המאפיה האיטלקית, מלחמת וייטנאם והקומיקאי הגדול בארה"ב: חמש המלצות צפייה

המאסטר פיס, הישראלית, הדוקומנטרית, המרתקת והחשובה. המלצות בינג' מנחמות

גומורה / צילום: באדיבות הוט
גומורה / צילום: באדיבות הוט

"גומורה" (הוט)

העיתונאי הנפוליטני, רוברטו סאביינו, סיקר את המאפיה המקומית - הנחשבת לחזקה ולמפורסמת ביותר בין כל משפחות הפשע האיטלקיות כיום - באופן כמעט אובססיבי. הוא עקב אחריה ככתב פלילים ואז כתב ספר נפלא ("גומורה" שמו) שחשף את הקרביים ואת שיטות הפעולה של המאפיה. זה הסתיים ברב מכר בינלאומי (ספר נפלא, כדאי לקרוא), בירידה למחתרת ובחיים עם שומר ראש, בסרט קולנוע (נפלא גם הוא), ואז בסדרת טלוויזיה. רוצים לשמוע מה הקטע? הספר משובח, הסרט מופתי, אבל סדרת הטלוויזיה? מתעלה על שניהם.

מה ש"פאודה" עשתה לטלוויזיה הישראלית בעולם, "גומורה" עשתה לזו האיטלקית. היי, יש טלוויזיה באיטליה - והיא ברמה בינלאומית גבוהה ממש. צפו בארבע העונות של "גומורה" וחזרו לעדכן אותי אם היא לא ברשימת עשר הסדרות הכי טובות שצפיתן בהן בימי חייכם. אם היא לא - אז הבעיה בכם. לא בי. אני שולח אתכם לצפות במאסטר פיס. מאסטר פיס.

"פאודה" (יס ונטפליקס)

בעיתוי מושלם, הסתיימה ממש עכשיו העונה הרביעית של סדרת הטלוויזיה הישראלית המרשימה ביותר בכל הזמנים. אולי לא הטובה ביותר (אם כי, לדעתי, היא מתחרה לגיטימית לתואר), אבל בוודאות הכי לא ישראלית שנעשתה פה. סיפורה של יחידת מסתערבים בנבכי הסכסוך הישראלי-פלסטיני - שאותה כתבו אבי יששכרוף וליאור רז (שהפך מאז לסמל המין הכי לא צפוי בתולדות ישראל), על כל האלימות הכרוכה בכך, הדרמה, האקשן, המתחים הפנימיים הבלתי נמנעים ביחידה ונשים מאוד יפות - היא החומר שממנו עשויים להיטים. ו"פאודה" היא להיט מוצדק.
היא מצטלמת כמו סדרה ישראלית, אילו היו מפיקים אותה באמריקה, והיא כתובה מצוין - נוסחתי מאוד, אבל חכם. והיא מציגה סיפור עגול ומורכב לסכסוך הזה, שזה בכלל הישג. ובקצרה - אם טרם צפיתם: קדימה, תתחילו. הזמן דוחק.

"פאודה" / צילום: באדיבות YES
 "פאודה" / צילום: באדיבות YES

"מלחמת וייטנאם" (נטפליקס)

באמת? סדרה דוקומנטרית באורך עשר שעות, על תולדות מלחמת וייטנאם? כשאנחנו מצויים בעוצר אפוקליפטי? יש לך את זה בפחות מתחשב? אז זהו ש... תצטרכו לבטוח בי כשאני אומר לכם שהסדרה הזאת, באופן משונה, תחזיר אתכם למציאות. כן, כאילו, מלחמה שהתרחשה לפני חמישים שנה ויותר, בלב המלחמה הקרה, וכולה קונספירציות הזויות, התעוררות ליברלית חסרת תקדים וערעור של הדמוקרטיה האמריקאית? איך זה קשור לימינו בכלל? אה?

ובכן - נדמה לי שאתם מבינים את הרמז. כך או כך, "מלחמת וייטנאם" של הדוקומנטריסט, הבמאי והסופר (המעולה, אגב) קן ברנס - נחשבת לסדרה הדוקומנטרית הטובה ביותר בכל הזמנים. הסדרה, לא הסרט. היא מצליחה לספר סיפור היסטורי סופר-מורכב, סיפור אנושי מורכב לא פחות ולהתנהג כמו סרט מתח. והיא זורקת אותך אחורה להיסטוריה - כאילו זו התרחשה ממש הרגע, למול עיניך, והתבלבלת אם זה העבר או ההווה. הבנתם? אז כזה. צפיית חובה.

"מלחמת וייטנאם" / צילום: באדיבות נטפליקס
 "מלחמת וייטנאם" / צילום: באדיבות נטפליקס

קווין הארט: "אל תדפוק את זה"  (נטפליקס)

קווין הארט הוא הקומיקאי הכי גדול באמריקה היום. לא הכי טוב, לא הכי מוכשר, לא הכי מבריק - אבל טוב מספיק, מוכשר מספיק ומבריק מספיק כדי להיות הכי מצליח. מה גורם דווקא לו למלא אולמות ולהצטלם לסרטי ענק הוליוודיים? לאלוהי השואו ביזנס והקארמה הפתרונים. אבל מה שברור הוא שקווין הארט הגיע לנקודת האיזון בין האגו להצלחה שלו, וזה מצטלם מאוד מעניין.

ובאופן לא פחות ממשונה, בוחר הארט לצלם סדרה תיעודית/ביוגרפית על חייו (היא עולה לשידור חודש לאחר שהוא נפצע קשה בתאונת דרכים) ולספר את סיפורו בצורה "רצינית". התוצאה? מרתקת. מוזרה. משונה. לא מובנת. אבל מרתקת. האם צפיתם פעם באדם שהאגו שלו מסתיר לו את עצמו ועצמו מסתכל במראה ולא יודע כבר מי עומד שם? אז זו סדרה תיעודית על זה. צפו.

"אל תדפוק את זה" / צילום: באדיבות נטפליקס
 "אל תדפוק את זה" / צילום: באדיבות נטפליקס

"איש חשוב מאוד"  (הוט)

תשמעו, אני חשבתי בתום העונה הראשונה של הסדרה של יהודה לוי על מישהו שהוא לא יהודה לוי האמיתי, אבל מגולם על-ידי יהודה לוי האמיתי, שבעצם לא ברור אם הוא אמיתי; אז חשבתי שאם יהיו לה עוד שלוש עונות ברמה הזאת, אז היא תהיה הסדרה הישראלית הכי טובה אולי אי פעם. וחיכיתי במתח לעונה השנייה - וממש פחדתי ממפח נפש, אבל טעיתי. העונה השנייה מצוינת ממש-ממש. ועוד שתיים ברמה הזאת ו... אתם יודעים. אז כרגע יש רק שתי עונות במזווה, אבל ממש-ממש מתגמל לצפות בהן. טלוויזיה ישראלית במיטבה.

"איש חשוב מאוד" / צילום: באדיבות HOT
 "איש חשוב מאוד" / צילום: באדיבות HOT