● שר ההגנה הפקיסטני אומר שהודו מתנהגת כמו נתניהו ומאיים במלחמה גרעינית ● דאג "מת לשרת" ● ארבעה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

המתנה שקיבלו בבר מצווה סללה לאחים אסיא את הדרך להנפקת ענק בנאסד"ק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

יונדאי סנטה פה הייבריד 2025 / צילום: יח''צ

הרכב הזה טוב וראוי מכל בחינה, למעט תג המחיר

הדור החדש של יונדאי סנטה פה מציג עיצוב נועז, שמהווה מחווה לשוק האמריקאי ● יש לו תא נוסעים איכותי ומרווח, יכולות דינמיות טובות ומנוע די חסכוני ● אבל המחיר דוחק את גבולות התדמית העממית של המותג ומציב אותו בתחרות קשה

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

שינוי הגרסה של יונתן אוריך: קיבל כסף מקטאר - אבל עבור המונדיאל

אחרי שהכחיש קשר לכסף הקטארי, יועצו של נתניהו שינה גרסה • הוא אישר שעבד עם הקטארים, אך רק בתקופת המונדיאל - ולא בזמן המלחמה ובנושאים הקשורים לה • בית המשפט המחוזי האריך את מעצרו של אוריך: "החשד בעניינו התחזק" • במסגרת חקירת קטארגייט, המשטרה גם בוחנת חשד הנוגע לנושא ביטחוני • כל הפרטים

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ הביע תמיכה בהפחתת המכסים הנוכחיים על סין; המסחר בוול סטריט ננעל בירידות

טראמפ כתב ברשתות החברתיות כי מכס של 80% על סחורות סיניות "נראה נכון" לקראת שיחות סחר מרכזיות שצפויות להתקיים בסוף השבוע ● דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 איבד 0.1% והנאסד"ק נותר ללא שינוי ממשי ● ענקית הפארמה הישראלית טבע נחתכה ב-6.4%

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

1.5 מיליון דולר לטיל שיוט: ישראל בדרך לעסקת ענק שעשויה לסייע בתקיפת איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשברקע תקיפה אפשרית באיראן, לגלובס נודע כי משרד הביטחון נמצא במשא־ומתן לרכישת טילי שיוט מתקדמים של לוקהיד מרטין ● טיל JASSM-ER נמצא בשימוש בצבאות ארה"ב ואוסטרליה, והוא מאפשר למטוסי קרב לתקוף מטרות בעומק שטח האויב, בלי להיכנס אליו

יבקר הפעם רק במדינות המפרץ. נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ חוזר למזרח התיכון - וישראל כבר לא בראש סדרי העדיפויות

נשיא ארה"ב פותח את סבב ביקוריו במדינות האזור - ללא עצירה בישראל ● במוקד הביקור: ערב הסעודית, אם כי המלחמה בעזה מעמידה בספק את הסיכויים לנורמליזציה בינה לבין ישראל שטראמפ שואף לקדם ● האם הוא יקדם את מסדרון הסחר שיכול לשנות את פני המזרח התיכון, ואיך הסכם הגרעין עם איראן עלול להצית מרוץ חימוש אזורי

גן החשמל בת''א / צילום: תמר מצפי

אחרי הכישלון: עיריית תל אביב מציבה רף מינימום גבוה ל"גן החשמל"

העירייה יוצאת בניסיון נוסף לשיווק הקרקעות להקמת כ-60 דירות ● קובעת רף של כ–102 מיליון שקל, למרות שההצעות הקודמות היו נמוכות בהרבה