גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסדר החוב באלביט הדמיה לקראת סיום: האקזיט באינסייטק יאפשר פירעון יתרת האג"ח

אלביט מדיקל, בה מחזיקה אלביט הדמיה 17%, מציעה לרכוש אג"ח להמרה שהנפיקה בעבר תמורת 191 מיליון שקל ● אינסייטק המפתחת מכשור רפואי נמכרה באחרונה לחברה בבעלות משפחת קוך האמריקאית, ב-102 מיליון דולר

רון הדסי יו"ר פלאזה סנטרס / צילום: איל יצהר
רון הדסי יו"ר פלאזה סנטרס / צילום: איל יצהר

חברת ההחזקות אלביט מדיקל מציעה לרכוש את מלוא האג"ח להמרה (סדרה ג') שהנפיקה בעבר, בהיקף של 182 מיליון שקל ערך נקוב. לפי מפרט ההצעה שפור סם היום, מציעה אלביט מדיקל 1.05 שקל עבור כל 1 שקל ערך נקוב, כך שהיקף ההצעה מסתכם ב-191 מיליון שקל.

מדובר בסכום הגבוה מערך הפארי של האג"ח, שעומד על 1.005 שקל, אולם הוא נמוך מהמחיר בבורסה טרם ההצעה, שעמד על 1.143 שקל. הסיבה לכך היא שהחזקה באג"ח אלו עד מועד פירעונן הסופי במרץ 2022 אמורה להעניק למחזיקים תמורה כוללת (קרן וריבית) של כ-1.2 שקל לכל ערך נקוב של אג"ח. כך, שמחזיקי האג"ח יידרשו לבחור בין קבלת הקרן וקופון אחד של ריבית עתידית (קופון של 5% שאמור להיות משולם בספטמבר), לבין קבלת מלוא תשלומי הריבית לפי לוח הסילוקין וקבלת הקרן בעוד שנתיים.

אלביט מדיקל מחזיקה במניות חברת הביוטק גמידה סל וחברת המכשור הרפואי אינסייטק. באחרונה השלימה החברה את מכירת מרבית החזקותיה באינסייטק, לידי חברה בבעלות משפחת קוך האמריקאית, בתמורה ל-102 מיליון דולר. מתוך סכום התמורה שקיבלה, הפקידה בחודש שעבר אלביט מדיקל 218 מיליון שקל בפיקדון, כאשר סכום זה מיועד לשמש למלוא התשלומים למחזיקי האג"ח עד מועד הפירעון הסופי. עם זאת, כעת מציעה כאמור החברה תשלום שכולל רק רבע מהריבית העתידית, למי מבין המחזיקים שייבחר להקדים את תשלום הקרן למועד הנוכחי.

חלק נוסף מהתמורה שקיבלה בעסקת המכירה, בסך 38 מיליון דולר, שימש את אלביט מדיקל להצעת רכש עצמית ל-57.6% ממניותיה שלה. להצעת הרכש נענו חלק מבעלי המניות הקיימים ובראשם בעלת השליטה, אלביט הדמיה, שמכרה מניות בתמורה ל-129 מיליון שקל. הכסף שקיבלה אלביט הדמיה ממכירת המניות ישמש אותה ביום שישי הקרוב לפירעון מלא של יתרת חובותיה למחזיקי אג"ח שלה (סדרה ט') בסכום של כ-141 מיליון שקל.

בכך יבוא לקיצו באופן רשמי הסדר החוב של קבוצת אלביט הדמיה, שנחתם לפני כ-6 שנים ושבמסגרתו ספגו מחזיקי האג"ח שלה תספורת של כ-1.8 מיליארד שקל מידי בעל השליטה דאז, מוטי זיסר המנוח. את יישום הסדר החוב, שכלל מימושים של מרבית נכסי אלביט הדמיה, הוביל מאז היו"ר והמנכ"ל רון הדסי, שמשמש גם כיו"ר אלביט מדיקל. הדסי גם הוביל את עסקת המכירה הנוכחית  של אינסייטק לחברת KDT Medical Investments, חברה בת של Koch Industries שבשליטת המיליארדר דיוויד קוך. 

עוד 150 מיליון דולר יושקעו באינסייטק בהובלת משפחת קוך

מכירת מניות אלביט מדיקל במסגרת הצעת הרכש הנוכחית, צמצמה את שיעור ההחזקה של אלביט הדמיה בחברה הבת מ-61% ל-17% בלבד. כך, שבעלת המניות הגדולה באלביט מדיקל הפכה להיות קרן אקסיג'נט, שלא נענתה להצעת הרכש ובשל כך גדל שיעור החזקתה לכ-65%.

אלביט מדיקל עצמה נותרה בעקבות מכירת מניות אינסטייק עם החזקה ב-4.7% ממניות אינסייטק. עם זאת, נתח זה צפוי להתכווץ ל-3.1% בלבד, אם תושלם עסקת השקעה באינסייטק במסגרתה יוזרם לה סכום של 150 מיליון דולר לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר אחרי הכסף. 

את ההשקעה תוביל גם הפעם KDT של משפחת קוך, שהתחייבה להשקיע באינסייטק 100 מיליון דולר במועד ההשלמה הראשון, שיתרחש לאחר אישור האסיפה הכללית של אינסייטק. בעקבות ההשקעה תהפוך KDT לבעלת השליטה באינסייטק עם החזקה של בין 40% ל-50%.

אינסייטק פיתחה ומשווקת מערכת לביצוע צריבה של רקמות באמצעות גלי אולטרסאונד ממוקדים בהנחיית MRI, לטיפול ברעד ממקור שאינו פרקינסוני ולשם פתיחת מחסום הדם-מוח. החברה הוקמה בזמן שאלביט הדמיה עדיין עסקה בתחום ההדמיה הרפואית. כשזיסר השתלט על החברה, והפך אותה לחברת נדל"ן הפועלת במזרח אירופה, הוא נאלץ, על פי תקנון החברה, להמשיך ולהחזיק את אינסייטק פעילה, אבל בהמשך "התאהב" בחברה - והיא נהפכה לאחד הנכסים שבהם תלה זיסר את התקוות הגדולות ביותר בפורטפוליו שלו.

אינסייטק רשמה בשנת 2019 צמיחה של 20% בהכנסות ל-45.7 מיליון דולר, אולם גם עלייה של 21% בהפסדים ל-43.8 מיליון דולר. לאלביט מדיקל החזקה נוספת, ב-8% ממניות חברת גמידה סל, הנסחרת בנאסד"ק, אשר עוסקת בפיתוח וייצור מוצרים המיועדים להשתלת מח עצם בחולים בסרטן הדם ובסרטן בלוטות הלימפה. שווי ההחזקה כ-8.2 מיליון דולר.

אלביט מדיקל עצמה נסחרה היום בבורסה לפי שווי של 75 מיליון שקל, כאשר שוויה של אלביט הדמיה עמד על 34 מיליון שקל. 

עוד כתבות

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

האלוף במיל' ישראל זיו / צילום: גיא חמוי

"אני מודאג": ישראל זיו מנתח - מה יקרה עם רפיח והאם נתקוף באיראן?

האלוף במיל' ישראל זיו, שכיהן בעבר כראש אגף מבצעים בצה"ל, עוקב בדאגה אחרי מהלך העניינים לאחר המתקפה האיראנית נגד ישראל ● "מבחינת ישראל, יש לה את הלגיטימציה לתקוף, אבל אני חושש שזו החלטה קצת נמהרת. יש לנו שתי חזיתות פתוחות" ● ומה הוא חושב שצריך לעשות ברפיח?

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אפילו סעודיה עזרה: כך פעלה הברית שסייעה לישראל מול איראן

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית