גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האישומים, השופטים, עורכי הדין והעדים: כל מה שצריך לדעת על משפטם של נתניהו, אלוביץ' ומוזס

לראשונה בתולדות ישראל ראש ממשלה מכהן יעמוד לדין, כשלצידו שאול אלוביץ', בעלי בזק לשעבר, ומו"ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס • "גלובס" חוזר לכתבי האישום ומשרטט את הצלעות המרכזיות שיעמדו במוקד סדר היום - העדים, צוותי ההגנה והתביעה והרכב השופטים שיידרש להכרעה הדרמטית

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: חיים צח, לע"מ
ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: חיים צח, לע"מ

ימי הדין של בנימין נתניהו מתחילים. היום, 24 במאי 2020, יסמן שפל בתולדות מדינת ישראל. לראשונה, ולאחר שבג"ץ דחה עתירות שקראו להדחתו, יתיישב ראש ממשלה מכהן על ספסל הנאשמים בבית המשפט. מציאות שבעבר קשה היה לדמיין שתקרה, מתרחשת לנגד עינינו.

איך זה יעבוד: בית משפט אחד, מאות עדי תביעה ומשפט שיימשך חודשים ארוכים

לכתב האישום המלא

יותר משלוש שנים אחרי שהחלה חקירת המשטרה בתיקים 1000 ו-2000, וכחצי שנה אחרי שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט החליט להגיש כתב אישום נגד נתניהו בגין מרמה והפרת אמונים בשני התיקים הללו ובגין קבלת שוחד בתיק 4000 שהחל להיחקר מאוחר יותר, ייפתח משפטו הפלילי ראש הממשלה בבית המשפט המחוזי בירושלים. שלושת הנאשמים הנוספים הם אנשי העסקים שאול ואיריס אלוביץ', המואשמים במתן שוחד לנתניהו; וארנון (נוני) מוזס, מו"ל "ידיעות אחרונות", המואשם בהצעת שוחד לראש הממשלה.

ארבעת הנאשמים טוענים כי הם חפים מפשע, ובכוונתם לנהל מאבק משפטי עיקש כדי להוכיח זאת. אצל נתניהו טענת החפות מלווה במתקפה בוטה על מערכת המשפט. לשיטת ראש הממשלה, היועמ"ש אביחי מנדלבליט ובכירי הפרקליטות "תפרו" לו תיק במטרה להדיח אותו מהשלטון. "מדובר בניסיון של הפיכה שלטונית בעלילות-שווא ובתהליך חקירות מזוהם ומגמתי", אמר נתניהו לאחר ההחלטה על הגשת כתב האישום נגדו.

בימים האחרונים התגברו המתקפות על הפרקליטות והיועמ"ש מנדלבליט. בין היתר התבטא השר דודי אמסלם, מקורבו של נתניהו, בחריפות נגד מנדלבליט. בראיון לקרן מרציאנו ואודי סגל בגלי צה"ל כינה אמסלם את היועמ"ש "עבריין לכאורה". לדברי אמסלם, "אין מחלוקת שמנדלבליט הוא לכאורה עבריין, שלב ההפיכה לא נעצר".

האמירה באה יממה אחרי שסנגורי נתניהו טענו כי הפרקליטות ממשיכה את קמפיין "רק לא ביבי", ואחרי שבשל מידע על איומים מתגברים, הוצבה אבטחה הן לשופטים והן לראש צוות התביעה, עו"ד ליאת בן-ארי.

רגע לפני פתיחת המשפט - "גלובס" חוזר אל כתבי האישום ומשרטט את כל הצלעות והדמויות שייקחו חלק במשפט שימקד את מרב תשומת-הלב הציבורית במשך חודשים ארוכים.

האישומים: תיקים 1000, 2000 ו-4,000

משפטו של נתניהו יעסוק במאוחד בשלוש פרשות ביחסיו עם ארבעת אילי ההון - שאול אלוביץ', ארנון (נוני) מוזס, ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר. בתיק 4000 מואשם נתניהו בקבלת שוחד משאול ואיריס אלוביץ', שבתקופה הרלוונטית לפרשה היו בעלי השליטה בקבוצת בזק ובאתר "וואלה".

האישום עוסק ברצף אירועים שבין דצמבר 2012 ועד חודש ינואר 2017, אז נתניהו החזיק בסמכויות להעניק אישורים והיתרים לפעולות עסקיות שונות שבוצעו על-ידי קבוצת בזק מתוקף תפקידו כראש הממשלה ובהמשך גם כשר התקשורת. על רקע זה, על-פי האישום, נוצרה בין נתניהו ואלוביץ' מערכת יחסים של "תן וקח", שהתבססה על הבנה משותפת של השניים שכל אחד מהם מחזיק באינטרס משמעותי שהצד השני יכול לקדם.

איריס אלוביץ' / צילום: שלומי יוסף, גלובס

לפי האישום, בני הזוג אלוביץ' העניקו סיקור מוטה לנתניהו ובני משפחתו באתר "וואלה" באופן שוטף ורציף שכלל מעורבות וירידה לפרטים של המשפחה בתכנים. בתמורה, נטען, הורה נתניהו לאנשי משרד התקשורת, ובראשם שלמה (מומו) פילבר ששימש אז כמנכ"ל המשרד וכיום הוא עד מדינה בפרשה, לקדם את האינטרסים של הזוג אלוביץ' ובראשם את עסקת המיזוג של בזק עם yes, ששווייה מוערך בכמיליארד שקל.

לטענת הפרקליטות, נתניהו ביצע פעולות שונות נוספות לטובת אלוביץ', תוך שנהג במשוא-פנים והעמיד את עצמו בניגוד עניינים בין תפקידיו הציבוריים לפרטיים, ותוך שהסתיר את מערכת היחסים בינו לבין בני הזוג אלוביץ' באופן שיטתי.

במסגרת פרשה זו מואשמים, כאמור, גם בני הזוג אלוביץ' במתן שוחד לנתניהו ובהלבנת הון.

שאול אלוביץ' / צילום: תמר מצפי, גלובס

בתיק 2000, המגולל את שיחותיהם של נתניהו ומו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס, מואשם נתניהו בעבירה של מרמה והפרת אמונים. לפי האישום - המבוסס ברובו על הקלטות שיחותיהם של השניים שבוצעו ביוזמת נתניהו ונמסרו לרשויות החקירה על-ידי ארי הרו, לשעבר מנהל לשכתו של נתניהו וכיום עד מדינה בתיק - נתניהו פעל כדי לקדם חקיקה שתמצם את תפוצת החינמון "ישראל היום", בעיקר בסופי שבוע. בתמורה הבטיח לו מוזס סיקור חיובי בכלי התקשורת של קבוצת "ידיעות אחרונות", או כפי שנשמע נתניהו אומר באחת השיחות - "להוריד את רף העוינות אליי מ-9.5 ל-7.5".

למשל, לפי האישום, בפגישה שהתקיימה ב-4 בדצמבר 2014, לקראת מערכת הבחירות לכנסת ה-20, מוזס הציע לנתניהו שוחד בכך שיביא לשינוי ניכר לטובה בקו ובאופן הסיקור של נתניהו ובני משפחתו ב"ידיעות אחרונות", ולשינוי לרעה באופן הסיקור של יריביו הפוליטיים, עד כדי "רעידת אדמה" ו"סיבוב הספינה", כאמור בשיחתם.

לפי האישום, מוזס הציע כי יעשה כן באופן שיבטיח את המשך כהונתו של נתניהו כראש ממשלה לאורך זמן, וזאת בתמורה לכך שנתניהו ינצל את השפעתו לקדם חקיקה שתטיל מגבלות על "ישראל היום" ותביא להטבות כלכליות משמעותיות למוזס. לדברי הפרקליטות, נתניהו לא סירב להצעת השוחד ולא הפסיק בעטיה את השיחה עם מוזס.

מוזס מואשם כאמור בעבירה של הצעת שוחד.

בתיק 1000, המוכר גם כ"תיק הסיגרים והשמפניות", מואשם נתניהו בעבירה של מרמה והפרת אמונים, בכך שקיבל במשך תקופה ממושכת הספקה סדירה בשווי של כ-700 אלף שקל של סיגרים, שמפניה, תכשיטים וטובין נוספים מאנשי העסקים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר.

במקביל למתנות שקיבל נתניהו, הוא עסק בקידום עניינים שנוגעים למילצ'ן באופן ישיר ועקיף, דוגמת "חוק מילצ'ן" המעניק הטבות מופלגות לתושבים חוזרים, מיזם תעשייתי שהיה אמור להקים מילצ'ן יחד עם איש העסקים ההודי ראטן טאטא על גבול ירדן-ישראל, וניסיון לחדש למילצ'ן את הוויזה לארה"ב שנשללה ממנו.

פאקר ומילצ'ן, שצפוי להעיד על קשריו עם נתניהו במהלך המשפט, לא הואשמו בפרשה.

נוני מוזס / צילום: אמיר מאירי

העדים: מניר חפץ ועד שלדון אדלסון

שלושת העדים המרכזיים שאמורים לסייע לפרקליטות להוכיח את אשמתו של ראש הממשלה הם עדי המדינה ניר חפץ, יועץ התקשורת לשעבר של משפחת נתניהו, שישמש עד מדינה בתיק 4000; ארי הרו, ראש הלשכה של נתניהו לשעבר, שהקליט את שיחות נתניהו ומוזס ויעיד במסגרת תיק 2000; ושלמה (מומו) פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שימסור עדות במסגרת תיק 4000.

עדי מפתח נוספים שיעלו לדוכן הם איש העסקים ארנון מילצ'ן, שנחקר כחשוד במסגרת תיק 1000, אך התיק נגדו נסגר; איש העסקים ג'יימס פאקר; מו"ל "ישראל היום" שלדון אדלסון; איש העסקים ראטן טאטא, שהיה שותף של מילצ'ן; ואנשי העסקים נתן מילקובסקי (בן-דודו של נתניהו שהיה בקשרים עסקיים איתו), ספנסר פטרידג', מתיאס דופנר, מנכ"ל קבוצת התקשורת הגרמנית אקסל-שפרינגר, ואודי אנג'ל, מבעלי רשת.

במסגרת תיק 2000 צפויים להעיד פוליטיקאים בולטים בהווה ובעבר, ובראשם יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד, השר זאב אלקין, יו"ר הכנסת יריב לוין, השר גלעד ארדן, השרה לשעבר ציפי לבני והשר לשעבר איתן כבל.

במסגרת תיק 4000 יעידו בכירים בקבוצת בזק ובמשרד התקשורת, בהם מנכ"לית בזק לשעבר סטלה הנדלר; מנכ"ל yes לשעבר רון אילון, היועץ האסטרטגי של בזק אלי קמיר, מנכ"ל בזק דודו מזרחי, בכיר החברה עמיקם שורר, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר אבי ברגר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר הראל לוקר ורבים נוספים.

כן יעידו עיתונאים בכירים באתר "וואלה", שלפי האישום סיקרו את נתניהו ומשפחתו באופן מוטה בשל לחצים שהפעיל עליהם בעל השליטה באתר אלוביץ', באמצעות המנכ"ל לשעבר אילן ישועה וגורמים נוספים.

וכמובן, הימים שצפויים להיות המסקרנים ביותר במשפט, יהיו אלה שבהם נתניהו ושלושת הנאשמים הנוספים יעידו בעצמם וייחקרו בחקירה נגדית על-ידי הפרקליטות.

השופטים: הרכב מנוסה 

מי שינהלו את המשפט, יכריעו את דינו של נתניהו ובעקיפין את עתידה של המערכת הפוליטית, הם שלושת שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים. ראשת ההרכב, השופטת רבקה פרידמן-פלדמן (62), והשופטים משה בר-עם (60) ועודד שחם (56) - שלושה מהמנוסים והטובים שבשופטי ירושלים.

רבקה פרידמן-פלדמן: הרשיעה את ראש הממשלה לשעבר אולמרט

השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, (62), היא בעלת ניסיון רב בתחום הפלילי. פרידמן-פלדמן מונתה בשנת 2012 לבית המשפט המחוזי, לאחר שכיהנה במשך 18 שנה כשופטת בבית משפט השלום. עורך דין שמרבה להופיע בפני פרידמן-פלדמן, אמר ל"גלובס" כי פרידמן-פלדמן היא "שופטת מצוינת וחכמה שלא תיתן לנאשמים לעשות קרקס בבית המשפט".

רבקה פרידמן-פלדמן / צילום: דוברות הרשות השופטת

משפט נתניהו הוא לא הראשון שבו פרידמן-פלדמן נדרשת לדון בעניינו של נאשם שהיה ראש ממשלה. היא הייתה שותפה להרכב המחוזי בירושלים שהחליט ב-31 במרץ 2015 להפוך את ההחלטה המזכה שניתנה שנתיים וחצי קודם לכן, ולהרשיע את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בקבלת דבר במרמה ובהפרת אמונים ב"תיק טלנסקי".

פרידמן-פלדמן הייתה השופטת היחידה שלא ישבה בהרכב שדן בתיק טלנסקי ב"סיבוב הראשון" ושזיכה את אולמרט. היא צורפה לתיק לאחר פרישתה לגמלאות של נשיאת המחוזי בירושלים, מוסיה ארד. בהכרעת הדין יצאה פרידמן-פלדמן נגד שני חבריה וכתבה כי הם טעו כשלא הרשיעו את אולמרט כבר בסיבוב הראשון.

פרידמן-פלדמן סברה כי די במסכת העובדתית שנפסקה ב"סיבוב הקודם" כדי לבסס הרשעה של אולמרט בהפרת אמונים, ופסקה כי "בדיקת כל מעשה ומעשה, כל אירוע בפני עצמו, יכולה להביא למסקנה שלפיה המעשים אינם מגיעים לכדי עבירה פלילית. אולם מבט-על, התייחסות למעשים כמכלול, מעידים על קבלת כספים במהלך שנים רבות, למעלה מ-10 שנים, חלקם כספים ‘כשרים' וחלקם ‘אסורים'. כאשר במקביל, במהלך אותה תקופה, מקבל טלנסקי טובת הנאה מאולמרט. טובת ההנאה אף היא, כשלעצמה, אולי איננה נראית בעלת משקל רב - כובד המשקל מצוי בהקשר ובמכלול המעשים".

עודד שחם: רצה להרשיע את הנגבי

כמו פרידמן-פלדמן, גם השופט עודד שחם (56) מונה לבית המשפט המחוזי בירושלים בשנת 2012. לפני כן הוא כיהן כשופט שלום במשך 8 שנים. קודם לכן עבד כעורך דין פרטי, כעוזר משפטי בבית המשפט העליון אצל השופט תיאודור אור ועבד אף בפרקליטות המדינה.

השופט עודד שחם / צילום: דוברות הרשות השופטת

שחם ישב בהרכב של בית המשפט השלום שדן בתיק הפלילי של השר צחי הנגבי. שחם סבר בעמדת המיעוט כי יש להרשיע את הנגבי בעבירת מרמה והפרת אמונים בנוגע למינויים הפוליטיים בתקופת הבחירות. למרות הפגמים בהתנהלות המשטרה, סבר שחם כי אין בכך די על-מנת לזכות את הנגבי בשל "הגנה מן הצדק", זאת בניגוד לחברו להרכב השופט אריה רומנוב. שחם כתב: "עולה כי במגזר הציבורי בישראל הייתה תופעה רווחת של מינויים פוליטיים, שנים לפני המקרה נשוא כתב האישום שבפנינו. היא נהגה גם בתקופה נשוא כתב האישום".

למרות זאת, כתב שחם, "לא הוצג מקרה המקביל בהיקפו ובטיבו למקרה שבפנינו. לא הוצג מקרה שבו מספר המינויים והניסיונות למנות היה בסדרי הגודל עליהם עמדנו בפרק המספרים והטבלאות... על רקע זה, לא הוכח כנדרש כי נקיטת ההליכים הפליליים נגד הנאשמים עולה כדי אכיפה הבררנית".

גישתו של שחם רלוונטית לטענות נתניהו לאכיפה בררנית בהשוואה לפוליטיקאים אחרים בעניין הטיות הסיקור וקבלת מתנות בניגוד לחוק. שחם דחה אף בקשה לביטול כתב האישום בשל פגיעה בזכויות הנאשמים כאשר נחקרו במשטרה. שחם אף סבר כי יש להרשיע את הנגבי בעבירת שוחד בחירות, אולם עמדת הרוב הייתה כי יש לזכות את הנגבי מביצוע עבירות אלה.

יש לציין כי לפני שש שנים פסק שחם כי יש לבטל כתב אישום בשל אכיפה בררנית. הנדון היה תלונות הדדיות של שוטרים ואזרחים על אלימות, ובעוד תלונת השוטרים נחקרה והובילה להגשת כתב אישום, תלונת האזרחים נסגרה בשל חוסר עניין לציבור.

משה בר-עם: מעולם לא שפט בתיקי שוחד

החבר השלישי בהרכב שידון בתיקי נתניהו הוא השופט משה בר-עם, המכהן כשופט בבית המשפט המחוזי בירושלים בשמונה השנים האחרונות. לפני כן כיהן בר-עם כשופט בבית המשפט השלום במשך 11 שנה, וקודם לכהונתו כשופט עבד כעורך דין שכיר ועצמאי.

השופט משה בר עם  / צילום: דוברות הרשות השופטת

בר-עם - שההחלטה על קידומו לבית המשפט המחוזי התקבלה על-ידי הוועדה לבחירת שופטים יחד עם ההחלטה על מינויו של השופט שחם ששובץ גם הוא כאמור להרכב - נחשב לדמות אלמונית יותר בהשוואה ליתר חברי ההרכב. בדיקת "גלובס" העלתה כי בר-עם לא ישב מעולם בתיקי עבירות שוחד, ובדרך-כלל הוא יושב בתיקים אזרחיים על-פי מומחיותו. עם זאת, הוא הרבה לעסוק בתיקים אזרחיים הנוגעים לעבירות הונאה.

בר-עם פגש בעבר את בני הזוג נתניהו. הוא היה השופט שדן בתביעת הדיבה על סך 3.5 מיליון שקל שהגישו ב-2011 בני הזוג נגד חדשות עשר והעיתונאי רביב דרוקר, בעקבות תחקיר "ביבי טורס". בני הזוג נעדרו מאחד הדיונים שנקבעו לבקשתם, אך למרות שהחוק מתיר לו למחוק את התביעה בנסיבות אלה - הורה בר-עם להמשיך את בירורה. בסופו של דבר נמחקה התביעה, בעקבות הסכמות שאליהן הגיעו בני הזוג עם דרוקר וערוץ עשר.

התיקים המתוקשרים בהם פסק בר-עם במהלך כהונתו כשופט מחוזי הם בעיקרם תביעות אזרחיות. כך, ב-2016 קבע בר-עם כי איש העסקים שלמה אייזנברג מסר בפניו עדות שאינה אמינה, ואף ציין כי עדותו מלמדת על ביצוע מעשים פליליים מצידו של אייזנברג, דוגמת עבירות מס ועבירות על חוק ניירות ערך. קביעה זו של בר-עם ניתנה במסגרת תיק אזרחי.

ב-2013 קבע בר-עם כי רכישת 520 דונם במרכז ירושלים על-ידי קק"ל מידי הפטריארכיה היוונית בירושלים נעשתה במסגרת עסקה מדומה, בפרשיה שהיוותה ספיח לאחת מפרשיות ההונאה הגדולות בישראל מאז ומעולם. מי ששימש בהליך זה כעד מרכזי מכיוון שהיה נאמן לכספי התמורה שהתקבלו כתוצאה מעסקת העתק היה עורך דינו המנוח של נתניהו, יעקב וינרוט ז"ל, שגם נחשב למורו ורבו של עו"ד עמית חדד, עורך דינו הנוכחי של נתניהו.

"וינרוט נפל קורבן למעשים שנעשו בתחום רב ובדרכי עורמה העולות על כל דמיון", קבע בר-עם, שהדגיש כי בפני עו"ד וינרוט הוצג מצג-שווא שגרם לו להאמין בתום-לב באמיתות העסקה. עוד במסגרת אותה פרשה, וינרוט השיב לקק"ל 5.5 מיליון דולר בגין שכר-טרחה שקיבל עבור תפקידו בקידום העסקה, לאחר שנתבע על חלקו בפרשה. 

הסנגורים: הכפפות הוסרו מזמן

משפט פלילי הוא במידה רבה גם קרב מוחות וכוחות בין התביעה לבין הסנגוריה. מהבחינה הזאת, שני הצדדים הגיעו לקרב כשהם מצוידים באנשי המקצוע הטובים ביותר.

נתניהו מיוצג על-ידי עורכי הדין עמית חדד ומיכה פטמן. בימים האחרונים סימנו שני עורכי הדין את הקו התוקפני שהם עומדים לנקוט, כשתקפו בבוטות את עמדת הפרקליטות שלא לאפשר לנתניהו להיעדר מהדיון היום.

"תגובת הפרקליטות אינה נובעת ממניעים ענייניים, אלא באה לשרת את המסע התקשורתי להציג תמונה של ראש הממשלה נתניהו על ספסל הנאשמים, כהמשך לקמפיין ‘רק לא ביבי'", טענו הסנגורים בהודעה לתקשורת.

עו"ד עמית חדד נחשב מקורב מאוד למשפחת נתניהו, והוא הולך עם ראש הממשלה כבר דרך ארוכה. חדד היה האחרון בעורכי הדין הבולטים שהם בני טיפוחיו של עו"ד יעקב וינרוט המנוח. הוא הגיע לפירמה לפני כעשור והצטרף אל וינרוט בייצוג נתניהו ורעייתו שרה נתניהו ובתיקים נוספים. בנובמבר 2018, אחרי מותו של וינרוט, פרש חדד ממשרד וינרוט והקים משרד עצמאי.

עו"ד מיכה פטמן, חברו של חדד לצוות ההגנה, הוא עורך דין ותיק שהחל את דרכו המשפטית בפרקליטות כתובע. את ניסיונו המשפטי הראשון בפרקליטות צבר בתיק ידוע למדי - פרשת חוה יערי. פטמן ליווה אז את עו"ד פנינה דבורין והכין את התיק לערעור של יערי בבית המשפט העליון, שלאחריו היא נשלחה אל הכלא לשנים ארוכות. לאחר שיצא לדרך עצמאית ייצג פטמן בתיקים רבים, בין היתר את שולה זקן ואת אביגדור קהלני.

באות-כוחו של ארנון (ניני) מוזס הן נוית נגב ואיריס ניב-סבאג, עורכות דין מובילות ומבוקשות בתחום הצווארון הלבן. בין לקוחותיהן לאורך השנים היו ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, שעבורו השיגו זיכוי בפרשת "ראשונטורס".

שאול אלוביץ' מיוצג על-ידי עו"ד ז'ק חן, איריס אלוביץ' מיוצגת על-ידי עו"ד מיכל רוזן-עוזר. חן ורוזן-עוזר הם יוצאי פרקליטות המדינה.

התובעים: לחץ ומתקפות אישיות

בראש צוות התביעה במשפט נתניהו עומדת עו"ד ליאת בן-ארי, המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית שליוותה את החקירה מראשיתה. בן-ארי, שעמדה בראש צוות התביעה במשפט פרשת הולילנד, נחשבת לפרקליטה מבריקה ולמנהלת מצוינת ששיקמה את פרקליטות מיסוי וכלכלה.

עו"ד בן-ארי ספגה מתקפות אישיות על-ידי מקורבי ראש הממשלה וביקורת קשה על כך שנעדרה מחלק מהליך השימוע לנתניהו עקב נסיעה לחופשה בחו"ל. בן-ארי סברה כי יש להאשים את נתניהו בשוחד בכל שלושת התיקים, אך היועמ"ש מנדלבליט דחה את עמדתה ביחס לתיקים 1000 ו-2000.

חברים מובילים נוספים בצוות התביעה הם עורכי הדין הבכירים מפרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), יונתן תדמור ויהודית תירוש. עו"ד תדמור הוא פרקליט מוערך מאוד שמשך שנים היה סגנה של בן-ארי בפרקליטות מיסוי וכלכלה, ובין היתר היה שותף מלא לניהול משפט פרשת הולילנד.

עו"ד תירוש היא מנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה. תירוש, שצפויה להוביל את התביעה בתיק 4000, החלה את דרכה המקצועית במשרדו של היועמ"ש לשעבר, עו"ד יהודה וינשטיין, ובשנת 2001 החלה את עבודתה ברשות ניירות ערך. היא ניהלה והובילה תיקים רבים ומורכבים, בהם תיק פסגות, תיק פרשת השופט לשעבר דן כהן ותיק סימנס.

צוות התביעה כולל פרקליטים נוספים, בהם עו"ד אמיר טבנקין ששימש תובע במשפטו של ג'קי בן-זקן, עו"ד ד"ר אלון גילדין, עו"ד ניצן וולקן ועורכי הדין אסף עיסוק, קרן צבירן, והדר וינשטיין.

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר ההחלטה להגיש כתב אישום נגדם, ראש הממשלה בנימין נתניהו, איריס ושאול אלוביץ' וארנון (נוני) מוזס מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות. 

עוד כתבות

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם