גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כולנו רק מחכים לחזור לשגרה, אבל זו לא תהיה אותה שגרה"

ניר גולדנשטיין, שמייצג בעלי דירות בתהליכים של פינוי-בינוי: "קיווינו לטוב, אבל התבדינו כי ראינו שהטבעת הולכת וסוגרת על כולנו"

 

ניר גולדנשטיין / צילום: תמונה פרטית
ניר גולדנשטיין / צילום: תמונה פרטית

תחום הנדל"ן הוגדר כענף חיוני למשק, אבל בעוד בנייני מגורים ומשרדים יכולים להמשיך להיבנות, תהליכים אחרים נתקלים בקשיים. מדובר למשל בתהליכי ארגון בעלי דירות במתחמי פינוי-בינוי. אלה תהליכים ארוכים ומסובכים, וכדי להתחיל אותם יש לגבש הסכמה רחבה בין בעלי הדירות ולהקים וועד מייצג. במהלך השנים נוסדו חברות שתפקידן ללוות את בעלי הדירות בתהליך, וחלק בלתי נפרד מפעילותן הוא קשר ישיר עם בעלי הדירות. עכשיו, גם בתהליכים הללו וירוס קורונה פוגע, וכדי להמשיך את גיבוש הפרויקט צריך לחשוב על לרעיונות יצירתיים. ניר גולדנשטיין, המשנה למנכ"ל החברה לפיתוח והתחדשות עירונית, שמלווה בעלי דירות מאז 2004, מספר על החיים בימי קורונה. בעלי החברה הם עו"ד יריב בר דיין, אדריכל גיל שנהב וניר שמול.

העסק בשגרה:

"החברה מייצגת בעלי דירות בתהליכים של פינוי-בינוי. שירותים מקצועיים לבעלי דירות שאין להם מושג בתהליך. זה יפה שאפשר היום לקבל מידע ראשוני מהעירייה או ממינהלת התחדשות עירונית ברשות המקומית, אבל לא תמיד יודעים מה לעשות עם זה.

"אנחנו מלווים את בעלי הדירות משלב ההתארגנות עד קבלת הדירה בפועל. תהליכים שלוקחים שנים רבות. הממוצע היבש מדבר על 12 שנים. בשגרה - אנחנו נפגשים עם בעלי הדירות, מציגים את החברה, עוזרים להם בתהליך ההתארגנות. הפגישות הן שלב מאוד חשוב וקריטי, זה הבסיס, והמטרה במפגשים היא להעניק מידע, לעדכן ועוד. יש לנו 3 או 4 מפגשים עם בעלי דירות בשבוע, בפורום כזה או אחר".

העסק בימי קורונה:

"קיווינו לטוב, אבל התבדינו כי ראינו שהטבעת הולכת וסוגרת על כולנו. גם אנחנו נאלצנו להוציא עובדים לחל"ת. זה מאוד מצער, אנשים שנמצאים איתנו מספר שנים עם משפחות וזה לא פשוט בכלל. אנחנו מקווים שיחזרו כמה שיותר מהר. במקביל היינו צריכים להיכנס לחשיבה - איך ממשיכים לשגרה שהיא הכרחית בתקופה שכולם בבית. והתשובה הייתה הזדמנות ליצירת קשר בצורה שונה. בינתיים נראה שהפלטפורמה הדיגיטלית מאפשרת לנו גם לפעמים מפגש יותר פרודוקטיבי. אפשר לעשות פגישה פרונטלית - רואים את כל האנשים יחד ואפשר לשוחח ולהעלות סרטונים וקבצים. אחרי שניסינו, התחלנו להעביר את פגישות העבודה המתוכננות לאון ליין".

פגיעה בהכנסות:

"ההכנסות של החברה מהפעילות השוטפת מתקבלות רק בעת יציאה לפועל של פרויקטים ואני מעריך שלאור העובדה שיהיה עיכוב בקידום חלק מהפרויקטים בשנה הקרובה או זו שלאחריה , נוכל להעריך את הפגיעה הכספית רק מאוחר יותר". נציין כי המתווה הכלכלי של חברות ליווי בלי דירות פועל כך שהחברה מקבל את התשלום לא מבעלי הדירות אם כי מיזם הפרויקט, והתשלומים מגיעים בשלב שהפרויקט יוצא אל הפועל. לכן קשה היום להעריך מה תהיה הפגיעה, והדבר קשור בין היתר לכמה זמן תימשך התקופה הנוכחית וגם מה יהיה מצבו של ענף הנדל"ן בחודשים הקרובים.

העובדים שיצאו לחל"ת:

מתחום האדמיניסטרציה, הנהלת החשבונות והפיתוח עסקי, "תחומים שלאור המציאות החדשה תופסים פחות מקום בשוטף. אנו תקווה שהמציאות תשתנה בהקדם ושנוכל להחזירם בהקדם האפשרי לעבודה סדירה". מי שעדיין עובד - עובדים בעיקר מהבית נכון להיום.

הייתה דרך להיערך למצב כזה?

"אנחנו עובדים בתחום שהפגישות והמגע התכוף עם האוכלוסייה חשוב. תמיד היה חשוב שתהיה סביבה טובה ויחס אישי לכולם, כי אחרת לא יהיה תהליך. הנושא החברתי מאוד חשוב וחלק מזה הוא המפגש הפרונטלי שאי אפשר להחליף אותו בשום דבר".

איך מתמודדים עכשיו עם המצב?

"אנשים משוועים לקצת שפיות, קצת שגרה ודברים קבועים בלו"ז. רובם מקבלים בברכה את הפגישות. זה נותן להם יחס, מעדכן מה קורה עם הפרויקטים כי יש הרבה שאלות אבל גם נותן אפילו סיבה להתלבש ולהתארגן לפגישה. זה גם חשוב. בגלל זה נמשיך עם זה הלאה. זה גם טוב ליחסים בתוך הבניין או המתחם, יש להם דייט שבועי עם השכנים וגם עם הקהילה. לאנשים מבוגרים שפחות מכירים את הטכנולוגיה עשינו קובץ הנחיות איך לפעול ובפגישות הראשונות מבקשים למפות ולהגיע למצב שמגיעים לכולם, לכל בעלי הדירות, ואולי דרך חברי נציגות בבניין".

יש לך עצה או טיפ לעסקים דומים איך להתמודד על התקופה הזו?

"במציאות הזו, עוד שניה בסגר מלא, כל בעל עסק חייב להסתכל על היום שאחרי. אז הסכר ייפרץ. אם אנחנו חושבים שעכשיו יש כאוס, אחרי שייגמר כאן הסיפור של הקורונה אני מעריך שיהיו סביב חצי מיליון מחפשי עבודה. לכאורה כולנו רק מחכים לחזור לשגרה, אבל זו לא תהיה אותה שגרה. מי שיתאים עצמו עכשיו, ויצליח לשמר את הלקוחות שלו, ולשמור על קשר ולהרגיע אותם, יכין את הקרקע ליום שאחרי. חשוב לייצר נאמנות של הלקוח בימים האלו - כל מי שיצליח ירוויח אחר כך".

מה דעתך על הטיפול הלאומי בנושא?

"מצד אחד המדינה לא נותנת מספיק סיוע או תשובות, אבל מצד שני עוד לא יודעים מספיק כדי להפעיל את שיקול הדעת הנכון ולגבש מדיניות אמיתית כדי להקל על הגירעון. בכל מקרה, חייבים לסייע לכולם". 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; מורגן סטנלי עולה ב-4%, טסלה יורדת ב-3%

נאסד"ק יורד ב-0.3% ● קרן המטבע העלתה את תחזית הצמיחה העולמית ● טראמפ מדיה יורדת ב-11% ● בנק HSBC ממליץ על מניית AMD ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

דני בן עטר, מנכ''ל משותף אינטל ישראל, אורי פרנק, סגן נשיא להנדסה, Google Cloud, עמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בשיחה עם אסף גלעד / צילום: תמר מצפי

העתיד, השכר והאם מדובר בבועה? מנהלי חברות השבבים הגדולות מדברים על התחום הלוהט

דני בן עטר מאינטל ישראל, אורי פרנק מגוגל קלאוד ועמית קריג מאנבידיה, שוחחו בכנס TECH IL של גלובס על תפקידה של ישראל במפת תעשיית השבבים העולמית ובתחום ה-AI ● איך הם מתווכים את המלחמה להנהלות הגלובליות, איך מטפחים טאלנטים מקומיים ואיך מצמצמים את הדומיננטיות של המזרח הרחוק, כדי להימנע ממשבר כמו זה שפרץ בקורונה?

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

מטוס של EasyJet / צילום: Shutterstock

איזיג'ט מבטלת טיסות עד סוף אוקטובר: איזה קווים יושפעו במיוחד?

ענקית הלואו קוסט רק החזירה פעילות לישראל, ותוך שבועיים ביטלה את כל הטיסות לארץ עד סוף אוקטובר ● המהלך צפוי להשפיע על כ־100 אלף נוסעים, שלדברי החברה יקבלו החזר כספי ● בשוק מעריכים כי הנפגעים העיקריים יהיו הקווים למערב אירופה

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

ג'ו וג'יל ביידן / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הנתונים נחשפים: כמה מרוויחים ג'יל וג'ו ביידן בשנה?

הנשיא האמריקאי והגברת הראשונה דיווחו על הכנסה ברוטו של 619,976 דולר ב-2023 ● לפי אתר החדשות אקסיוס, בני הזוג שילמו 146,629 דולרים למס ההכנסה הפדרלי - מדובר בשיעור מס של כ-24% ● בניגוד לנשיא לשעבר דונלד טראמפ, ביידן מקפיד לפרסם את דוחות המס שלו מאז שכהונתו התחילה

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

האלוף במיל' ישראל זיו / צילום: גיא חמוי

"אני מודאג": ישראל זיו מנתח - מה יקרה עם רפיח והאם נתקוף באיראן?

האלוף במיל' ישראל זיו, שכיהן בעבר כראש אגף מבצעים בצה"ל, עוקב בדאגה אחרי מהלך העניינים לאחר המתקפה האיראנית נגד ישראל ● "מבחינת ישראל, יש לה את הלגיטימציה לתקוף, אבל אני חושש שזו החלטה קצת נמהרת. יש לנו שתי חזיתות פתוחות" ● ומה הוא חושב שצריך לעשות ברפיח?

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

מנכ''לית בול מסחר, אדוה עשור / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המנכ"לית שתקבל מיליונים בזמן שמחזיקי האג״ח יחטפו תספורת

שנה לאחר קריסתה הפתאומית של חברת האשראי החוץ-בנקאי, חושף מתווה הסדר החוב שלה כי מחזיקי האג"ח צפויים למחוק עשרות מיליוני שקלים ● מי שצפויה להוביל את ההסדר היא מנכ"לית בול מסחר, אדוה עשור, שתזכה לתגמולים המוערכים בכ-5 מיליון שקל בתקופת ההסדר

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה