גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרב עובדיה יוסף, השוואות לארדואן, התנגחויות בלפיד ונהירה אל הערבים: כך נראים הקמפיינים של הרגע האחרון

הקמפיינים לקראת יום הבחירות מגיעים לישורת האחרונה ● במפלגות נאבקים על כל קול, אבל לא באמצעות הבטחות בחירות אלא בעיקר באמצעות הרגש ● כך נראה המאבק על כל קול חמישה ימים לבחירות 2020

בנימין נתניהו, איילת שקד, איימן עודה, יאיר לפיד, בני גנץ / צילומים: כדיה לוי, לשכת ח"כ איימן עודה, שלומי יוסף
בנימין נתניהו, איילת שקד, איימן עודה, יאיר לפיד, בני גנץ / צילומים: כדיה לוי, לשכת ח"כ איימן עודה, שלומי יוסף

כחול לבן: תבהלת הסקרים ואזהרות מפני ארדואניזציה

בכחול לבן התעוררו בימים האחרונים לתבהלת קריסה בסקרים. לא רק בסקרי דעת הקהל שהופיעו בכלי התקשורת ניתן היה לראות זאת, אלא גם בסקרים הפנימיים של המפלגה.

הסוקר של המפלגה, ישראל בכר, הציג נתונים המראים שהציבור הכללי חושב שלמפלגה הזו יש 33 בכיס, ולפיכך עבודת השכנוע של עמיר פרץ, שלפיה הצבעה בתוך הגוש היא החשובה ואפשר לזלוג למפלגה הקטנה יותר, כנראה עובדת. שלטי חוצות שמראים את פרץ, ניצן הורביץ ואורלי לוי-אבקסיס מחבקים את גנץ מן הצד אכן הובילו לצמיחה מספרית אצל אמת וירידה בכחול לבן. בכחול לבן דרשו מהעבודה להסיר את הקמפיין, וכך אכן נקבע בוועדת הבחירות, אך האפקט של הקמפיין כבר נוצר.

הנקודה שמדגישים בכחול לבן בשבוע האחרון, אם כן, היא שחשוב ביותר שמפלגתם תצא ראשונה בקלפיות וזאת כדי שנתניהו לא יקבל חיזוק מהעם להמשך שלטונו. במקביל עברו בכחול לבן להגברת קמפיין הנגטיב נגד נתניהו ברמה האישית והשוואתו לארדואן.

ההשוואה לארדואן ולטורקיה לא הגיעה סתם אלא לאחר פילוח הבוחרים המתלבטים בימין הרך, והאנשים בשמאל ובמרכז שלא בוער להם לצאת להצביע במועד ג’. המסקנה היא שהאיום מפני שינוי דרמטי במהות הדמוקרטיה הישראלית, ומפני השתלטות על מערכת המשפט - פסקת ההתגברות, איומים על היועמ"ש ועל המפכ"ל בעבר - משחקים תפקיד מרכזי באמוציות של הבוחרים. בימים האחרונים הם מתכננים שלטי חוצות עם ההקשר הארדואני בכל אזור המרכז.

"אנחנו אומרים לאנשים: שימו לב, נתניהו מנסה להימלט ממשפט באמצעות חוק צרפתי", אומר ל"גלובס" גורם במפלגה. לדבריו, המסר הוא ש"המדינה תיראה אחרת יום אחרי הבחירות אפילו אם נתניהו יוציא מנדט אחד יותר. הסקרים שלנו צמודים ולכן אנחנו צריכים למצוא דרך לדבר עם הקהל הימני הרך, אך גם לא להבריח אנשי מרכז ושמאל".

יעד נוסף הוא העלאת שיעורי הצבעה באזורי תמיכה מובהקים של המפלגה, "ערי המיקוד". לפי הנתונים בידיהם, 100 אלף איש לא טרחו ללכת להצביע בתוך תל אביב, וגם בוחרים רבים בגבעתיים, רמת גן, חיפה ואף בקיבוצים. ולכן, בימים האחרונים, במפלגה שוקדים על שכנוע תושבי ערים לצאת להצביע. תושבי אזורים שונים מקבלים מסרים בהתאם למיקומם; כך, תושבי תל אביב נחשפים לקמפיין "תל אביב תתעוררי". באזור הדרום, סביב עוטף עזה, מדובר במנדט אחד, והמסר שלהם לתושבי האזור הוא "על מי אתם סומכים יותר, על הרטמכ"לים או על נתניהו שכשל". 

הליכוד: נוהרים אל הערבים ומזהירים מפני "עוצמה"

בישורת האחרונה הליכוד יוצא לשטח, מבקש מהבוחרים לא לבזבז קולות על עוצמה יהודית ולשכנע שהצבעה לגנץ תוביל לממשלה עם טיבי. אבל עם זאת, ראש הממשלה נתניהו החל לשים דגש מוגבר על הציבור הערבי, דבר שלא אירע מעולם בקמפיינים שלו. אחרי אירוע בחירות שכינס לפני כשבוע בג’וליס אמור נתניהו לצאת לאירוע בחירות באולם חתונות הממוקם על כביש 70 בין הערים טמרה לשפרעם, אזור ערבי-מוסלמי מובהק. בטמרה כ-34 אלף תושבים - 99.9% מהם מוסלמים הממוקמים באשכול 2, בתחתית הדירוג הכלכלי בישראל. שפרעם גדולה יותר, עם 42 אלף תושבים ובאשכול 3; 60% מתושביה מוסלמים והשאר נוצרים או דרוזים.

מה נתניהו מחפש בימים האחרונים של הקמפיין במעוזים המוסלמיים של צפון המדינה? על אירועי הבחירות של נתניהו יש להוסיף כשני ראיונות מלאים שהעניק לכלי התקשורת בשפה הערבית ודיבורים "מרוככים" של הח"כ מיקי זוהר בנוגע לחוק קמיניץ (להחמרת הענישה על הריסה בניית בלתי חוקית) רק השבוע בוועדת הכספים.

ד"ר מוחמד דראושה, מנהל תחום שוויון וחברה משותפת במרכז גבעת חביבה, אומר ל"גלובס" שנתניהו לא מחפש ללקט קולות בחברה הערבית, אלא להעביר להם את המסר שאין להם מה להיות מוטרדים ממנהיגותו, שכן מבחינה כלכלית וחברתית הוא דואג לשפר את מצבם.

"בליכוד תומכים כ-6,000-4,000 איש מהחברה הדרוזית והשאר הם עסקנים של נתניהו. הוא מגיע לדבר עם הציבור הערבי על תוכנית 922 ומנסה לקחת את כל הקרדיט לצמיחה לעצמו, ולתת לערבים את התחושה שהכול בסדר ושאין צורך לצאת לקלפיות נגדו. הוא מנסה 'להרוג' את הקונספט של הצבעה נגד ביבי".

מהלך נוסף של הליכוד ביממות סגירת הקמפיין הוא לא להתעלם מן הציבור הספרדי-מסורתי, שנוטה לרוב להצביע לש"ס. אם בקמפיינים קודמים בליכוד שאפו לשכנע את ציבור העולים, יוצאי מדינות חבר העמים, דוברי השפה הרוסית, הרי שהפעם בליכוד כבר לא "מתאבדים" על האגפים הללו של החברה הישראלית ומנסים למשוך קולות בקרב עולי צרפת של העשור האחרון, עולי אתיופיה וגם הציבור הטבעי של ש"ס, כלומר לא רק החרדים האדוקים הבוחרים בש"ס אלא גם מסורתיים ממוצא מזרחי.

הרשימה המשותפת: לא מתרשמים מנתניהו ופונים לנשים וליהודים

ברשימה המשותפת מגיבים בזלזול לקמפיין הרגע האחרון של נתניהו בצפון הארץ ובכלי התקשורת בשפה הערבית. לשיטתם, הציבור הערבי בישראל אינו מטומטם והזלזול שמפגין כלפיהם נתניהו דווקא עשוי להמשיך למשוך את הציבור לקלפי. גורם במפלגה אמר ל"גלובס": "העובדה שהוא בוחר לנכון לרוץ לכפר בדואי ולאזור מוסלמי ולהתראיין לכלי תקשורת בערבית מוכיחה לציבור שלנו שיש משמעות לכוח הפוליטי והעובדה שעלינו מעשרה מנדטים ל-13 מנדטים בין אפריל לספטמבר - זה דבר שצריך להמשיך ולתחזק אותו".

האם הקמפיין שלו בתוך החברה הערבית אפקטיבי? "אנשים פה זוכרים מי היה נתניהו לפני כמה חודשים, עם האמירות הדוחות שלו על כך שהערבים רוצים להשמיד את היהודים. זה ממחיש להם עד כמה הקול שלהם משמעותי בקלפי, וזה אישרור לכך שהם רואים שמשהו שונה מתרחש. נתניהו הפנים את הלקח, שיש מחיר להצבעה ערבית גבוהה".

במשותפת מציינים שיש להם שלושה יעדים דמוגרפיים שניתן לחזקם בחמישה הימים הקרובים: האחד הוא הצבעת נשים ערביות; הקמפיין ישים דגש על המשמעות של הריסת הבתים והאלימות בחברה הערבית ישירות על חייהן של הנשים. הדגש השני הוא על הציבור הצעיר. לשם כך הם מעלים תכנים באינסטגרם בטיק-טוק וגם סרטוני משפיענים בפייסבוק. הדגש השלישי הוא על הצבעת הציבור היהודי. לדבריהם אירועי הקמפיין של המשותפת בערים הגדולות היו מלאים עד אפס מקום. הטיעון הפוליטי בשכנוע הציבור היהודי מורכב משניים: אינטרס משותף חברתי יהודי-ערבי וסולידריות עם אוכלוסיית המיעוט.

העבודה-גשר-מרצ: התנגחויות עם יאיר לפיד במקום עם גנץ

מפלגת העבודה ממקדת את הימים האחרונים של הקמפיין בהחזרת בוחרים הביתה. לצד השילוט שלהם מחבקים את גנץ (שהורד בהוראת ועדת הבחירות), הם מנהלים קרב התנגחויות עם ח"כ יאיר לפיד, מספר 2 בכחול לבן. המפלגה החליטה שלא להתכסח עם העומד בראש כחול לבן, בני גנץ, ולכן לפיד הוא על המוקד, והוא מוצג על ידם כקפיטליסט. העבודה, גשר, מרצ, מנסים להשפיע על הבוחרים להישאר איתם והטענה המרכזית היא שכחול לבן אמורים היו ללקט את הקולות הנוספים בימין, ולא לעשות קניבליזציה בתוך הגוש.

על פי התחזיות, הציבור הערבי נוטה פחות ללכת לעבודה-גשר-מרצ בשל דחיקתו של הח"כ עיסוואי פריג’ למקום 11 הלא ריאלי, כך שהקמפיין של העבודה-מרצ בחברה הערבית נראה פחות אפקטיבי הפעם.

ש"ס: הרב עובדיה יוסף בקדמת הבמה

בש"ס ממשיכים בקו של המערכות הקודמות ומתמקדים בנאמנות לנתניהו, בהקמת בלוק הימין על ידי אריה דרעי ובשמירה על מדינה יהודית. ש"ס הציגה קמפיין היצמדות ונאמנות לנתניהו לאורך כל השנה המורכבת, אולם ביממה האחרונה מביעים בש"ס תסכול מכך שנתניהו יצא לאירוע בישיבת תורה והוראה באיזור יד אליהו בדרום תל-אביב. מקורבי השר דרעי צוטטו בכלי התקשורת כאומרים ש"התנהגות נתניהו מכעיסה. הוא צריך היה לצאת לערי הליכוד בפריפריה ולהביא משם קולות ולא ללכת לביקור מתוקשר במוסד ספרדי".

בסרטון מסכם הקמפיין של המפלגה "שמח בני" מספרים את סיפור החיים של מדינה יהודית, ומציבים את הרב עובדיה יוסף ז"ל בקדמת הבמה. המסר העיקרי שלהם הוא הצבעה לש"ס זה פעמיים כי טוב: גם לנתניהו בראשות הממשלה וגם שמירה על מדינה יהודית, על השבת ועל המסורת. בחלק מן האתרים והערים, ש"ס משתפת פעולה בהנעת בוחרים ביחד עם הליכוד, עד כדי קיומם של כמה מטות משותפים. בנוסף, ש"ס ישקיעו את היממה האחרונה בעבודת שטח דרך רבני הקהילות והרבניות והנציגים בערים וביישובים שיפנו לקהל המצביעים.

יהדות התורה: הבטחות לעצירת תחבורה ציבורית בשבת

ביהדות התורה, שינה הח"כ משה גפני כיוון ביממות האחרונות. הוא לא רצה לדבר על הובלת חקיקה אנטי חילונית עד כה, אך עתה מבטיח שבקואליציה הבאה יעביר חוק שיעצור את השימוש בתחבורה ציבורית בשבתות. בנוסף ראשי המפלגה ממשיכים לבקר בישיבות ולדבר עם הציבורים הרלוונטיים להם ומפנים אש חמה נגד יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן.

ימינה: קמפיין אופטימי ובלי להיגרר לירי בתוך הנגמ"ש

לדברי הצוות הפוליטי של ימינה, קמפיין המפלגה שלהם ימשיך עם הקו החיובי שלפיו הניצחון נמצא בהישג יד. טיעון הסיכום שלהם הוא שהקמת ממשלת ימין אפשרית ותלויה באחוזי הצבעה גבוהים של בוחריהם. עוד הם אומרים שהם מקפידים שלא להיגרר ל"ירי בנגמ"ש" ולא מתכסחים עם הליכוד, וזאת אף שאשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, המופיעה בפני ציבורים שונים בימים האחרונים, מספרת על "שלוש אצבעות" מתוך בלוק 55 שפזלו לכיוון כחול לבן. היא מדברת על בנט, שקד ומתן כהנא, כמובן. לימינה יש גם פרויקט הקרוי "ימינהמונים": גיוס פעילים מתנדבים שיוציאו את מצביעי ימינה מהבתים לקלפי ויביאו לחיזוק הרשימה.

ישראל ביתנו: להשאיר את נושאי דת ומדינה בכותרות

בישראל ביתנו קופצים על כל אמירה בנושא השבת של גפני וליצמן כמוצאי שלל רב. הקמפיין מפעיל לחץ רב בנושא דת ומדינה, אם כי נראה שבמועד ב’, התחום הזה לכד את תשומת הלב של ישראלים רבים יותר מאשר בקמפיין הנוכחי. בנוסף, בימים האחרונים הם שמים דגש על עבודת שטח בסניפי המפלגה, ריכוז מאמץ לביצוע טלפונים למתלבטים שעדיין רשומים אצלם במערכת והשלמת ההיערכות ליום הבחירות והמרצת הבוחרים.

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

קניות אונליין / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחותם של הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● על פי דיווח הוול סטריט ג'ורנל, ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ביידן בקריאה לקונגרס במאמר מיוחד: "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה"

הנשיא האמריקני הבהיר: "זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו, לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד" • על המתקפה האיראנית אמר ביידן: "איראן רוצה למחוק את המדינה היהודית היחידה מעל המפה" • עוד הזהיר הנשיא: "ארה"ב עלולה להיגרר למלחמה, אסור שנניח להגנה של ישראל להיחלש"

שירי הייסר ואסף גריס, מנכ''לים משותפים בראובני-פרידן

תקציב הפרסום של ישראכרט, בהיקף 25 מיליון שקל, עובר לראובני-פרידן

ב-12 השנים האחרונות טופל תקציב ישראכרט בקבוצת פובליסיס ● זהו התקציב הראשון בעידן המנכ"לים החדשים בראובני-פרידן, שירי הייסר ואסף גריס

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

בנייה חדשה. האם ההצעה תשפיע על המחסור בפועלי בניין? / צילום: טלי בוגדנובסקי

הממשלה מתכננת: הבאת עובדים זרים לישראל ישירות ולא דרך חברות כוח אדם. לא כולם מרוצים

הממשלה דנה באופן מפתיע בסעיף שלא היה על סדר יומה שיכול להקל על הבאת פועלי בניין מחו"ל לארץ ● לפי ההצעה, קבלנים יוכלו להביא עובדים מחו"ל באופן זמני בהעסקה ישירה על ידם, בכפוף להבאת מינימום של 50 עובדים על ידי אותו מעסיק ● שר הבינוי והשיכון: "מייתרת את המשרד מכלל הליכי קבלת החלטות"

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

הבורסה בפרנקפורט, השבוע / צילום: Reuters

עליות באירופה; מגמה דומה בחוזים העתידיים בארה"ב

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי עלה ב-0.3% ● החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה חיובית ● בגוגל פיטרו כ-30 עובדים שמחאו נגד מתן שירותים של החברה לישראל ● בבלקרוק אופטימיים לגבי עונת הדוחות בארה"ב ומעריכים צמיחה ברווחיות גם מחוץ לסקטור הטכנולוגיה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות