בורסות עולם | סיקור שוטף

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת לאחר אות הרגעה מארגון הבריאות העולמי

אינטל זינקה אחרי הסגירה בעקבות דוחות טובים • ארגון הבריאות העולמי: "מוקדם לדבר על אירוע חירום בריאותי ברמה בינלאומית" • נטפליקס זינקה 7% • נעילה שלילית בבורסות אירופה בצל החשש מהתפרצות נגיף הקורונה שגרר עד כה 17 מקרי מוות

 סוחרים בבורסתNYSE/  צילום: רויטרס  .rendan McDermid
סוחרים בבורסתNYSE/ צילום: רויטרס .rendan McDermid

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:15

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת, לאחר שהירידות שנרשמו במשך רוב יום המסחר נחלשו בעקבות הודעה מרגיעה של ארגון הבריאות העולמי. מדד דאו ג'ונס ירד בכ-0.1%, S&P 500 עלה בכ-0.1% ומדד נאסד"ק הוסיף 0.2%. מניית אינטל מזנקת לאחר המסחר בעקבות דוחות טובים לרבעון הרביעי של 2019.   

21:25

הודעת ההרגעה מארגון הבריאות העולמי, שלפיה אין לראות בהתפרצות וירוס הקורונה מצב חירום בינלאומי, ממשיכה לתת אותותיה במסחר בוול סטריט. הירידות במדד דאו ג'ונס ממשיכות להיחלש, והוא מאבד פחות מ-40 נקודות, או 0.1%. מדד S&P הצטרף לנאסד"ק ועבר גם הוא לעליות קלות. הנאסד"ק עולה בכ-0.2%.

20:55

הירידות בוול סטריט מתמתנות לאחר שארגון הבריאות העולמי (WHO) שיכך חלק מהחששות סביב וירוס קורונה הקטלני. מדד דאו ג'ונס  מאבד פחות מ-70 נקודות, או 0.3%, לאחר שהשיל 200 נקודות מוקדם יותר. מדד S&P 500  יורד ב-0.1% ומדד נאסד"ק  רושם עלייה מינורית.

ארגון הבריאות הודיע כי "מעט מוקדם מדי להתייחס לאירוע הזה כמצב חירום בריאותי ציבורי ברמה בינלאומית".   

19:30

מנייתה של קומקאסט  מאבדת 3.5% אחרי הדוחות, יצרנית האלומיניום אלקואה  מאבדת 3.2% מערכה, קרניבל  יורדת בכ-2%, מנגד פרוקטר אנד גמבל  מזנקת ב-8.8%, נטפליקס  קופצת ב-5.7%, ג'נרל אלקטריק  עולה ב-3.2%, בואינג  מטפסת ב-2%, ואינטל  עולה ב-1.3% לפני פרסום הדוחות הכספיים הלילה לאחר נעילת המסחר.

18:40

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה האדומה, וזאת בצל החשש מהתפרצות נגיף הקרונה בעוד שסין הטילה סגר על העיר שממנה הופץ הווירוס. מדד הדאקס הגרמני איבד 0.9%, הקאק הצרפתי ירד ב-0.65% ומדד הפוטסי הבריטי ירד ב-0.9%. מוקדם יותר, הבנק המרכזי של אירופה (ECB) הותיר את הריבית בגוש האירו ללא שינוי, ורמז כי הריבית עשויה להיוותר ברמה זו למשך זמן.

18:00

בצל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה, בעוד ארה"ב הזהירה את הציבור מפני נסיעה לסין, מניותיהן של מפתחות החיסונים מזנקות. מנייתה של Novavax (סימול: NVAX) מזנקת ב-12% לאחר זינוק מטאורי של 70% השבוע; מניית Moderna (סימול: MRNA) מטפסת ב-2%; מניית NanoViricides (סימול: NNVC) מזנקת ב-33%; ומניית inovio pharmaceuticals (סימול: INO) מזנקת ב-9%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה האדומה על רקע המשך עונת הדוחות והחשש מהתפשטות נגיף הקורונה באסיה. מדד הנאסד"ק משיל 0.2% בפתיחה, הדאו ג'ונס יורד ב-0.5% ומדד S&P 500 מאבד 0.36%.

אמריקן איירליינס  דיווחה על תוצאות הרבעון ועקפה את תחזית הרווח למניה בפני אחד. ההכנסות עמדו בתחזיות המוקדמות של האנליסטים בשוק. החברה מסרה כי במהלך הרבעון בוטלו 10,000 טיסות כתוצאה מפרשת התקלות במטוסי בואינג מאקס 737.

מורגן סטנלי  העלה המלצה לג'נרל אלקטריק  (GE) ל'משקל יתר' והעלה את מחיר היעד למניה ל-14 דולרים.

מניותיהן של מפתחות חיסונים לשפעת, כמו NNVC ו-Novavax מזנקות ב-40% ו-11% בהתאמה.

קומקאסט  דיווחה על עלייה ברווח הנקי ל-3.16 מיליארד דולר, או 68 סנט למניה, ברבעון הרביעי, לעומת 2.51 מיליארד דולר, או 55 סנט למניה, ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם טיפס ל-79 סנט למניה, לעומת 72 סנט למניה בתקופה המקבילה בשנה הקודמת, ומעל תחזיות האנליסטים בשוק שצפו רווח של 77 סנט למניה. בשורה העליונה, ההכנסות עלו ל-28.4 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, לעומת 27.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומעל לתחזיות האנליסטים להכנסות של 28.2 מיליארד דולר.

15:00

הבנק המרכזי של אירופה (ECB) הותיר את הריבית בגוש האירו ללא שינוי, בהתאם לתחזיות. מדובר בהחלטה הראשונה של הבנק ב-2020.

14:30

מנייתה של פרוקטר אנד גמבל מאבדת 2.5% בטרום-מסחר בוול סטריט לאחר שהחברה פרסמה דוחות כספיים לרבעון הפיסקאלי השני של השנה. החברה פספסה את תחזית ההכנסות של האנליסטים בשוק כאשר אלו עלו בקצב נמוך מהצפוי, אך עקפה את תחזית הרווח. הרווח הנקי עלה ל-3.72 מיליארד דולר, או 1.41 דולרים למניה, לעומת 3.19 מיליארד דולר, או 1.22 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. לרבעון הבא החברה העלתה את התחזית לצמיחה של 

12:00

החששות בשווקים מהתפרצות הנגיף קורונה באסיה הפילו את המדדים ביבשת, ובאירופה המדדים המובילים מאבדים כ-0.5%. בוול סטריט החוזים העתידיים שומרים על יציבות בשעה זו.

לדברי אייל שני, סמנכ"ל השקעות אפסילון קרנות נאמנות: "הווירוס הסיני מעכיר את האווירה בשווקים, אך להערכתנו השפעתו תהיה קצרה ותשפיע בעיקר על מגזר חברות התעופה. תיירים ואנשי עסקים מצמצמים את הטיסות אל סין וממנה, אך התפרצות מגפת הסארס ב-2002 מלמדת שההשפעה על השווקים האסייתיים היתה קצרה וחולפת. בשבועות האחרונים ניתן להבחין בניתוק בין ביצועי מניות הצמיחה ומניות הערך בתוך מדד ה-500 S&P. בעוד שמניות הצמיחה ובפרט חברות כמו אמזון, נטפליקס וגוגל נסחרות במכפילי רווח של 30 ומעלה, מניות הערך מדשדשות סביב מכפילים של 15-16. מניות הבנקים כמו ג'י. פי מורגן, סיטי ובנק אוף אמריקה נסחרות במכפילים של 9-10 בלבד למרות הדוחות הטובים. ניתן לומר שמניות ה-FAANG דוחפות את ה-S&P למעלה ומניות הערך מושכות את המדד כלפי מטה.

"במהלך היום יפורסמו נתוני מדד מנהלי הרכש (PMI) באירופה ובארה"ב. בין מדדי ענף השירותים וענף התעשיה אמורה להיות קורולציה, אך בפועל בחצי השנה האחרונה ניכרת התנתקות בין שני המגזרים. בעוד שהמדדים בענף השירותים מצביעים על צמיחה, בענף התעשיה ניכרת האטה חריפה . למניות יצרניות הרכב ולבואינג משקל משמעותי במגזר זה", כתב שני.

לקראת פגישת הבנק האירופי המרכזי (ECB) וההכרזה של נשיאת הבנק כריסטין לגארד על בחינה כוללת של האסטרטגיה להמשך, דייויד קוהל, כלכלן המטבע הראשי של בנק יוליוס בר, אמר כי "המדיניות המוניטרית תישאר ללא שינוי לאחר סיום פגישת הבנק השבוע. הצמיחה הבינונית מהווה גורם נגד הנסיגה מהסיבוב האחרון של הקלת המדיניות, וההקלה של התנאים הפיננסיים מאפשרת ל- ECB להימנע מתכנון צעדים נוספים. ההתחלה של בחינה אסטרטגית, עליה הכריזה לגארד, צפויה לשים בפוקוס את יעדי האינפלציה של ה- ECB ולהדגיש כי שער הריבית יישאר ברמות הנוכחיות לאורך זמן". עוד מוסיף קוהל, "הנושא הלחוץ ביותר עבור ה-ECB הוא שיעור האינפלציה הנמוך והלא נוח, למרות מאמצי ה- ECB ליצור התנגדות בעזרת התרה נדיבה של המדיניות המוניטרית. ה- ECB צפוי לקבוע יעד אינפלציה של 2%. הציפיות להותרת הריבית ברמתה הנוכחית גוברות כשיעד האינפלציה גמיש יותר, רק עלייה חדה ומתמשכת באינפלציה תחייב את ה- ECB להדק את המדיניות המוניטרית".

10:15

פתיחה שלילית בבורסות אירופה, לאחר שמספר מקרי המוות של קורבנות וירוס הקורונה הגיע ל-17.

המשקיעים חוששים גם מהצהרותיו של הנשיא טראמפ שמהן עולה כי ייתכן שאירופה היא היעד הבא שלו ברשימת מלחמות הסחר.

מדד סטוקס אירופה 600  יורד ב-0.4%. מגזר המשאבים הבסיסיים צונח ב-1.4% וכמעט כל הבורסות הגדולות והמגזרים נססחרים בטריטוריה השלילית.

וירוס הקורונה הוא הנושא המרכזי של חששות המשקיעים, לאחר שמספר מקרי המוות ממשיך לעלות. 17 אנשים מתו מהווירוס והתגלו 600 מקרים של הידבקות.

ארגון הבריאות העולמי דחה אתמול את ההחלטה האם להכריז על המחלה כמקרה חירות בריאותי גלובלי. החל מהבוקר, שעון בייג'ין, נעצרה כל התחבורה הציבורית בעיר ווהאן, שם, כך מאמינים, החלה ההתפשטות.

בורסות אסיה ננעלו בירידות חדות. שנחאי איבדה 2.75% והונג קונג צנחה ב-1.5%. בורסת טוקיו איבדה 1%, 

באירופה מתמקדים המשקיעים גם בפורום העולמי בדאבוס. אתמול טלטל נשיא ארה"ב את המשקיעים בשוקי אירופה לאחר שאמר שלאיחוד האירופי "אין ברירה" אלא לשאת ולתת על הסכם סחר חדש מול ארה"ב, ואם לא, הוא ייאלץ "לנקוט צעדים", באמצעות "מכסים גבוהים מאוד על המכוניות שלהם ודברים אחרים". לדבריו אירופה היא שותפה "קשוחה מאוד" למו"מ, והיא "מנצלת" את ארה"ב.

בארה"ב נמשך משפט ההדחה של טראמפ. אתמול החלו הדמוקרטים בהליך בן שלושה ימים שבו ישטחו את טענותיהם בפני הסנאט שלפיהן יש להרשיע את טראמפ ולהדיחו מהתפקיד.

המשקיעים גם יעקבו היום אחרי החלטת המדיניות המוניטרית, הראשונה השנה, של מועצת הבנק האירופי המרכזי. לא צפוי שינוי בריבית, אולם כולם יעקבו אחר דבריה של הנגידה כריסטין לגארד בדבר הסקירה האסטרטגית הראשונה של הבנק מאז 2003, שתקיף מגוון רחב של נושאים, החל ממטבעות דיגיטליים ועד לשינויי אקלים.    

 

08:55

הירידות בשוקי אסיה ממשיכות להחריף על רקע העלייה במספר מקרי המוות בסין כתוצאה מהתפשטות הנגיף שגורם דלקת ריאות. הבורסה בשנחאי  מאבדת קרוב ל-3.5%, בעוד שהמדדים בשנזן מאבדים יותר מ-4%. בהונג קונג  נרשמות ירידות של 2.2%.

07:55

מתחזקות הירידות בבורסות אסיה. בורסת שנחאי צוללת ב-3%, ושנזן קורסת ב-3.6%. הונג קונג מאבדת 2%. 

07:00

ירידות נרשמות היום (ה') בבורסות אסיה בהובלת בורסות הונג קונג , שנחאי  ושנזן, על רקע עלייה במספר מקרי המוות כתוצאה מהתפרצות הווירוס הגורם דלקת ריאות.

המדד בשנחאי יורדת בכ-1.5%, ובשנזן נרשמות ירידות של כ-1.8%. בהונג קונג יורד מדד הנג סנג בכ-1.7%, וירידות של כ-0.9% נרשמות בטוקיו  ובקוריאה . באוסטרליה נרשמת ירידה של 0.7% במדד S&P/ASX 200 .

היום התפרסמו נתוני הסחר ביפן שהצביעו על נפילה גדולה מהצפוי ביצוא בדצמבר. היצוא היפני בדצמבר ירד ב-6.3% בהשוואה לדצמבר 2018, הרבה יותר מציפיות לירידה של 4.2%. 

באוסטרליה נרשם זינוק במספר המשרות, שהיכה את התחזיות. בניכוי עונתיות נוצרו באוסטרליה בדצמבר 28,900 מקומות עבודה, הרבה מעל לציפיות של 15,000.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בעליות קלות שהתמתנו לקראת הסגירה של המסחר. מדד הנאסד"ק טיפס 0.2%, הדאו ג'ונס ננעל ללא שינוי מהותי וכך גם מדד S&P 500.