גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוק היוקרה מתעורר: איפה תוכלו למצוא חלופה אמיתית למגדלים?

סגמנט היוקרה בשוק הנדל"ן חוזר לחיים לאחר תום משבר הקורונה ועימו פרויקטים חדשים ● "מתחם 26" בתל ברוך כולל וילות מעוצבות בשטח של כ-300 מ"ר ליחידה, עם מגוון אפשרויות תכנון, בסביבה ירוקה וכפרית בקרבת העיר ● "אנחנו מציעים וילה ייחודית בעיר עם נוחות ואבזור מלא של מגדל"

"מתחם 26 וילות" בצפון תל אביב / הדמיה: טל אלימלך
"מתחם 26 וילות" בצפון תל אביב / הדמיה: טל אלימלך

הכתבה בשיתוף קבוצת נתנאל

על השלכות משבר הקורונה על ענף הנדל"ן נכתבו מילים רבות, אך אין באמת גורם מקצועי שיכול לנבא האם המשבר יביא איתו לירידה או דווקא לעליית מחירים בשוק לטווח הארוך . אחד הפרמטרים הרומזים כיום מהי מגמת שוק הנדל"ן הוא פלח היוקרה, שיש בענף מי שרואים בו סמן מוביל שעשוי להעיד על המגמה הכללית.

את שוק דירות היוקרה נהוג לחלק לדירות העשירון העליון הנעות במחירים של בין 5 ל-10 מיליון שקל, דירות המאיון העליון הנעות בין 10 ל-20 מיליון שקל ודירות האלפיון העליון שמחירן 20 מיליון שקל ומעלה . נתח שוק זה מהווה בישראל 1.5-3% מסך העסקאות בשוק הנדל"ן. במקרים רבים דירות היוקרה ממוקמות באזורים שהופכים לשם נרדף לשוק עצמו כגון רמת השרון, סביון, כפר שמריהו, כפר ורדים, עומר, לב תל אביב ושכונות יוקרה בעיר תל אביב כמו תל ברוך, צהלה ועוד. "שלושת הפרמטרים העיקריים באמצעותם מגדירים דירה כדירת יוקרה הם המיקום, המחיר למ"ר ושטח הדירה",, מסביר אוהד דנוס, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין. "דירות היוקרה הן לרוב גדולות יותר מהסטנדרט בשוק והמחיר למטר רבוע לא נפגע מכך (אינו יורד בשל הגודל - י.ג.), כך שמחיר הדירה הולך ועולה ביחס לשוק" הוא מוסיף.

- מה הן המגמות האחרונות בשוק זה?

"בחודשים הראשונים של 2020 שוק היוקרה חווה התעוררות שנגרמה משלל סיבות ביניהן התחזקות מעמדה הבינלאומי של ישראל בעולם, שגשוגן של כלכלות העולם ועליית המחזורים בבורסות השונות שהובילו אנשים לממש את רווחים באמצעות השקעות ריאליות כבענף הנדל"ן. משבר הקורונה הביא לבלימה מסויימת במגמה הזו וכעת כשאנו נמצאים, כפי הנראה, בשלהי התקופה, אנו רואים יותר ויותר התעניינות וחזרה לשגרה בשוק".

סביבת המתחם כוללת שטחים ירוקים וקרובה למוקדי מסחר / הדמיה: טל אלימלך

"עם זאת, יש לציין כי גם בשיא תקופת הקורונה עסקאות לרכישת דירות יוקרה נרקמו והתהוו, כיוון שאנשים ומשקיעים הרוכשים דירות כאלו הם לרוב בעלי ראיה ארוכת טווח והשיקולים שלהם אחרים משל הרוכש הממוצע. כך למשל, אם יהודי אמריקאי אמיד מחליט להקצות סכום של נניח 2 מיליון דולר עבור רכישת נכס יוקרה בישראל, הוא יעשה את זה גם ולמרות הקורונה, ועדות טובה לכך היא עסקאות בעשרות מיליוני שקלים שהתקדמו גם בימי המשבר".

עיצוב עכשווי במתחם שקט

כפי שהסביר דנוס, שוק דירות היוקרה שלא נעצר , מתחיל לחזור לשגרה ודוגמה לכך אפשר למצוא בפרויקט חדש, המשווק בימים אלה - "מתחם 26 וילות" בצפון תל אביב. מדובר בפרויקט הבוטיק של קבוצת נתנאל הוותיקה בשכונת תל ברוך בחלקה הצפוני של תל אביב. המתחם כולל 26 וילות בלבד. כל אחת מהן בשטח בנוי של כ- 300 מ"ר, הכולל גינה פרטית רחבה בגדלים שונים, וקומת מרתף פונקציונלית, בעלת אפשרויות תכנון מגוונות ביניהן להקמת משרד או קליניקה הנהנית מכניסה נפרדת, המאפשרים לבעלי הנכס גם אופציה לעבוד מהבית.

מתחם 26 וילות בתל ברוך - לגור בבית פרטי כפרי עם נוחות של מגדל. לפרטים הקליקו כאן>>

כל וילה מאובזרת במעלית פרטית מהירה המחברת בין המפלסים השונים, בשתי חניות פרטיות, בפאטיו, ובמערכת בית חכם איטלקית מתקדמת. לרשות דיירי המתחם עומד מפלס הספא המשותף ובו בריכת שחייה גדולה מחוממת, בריכת ילדים, מועדון כושר מאובזר ברמה גבוהה, סאונה, מלתחות ופינות מרגוע.

כמו כן, אל העיצוב העכשווי של פנים הבית מתווספת סביבת המתחם הכוללת שטחים ירוקים נרחבים ושבילי גישה משפחתיים העוברים בין הווילות שתוכננו ועוצבו בידי אדריכלי נוף מובילים.

מתחם 26 וילות בתל ברוך. מפלסים נפרדים, וגינה פרטית רחבה / הדמיה: טל אלימלך

" אין היום בתל אביב עוד פרויקט מגורים שדומה ל'מתחם 26 וילות' - המציע וילה יוקרתית עם נוחות ואבזור מלא ומתקדם של מגדל מודרני", קובע מיכה נתנאל, סמנכ"ל שיווק בקבוצת נתנאל. "הדבר בא לידי ביטוי גם מבחינת הנראות החיצונית של הווילות, גם מבחינת המפרטים הטכניים וגם מבחינת הגינות הפרטיות (המשתרעות על שטח של כ-120-200 מ"ר) - שלא דורשות מחד תחזוקה אינטנסיבית ומשאבים כספיים גדולים, ומאידך מספקות לגמרי את הצורך של הרוכשים בגינת אירוח נהדרת, מרווחת וירוקה. חשוב לי גם לציין כי המפלסים הנפרדים, שביניהם מקשרת מעלית, מאפשרים להפעיל משרד מהבית, וזאת ללא פגיעה בפרטיות בני המשפחה האחרים".

נתנאל מוסיף כי "26 הווילות המיוחדות של המתחם יוצרות מעין פרויקט פרטי סגור במודל של gated community כפי שקיים בארה"ב ואנגליה. זאת בנוסף לחוויית מגורים כפרית בצפונה של ת"א, המשלבת, כאמור, בין מגורים בצמודי קרקע למתקנים מהם נהנים דיירים במגדלי יוקרה. גם מבחינה חברתית מדובר על פרויקט סגור יחסית בו אנשים חיים עם שכנים הדומים להם בהשקפת העולם והערכים. כל זה קורה בשכונת תל ברוך השקטה הנמצאת במרחק של 6 דקות הליכה בלבד מפארק גני יהושע. כך שהפרויקט מציע לא רק חיי קהילה ונוחות, אלא גם סביבה ירוקה מאוד, במרחק קצר ממוקדי המסחר והתעסוקה כמו למשל זה של רמת החייל, אליהם ניתן להגיע בקלות גם עם אופניים חשמליים".

מה בנוגע למפרט הטכני של הווילות?

"השקענו במפרט טכני מהיוקרתיים ביותר שבנמצא. החל ממטבחים איטלקיים וגרמניים ברמה הגבוהה ביותר, דרך דלתות, אביזרי אינסטלציה, סניטציה ותשתיות חשמל ממותגים נחשבים, מערכות מיזוג אוויר חסכוניות וחכמות ועד בידודים כפולים וחיפויים ברמה הגבוהה ביותר. יש כאמור, גם מעלית שקופה שמקשרת בין כל הקומות, חנייה רחבה ל-2 רכבים ועוד. אם מסתכלים על הפרויקט בפריזמה של ערך מול מחיר, הרי שהרוכשים מקבלים פה את המוצר האיכותי ביותר בעיר ". מתי הפרויקט יהיה מוכן?

"המסירה מתוכננות לשליש האחרון של שנת 2021. ואנו יכולים לומר שהרוכשים בפרויקט הם בעלי מקצועות חופשיים, רופאים, עורכי דין, אנשי הייטק, בגילאים שבין 35 ועד 60+ , כך שכמו שציינתי קודם מדובר על קהילה איכותית מאוד שמחפשת רמת חיים ייחודית וגבוהה, ואיכות חיים ברמה אחרת".

מתחם 26 וילות בתל ברוך - לשלב בין העיר לכפר במגורי יוקרה פרטיים. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת אחזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות