גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יש קריאה להגן על עסקים כחול-לבן. גם התיירות היוצאת היא עסק כחול-לבן"

טלי לאופר, מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות, נכנסה לתפקידה שבועיים בלבד לפני פרוץ משבר הקורונה ● כעת היא נאלצת להתמודד עם ייצוג של מאות משרדי נסיעות ואלפי עובדים שיקרסו אם לא יקבלו סיוע, ומסבירה למה הנוסע הישראלי אף פעם לא היה ברור מאליו

טלי לאופר,  מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות / צילום: סיון פרג'
טלי לאופר, מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות / צילום: סיון פרג'

תזמון זה הכול בחיים. כמו למשל להתחיל מקום עבודה חדש, שבועיים לפני משבר הקורונה, ובאחד הענפים שספגו את המכה הקשה ביותר - ענף התיירות. "זה מרגיש כאילו שאני שם כבר שנים", אומרת טלי לאופר, בראיון ראשון בתפקידה כמנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות.

לאופר היא עורכת דין בהכשרתה שעבדה בין השאר גם בלשכה המשפטית של רשות החברות הממשלתיות. על הקרבה שלה לענף הנסיעות מרמז שם משפחתה, לאופר. לפני כ-50 שנה, אביה, מנחם, ייסד את חברת לאופר תעופה המעניקה שירותי קרקע לחברות התעופה הזרות. לאופר הבת בילתה בנתב"ג לא מעט, "מלייסד את המחנה ועד לתפקיד סמנכ"לית". 15 שנים היא עבדה בחברה אחרי שהיא עברה לבעלים חדשים בתחום התעופה (ממ"ן). 

אחרי פסק זמן מעולם התעופה ושנתיים של התנדבות במשרה מלאה בארגון לבני נוער במצוקה, כולל לימודי תואר שני, החיים הובילו אותה להתאחדות. "רציתי להמשיך בעשייה למען הקהילה והקורונה הפכה את העבודה שלי מול הסוכנים לפעילות חברתית למען הקהילה", היא אומרת בהתייחסה לקשיים שמציפים סוכני הענף שההתאוששות שלו מהמשבר עדיין לא נראית באופק.

מכשול הבידוד הוא עוד החלק הקל

"את הקורונה התחלנו להרגיש באמצע פברואר עם ביטולי טיסות למזרח. בהדרגה זה זלג ליעדים נוספים עד שהגיעה ההמלצה של ליצמן לא לטוס. מירידה של 30%-50% בפעילות צנחנו לאפס, ואנחנו עדיין שם".

אבל יש התעוררות. מתחילים למכור חבילות לקפריסין, בתי המלון נפתחים בארץ.
"זה יותר התעוררות בדיבורים. אין מתווה כל עוד קיימת חובת בידוד לחוזרים מחו"ל (נכון לעכשיו עד לאמצע חודש יוני). גם אחרי שנעבור את מכשול 14 ימי הבידוד ואת מכשול הכניסה ליעדים שיוגדרו כירוקים, יישאר המכשול של אי הרצון לטוס שתלוי בהמון גורמים, מההכנסה הפנויה שירדה ועד הפחד.

"מדברים על חיזוק תיירות הפנים במעגל ראשון, אחרי כן התיירות הנכנסת ולאחר מכן של היוצאת, אבל זו טעות לפרק את המכלול הזה שנקרא תיירות. אומרים ש'חייבים להשקיע בתיירות פנים כצעד ראשון' וזו אמירה שמפספסת את הבסיס הכלכלי של הענף. אלו איברים של אותו גוף, ואי אפשר להציל איבר אחד בלי להציל איבר אחר ולצפות שהגוף יתאושש. אין תיירות יוצאת בלי תיירות נכנסת ולהיפך".

כל עוד אין תעופה, התלות בתיירות הפנים היא מכורח הנסיבות.
"נכון אבל זו ראייה לטווח קצר. המלונות בישראל לא יוכלו להישען על תיירי הפנים לאורך זמן. המלונאים הם אחים קרובים לצרה ומגיע להם לקבל את החמצן שלהם, אבל גם הם מבינים שעד שהתיירות כמכלול לא תחזור לעצמה, הם לא יוכלו להתאושש. התייר הישראלי לבד לא יכול למלא תפוסה לאורך זמן.

"יש קריאה להגן על עסקים כחול-לבן, אנחנו בעד אבל גם התיירות הנכנסת והיוצאת הם עסקים כחול-לבן משום שאת כולם משרתים משרדי הנסיעות שמעסיקים כ-10 אלפים עובדים בהעסקה ישירה, ועוד כ-20 אלף איש בתעסוקה עקיפה. אלו משרדי נסיעות של דור שלישי ורביעי שיקרסו אם לא יקבלו סיוע, אלו עסקים כחול-לבן שמכניסים למדינה מאות מיליוני שקלים בתיירות ועוד עשרות מיליוני שקלים במסים. צריך להיות אינטרס ציבורי להגן על הענף ולבסס אותו".

משבר גם ביחסים עם הסוכנויות

משבר הקורונה הציף את משולש היחסים שבין הנוסע, חברת התעופה וסוכן הנסיעות. היחסים הללו צפו אחרי שרבים מהנוסעים לא קיבלו החזר על טיסה שבוטלה. צרכנים שהזמינו אותה אצל סוכני נסיעות סברו שמסלול ההחזר עבורם יעיל יותר לעומת מי שרכש ישירות מחברות תעופה או מאתר בינלאומי. הצרכנים באופן טבעי פנו לגוף שממנו רכשו, סוכן הנסיעות, ומשלא קיבלו החזר, התסכול גבר. בפניות שגם הגיעו ל"גלובס" הלינו צרכנים על כך שלא רק שלא קיבלו החזר אלא שגם לא קיבלו מענה בשירות הלקוחות. בסקר שערך האתר טיסות סודיות בקרב 5,000 נשאלים השיבו 73% שישנו את ערוץ ההזמנות שלהם ושלא יזמינו שוב מסוכן בחברת תיירות ישראלית.

"בהנחה שהמדינה תפעל נכון ותוודא שהענף יתייצב אני חושבת שהמגמה דווקא תתהפך. הערך המוסף של סוכני הנסיעות יצוף עוד יותר אחרי הקורונה. את הסטטיסטיקות מה חושבים הנוסעים על סוכני נסיעות צריך לעשות לא עכשיו אלא בעוד חודשיים. עכשיו הנוסע מתוסכל כי לא קיבל כסף אבל הוא צריך להבין שהסוכן לא אשם. הסוכן מעביר את הכסף לחברות התעופה דרך המסלקה של יאט"א וכדי להחזיר כסף לנוסעים הוא צריך לקבל החזר. זה תהליך שלוקח זמן.

"אני מבינה את התסכול של הנוסע שאותו זה לא מעניין ומאמינה שתוך חודש-חודשיים הכספים יחזרו. מי שיחזור לטוס לעבודה או לנופש ירצה לדעת באלו אמצעים נוקטים בית המלון וחברת התעופה, מה המסלול הכי קצר ליעד ועוד. הנוסעים יודעים שמענה לזה הם יקבלו מסוכן יותר מאשר בדרך עצמאית".

מענה כזה מוטב היה אילו ניתן היום, גם מחברות התעופה וגם מסוכני הנסיעות. נדמה ששני הענפים הללו לוקחים את הנוסעים כמובנים מאליהם.
"במרבית משרדי הנסיעות נותר כוח אדם ייעודי לתת מענה לפונים. יש מסה של פניות ומעט עובדים שעונים מהבוקר עד הלילה יחד עם שלד ניהולי לעסקים שהם באפס הכנסות. אין 100% מענה ויש נפילות, אבל יש אינספור דוגמאות לסוכנים שיוצאים מגדרם עבור הנוסעים, גם במאמצים להחזיר ישראלים. בתחילת הדרך סוכנים הצליחו להחזיר גם כספים ששולמו על בתי מלון והוצאות צד ג' שאין סיכוי שמי רכש דרך אתר בינלאומי היה מקבל. הסוכנים תלויים בהחזרים מצד חברות התעופה שמוסדרים דרך המסלקה של יאטא.

"זה תהליך סיזיפי, סוכן מבקש החזר, חברת התעופה צריכה לאשר ותוך חודש הכסף אמור לחזור אליו. רק עכשיו חברות התעופה מאשרות בקשות להחזר שהוגשו להן לפני חודשיים ושלושה. יש מאות מיליוני דולרים שעדיין לא אושרו".

אז את אומרת שכל הנוסעים יקבלו החזר ונדרשת רק סבלנות?
"קשה להעריך. אני רוצה לקוות שכולם יקבלו את הכסף בחזרה. לצערי לא בלוח זמנים סביר, אבל זה יהיה תלוי בשרידות חברות התעופה. בנוסף, יש חברות שחזרו בהן מחובתן לשלם לנוסעים ושביטלו חד צדדית את מדיניות ההחזרים באופן שמנוגד לתקנות ולחוק הישראלי. מאבקים לא חסרים לי אבל איפה שצריך לא נפחד. אם יהיו חברות תעופה שידבקו במדינות לא חוקית נפנה לאופציה משפטית.

"מול החברות הישראליות ובראשן אל על יש לנו שיח. אני מותחת גבול בין חברות התעופה הישראליות, החברות הזרות שמתנהלות באופן מחפיר ונוקטות בתכסיסים כדי לחמוק מתשלום ובין משרדי הנסיעות שעושים מה שהם יכולים בהתחשב במצב שבו הם נאלצו להקפיא את הפעילות ולהוציא יותר מ-90% מהעובדים לחל"ת. בעוד חודשיים הצרכנים יבינו שהם לא נלקחו כמובנים מאליהם".

בעניין זה נציין כי הוגשו מספר בקשות להכיר בתביעה כייצוגית נגד חברות תעופה, בהן יונייטד איירליינס, יוקריין איירליינס, אגאן, טאפ פורטוגל וטראנסאוויה, בטענה כי הן מפרות את חוק התעופה כשהן לא משיבות כסף לצרכנים ותחת זאת מציעות שובר למימוש עתידי.

עוד נוסיף כי אל על הודתה שבקופתה יש יותר ממיליארד שקל, כספים שהיא אמורה להשיב לנוסעים על טיסות שבוטלו. מנכ"ל אל על גונן אוסישקין אמר ל"גלובס" כי ההחזר הוא חלק מהתכנית העסקית של החברה שתלויה בהלוואה שאל על ממתינה לקבל. באותה נשימה אם אל על לא תקבל את הסיוע ותעבור להליך פירוק, הנוסעים יצטרפו לרשימת הנושים והסיכוי שלהם לקבל החזר יקטן משמעותית.

כדי להשיב את אמון הנוסעים, הסוכנים וחברות התעופה יצטרכו להציע ביטולים חינם בטווח של 24-48 שעות לפני החופשה.
"חד משמעית. לשם כך תידרש השתתפות של המדינה, של המלונות ושל חברות התעופה. בתנאי ביטול כאלה יש עלות שאי אפשר להתעלם ממנה. רעיון שהעלינו הוא לייצר פוליסת ביטוח ביטול נסיעות שבה המדינה שמה דולר, הסוכן שם דולר והנוסע שם דולר. בלי השתתפות של המדינה זה לא יצליח".

סוכני הנסיעות קיבלו סיוע מהמדינה במסגרת הקרנות שהוקמו?
"זה נושא כאוב. נכנסו למשבר הזה באמצע פברואר ולא נצא ממנו לפני הרבעון האחרון של 2020. אולי ברבעון הראשון של 2021 התיירות היוצאת תתאושש, אבל עד שנחזור למצב שהיה ב-2019, בתחזית אופטימית אנחנו מדברים על 2023. יש פה ענף שמושבת בגלל גזירות של המדינה ועד היום לא נעשו ולו פעולות מינימליות להבטיח את יציבותו.

"הרוב לא הצליחו לקבל הלוואות כי אמרו שהם עסקים בסיכון, הבטיחו שיכניסו אותנו לקרן ההלוואות שהוקמה למסורבי ההלוואות אבל כל פעם מושכים עוד שבוע ועוד שבוע. יש משרדים שאם היו מקבלים סיוע לפני חודש היו שורדים. אנחנו רואים משרדים גדולים שסגרו סניפים ומשרדים קטנים שנאלצו לסגור. יש חברות עם מחזור של מאות מיליוני שקלים שקיבלו מענק של 7,000 שקל, זה אבסורד.

"הגשנו בקשה להארכת תקופת החל"ת לעובדים. המדינה צפויה להאריך את החל"ת לעסקים שהיו סגורים במרץ-אפריל עד לסוף מאי. ברציונל הזה אנחנו מבקשים הארכה עד לסוף חודש יולי. העובדים בענף הם בדיוק אלה שהמדינה רוצה להגן עליהם, זה שיעור גבוה של נשים, של אימהות חד הוריות, כי זו עבודה שאפשר לעשות אותה מהבית, והרבה מהמועסקים הם בני הגיל השלישי. אלו אנשים שבלי סיוע ייפלטו למעגל האבטלה. האינטרס לשמור עליהם צריך להיות של המדינה.

"בלי הארכה של דמי אבטלה יצטרכו לפטר עכשיו. מדובר על ענף שמושתת על מקצועיות וידע. המדינה כבר הכירה ברציונל שיש ענפים שיחזרו לפעילות לאט יותר, ולכן אנחנו מצפים שזה יקרה גם אצלנו ונוכל לבצע הערכת מצב מדי פעם. נשארנו מאחור".

אולי כי לכם אין הראל ויזל שירים צעקות בכנסת ובטלוויזיה.
"האנשים בענף הזה הם בסגנון אחר. זה פרופיל של בתי עסק שרבים מהם הם עסקים משפחתיים קטנים ורבים מהם מהפריפריה. לצאת בשביתת רעב ולצעוק זה טוב כשיש לך מטרה נקודתית בזמן. הציפייה שלנו היא לכסות את הנזק בהתאם לזמן שהעסקים היו סגורים, להאריך את החל"ת ולייצר תוכנית שתוכל לתת אופק ליציאה מהמשבר עם ההנחיות הבריאותיות במכלול של כל התיירות".

פגיעה נוספת שצפויה לסוכני הנסיעות היא מצד המגזר העסקי שצפוי לצמצם נסיעות, לבטל כנסים, בעיקר אחרי שהוא נוכח שאפשר לקיים פגישות גם בזום.
"זום לא יחזיק מעמד לאורך זמן. בסוף לא יכולים להחליף לחיצת יד או מרפק במסך. על כנסים אין מה לבנות בשנה הקרובה".

האם נראה יותר קונסולידציה בענף?
"זה בלתי נמנע. לאו דווקא שהגדולים יקנו קטנים אלא גם מיזוגים בין כמה משרדים קטנים, שיתחילו להתאחד ולהתחרות מול הסוכנים הזרים שפועלים באינטרנט".

הצרכן הישראלי אימץ את האתרים הזרים בגלל פערי מחיר. בזה יוכלו להתחרות?
"בשורה התחתונה ובתחשיב הכלכלי אין לי ספק שלסוכן הישראלי יש יתרונות. אם על כל שלוש עסקאות שעשית אצל סוכן זר באינטרנט באחת לא הצלחת לקבל את הכסף שלך חזרה ואין לך עם מי לדבר, אז כל הרווח שלך נמחק בשנייה. הזול הוא היקר ועכשיו הרבה נוכחים בכך, למרות שהמוצר שלנו הוא לא יקר".

תחרות אחרת היא מול בתי המלון וחברות התעופה שמנסות לחזק את הקשר הישיר מול הצרכנים ולעקוף את החוליה של הסוכן בשרשרת.
"חברות התעופה מנסות לחזק את הקשר הישיר מצד אחד אבל מצד שני תופעה שאנחנו כבר מתחילים לראות היא שחברות התעופה מתכננות להחזיר את העמלות לסוכנים משום שכעת הן מבינות שהם זרוע חשובה בשיווק שלהן".

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

הנפת דגל ישראל על אדמת רפיח סימנה נקודת שבר ביחסים עם מצרים

היחסים בין ישראל לשותפה הביטחונית מצרים הגיעו לשפל תקדימי עם ההשתלטות על מעבר רפיח, צעד שבעיניים מצריות נתפס ככיבוש ● הנשיא אל־סיסי מנסה למצב את עצמו כמבוגר האחראי באזור, אך יש מחירים שהוא לא יכול לשלם

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

רון בנימין ז''ל / צילום: דוברות מטה החטופים

החטוף רון בנימין נרצח על ידי חמאס, וגופתו הושבה לישראל

תוך שעות ספורות הופעלו ארבע אזעקות מחשש לחדירת כלי טיס עוין בגליל העליון ובאצבע הגליל • צה"ל: הלחימה בג'באליה, במזרח רפיח ובמרכז הרצועה נמשכת - יותר מ-70 מטרות הותקפו • הלילה: תקיפה אווירית חריגה בג'נין, חוסל המחבל שביצע את הפיגוע בחרמש • עשרות אלפים מפגינים ברחבי הארץ להשבת החטופים ונגד הממשלה ● עדכונים שוטפים

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי המניות שמושכות את בורסת ת"א כלפי מעלה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מדד המחירים לצרכן באפריל הפתיע לרעה בפעם השלישית ברצף. זה מה שחושבים האנליסטים ● כל הפרטים על השינוי הדרמטי בשעות המסחר שמקדמת הבורסה בת"א ● וגם: מחקר חדש מגלה אילו אפיקי השקעה מניבים את התשואות הגדולות ביותר בטווח הארוך

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

המחירים משתוללים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בשליטה? בינתיים המחירים משתוללים

בעולם הסטרילי של הפרסומות מתחילים להכיל ● קבוצות השוליים מדברות על ממלכת יהודה וישראל ועל בגידה מבפנים ● והאינפלציה עוד לא מסונכרנת עם המצב בשטח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel / צילום: אלן ציפלסקי

שוקלים לרכוש מכונית חשמלית? את האזהרה הזו אתם חייבים לשמוע

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel ● על הסדר העולמי החדש, הבחירה בין המחנה האמריקאי לזה הסיני, מה מסוכן במכוניות החשמליות שמגיעות מסין ועתיד יחסי ישראל-ארה"ב ● האזינו

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו • אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב אותה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, חשבון הנפש שנשאר איתו וגם התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פיז'ו 408 / צילום: יח''צ

פיז'ו מציגה: קרוס-אובר גדול עם מנוע קטן ומפתיע

למרות הנדסת האנוש החריגה, פיז'ו 508 תעניק תמורה מכובדת למי שמחפש קרוס-אובר מרווח, איכותי, ייצוגי ולא שגרתי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הוועדה לבחירת שופטים בחרה 28 שופטים ורשמים חדשים

16 שופטים נבחרו לבתי המשפט לענייני משפחה, תעבורה ולבתי משפט השלום, ו־12 רשמים בכירים מונו במרכז, בדרום ובצפון ● בבימ"ש השלום ובביהמ"ש המחוזי בירושלים טרם מונו שופטים בשל מחלוקת על זהותם ובשל דרישתו של לוין שכל המינויים יהיו בהסכמת כל חברי הוועדה, על אף שהחוק לא מחייב זאת

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

סמוטריץ' רוצה להחריב את קשרי הסחר עם טורקיה, אך עלול לדרוס הסכם עם האיחוד האירופי

סמוטריץ' הודיע על כוונתו להחיל מכס של 100% ממחירו של כל מוצר המיובא מטורקיה, בנוסף למכסים הקיימים ● המשמעות של המהלך: דריסה של הסכם PAN-EURO-MED CUMULATION שבו חברות ישראל וטורקיה, אבל גם האיחוד האירופי ומדינות נוספות

תחנת כוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

דליה השיגה מימון לתחנת הכוח אשכול

חברת דליה חברות אנרגיה בע"מ, בשותפות עם חברות נוספות, חתמו על הסכם למימון רכישת תחנת הכוח אשכול בהיקף כולל של כ־9.15 מיליארד שקל לא כולל מע"מ ● רכישת האתר, שממוקם בחלקו הצפוני של אזור התעשייה באשדוד, כוללת את תחנת הכוח הקיימת וגם שטחי נדל"ן עבור מסחר ותעשייה באזור מבוקש בין נמלי אשדוד