גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרב עובדיה יוסף, השוואות לארדואן, התנגחויות בלפיד ונהירה אל הערבים: כך נראים הקמפיינים של הרגע האחרון

הקמפיינים לקראת יום הבחירות מגיעים לישורת האחרונה ● במפלגות נאבקים על כל קול, אבל לא באמצעות הבטחות בחירות אלא בעיקר באמצעות הרגש ● כך נראה המאבק על כל קול חמישה ימים לבחירות 2020

בנימין נתניהו, איילת שקד, איימן עודה, יאיר לפיד, בני גנץ / צילומים: כדיה לוי, לשכת ח"כ איימן עודה, שלומי יוסף
בנימין נתניהו, איילת שקד, איימן עודה, יאיר לפיד, בני גנץ / צילומים: כדיה לוי, לשכת ח"כ איימן עודה, שלומי יוסף

כחול לבן: תבהלת הסקרים ואזהרות מפני ארדואניזציה

בכחול לבן התעוררו בימים האחרונים לתבהלת קריסה בסקרים. לא רק בסקרי דעת הקהל שהופיעו בכלי התקשורת ניתן היה לראות זאת, אלא גם בסקרים הפנימיים של המפלגה.

הסוקר של המפלגה, ישראל בכר, הציג נתונים המראים שהציבור הכללי חושב שלמפלגה הזו יש 33 בכיס, ולפיכך עבודת השכנוע של עמיר פרץ, שלפיה הצבעה בתוך הגוש היא החשובה ואפשר לזלוג למפלגה הקטנה יותר, כנראה עובדת. שלטי חוצות שמראים את פרץ, ניצן הורביץ ואורלי לוי-אבקסיס מחבקים את גנץ מן הצד אכן הובילו לצמיחה מספרית אצל אמת וירידה בכחול לבן. בכחול לבן דרשו מהעבודה להסיר את הקמפיין, וכך אכן נקבע בוועדת הבחירות, אך האפקט של הקמפיין כבר נוצר.

הנקודה שמדגישים בכחול לבן בשבוע האחרון, אם כן, היא שחשוב ביותר שמפלגתם תצא ראשונה בקלפיות וזאת כדי שנתניהו לא יקבל חיזוק מהעם להמשך שלטונו. במקביל עברו בכחול לבן להגברת קמפיין הנגטיב נגד נתניהו ברמה האישית והשוואתו לארדואן.

ההשוואה לארדואן ולטורקיה לא הגיעה סתם אלא לאחר פילוח הבוחרים המתלבטים בימין הרך, והאנשים בשמאל ובמרכז שלא בוער להם לצאת להצביע במועד ג’. המסקנה היא שהאיום מפני שינוי דרמטי במהות הדמוקרטיה הישראלית, ומפני השתלטות על מערכת המשפט - פסקת ההתגברות, איומים על היועמ"ש ועל המפכ"ל בעבר - משחקים תפקיד מרכזי באמוציות של הבוחרים. בימים האחרונים הם מתכננים שלטי חוצות עם ההקשר הארדואני בכל אזור המרכז.

"אנחנו אומרים לאנשים: שימו לב, נתניהו מנסה להימלט ממשפט באמצעות חוק צרפתי", אומר ל"גלובס" גורם במפלגה. לדבריו, המסר הוא ש"המדינה תיראה אחרת יום אחרי הבחירות אפילו אם נתניהו יוציא מנדט אחד יותר. הסקרים שלנו צמודים ולכן אנחנו צריכים למצוא דרך לדבר עם הקהל הימני הרך, אך גם לא להבריח אנשי מרכז ושמאל".

יעד נוסף הוא העלאת שיעורי הצבעה באזורי תמיכה מובהקים של המפלגה, "ערי המיקוד". לפי הנתונים בידיהם, 100 אלף איש לא טרחו ללכת להצביע בתוך תל אביב, וגם בוחרים רבים בגבעתיים, רמת גן, חיפה ואף בקיבוצים. ולכן, בימים האחרונים, במפלגה שוקדים על שכנוע תושבי ערים לצאת להצביע. תושבי אזורים שונים מקבלים מסרים בהתאם למיקומם; כך, תושבי תל אביב נחשפים לקמפיין "תל אביב תתעוררי". באזור הדרום, סביב עוטף עזה, מדובר במנדט אחד, והמסר שלהם לתושבי האזור הוא "על מי אתם סומכים יותר, על הרטמכ"לים או על נתניהו שכשל". 

הליכוד: נוהרים אל הערבים ומזהירים מפני "עוצמה"

בישורת האחרונה הליכוד יוצא לשטח, מבקש מהבוחרים לא לבזבז קולות על עוצמה יהודית ולשכנע שהצבעה לגנץ תוביל לממשלה עם טיבי. אבל עם זאת, ראש הממשלה נתניהו החל לשים דגש מוגבר על הציבור הערבי, דבר שלא אירע מעולם בקמפיינים שלו. אחרי אירוע בחירות שכינס לפני כשבוע בג’וליס אמור נתניהו לצאת לאירוע בחירות באולם חתונות הממוקם על כביש 70 בין הערים טמרה לשפרעם, אזור ערבי-מוסלמי מובהק. בטמרה כ-34 אלף תושבים - 99.9% מהם מוסלמים הממוקמים באשכול 2, בתחתית הדירוג הכלכלי בישראל. שפרעם גדולה יותר, עם 42 אלף תושבים ובאשכול 3; 60% מתושביה מוסלמים והשאר נוצרים או דרוזים.

מה נתניהו מחפש בימים האחרונים של הקמפיין במעוזים המוסלמיים של צפון המדינה? על אירועי הבחירות של נתניהו יש להוסיף כשני ראיונות מלאים שהעניק לכלי התקשורת בשפה הערבית ודיבורים "מרוככים" של הח"כ מיקי זוהר בנוגע לחוק קמיניץ (להחמרת הענישה על הריסה בניית בלתי חוקית) רק השבוע בוועדת הכספים.

ד"ר מוחמד דראושה, מנהל תחום שוויון וחברה משותפת במרכז גבעת חביבה, אומר ל"גלובס" שנתניהו לא מחפש ללקט קולות בחברה הערבית, אלא להעביר להם את המסר שאין להם מה להיות מוטרדים ממנהיגותו, שכן מבחינה כלכלית וחברתית הוא דואג לשפר את מצבם.

"בליכוד תומכים כ-6,000-4,000 איש מהחברה הדרוזית והשאר הם עסקנים של נתניהו. הוא מגיע לדבר עם הציבור הערבי על תוכנית 922 ומנסה לקחת את כל הקרדיט לצמיחה לעצמו, ולתת לערבים את התחושה שהכול בסדר ושאין צורך לצאת לקלפיות נגדו. הוא מנסה 'להרוג' את הקונספט של הצבעה נגד ביבי".

מהלך נוסף של הליכוד ביממות סגירת הקמפיין הוא לא להתעלם מן הציבור הספרדי-מסורתי, שנוטה לרוב להצביע לש"ס. אם בקמפיינים קודמים בליכוד שאפו לשכנע את ציבור העולים, יוצאי מדינות חבר העמים, דוברי השפה הרוסית, הרי שהפעם בליכוד כבר לא "מתאבדים" על האגפים הללו של החברה הישראלית ומנסים למשוך קולות בקרב עולי צרפת של העשור האחרון, עולי אתיופיה וגם הציבור הטבעי של ש"ס, כלומר לא רק החרדים האדוקים הבוחרים בש"ס אלא גם מסורתיים ממוצא מזרחי.

הרשימה המשותפת: לא מתרשמים מנתניהו ופונים לנשים וליהודים

ברשימה המשותפת מגיבים בזלזול לקמפיין הרגע האחרון של נתניהו בצפון הארץ ובכלי התקשורת בשפה הערבית. לשיטתם, הציבור הערבי בישראל אינו מטומטם והזלזול שמפגין כלפיהם נתניהו דווקא עשוי להמשיך למשוך את הציבור לקלפי. גורם במפלגה אמר ל"גלובס": "העובדה שהוא בוחר לנכון לרוץ לכפר בדואי ולאזור מוסלמי ולהתראיין לכלי תקשורת בערבית מוכיחה לציבור שלנו שיש משמעות לכוח הפוליטי והעובדה שעלינו מעשרה מנדטים ל-13 מנדטים בין אפריל לספטמבר - זה דבר שצריך להמשיך ולתחזק אותו".

האם הקמפיין שלו בתוך החברה הערבית אפקטיבי? "אנשים פה זוכרים מי היה נתניהו לפני כמה חודשים, עם האמירות הדוחות שלו על כך שהערבים רוצים להשמיד את היהודים. זה ממחיש להם עד כמה הקול שלהם משמעותי בקלפי, וזה אישרור לכך שהם רואים שמשהו שונה מתרחש. נתניהו הפנים את הלקח, שיש מחיר להצבעה ערבית גבוהה".

במשותפת מציינים שיש להם שלושה יעדים דמוגרפיים שניתן לחזקם בחמישה הימים הקרובים: האחד הוא הצבעת נשים ערביות; הקמפיין ישים דגש על המשמעות של הריסת הבתים והאלימות בחברה הערבית ישירות על חייהן של הנשים. הדגש השני הוא על הציבור הצעיר. לשם כך הם מעלים תכנים באינסטגרם בטיק-טוק וגם סרטוני משפיענים בפייסבוק. הדגש השלישי הוא על הצבעת הציבור היהודי. לדבריהם אירועי הקמפיין של המשותפת בערים הגדולות היו מלאים עד אפס מקום. הטיעון הפוליטי בשכנוע הציבור היהודי מורכב משניים: אינטרס משותף חברתי יהודי-ערבי וסולידריות עם אוכלוסיית המיעוט.

העבודה-גשר-מרצ: התנגחויות עם יאיר לפיד במקום עם גנץ

מפלגת העבודה ממקדת את הימים האחרונים של הקמפיין בהחזרת בוחרים הביתה. לצד השילוט שלהם מחבקים את גנץ (שהורד בהוראת ועדת הבחירות), הם מנהלים קרב התנגחויות עם ח"כ יאיר לפיד, מספר 2 בכחול לבן. המפלגה החליטה שלא להתכסח עם העומד בראש כחול לבן, בני גנץ, ולכן לפיד הוא על המוקד, והוא מוצג על ידם כקפיטליסט. העבודה, גשר, מרצ, מנסים להשפיע על הבוחרים להישאר איתם והטענה המרכזית היא שכחול לבן אמורים היו ללקט את הקולות הנוספים בימין, ולא לעשות קניבליזציה בתוך הגוש.

על פי התחזיות, הציבור הערבי נוטה פחות ללכת לעבודה-גשר-מרצ בשל דחיקתו של הח"כ עיסוואי פריג’ למקום 11 הלא ריאלי, כך שהקמפיין של העבודה-מרצ בחברה הערבית נראה פחות אפקטיבי הפעם.

ש"ס: הרב עובדיה יוסף בקדמת הבמה

בש"ס ממשיכים בקו של המערכות הקודמות ומתמקדים בנאמנות לנתניהו, בהקמת בלוק הימין על ידי אריה דרעי ובשמירה על מדינה יהודית. ש"ס הציגה קמפיין היצמדות ונאמנות לנתניהו לאורך כל השנה המורכבת, אולם ביממה האחרונה מביעים בש"ס תסכול מכך שנתניהו יצא לאירוע בישיבת תורה והוראה באיזור יד אליהו בדרום תל-אביב. מקורבי השר דרעי צוטטו בכלי התקשורת כאומרים ש"התנהגות נתניהו מכעיסה. הוא צריך היה לצאת לערי הליכוד בפריפריה ולהביא משם קולות ולא ללכת לביקור מתוקשר במוסד ספרדי".

בסרטון מסכם הקמפיין של המפלגה "שמח בני" מספרים את סיפור החיים של מדינה יהודית, ומציבים את הרב עובדיה יוסף ז"ל בקדמת הבמה. המסר העיקרי שלהם הוא הצבעה לש"ס זה פעמיים כי טוב: גם לנתניהו בראשות הממשלה וגם שמירה על מדינה יהודית, על השבת ועל המסורת. בחלק מן האתרים והערים, ש"ס משתפת פעולה בהנעת בוחרים ביחד עם הליכוד, עד כדי קיומם של כמה מטות משותפים. בנוסף, ש"ס ישקיעו את היממה האחרונה בעבודת שטח דרך רבני הקהילות והרבניות והנציגים בערים וביישובים שיפנו לקהל המצביעים.

יהדות התורה: הבטחות לעצירת תחבורה ציבורית בשבת

ביהדות התורה, שינה הח"כ משה גפני כיוון ביממות האחרונות. הוא לא רצה לדבר על הובלת חקיקה אנטי חילונית עד כה, אך עתה מבטיח שבקואליציה הבאה יעביר חוק שיעצור את השימוש בתחבורה ציבורית בשבתות. בנוסף ראשי המפלגה ממשיכים לבקר בישיבות ולדבר עם הציבורים הרלוונטיים להם ומפנים אש חמה נגד יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן.

ימינה: קמפיין אופטימי ובלי להיגרר לירי בתוך הנגמ"ש

לדברי הצוות הפוליטי של ימינה, קמפיין המפלגה שלהם ימשיך עם הקו החיובי שלפיו הניצחון נמצא בהישג יד. טיעון הסיכום שלהם הוא שהקמת ממשלת ימין אפשרית ותלויה באחוזי הצבעה גבוהים של בוחריהם. עוד הם אומרים שהם מקפידים שלא להיגרר ל"ירי בנגמ"ש" ולא מתכסחים עם הליכוד, וזאת אף שאשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, המופיעה בפני ציבורים שונים בימים האחרונים, מספרת על "שלוש אצבעות" מתוך בלוק 55 שפזלו לכיוון כחול לבן. היא מדברת על בנט, שקד ומתן כהנא, כמובן. לימינה יש גם פרויקט הקרוי "ימינהמונים": גיוס פעילים מתנדבים שיוציאו את מצביעי ימינה מהבתים לקלפי ויביאו לחיזוק הרשימה.

ישראל ביתנו: להשאיר את נושאי דת ומדינה בכותרות

בישראל ביתנו קופצים על כל אמירה בנושא השבת של גפני וליצמן כמוצאי שלל רב. הקמפיין מפעיל לחץ רב בנושא דת ומדינה, אם כי נראה שבמועד ב’, התחום הזה לכד את תשומת הלב של ישראלים רבים יותר מאשר בקמפיין הנוכחי. בנוסף, בימים האחרונים הם שמים דגש על עבודת שטח בסניפי המפלגה, ריכוז מאמץ לביצוע טלפונים למתלבטים שעדיין רשומים אצלם במערכת והשלמת ההיערכות ליום הבחירות והמרצת הבוחרים.

עוד כתבות

תקיפות צה''ל בעזה, ארכיון / צילום: Associated Press, Jehad Alshrafi

חמאס בהצהרה רשמית: "דנים בהצעה, נמסור תשובה למתווכות"

חמאס בהצהרה רשמית: הארגון מקיים התייעצויות עם מנהיגי הכוחות והפלגים הפלסטיניים לגבי ההצעה שהתקבלה מהמתווכות ● דיווח בפוקס ניוז: שר ההגנה הסעודי נפגש בחשאי עם הנשיא טראמפ על מנת לשוחח על הרגעת המתיחות עם איראן ● חיל האוויר תקף אתרים צבאיים ומחסני אמצעי לחימה של חיזבאללה בדרום לבנון ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

זה לא מחיר חריג, אבל ב-200 אלף שקל, יש לרכב הזה תחרות לא קלה

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

תיקון והתנצלות

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה