גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

על גבול צרפת-גרמניה: אופל קורסה היא אטרקטיבית ושמרנית

אופל קורסה החדשה חולקת רכיבים רבים עם פיג'ו 208 החדשה, אחותה לקבוצה, ומשלבת מראה אטרקטיבי, וביצועים נמרצים בגרסה הבכירה, ביחד עם תדמית שמרנית לקהל השמרני של היד השנייה ● אבל בשוק מחכה לה קרב שיווקי קשה

בתחילת השבוע הוכרזה הזוכה בתחרות "מכונית השנה באירופה" לשנת 2020. ההכרזה השנתית מתרחשת בדרך כלל בטקס נוצץ וחגיגי, שנערך בערב הפתיחה של תערוכת הרכב של ז'נבה, בנוכחות נציגי המדיה העולמית ואח"מים מכל תעשיית הרכב. אבל השנה, בצל הקורונה וביטול התערוכה כולה, טקס ההכרזה היה חפוז ועגום ובוצע באמצעות שיחת ועידה ושידור וידאו ברשת.

ועדיין, זו הייתה נחמה עבור הזוכה, קבוצת פיג'ו-סיטרואן (PSA), שהפיג'ו 208 החדשה שלה קטפה את התואר, וגם עבור אופל, חברת הבת החדשה שלה. אמנם בהנהלת PSA מתעקשים ליצור בידול רשמי מוצהר בין המותג הצרפתי למותג הגרמני וטוענים לדי-אן-איי נפרד ועצמאי. אבל אפשר בהחלט להניח שאנשי המכירות של אופל באירופה כבר תודרכו לציין ב"דרך אגב" בפני הלקוחות כי הקורסה החדשה חולקת הרבה מרכיביה ותכנונה עם אחותה הצרפתית שזכתה בפרס. 

חיצונית לפחות, מאמצות שתי האחיות כיוון שונה בתכלית. אמנם הממדים החיצוניים שלהן זהים וגם הפרופורציות הכלליות דומות, אבל מעצבי אופל קיבלו יד חופשית ליצור בידול. התוצאה היא מכונית שמכוונת בעליל לכיוון אאודי A1 החדשה עם מראה רחב-נמוך ואתלטי, קווים ספורטיביים-אלגנטיים וחרטום עדכני, שמחצין גריל טרפזי ופנסים מחודדים עם תאורת לד מעוצבת בגרסה הבכירה.

כמו אצל אאודי, פרופיל הצד מציג קפלי מתכת מורכבים וגג צף ואילו הזנב רחב ושרירי. גרסת ה-GS הבכירה של הקורסה בה נסענו גם צוידה בחישוקי 17 אינץ' רחבים ונאים, עם צמיגים בפרופיל קרבי, ובעוד כמה תוספות קוסמטיות כמו מפלטים ופגושי ספורט, שהשלימו את המראה הנמרץ. מכונית ההדגמה שלנו משכה לא מעט תשומת לב ברחוב הישראלי הטרוד, אם כי קרוב לוודאי שניתן לייחס זאת גם לשילוב הצבעים שלה - גוף כתום וגג שחור (אופציה) במראה של חיפושית אפריקנית עצבנית.

גם תא הנוסעים של השתיים פונה לקהלים שונים. בעוד שפיג'ו 208 מתהדרת במערך פיקוד עתידני-חללי נוסח מותג הפרמיום DS, שבמרכזו לוח מחוונים דיגיטלי מתוחכם, הגה אליפטי צר ומתגי "פסנתר" אופקיים, הקורסה פונה לקהל שמרני ובוגר יותר, שמסרב להצטרף לדור האייפון. יש לה לוח מחוונים אנלוגי למהדרין עם מחוונים בעיצוב קלאסי (מילה עדינה למיושן), הגה בתצורה תקנית ועזרי שליטה מאורגנים וקלים לאיתור ולתפעול. רק מוט ההילוכים בתצורת סטיק זהה לזה של משפחת פיג'ו-סיטרואן ורומז על המורשת. גרסת ה-GS גם כוללת ריפוד ספורטיבי נאה וכמה פסי קישוט, שמוסיפים קצת צבע לאווירה חמורת הסבר.

פחות מרווחת מהמתחרות

בלי דיגיטציה אי אפשר ולכן גם הקורסה מצוידת במסך מולטימדיה רחב, שהוא פריט הכרחי כיום. המסך חד וברור אבל תפעולו הפיזי באמצעות מתגי מגע שטוחים די איטי ומגושם. עמדת הפיקוד עטויה בחומרים רכים אבל המרכיב הדומיננטי בתא הוא פלסטיק נוקשה, כמקובל בפלח המחיר הזה. איכות ההרכבה והגימור טובה ובידוד הרעשים סביר לקבוצה. מפרט האבזור של הגרסה הבכירה עשיר יחסית וכולל בין השאר גג זכוכית פנורמי עם הצללה חשמלית, מערכת קול איכותית ומערך מקיף של עזרי נהיגה מתקדמים.

מרחב הישיבה מלפנים נדיב, והמושב האחורי מספק מרחב ברכיים, כתפיים וראש סביר לשני מבוגרים ממוצעי קומה. מנגד, מפתחי הדלתות מאחור די צרים, ועם בסיס גלגלים של 2.54 מטר יש בפלח המחיר הזה מתחרות מרווחות יותר - בוודאי אם מכלילים בקטגוריה גם ג'יפונים. תא מטען שטוח בנפח של 309 ליטר יענה על רוב הדרישות העירוניות של משפחה צעירה.

הסיבה המרכזית לזכייתה של משפחת ה-208 החדשה בתואר מכונית השנה היא הגרסה בעלת ההנעה החשמלית שמצוידת בסוללה גדולה. גם לאופל קורסה יש גרסה מקבילה אבל שיקולי תמחור והיצע משאירים כרגע את שתי הגרסאות המעניינות הללו בחו"ל. בינתיים מגיעה אלינו הקורסה עם מנוע הטורבו-בנזין המוכר של קבוצת פיג'ו-סיטרואן, בתצורה של 3 צילינדרים בנפח 1.2 ליטר והספק של 100 כוח סוס בגרסת הבסיס, או 130 כוח סוס בגרסת ה-GS בה נסענו.

זהו הספק מכובד למכונית קומפקטית קלת משקל, וביחד עם מומנט בריא של 23 קג"מ ותיבה אוטומטית זריזה בת שמונה מהירויות, המנוע מעניק למכונית תחושת מרץ, שבהחלט הולמת את המראה החיצוני.

סלחנות לטעויות נהיגה

אמנם מצב התכנות הרגיל של התיבה האוטומטית, ובוודאי המצב החסכוני, מגיבים בעצלתיים ומיועדים בעיקר לחיסכון בדלק והפחתת פליטה בעת התנהלות עירונית או שיוט בין-עירוני מנומנם. אבל מצב התכנות הספורטיבי כבר מחלץ מהמנוע הקטן ביצועים מכובדים של אפס ל-100 ב-8.7 שניות, עקיפות החלטיות ודחף מענג בכל סוגי השיפועים. המצב הספורטיבי גם מעבה במקצת את צליל המנוע ומאיץ משמעותית את העברות ההילוכים, אך ללא זכר לתגובות הקפריזיות שמפגינות חלק מהתיבות כפולות המצמדים בתנאים תובעניים. אופל מצהירה על צריכת דלק שאפתנית של כ-22 קילומטרים לליטר, אך בתנאי אמת, שבהם הנהג רוצה גם ליהנות מדי פעם ולא רק לדאוג לתקציב, אפשר לצפות לכ-16 קילומטרים לליטר. לא רע בהתחשב בביצועים.

הכוח והמומנט מועברים לכביש בסיוע שלדה מוצלחת ונעימה לנהיגה. אמנם נטיית הגוף בפניות יותר בולטת מאשר בפולו וב-A1, למשל, אבל צמיגים בחתך 45' ספורטיבי נוטעים את המכונית על האספלט, מאפשרים לה להיצמד במדויק לקו הפניה הנכון, ומגלים סלחנות רבה לשעשועי כביש ולטעויות נהיגה על אספלט חלקלק. ההיגוי מרגיש קליל ומנותק במצב הרגיל, אבל למודי ניסיון מדגמים אחרים של קבוצת PSA ניגשנו ישר לאופציית הניתוק של מערכת הסיוע להיגוי, מה ששיפר משמעותית את ההיזון החוזר ואת הדיוק.

נוחות הנהיגה סבירה בהחלט ברוב התנאים, אם כי היא מרגישה יותר נוקשה מהתוצרת הצרפתית העדכנית, ונוטה להיות קופצנית על מהמורות עירוניות איטיות. האשמים כאן הם אותם צמיגים בחתך נמוך, וסביר להניח, שהגרסה הרגילה עם צמיגים מתונים תפגין הרבה יותר קרבה למורשת.

גרסת הבסיס של הקורסה (100 כוח סוס, אפס ל-100 קמ"ש ב-12.2 שניות) מתחילה בכ-106 אלף שקלים ואילו גרסת ה-GS החזקה והמאובזרת מעלה את המחיר ל-119 אלף שקלים. המחירים הללו מציבים אותה בתחרות ישירה לא רק עם המתחרה הגרמנית פולקסווגן פולו, אלא גם מול שלל מתחרות חדישות וג'יפונים באחד הפלחים הצפויים בישראל. כך או כך, אופל היא מייצגת קפיצת דרך משמעותית לעומת קודמתה האנונימית, ובגרסה החזקה היא נהנית מהיתרונות הדינמיים המסורתיים של ההנדסה הצרפתית מבלי לוותר על התדמית של תוצרת גרמניה. 

חלק מהמתחרות

טויוטה יאריס 2020

המכונית, שתגיע בהמשך השנה, נוטשת את העיצוב השמרני לטובת מראה אופנתי והרפתקני, עם גריל ענק ומודגש, גג קמור שמשתפל לאחור ושלל תפיחות. המרכב רחב משמעותית מהנוכחי, תא הנוסעים עמוס צגים, הפלטפורמה חדשה והקלף החזק הוא מנוע 1.5 ליטר היברידי עם תגובה וחיסכון משופרים

פולקסווגן פולו 2020

120 אלף שקל עולה גרסת ה-1 ליטר טורבו המשודרגת של פולו 2020 עם הספק של 115 כוח סוס, מומנט של 20 קג"מ, תיבה כפולת מצמדים ותאוצה מאפס ל-100 ב-9.5 שניות. האבזור התקני פחות עשיר מהקורסה אך התא בנוי היטב, כולל מערכות בטיחות מקיפות, ומציע תא מטען של 351 ליטר.

רנו קליאו 2020

רנו קליאו החדשה, שנחתה כאן לאחרונה, ניצבת על פלטפורמה חדשה עם בסיס גלגלים של 2.58 מטר ומצוידת בתא נוסעים עמוס אלקטרוניקה ומערכות בטיחות. הגרסה הבכירה, שעולה 115 אלף, מצוידת במנוע 1.3 ליטר טורבו עם 131 כוח סוס ו-24 קג"מ משודך לתיבה כפולת מצמדים ומאיצה ל-100 ב-9 שניות.

עוד כתבות

בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock, Seth Aronstam

מהומה בדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ; עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

מכונות הדפוס של לנדא דיגיטל פרינטינג / צילום: באדיבות לנדא דיגיטל פרינטינג

הצרות בחברת הדפוס של בני לנדא מגיעות לחברת הנדל"ן המניב

חברת ויתניה דיווחה היום כי חברת לנדא דיגיטל פרינטינג שוכרת משרדים בשלב א' בפרויקט שהיא מקימה בנס ציונה ואמור להתאכלס בשנה הבאה ● דמי השכירות שאמורים היו להיות משולמים מוערכים בכ-48 מיליון שקל בשנה

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

פאנל על הבמה של פריון בפסטיבל הפרסום בקאן / צילום: Brand innovators

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

ניצחה את הגרמנים והצרפתים: רפאל זכתה בעסקת ענק

לפי דיווחים שפורסמו, המערכת שרפאל צפויה לספק לרומניה בעסקת הענק היא ספיידר, המספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, אל מול מגוון איומים ● ככל שתיחתם, תהיה זו העסקה השנייה בגודלה אי פעם של מדינת ישראל, לאחר מכירת מערכת חץ 3 לגרמניה, תמורת כ-3.5 מיליארד דולר

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

שלמה קרמר / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

חברת הסייבר של שלמה קרמר מגייסת 360 מיליון דולר והופכת לאחת הגדולות בישראל

סבב הגיוס הנוכחי של קייטו נטוורקס בוצע לפי שווי חברה של כ-4.8 מיליארד דולר, זאת לעומת 3 מיליארד דולר לפני פחות משנתיים ● בכך היא הופכת לאחת מחברות הסייבר הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר ● שיעור הצמיחה הגבוה של החברה מקרב אותה ליציאה להנפקה, אם כי טרם נודע האם היא מתקרבת לרווחיות

פעילות קרקעית של צה''ל ברצועת עזה / צילום: ap

צה"ל: יותר מ-140 מטרות טרור הותקפו ביממה האחרונה ברצועת עזה

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● עדכונים שוטפים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית