גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הבסיס לאסטרטגיה של נובולוג כיום הוא שתעשיית הפארמה מתקדמת, אבל גם משנה את פניה באופן דרמטי"

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג, מספר בראיון ל"גלובס" כי שורה של רכישות שביצעה חברת הפצת התרופות שינתה את פניה, וכיום היא מיישמת את המגמות המובילות בתחום שירותי הרפואה ● "כסף לא עושים מטכנולוגיה אלא משירות מבוסס טכנולוגיה", הוא אומר

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'
עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'

במשך שנים רבות היתה חברת ההפצה נובולוג  חברה פרטית בעלת הכנסות ורווחים, שחילקה דיבידנדים מרשימים לבעלי מניותיה הפרטיים, אבל כל זה בתחום האפרורי יחסית של הפצת תרופות, שנחשב לואו-טק. ואולם בשנים האחרונות, שינתה החברה את פניה לחלוטין. 

אמנם הרוב המוחלט של הכנסות נובולוג עדיין מגיע מתחום ההפצה, אבל במקביל ביצעה החברה בתוך שנתיים שש רכישות, במטרה להפוך לחברה "חדשנית" בתחום של אספקת שירותי בריאות מותאמים אישית על בסיס מידע לבית המטופל. כיום, החברה כוללת את כל הרכיבים שמבחינתה הם הבסיס לשירותי בריאות מתקדמים של המאה ה-21.

יריית הפתיחה היתה ב-2014, כשהשליטה בנובולוג נרכשה על ידי קרן פימי תמורת 80 מיליון שקל. ב-2017 החברה הונפקה בבורסה, כולל הצעת מכר של פימי, והמשיכה לרכוש חברות. באפריל 2019 מימשה פימי את יתרת מניותיה, כשמכרה 9% ממניות נובולוג למורי ארקין, שמאז הגדיל את חלקו לכ-1.5%, ועוד כמה אחוזים לבעל השליטה והמייסד אהוד פוזיס, שמחזיק כיום ב-29% מהון מניות החברה.

הרווח של פימי על ההשקעה היה 210 מיליון שקל בתוך חמש שנים - תחילה מדיווידנדים, אחר כך מהצעת המכר ולבסוף מהמכירה. לעומת זאת, מבחינת שוק ההון, בתחילת הדרך החברה נחשבה לאכזבה, בשל ירידה ברווח הנקי שלה בשנת הפעילות הראשונה. ואולם, כשהתחילו הרכישות ושוק ההון הבין שהחברה מכוונת למקום אחר, המניה שבה לעלות - וכעת היא נסחרת במחיר גבוה ב-11% ממחיר ההנפקה, המעניק לה שווי שוק של 925 מיליון שקל.

עירן טאוס גויס לשורות נובולוג על ידי פוזיס - ומונה למנכ"ל החברה ב-2017, קצת אחרי כניסתה של פימי לחברה. בראיון ל"גלובס" אומר טאוס: "הבסיס לאסטרטגיה של נובולוג כיום הוא שתעשיית הפארמה מתקדמת, אבל גם משנה את פניה באופן דרמטי".

שני השינויים העיקריים שאליהם מכוון מנכ"ל נובולוג הם העלייה במחירי התרופות בגלל העלויות הגדלות והולכות של מחקר ופיתוח בתחום, ומנגד הקריסה של מערכת הבריאות עקב התארכות תוחלת החיים וגידול האוכלוסייה ושיעורי המחלות הכרוניות בקרבה. עם זאת, מערכת הבריאות תולה תקוות במהפכת המידע, מתוך ציפייה שבעתיד יהיו פחות אשפוזים ויותר טיפולים בבית, שמתאפשרים בזכות ניטור מדויק ורציף של החולים.

מה עומד מאחורי הבחירה בכיוון הזה דווקא?

טאוס: "שינויים שסימנו כמנועי הצמיחה של נובולוג חייבים להתרחש, כי אין ברירה אחרת. כל השחקנים הגדולים כבר זיהו את המגמה הזאת - מיקרוסופט, אפל, אמזון. טים קוק, מנכ"ל אפל, אמר שרפואה מרחוק היא התעשייה המעניינת ביותר כיום - מעניינת יותר מטלפוניה חכמה. אמזון הקימה 'קופת חולים' חכמה ודיגיטלית עבור העובדים שלה, Amazon Care. כל החזון של אמזון הוא לפשט עבור הצרכן את שירותי 'המייל האחרון', שכמה שיותר מוצרים ושירותים יגיעו עד לבית, ועכשיו גם בתחום הבריאות".

אמזון משווקת כיום, בין השאר, תרופות עד הבית (באמצעות חברת Pill Pack שרכשה), וגם בתי המרקחת הגדולים עושים זאת. אבל זוהי רק ההתחלה של מתן שירות רפואי עד בית הלקוח, ובעתיד כל בית החולים אמור להגיע לסלון הבית. כאמור, גם החזון של נובולוג הוא להפחית עלויות למערכת הבריאות ולמבטחים על ידי הסרת חסמים שונים, תוך שיפור חיי המטופלים.

"תחום התרופות מהווה עוגן יציב"

"הבסיס של נובולוג עודנו חברת ההפצה. הכנסותיה של החברה מתחום זה עמדו בתשעה החודשים הראשונים של 2019 על 660 מיליון שקל - גידול של 9%. בסקירה של לידר בית השקעות על נובולוג, שפורסמה לפני כמה שבועות, כתבה האנליסטית סבינה לוי כי "תחום התרופות מהווה עוגן יציב ותזרימי של החברה. אנו מעריכים כי התחום יציג בשנים הקרובות צמיחה נאה של 3%-5%, תוך שיפור ברווחיות".

תוצאות נובולוג לפי מגזרים

הרווחיות על מגזר הפצת התרופות היא עקב אכילס של הדוח האחרון של נובולוג, שכן הרווח מהמגזר הזה, שהוא הגדול ביותר של נובולוג, ירד ב-80% לעומת התקופה המקבילה. החברה מסבירה את הירידה בלחץ על מחירי התרופות, שהגיע מהשוק האמריקאי גם לישראל. על פי סקירת האנליסטית של לידר, ההנהלה מספרת על הסכמים שחודשו באחרונה בתנאים טובים יותר - כלומר, ייתכן כי מגמה זו נבלמה. עוד שיפור יכול לנבוע מכך שהמתחרה הגדולה, ס.ל.א מקבוצת טבע, כבר מציעה עמלות הפצה לא כלכליות ללקוחות טבע ישראל, מאז שנכנס לתפקיד המנכ"ל החדש, קאר שולץ.

בשנים האחרונות נכנסה נובולוג לתחום הפצת התרופות לניסויים קליניים, וכיום היא חולשת על 70% מהשוק הזה ומשרתת 880 ניסויים בשנה, וגם נחשפת לתרופות החדשות בתחילת דרכן באופן שנותן לה עדיפות בהשגת הסכמי ההפצה עבורן, אם וכאשר יאושרו. ההכנסות מתחום זה הסתכמו ב-36 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2019 - גידול של 6%. בתחום הניסויים הקליניים החברה מתחילה לפתח שיטות של מעקב דיגיטלי אחר המטופלים ודיווח דיגיטלי - שעשויות בעתיד לשמש באופן כללי את תחום המעקב אחר נטילת תרופות והשפעתן, לצורכי פיתוח המודלים של תגמול עבור תוצאה.

לדברי לוי, "אנחנו מעריכים כי Trialog (חברת הניסויים הקליניים של נובולוג) תציג בשנים הקרובות צמיחה בשיעור של 3%-5%, עם שיפור ברווחיות כתוצאה משיפור מבנה ההוצאות ומשינויים בשדרה הניהולית". ואולם, השאלה היא מה הלאה.

גל הרכישות של נובולוג התחיל מאינפומד - חברת מידע רפואי. הפעילות המוכרת שלה היא פורטל תוכן, אבל הכנסותיה מבוססות בעיקר על אינדקס הרופאים שלה, המהווה פלטפורמה של הרופאים לשווק את עצמם, במסגרת מגבלות הרגולציה לפרסום של רופאים. "אינפומד צמחה בשנה האחרונה בקצב דו-ספרתי, ואנחנו צופים צמיחה דו-ספרתית גם בשנה הבאה", אומר טאוס.

לפעילות זו התווספה רכישה אחרת, של חברת ניהול תורים באופן דיגיטלי. במערכת זו הוזמנו 8 מיליון תורים בשנה האחרונה. מערכת כזו יכולה להיות בהמשך בסיס לשירותי רפואה מרחוק, כשבמקום תור לרופא תוזמן שיחת סקייפ. בארה"ב הגיעו להישגים יפים כמה חברות הפועלות בתחום זה בלבד - למשל, ZocDoc, שגייסה הון לפי שווי של מיליארד דולר לפחות, ו-One Medical, שכבר נסחרת בבורסה לפי שווי של יותר מ-2 מיליארד דולר, אחרי הנפקתה בשבוע שעבר. 

אחת הפעילויות המעניינות והייחודיות של נובולוג היא רפואה בבית - תחום שאליו הגיעה באמצעות רכישת חברת מדיקוויפ. בתחום הזה מנצלת החברה את היכולות שלה לשנע ציוד רפואי ותרופות. פודבל מנבאת לתחום זה צמיחה גבוהה, בשיעור של 10%-12%, בעקבות התרחבות נתח השוק של השירות.

איך נראית רפואת הבית שלכם כיום, ולאן היא תתפתח?

"בקרוב אנחנו צפויים להשיק פרויקט שיפחית, להערכתנו, ב-25% את ההגעות למיון בקרב המשתמשים בשירות. כשיש קריאה לפינוי למיון, אנחנו משלבים הגעה מהירה של איש צוות רפואי לבית הלקוח יחד עם גישה מקוונת לרופאים מומחים בבית החולים", אומר טאוס. לדבריו, אשפוזים מיותרים עלולים לגרום לסיבוכים של מחלות, ומניעתם יכולה לחסוך כסך רב למערכת הבריאות. "השירות יהיה בסיס למגוון שירותי רפואה בבית, שיהוו תשתית למערך אשפוזים ורפואה מתקדמת בבית המטופל".

פרויקט זה מתלבש על פעילות קיימת של חברת מדיקוויפ, שאותה רכשה נובולוג בתקופת טאוס. החברה כבר מטפלת כיום בחולים מונשמים בבית - רובם חולי ALS או ניצולי ניתוחים שהסתבכו - למשל, ניתוחי קיצור קיבה. טאוס מעריך כי עלות הטיפול בחולה כזה בבית נמוכה משמעותית מאשר בבית חולים, ומחקרים מראים כי בבית מטופלים מרוצים יותר וגם חיים זמן רב יותר. מדיקוויפ מספקת את הציוד ואת הגישה מרחוק לרופא בתחום טיפול נמרץ נשימתי, אבל אינה מספקת סיעוד.

תחום נוסף שבו החברה מטפלת בבית הוא דיאליזה ביתית. "אפשר לעשות דיאליזה במיטה שלך וללכת לעבודה למחרת", מתגאה טאוס, וזאת לעומת חלופה של השחתת שליש לפחות מימי השבוע על דיאליזה בבתי חולים. השירות נמצא כיום בפיילוט, ופודבל מעריכה כי ניתן יהיה להשיקו כבר השנה. בעתיד מקווה החברה להשיק שירות של כימותרפיה או הכנה לכימותרפיה בבית.

"אנחנו מאוד מאמינים בכך שכסף לא עושים מטכנולוגיה, אלא משירות מבוסס טכנולוגיה", אומר טאוס. לפיכך, החברה כבר התקשרה עם חברות כמו Earlysign, שפיתחה אלגוריתמים לניבוי סיכון למחלות, וכן עם חברות בריאות דיגיטליות נוספות. לרוב המודל הוא שחברת ביטוח מספקת כתב שירות, חברת הטכנולוגיה אחראית על הטכנולוגיה, ואילו קבוצת נובולוג אחראית לקשר עם החולה, להגעת הטכנולוגיה הביתה ולהבאת המידע לידי מי שצריך.

"קיבלתי הזדמנות של פעם בחיים"

מגזר "אחרים" של החברה כולל את שלוש הרכישות הנוספות שביצעה: מדיפלסט, המספקת שירותי סטריליזציה לרכיבי מכשור רפואי - תחום שאינו הייטקי, אבל חיוני לאספקת מעטפת השירות הכוללת וגם נמצא צמיחה; חברת מדיקר עד הבית, המפיצה תרופות לבית הלקוח ומפתחת גם כלים דיגיטליים לשיפור התמדת הלקוחות בנטילת התרופות; חברת Target Care, האחרונה שנרכשה, עוסקת בממשק שבין חברות הביטוח ללקוחות: פיתוח וניהול כתבי שירות, הפעלת מערכי שירות לקוחות, סילוק תביעות במיקור-חוץ לחברות ביטוח, והחברה מתכוונת גם לפתח סביב תחום פעילות זה שירותים נוספים.

כמו כן, הקימה נובולוג יחד עם קרן הון הסיכון Accelmed Ventures את אינובומד - מרכז חדשנות המחבר בין תאגידים רב-לאומיים וחברות טכנולוגיות ישראליות בתחום הבריאות. המטרה היא לקשר בין הצרכים של חברות לבין סטארט-אפים, וכאן ממנפת נובולוג את העובדה שהיא מפיצה של רבות מהחברות הגדולות, ובזכות פעילות זו היא תוכל גם בעצמה להתחקות אחר מגמות בשוק עם נביטתן.

אתם חושבים גם על יציאה לחו"ל?

"כן", משיב טאוס. "המדינות החזקות ביותר, שיש להן מודעות גדולה ותקציבים שמחכים לרפואת בית ורפואה דיגיטלית המשולבות זו בזו, הן גרמניה, הולנד ודנמרק. אנחנו לא הרפתקנים, נחפש בכל מדינה כזו שותף מקומי, שיש לו מערכת יחסים עם חברות ביטוח או גורמים משלמים. נתחיל בפעילות שהיא מראש רווחית, ונוסיף לה שירותים נוספים כדי לייצר צמיחה. לא נסכן את הפעילות הישראלית".

לדבריו, "קיבלתי הזדמנות של פעם בחיים בתעשייה שנמצאת בדיסרפשן (תהליך חדשנות משבשת) אדיר - כמעט כמו כניסת האינטרנט. אני חושב שלנובולוג יש הזדמנות, בגלל הבסיס הלוגיסטי ומערך הקשרים. בלי זה, לא היו מדברים אתי. עשינו את הכל ממקורות פנימיים. בשלב כלשהו נצטרך לגייס כדי לצמוח כמו שמצופה מאתנו, אבל הקבוצה חזקה מאוד פיננסית. יש לנו בעלי מניות חזקים ומחויבים. יש לנו הזדמנות גדולה לעשות משהו ייחודי, שגם עושה טוב וגם מאוד מסעיר ומרגש מבחינה עסקית". 

עוד כתבות

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה