גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראיון עם היזם שהקים חברת סייבר עם חבר ילדות, עבר לנהל אותה מארה"ב וממש לא חושש ממיקרוסופט

לאחר שהקים את חברת הסייבר סנטינל וואן עם חבר ילדות ועבר לנהל אותה מארה"ב, תומר וינגרטן מנסה לנצל את ההזדמנויות בשוק ("חברות האנטי וירוס נשארו מאחור"), מסביר למה הוא לא חושש מהעוצמה של מיקרוסופט ואומר: "כשהתחלנו היו 35 מתחרות, היום יש רק אותנו ועוד חברה"

תומר וינגרטן  / צילום: סנטינל וואן
תומר וינגרטן / צילום: סנטינל וואן

שנת 2019 הייתה שנה פוריה בעבור חברות סייבר ישראליות שגייסו בסך הכל סכום של 1.1 מיליארד דולר. מאחורי הזינוק עומדים בעיקר גיוסי ענק, לעתים בהיקף של מעל 100 מיליון דולר. הצמיחה של אותן חברות לא מובנת מאליה - במשך כמה שנים הייתה תחרות עזה בשוק הסייבר, עם מאות סטארט-אפים ישראליים, שחלקם התחרה באותו מגרש ועל אותם לקוחות. אחת מהחברות שהודיעה בשנה האחרונה על סבב גיוס גדול היא סנטינל וואן, שגייסה 120 מיליון דולר.

סנטינל וואן הוקמה ב-2013 על ידי תומר וינגרטן ואלמוג כהן (שכבר לא מחזיק בתפקיד פעיל בחברה). החברה מפתחת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לאבטחת נקודות קצה כולל מחשבים ניידים, נייחים, שרתים ושרתי ענן ומכשירים נוספים שמחוברים לאינטרנט. מספר העובדים בה עומד על כ-500 איש, מהם כ-200 עובדים מועסקים במרכז הפיתוח בישראל.

"כשהתחלנו להסתכל על מודלים של הגנה, ב-2013, זאת הייתה תקופה שהחלו איומי סייבר מעט יותר מתוחכמים, וזה היה ברור שהאבטחה של נקודות הקצה לא יעילה כי היה שם רק אנטי וירוס", מספר וינגרטן בראיון לפודקאסט "רוד שואו" של "גלובס". "עולם התקיפה הבסיסי ביותר היה מבוסס קבצים, דבר שמאפשר ללמוד מאפיינים של קבצים, אבל קבצים הם רק חלק מהבעיה. זאת גם תובנה שהייתה לנו לפני כולם - המתקפות הפכו להיות ללא קבצים. התחילו מתקפות שפועלות רק בזיכרון או שהתוקפים משתמשים בפרצות שכבר קיימות בתוכנות שעל המחשב", אומר וינגרטן.

וינגרטן (37), שחי היום בארה"ב, הקים בעבר סטארט-אפ, dPolls , שפיתח מערכת שניתחה מענה של אנשים לסקרים ומצאה סנטימנט בתשובות שלהם. החברה נרכשה על ידי חברת המחקר נילסן בשלב מוקדם ו-וינגרטן נשאר לעבוד שם במשך מספר שנים. סטארט-אפ נוסף בו היה מעורב הוא Carambola , שעוסק בתחום של פרסום וידאו, ועדיין פועל.

"בעבר התעסקתי הרבה עם ניתוחים סטטיסטייים, וכשהתחלנו את סנטינל וואן אז אמרנו לעצמנו: למה שלא ניקח את המודלים של ניתוח סטטיסטי וניישם אותם באבטחת סייבר, כך שהמודלים יוכלו להבין אם קורה תהליך שלילי. אז עוד לא קראו לזה למידת מכונה. אחד היתרונות שלנו הוא שהתחלנו עם למידת מכונה כבר מההתחלה.

"לפני 2013 כמעט לא היו חברות סייבר שהשתמשו בלמידת מכונה באבטחת סייבר, והפתרונות היו יותר דטרמיניסטיים. לא ראיתי את צ'ק פוינט, פאלו אלטו וסיסקו בחזית של למידת מכונה. זה ברור שיש להן מרכיבים שמכילים גם למידת מכונה, אבל אצלנו זה היה בפוקוס כבר מההתחלה ובכל מה שאנחנו עושים, מזיהוי נוזקה ועד אוטומציה. אז רוב הסיכויים שמה שקורה כאן בנקודת הזמן הנוכחית הוא טוב יותר מאשר בהרבה חברות אחרות".

צומחים ב-100% בשנה

סנטינל וואן גייסה במהלך השנים סכום של 230 מיליון דולר ובין המשקיעות הבולטות בה יש את אינסייט, Upwest , סמסונג ונצ'רס, אקסל, רד פוינט ואחרות. החברה הגיעה להכנסות תלת ספרתיות, ו-וינגרטן מספר כי הם החלו לבנות מנגנונים למקרה שיחליטו לבצע הנפקה ראשונית ( IPO ). "אנחנו כבר פוגעים בתחזיות תשעה רבעונים ברציפות, שזה השריר שאתה רוצה לאמן. הצמיחה שלנו קרובה ל-100% גם השנה, אולם האתגר האמיתי הוא לא רק לגדול, אלא גם לעשות זאת באופן יעיל. גייסנו הרבה כסף, אבל בשוק שלנו זה אולי חצי ממה שחברות מגייסות".

אחת הבעיות בשנים האחרונות היא שמנהלי אבטחת מידע צריכים לעבוד עם יותר מדי סטארט-אפים. בעבר גיל שויד דיבר הרבה על הצורך בקונסולידציה. איך אתה רואה את זה?

" התשובה היא די מורכבת, היא כן ולא. האם אנשים וחברות מעדיפים לצרוך טכנולוגיה מפלטפורמה אחת אחודה? כן, חד משמעית. האם זה בהכרח גוזר שצריך להיות קונסולידטור אחד וברור? אני לא לגמרי משוכנע. אני מאמין בערך וביכולות. אני לא רואה שום סיבה שבעולם שמישהו שצריך להגן על נקודות קצה, מכשירים שמחוברים לאינטרנט, או אפילו ענן יפנה דווקא לצ'ק פוינט ופאלו אלטו - שמזוהות יותר עם פתרונות הפיירוול (חומת אש) שלהן - ככתובת לפתרונות שמכסים תחומים חדשים לגמרי. הן חברות נהדרות, אבל לפעמים אני לא יודע למה שהן ימשיכו להיות הכתובת".

הלקוחות בטח באים ואומרים: יש להן ניסיון באבטחת מידע, הן יידעו להלביש את הפתרונות הנכונים וגם יידעו לעשות את המעבר לענן.

"זה כנראה עניין של אמונה יותר מכל עניין אחר. צריך לזכור שכשאומרים אבטחת מידע זה אמנם כותרת מאוד רחבה אבל אם מסתכלים למשל על פיירוול, היא כמעט אף פעם לא הייתה מכונה לזיהוי דברים רעים. היא הייתה, ועדיין, מערכת הרשאות. גם הדנ"א של אבטחת רשת לעומת אבטחת נקודות קצה הוא שונה, ודנ"א של פיירוול מול פתרונות בענן הוא שונה בתכלית".

חברות האנטי וירוס עברו זעזוע

השוק של סנטינל וואן עבר הרבה זעזועים בשנה-שנתיים, בעיקר בגלל תהליכים שעברו על החברות ששלטו בשוק המסורתי, כמו סימנטק ומקאפי. סימנטק למשל נרכשה על ידי ברודקום בסוף 2019, וכעת היא מתמודדת עם קיצוץ בהוצאות שלה. "זה ברור שהרכישה של סימנטק לא נועדה כדי להשקיע בחדשנות ולקחת את עולם האבטחה קדימה. זה מכשיר פיננסי יותר מכל דבר אחר - רואים את זה לפי תוכניות ההתייעלות וההכרזות שלהם, איזה חלק מהשוק הם רוצים לשמר, עם איזה מפיצים הם כבר לא עובדים ועם אלו כן. יש פה ניסיון לשמירה של נתח השוק הקיים, ולא חברה שיכולה להתחרות מול חברות שרצות קדימה.

"חברות האנטי וירוס הגדולות פשוט נשארו מאחור. אלו חברות שמחזיקות בערך 10 מיליארד דולר מנתח השוק והן פשוט לא מסוגלות להתחרות באופן מובהק. כשאנחנו מגיעים ללקוחות, אנחנו מחליפים את מקאפי או סימנטק ב-95% מהמקרים. אנחנו עובדים היום עם שלוש מתוך עשר החברות הגדולות בעולם, שאחת מהן הייתה לקוחה של סימנטק במשך 19 שנה".

מצד שני יש חברה כמו מיקרוסופט, שהפכה לשחקנית דומיננטית בתחום אבטחת הסייבר.

" אני חושב שגם מה שהם עושים הוא יחסית מבורך. סך הכל מערכת ההפעלה היא שלהם והחורים שיש בה הם שלהם. נשמח לראות שהם חוסמים את החורים ולא מוכרים משהו שהוא יחסית פריץ. היא יוצרת עולם יותר מאובטח. עם זאת, אני לא חושב שהם פותרים כל בעיה שקיימת. מתוך הרצון לפנות לשוק כל כך רחב, יש פתרון עם הרבה יכולות, אבל גם יחסית מסובך. אני רואה שם חיסרון, מורכבות זה האויב של המגן. גם אם יש לך פתרון שעושה את כל הדברים בעולם, אם אתה לא מסוגל להפוך אותו לפשוט אז הוא פחות יעיל.

"מבחינתי מיקרוסופט היא עוד מתחרה, לא חסם אדיר. היום רוב הארגונים רוצים להסתכל על הרשת שלהם בצורה אחודה, והעולם היום פחות מבוסס על מערכות של מיקרוסופט, בטח בתחום הענן. 90% ממה שרץ על אמזון מבוסס על לינוקס. מי אמר שמיקרוסופט יגנו על לינוקס יותר טוב מאיתנו? הייתי אומר שגם בווינדוס לא…".

מה עם סטארט-אפים אחרים?

"המתחרים זה גם סיפור מעניין כי שנה לאחר שהתחלנו, גרטנר פירסמו סקירה על חברות שמאבטחות נקודות קצה והיו שם 35 מתחרים. היום יש לנו רק מתחרה אחת, crowdstrike , ששווה 10 מיליארד דולר. היא אחלה חברה, עם יכולת שיווק וביצוע מדהימה. החברה ממומנת היטב ומאוד דומה לנו, עם טכנולוגיה מתקדמת. היא נשענת יותר על שירותים, ואנחנו נשענים יותר על למידת מכונה ואוטומציה. מבחינת הטכנולוגיה אנחנו מנצחים אותם ב-70% מהעסקאות".

הסטארט אפ נוצר איפשהו בין לימודי חשבון לחצר המשחקים

וינגרטן וכהן הכירו כבר בכיתה ב' בבית ספר יסודי בפתח תקווה, איפשהו בין לימודי חשבון לחצר המשחקים. "בצעירותנו היינו האקרים, בעיקר בצד התוקף, אז למדנו להבין איך תוקף עובד ואיך מזהים פרצות. מוח של האקר הוא די ייחודי. שיחקנו כדורגל וכדורסל, ובמקביל למדנו תכנות מספרים. הרגשנו שזה מקום שיכול לייצר ביטוי ולבנות משהו. אני לא יודע לצייר אבל לכתוב תוכנה זאת הייתה דרך ליצור יש מאין".

איך זה להקים סטארט-אפ עם חבר? בטח הבחירה שלו לעזוב היא גם עניין.

" זאת שאלה של איך אתה מסתכל על זה בכל נקודת זמן, ונכון להיום, להקים סטארט-אפ עם חבר זה כנראה הדבר הכי כיף שאפשר לעשות. יש לך מישהו שהוא שותף אמיתי בכל רובד ויש בזה המון כוח. ככל שאתם חדורי מטרה באותו אופן, אז זה באמת מסע מדהים. אני חושב שדברים משתנים במהלך הזמן וסטארט-אפ הוא אורגניזם מאוד דינמי ואתה פשוט נע עם השינויים. אני לא רואה את דברים כאלו כמפץ גדול - דברים קורים, אתה מתאים את עצמך וממשיכים".

מגלים דברים על חברים שאתה מכיר מכיתה ב'?

"כן, ברור, זה מסע גילוי תמידי. ומצד שני, אתה מכיר את האדם ואתה יודע איפה נקודות החוזקה והחולשה. ואתה תמיד מנסה לדחוף אנשים קדימה ולהוציא אותם מאזור הנוחות שלהם. לפעמים זה עובד יותר ולפעמים פחות. כמעט אף אחד מעשרת העובדים הראשונים לא נמצא בחברה. ברגע שמכניסים עובדים לחברה, זה משנה אותה והתרבות שלנו השתנתה כל הזמן, היום זאת החוזקה שלנו. זאת אבולוציה שאתה לא תמיד שולט בה לחלוטין".

אני חושב שצוות הקמה שעוזב זה לא משהו קטן. אלו אנשים שיש להם מניות, וזה עניין של אמון. אתה לא קצת מקל בזה ראש?

"לא הייתה עזיבה המונית, זה קרה לאורך זמן. אני הסתכלתי על זה אחורה. עשרת העובדים הראשונים בחברה הם מבריקים וזה מה שהיינו צריכים אז. לא באנו עם מוצר ולקחנו אתגר אדיר, שאף אחד באותה נקודת זמן לא לקח לפנינו. באנו לתחום שבמשך 20 שנה לא השתנה ואמרנו - אנחנו הולכים לשנות אותו מהקצה אל הקצה. הם אנשים מדהימים, אבל בסופו של יום אתה מבין שהיכולות שנדרשות כדי לבנות את המוצר בהתחלה הן לא בהכרח אותן יכולות שנדרשות כדי להפוך אותו למוצר בשל לארגונים. הם הבינו שהתרומה שלהם פחות משמעותית כי הארגון גדול. חלק נשארים וחלק הולכים. יש להם עדיין מניות בחברה".

גם אתה עברת לנהל 500 איש - איך אתה מתפתח?

"הייתי צריך לעשות אינסוף התאמות, אי אפשר לענות לדעתי על השאלה גם ב-10 שעות. זה מסע מאוד ארוך שאתה לומד בו ומשתפר בכל יום".

כמה ביקורת עצמית?

"אינסוף".

עד כמה היא מועילה?

"כמו כל דבר - צריך איזון בין ביקורת עצמית לחיזוקים עצמיים. אם אתה מחובר למציאות של איפה דברים עומדים ואתה כן עם עצמך, זה הופך להיות מאוד פשוט. מה שאני עשיתי זה לבחון את ההשקעות שלי בדיעבד. אם ההשפעה שלהן הייתה מורגשת רק בעוד כמה שבועות וחודשים אז הייתי חוזר אחורה ומנסה להבין למה קיבלתי את אותה החלטה. ברגע שאתה מבין שב-95%-98% מהמקרים קיבלת את ההחלטה הנכונה או שההחלטה הביאה לתוצאה חיובית, אז אני יכול לרוץ יותר מהר עם ההחלטות שלי כי אני מבין שאני מכוייל למה שצריך לקרות, מסוגל להבין ולחזות מספיק קדימה ולתמרן בין התרחישים האפשריים".

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין