זוהר לוי, בעל השליטה בחברת הנדל"ן סאמיט , מימש בימים האחרונים חבילת אופציות לרכישת מניות החברה, ומכר חלק מהמניות שקיבל לידיו ברווח של כ-36 מיליון שקל. במסגרת מימוש האופציות, רכש לוי 4 מיליון מניות סאמיט לפי מחיר של קרוב ל-5 שקלים למניה - ובהשקעה כוללת של כ-20 מיליון שקל, קיבל לידיו מניות בשווי שוק נוכחי הקרוב ל-180 מיליון שקל.
בהמשך, מכר לוי כרבע מהחבילה שקיבל במימוש האופציות תמורת כ-41 מיליון שקל, בעסקה מחוץ לבורסה שנעשתה לפי מחיר מניה של 42 שקל - מה שהניב לבעל השליטה בסאמיט רווח של כ-36 מיליון שקל. בסך הכל, כיום מחזיק לוי ב-45.5% מהונה של סאמיט, בשווי שוק של כ-1.5 מיליארד שקל. זאת, אחרי קפיצה חודשית של כ-35% שרשמה מניית החברה, שקיזזה לה את הירידות החדות שלה קודם לכן, כך שמתחילת השנה היא מציגה שינוי קל בערכה.
שווייה הנוכחי של מניית סאמיט, הקרוב ל-45 שקל, נמוך בכ-25% משווי השיא שקבעה בפברואר האחרון, לפני קריסת השווקים בעקבות בהלת וירוס הקורונה. בפרספקטיבה נרחבת יותר, מניית סאמיט טיפסה בכ-170% בחמש השנים האחרונות, ומשקפת לחברה שווי נוכחי של כ-3.2 מיליארד שקל.
תגמול שנתי של 18 מיליון שקל
שמו של לוי עלה לכותרות בשבועות האחרונים, כשהצטרף לרשימת שיאני השכר של מנהלי החברות הבורסאיות לשנת 2019, עם תגמולים שנתיים בעלות של כ-18 מיליון שקל שקיבל מסאמיט. כמעט מלוא הסכום שולם ללוי עבור השירותים שהוא מעניק לחברה הבת של סאמיט - סאמיט גרמניה, ואלה כללו אשתקד תגמולים בעלות של יותר מ-14 מיליון שקל, הקשורים לרווח ממכירת נכסים של סאמיט גרמניה ולעמידה ביעדים, וכ-3 מיליון שקל דמי ניהול.
עם התגמולים שקיבל, נמנה לוי עם חמשת המנהלים המתוגמלים ביותר בבורסת תל אביב, וכמנהל הישראלי השלישי בין שיאני השכר של 2019, אחרי ברק עילם, מנכ"ל נייס, ואייל לפידות, מנכ"ל שיכון ובינוי.
במהלך מאי מתוכננת אסיפת בעלי מניות סאמיט, שתתבקש בין השאר לאשר את הארכת ועדכון התגמול ללוי בתפקידו כיו"ר החברה. לסאמיט גרמניה מספק זוהר שירותי ניהול באמצעות חברה, על בסיס הסכם שחודש בנובמבר האחרון, וכולל דמי ניהול רבעוניים לכיסוי עלויות, מענק שנתי מבוסס ביצועים, מענק מבוסס מכירת נכסים וכן שיעור מתשואה עודפת על ההון.
מחזיקה 100 נכסים בגרמניה
עיקר פעילותה של סאמיט מתרכז בשוק הנדל"ן המניב בגרמניה, באמצעות החברה הבת סאמיט גרמניה, המחזיקה בכ-100 נכסים בגרמניה, ונוסף על כך, היא פועלת בישראל, כאן היא מחזיקה קרוב ל-30 נכסים מניבים.
שווי נכסיה של סאמיט גרמניה מוערך ב-1.4 מיליארד אירו, ובהם שטחי השכרה של כ-1 מיליון מ"ר, המניבים דמי שכירות שנתיים בסכום מצטבר של כ-78 מיליון אירו.
במהלך מרץ האחרון נמחקה סאמיט גרמניה מהמסחר בבורסת AIM בלונדון בהשקעה של כ-215 מיליון אירו, שנעשתה באמצעות הצעת רכש. זאת, לאחר שבמהלך 2019 ובתחילת 2020 הגדילה סאמיט את חלקה בחברה הבת.
בהתייחסות להשפעות התפשטות וירוס הקורונה על פעילותה, מציינת סאמיט בדוחותיה הכספיים השנתיים, שפורסמו בחודש שעבר, כי עלולה להיות לה "השפעה שלילית משמעותית על ענף הנדל"ן ועל פעילות החברה והחברות הבנות שלה, בישראל ובגרמניה". זאת, בין השאר, "בשל ירידה בביקושים לשטחי משרדים ושטחים מסחריים ולוגיסטיים, פגיעה בחוסנם הכלכלי והתזרימי של שוכרים בנכסי החברה והחברות הבנות ופגיעה ביכולתם לעמוד בתשלומי דמי השכירות". לצד זאת, בסאמיט הדגישו כי "יש לחברה איתנות פיננסית נאותה, שתאפשר לה להתמודד עם משבר כלכלי, הן בטווח הקצר והן בטווח הבינוני".
עוד הוסיפו בחברה כי נכסיה "מניבים לחברה תזרים יציב מתמהיל מגוון של שוכרים, כולל חברות מסחריות המספקות שירותים וצרכים חיוניים לאוכלוסייה, הנרכשים אף בעתות משבר, כמו גם דיירים בעלי דירוג השקעה בינלאומי. כל זאת, לצד רמת הנזילות הגבוהה של החברה, מח"מ ארוך של התחייבויות פיננסיות לא מובטחות בשיעבודים ומגוון מקורות מימון זמינים".
את 2019 סיכמה סאמיט עם גידול של 16% בהכנסותיה, שהגיעו לכ-460 מיליון שקל, בעיקר בתמיכת רכישת נכסים שנעשתה מ-2018 וכן שיפור תפעולי. ואולם, בשל ירידה בהיקף של שערוכי הנכסים שביצעה בשנה שעברה ביחס ל-2018, הרווח הנקי של החברה נשחק ב-45% והסתכם בכ-358 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.