גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דעה: כשהרגשתי לא נוח בעור של עצמי

חשבתי שאני בטופוגרפיה מוכרת, אבל הסתובבתי לא מפוענחת

ורד רמון ריבלין / צילום: רמי זרנגר
ורד רמון ריבלין / צילום: רמי זרנגר

1. יש איזו אקסיומה שנשמנו יחד עם החמצן בחדר. תמיד אמרו לנו שכשאנחנו מדברים, אנחנו צריכים להשפריץ ביטחון, להזקיף את הגו, לחייך חיוך ענק, להפגין כוח. אבל אם את לא מרגישה את כל הטוב הזה? לא מרגישה? תזייפי, יגידו לך.

בשלב מסוים בחיים, כשהרגשתי מספיק בטוחה בעצמי, החלטתי שזה מיותר. מה יקרה אם אדבר כמו שאני, בלי ההצגה, בדיוק כמו שאני מרגישה באותו רגע. כן, מה רע להיות טיפה מכונסת, לא בא לי לחייך ולשחק כאילו אני עכשיו ב'היי של הלייף'.

התרבות שאנחנו חיים בה מדרבנת אותנו לטפח את האידיאל המוחצן. למה? מה רע באנשים שמבטאים משהו אחר, שהוא אולי מופנם, אולי אפילו עם, תחזיקו חזק, נגיעות של חוסר ביטחון? זה דווקא עושה לי את זה, אנשים שלא מתאמצים להרשים, שמרשים לעצמם אותנטיות.

השבוע פגשתי אישה כזו, מוכשרת ונחושה. כבר לפני עשור היא הקימה קרן השקעות, שמגייסת מאות מיליונים. "אם אתה שם את עצמך במקום של פגיעות, אין דבר שאחרים לא יעשו בשבילך", אמרה לי בשקט, וגילתה איך בדרכה האחרת הביאה את המומחים הגדולים ביותר לקרן שלה.

2. במשך שנים הייתי עסוקה בלראיין אחרים. ללמוד אותם, להתבונן, לחקור, לדעת. ראיינתי ראשי חברות, הקשבתי להם, למדתי אותם, ניתחתי, כתבתי אותם. אחרי מאות ראיונות, בנקודה מסוימת בזמן, גיליתי ששכחתי משהו.

את עצמי.

בתוך כל המשימות התובעניות של עבודה עם דדליין יומי, ניהול בית, גידול ילדים, את עצמי פחות ידעתי. כי שם, במקום המובן מאליו, השקעתי פחות אנרגיה. חשבתי שאני בטופוגרפיה מוכרת, אבל הסתובבתי לא מפוענחת. בשלב מסוים התחלתי להרגיש לא נוח בעור של עצמי, ולא הבנתי למה. הייתה תקופה ארוכה שהייתי אפופה אי נחת, מרגישה שמשהו לא נכון לי, אבל לא מבינה מה זה. ואני צריכה לעשות עם זה משהו. דחוף, כי אני תכף מתחרפנת פה.

אבל לפני שיכולתי לעשות מעשה, הייתי צריכה ללמוד מה השתנה אצלי. להתכנס לערכים שמפעילים אותי, לקודד את הצופן. המקום של הקושי הכריח אותי לצאת מהמקום שננעצתי בו. מרוב שהייתי עסוקה בלעשות את הדברים נכון, לא באמת התפניתי לבדוק אם הם נכונים לי.

3. מקובל לחשוב שיכולת התמדה היא תכונה מצוינת. יכול להיות. איכשהו יצא לי להיות אחד האנשים היותר מתמידים שהכרתי, וזה לא תמיד עבד לטובתי. כמה פעמים נשארתי מתמידה במקום שכבר לא התאים. גם עם חברים, כשכבר לא דיברנו את אותם ערכים.

הכול משתנה כל הזמן מסביב, גם אנחנו. אז ההתמדה הזו היא מתכון להתנגשויות. בכל הזמן הזה הייתי כתבת חדשות וזה התאים לי בול. עשיתי גם ראיונות, וגם זה עבד סבבה. הייתי באלמנט של עצמי. אבל בסוף היה עורך או עורכת שלקחו את הראיון שעשיתי, ועשו איתו כל מיני דברים. לא תמיד דברים שהיו נכונים בעיניי. מכירים את התירוץ הזה: 'זה העורך החליט'? אז זהו, שזה לא תירוץ. וזה כבר הפסיק להיות לי נוח.

בן הזוג שלי דחק בי: את צריכה לעזוב את החדשות, את הכיסוי השוטף. תעשי רק פרשנויות. אבל אני מאמינה שרק כשאתה מביא את החדשות בידיים, באופן שוטף, יש לך בסיס להבנה עמוקה.

אבל ההבנה לא עזרה לי, המשכתי להסתובב חסרת מנוח, והוכחתי את עצמי על זה שאני מלאת תוכחה. הבנתי שעם כמה שאני אוהבת לשלות את הפנינים בעצמי, ולהביא כותרות, קשה לי להישאר בסוף שרשרת המזון, להיות הכתבת שמביאה את החומרים לעורכים, ושאלוהים ישמור. עייפתי מזה שהדברים כבר לא היו מכוילים לצרכיי.

אבל אז הבאתי את הזרנוק ששטף את האבק מעל מה שהיה קודם, פתאום זה נהיה ברור. אני צריכה לנהל את החומרים שאני מביאה, וזה אומר להיות מקבלת החלטות, מנהלת. וזה עשה הבדל. כי לא משנה מה הציעו לי, התעקשתי להיות העורכת. וזה הדהד כמו אורלוגין יום הדין.

נו, אז רציתי. זה לא היה דחוף לאף אחד בהנהלה. ולא, תהיו בטוחים שאף אחד לא ממהר לוותר על עובד משקיען שיושב טוב במשבצת שלו. "עורך זה תפקיד פקידותי", ניסו להוריד אותי מהגחמה, "את מביאה את החומרים החזקים לעיתון".

אם רק הייתי פחות מדויקת לעצמי, עוד הייתי משתכנעת. השינוי לא היה קורה מעצמו. אנשים שיש באלגוריתם שלהם הגדרה כל כך כבדה של ריצוי, לא יכולים להיות במקום שמדויק להם.

4. היה לי קשה להתנתק מלעשות חדשות, עד היום זה חסר לי. אבל הזמן והאנרגיה שהתפנו אפשרו לי להתחדד ולהעמיק בחלקים אחרים שקיימים בי, שהוחנקו כל השנים. מכירים את זה שמגיעים לעבודה בבוקר, וכשמסתכלים על השעון כבר שש בערב? אז כזה.

מתי יש סיכוי שנרגיש את הדבר הזה, נקרא לו מימוש עצמי? כשאנחנו בשיא הריכוז, נבלעים בתוך מה שאנחנו עושים, מפוצצים רעיונות. זו חוויה שנרצה לשחזר שוב ושוב. זו לא ההנאה של לרבוץ על חוף אקזוטי עם קוקטייל ממסטל. זה 'היי' מלעשות משהו שמחלץ ממך את הכישורים שלך. כשההיבלעות הזו קורית, זה סימן שאתה נמצא במקום שמדויק לך.

5. אפשר לחלק את רוב האנשים לכאלה שזקוקים להעלאת מתח ולכאלה שזקוקים להורדת מתח. עם השנים גיליתי על עצמי שקשה לי להכיל רמות גבוהות של אדרנלין. יש מי שזה מביא לו מנות של אקסטזה והתעלות, גורם לו להרגיש חי. איך אני חווה פיצוץ של אדרנלין? כמו מועקה. אז רוב הזמן מנסה להוריד מתח, כי מספיק מתח כבר אצור אצלי בגוף.

לדייק את עצמך זה אומר לפצח את מערכת ההפעלה שלך, להתכנס לאותו סט ערכים שמניעים אותך, ולנסות לארגן את החיים בעיקר סביב זה. בסגנון החיים, בבחירת החברים, בעבודה. העשייה צריכה לשבת על משהו שיש לך הכישרון לעשות, גם אם הוא דורש מאמץ. אם זה קשה עד כדי חרדה, זה מקום לא מדויק. כשזה קל עד כדי שעמום - לא מדויק. כשאתה לגמרי בתוך זה, יכול לזה, מגורה, מרותק - זה הדיוק שעליו אני מדברת. זה שלב שבו אפשר לגלות פרק בפיזיקה, וללמוד איך זמן יכול להיות נוזלי.

עוד כתבות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה