הכינוי לבורסה בניו יורק בשל שמו של הרחוב בו היא שוכנת, רחוב Wall הנחשב ללב הרובע הפיננסי של ניו יורק.הבורסה לניירות ערך בניו יורק, הידועה בכינויה "וול סטריט", היא מוסד פיננסי מרכזי עם שווי החברות הגדול ביותר בעולם הבורסאי. מגמות המסחר בה מעידות על הלך-הרוח בשווקים, בארה"ב ובעולם.
"וול סטריט" הוא הכינוי שניתן לבורסה לניירות ערך של ניו יורק (NYSE), על שם הרחוב שבו היא שוכנת. זוהי הבורסה השנייה בעולם במונחי מספר החברות הנסחרות בה והראשונה בגודלה בעולם לניירות ערך, במונחי שווי חברות כולל העומד על כ-23 טריליון דולר, נכון לפברואר 2019. בוול סטריט נסחרות גם חברות ישראליות, ובהן כן פייט, סלקום, דלק החזקות, כיל, אורמת, טבע ופריגו. חלקן נסחרות ברישום כפול גם בבורסה בתל-אביב.
וול סטריט הוקמה ב-1792 ונמצאת בבעלותה של חברת ההחזקות Intercontinental Exchange, המפעילה 23 בורסות בעולם, בהן גם יורונקסט האירופית. מדד NYSE, המכיל את מניות כל החברות הנסחרות בוול סטריט, מקיף 61% משווי החברות הציבוריות הנסחרות בכל העולם נכון לסוף 2019. בנוסף, רבות מהחברות הנסחרות בוול סטריט נכללות במדדי דאו ג'ונס (בו מופיעות החברות הציבוריות הגדולות ביותר בארה"ב) ו-S&P 500 (הכולל 500 תאגידים אמריקאים גדולים).
כמו בורסות אחרות בעולם, גם וול סטריט מושפעת מאוד מאירועים ומגמות גיאו-פוליטיים. כך למשל בשנים האחרונות סוגיית מכסי הסחר בין ארה"ב לסין טלטלה את וול סטריט – ושווקים אחרים. כאשר שני הצדדים דיווחו על משא-ומתן וסיכוי להשגת הסכם – רשמה וול סטריט עליות; אך ככל שההסכמה בין שתי המדינות נראתה רחוקה יותר, עברה הבורסה לירידות.
אירועים נוספים המשפיעים על המגמה בוול סטריט הם הדוחות הרבעוניים של החברות הנסחרות בה, שמצביעים על חוזק או חולשה שלהן, ושל הסקטור בו הן פועלות; פרסום נתוני מאקרו כגון הצמיחה במשק, מספר המועסקים, אמון הצרכנים, פעילות הייצור ומדד מנהלי הרכש. כל הנתונים הללו עשויים להצביע על מיתון קרב – או התאוששות.