חזרה לימי הבועה? שש כוכבות הייטק ישראליות בשמי וול סטריט

מניותיהן של הישראליות בוול סטריט עלו בחדות לאחרונה ותיקנו את הירידות ממשבר הקורונה • מה הקפיץ את המניה, מי המרוויחים הגדולים, ומה התחזיות להמשך?

שבתאי אדלרסברג (אודיוקודס), אבישי אברהמי (Wix), ברק עילם (נייס), מיכה קאופמן (פייבר) / צילום: תמר מצפי, שלומי יוסף, גלובס
שבתאי אדלרסברג (אודיוקודס), אבישי אברהמי (Wix), ברק עילם (נייס), מיכה קאופמן (פייבר) / צילום: תמר מצפי, שלומי יוסף, גלובס

באמצע חודש פברואר, בזמן שמגפת הקורונה כבר החלה להתפשט ברחבי העולם, מדדי המניות בוול סטריט שברו שיאים, והאופטימיות שררה בקרב המשקיעים. אלא שאז החלה הבהלה הגדולה מפני המגפה הלא מוכרת, והמשקיעים החלו להיפטר מהמניות; מדד הפחד זינק והמדדים המובילים צונחים.

סביר להניח שלא רבים העריכו באותם ימים שתוך פחות מארבעה חודשים ימחקו מדדי נאסד"ק, S&P 500 ודאו ג'ונס את רוב הירידות, ויתקרבו שוב לרמות השיא שבהן נסחרו קודם.

המגמה החיובית בשווקים באפריל-מאי ומתחילת יוני הביאה לכך שגם מספר חברות טכנולוגיה ישראליות שנסחרות בוול סטריט נמצאות היום ברמות שיא של כל הזמנים, או לפחות רמות שיא שאליהן לא הגיעו מאז ימי בועת הטכנולוגיה.

לא מדובר רק בחברות שנהנות באופן ישיר מהמגמות שצומחות מהמשבר, אבל גם כאלה מככבות. וגם אם חלקן השעו את התחזית השנתית בשל האי-ודאות, השוק העדיף להיצמד לצדדים החיוביים יותר.

שתיים מהחברות שנסחרות בשיא בחרו גם לנצל את ההזדמנות להגדלת יתרת המזומנים שלהן: אודיוקודס, שמנייתה בשיא של כ-20 שנה, הודיעה השבוע על הנפקה משנית שבה היא צפויה לגיוס כ-100 מיליון דולר, ופייבר, חברה צעירה יותר, שחוגגת החודש שנה להפיכתה לחברה ציבורית, גייסה 120 מיליון דולר בהנפקה משנית, סכום שעוד עשוי לגדול.

Wix

מה עושה: פלטפורמה להקמה וניהול של אתרי אינטרנט

המניה עלתה ב-86% מתחילת השנה

שווי שוק: 11.8 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 230 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

Wix/  צילום: שלומי יוסף
 Wix/ צילום: שלומי יוסף

מה הקפיץ את המניה?

הסגרים שהוטלו בעולם בשל מגפת הקורונה מנעו מעסקים קטנים ובינוניים רבים לפעול, והמעבר לפעילות אונליין הייתה דרך יחידה כמעט להמשיך ולייצר הכנסות. Wix פונה בדיוק לפלח השוק הזה, והיא נהנית מעלייה חדה במספר המשתמשים שלה. לפי נתוניה, בחודש אפריל נוספו למעלה מ-3.2 מיליון משתמשים חדשים.

בשל המשבר, Wix משכה את התחזית השנתית, אך סיפקה תחזית רבעונית חיובית והעריכה שהמעבר לאונליין יואץ משמעותית.

מי המרוויחים הגדולים?

בשנים האחרונות, משקיעים ב-Wix ניצלו את המומנטום ומכרו מניות. כיום יש רק בעל עניין אחד - חברת Baillie Gifford מסקוטלנד שמחזיקה ב-7.6% מהמניות. בלקרוק מכרה חלק מהחזקתה ונשארה עם 4.4%, ומנגרוב, שהשקיעה ב-Wix עוד לפני ההנפקה בנאסד"ק, מכרה חלק ניכר ממניותיה ברווח מכובד בשנים קודמות, ונותרה עם 1.8%. המייסד-המשותף והמנכ"ל אבישי אברהמי מחזיק ב-3.6% והנשיא ניר זוהר ב-1.1%.

מה התחזית להמשך?

מחיר היעד הממוצע שהאנליסטים נוקבים בו למניית Wix נמוך מהמחיר הנוכחי שלה, לא משום שרוב האנליסטים שליליים כלפי המניה - רובם חיוביים וחלקם ניטרליים - אלא משום שהמניה זינקה ו"ברחה" להם. הצפי הוא לצמיחה שנתית של 25.7% בהכנסות ב-2020. ההערכות הן שהמגמות שהתגברו בתקופת הקורונה לא ייעלמו, ועסקים שהעמיקו את הפעילות באונליין לא יוותרו עליה.

סולאראדג'

מה עושה: טכנולוגיה לייעול אנרגיה סולארית, וכן תחומים משיקים

המניה עלתה ב-58% מתחילת השנה

שווי שוק: 7.5 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 42 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מערכות של חברת סולאראדג'  / צילום: אתר החברה
 מערכות של חברת סולאראדג' / צילום: אתר החברה

מה הקפיץ את המניה?

בשל משבר הקורונה בשווקים נפלה המניה בין פברואר למרץ ב-51%, גם בעקבות הירידה במחיר הנפט; כשמחיר הנפט עולה גוברים התמריצים לחפש לו חלופות, כמו אנרגיה סולארית למשל, ומניות של חברות הקשורות לתחום עולות, ולהיפך. בתחילת מאי פורסמו דוחות הרבעון הראשון ותחזיות פושרות לרבעון השני, בשל השפעות הקורונה, אולם המניה התאוששה, למרות שלנפט לקח זמן רב יותר. אנליסטים מעריכים שסולאראדג' תוכל ליהנות מהמשך צמיחה.

מי המרוויחים הגדולים?

ענקית ההשקעות בלקרוק היא בעלת המניות הגדולה בחברה, עם 7.3% מהמניות בשווי נוכחי של 547 מיליון דולר. ל-Swedbank יש החזקה של 5% מהמניות, ששוויין כיום 373 מיליון דולר, וקבוצה של 14 מנהלים ודירקטורים בחברה, כולל המנכ"ל צבי לנדו, מחזיקים במצטבר ב-2.9% מהמניות.

מה התחזית להמשך?

החברה הודיעה לאחרונה על הפחתת עלויות באמצעות הפחתת שכר ההנהלה וביטול גיוסי עובדים, כדי להתמודד עם האטה בעקבות המגפה. באופנהיימר העריכו לאחר דוחות הרבעון שסולאראדג' תציג צמיחה בהכנסות ושיפור רווחיות בטווח הארוך. השבוע מונה מנהל חדש לחטיבת ה-e-mobility (רכב חשמלי) בחברה, בכיר בתחום שאמור להצעיד את סולאראדג' קדימה בתחום זה, שאליו נכנסה ברכישה שבוצעה ב-2019.

אודיוקודס

מה עושה: פתרונות תקשורת לארגונים, פתרונות VoIP

עלתה ב-51% מתחילת השנה

שווי שוק: 1.14 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 34 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מה הקפיץ את המניה?

אודיוקודס היא מרוויחה מובהקת ממשבר הקורונה. החברה מספקת פתרונות שמאפשרים תקשורת אחודה לארגונים - הכרח בסיסי בתקופה שבה ארגונים רבים נאלצו לעבור לעבודה מהבית. לחברה יש שיתוף פעולה עם מיקרוסופט בפתרון Teams והיא נהנתה מהעלייה בשימוש בו בזמן המשבר. דוחות הרבעון הראשון היו טובים מהתחזיות, והחברה אף העלתה מעט את תחזית הרווח השנתית.

מי המרוויחים הגדולים?

המייסד המשותף והמנכ"ל שבתאי אדלרסברג, שמוביל את החברה משנת 1993, הוא בעל המניות הגדול, והוא מחזיק ב-17.4% מהמניות, בשווי 200 מיליון דולר. שותפו להקמת החברה, ליאון ביאליק, מכר חלק מההחזקה שלו ב-2019, לאחר שהמניה זינקה באותה תקופה, ונותר עם 10.2% מהמניות. למורגן סטנלי יש 6.7% ממניות אודיוקודס.

 מה התחזית להמשך?

אודיוקודס מנצלת את המומנטום במניה לגיוס הון גדול, בסך כ-100 מיליון דולר, שישמשו לצרכים כלליים ואולי לרכישות עתידיות; עוד קודם היו לה בקופה 75 מיליון דולר ולאחר הגיוס תהיה לה גמישות רבה יותר. אודיוקודס מצפה לסיים את 2020 עם צמיחה של 7%-11% בהכנסות, ל-214-222 מיליון דולר, ורווח נקי (Non-GAAP) של 1.09-1.13 דולר למניה.

נובה

מה עושה: פתרונות מדידה לתחום בקרת תהליכי הייצור בתעשיית הסמיקונדקטור

עלתה ב-27% מתחילת השנה

שווי שוק: 1.35 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 27 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מה הקפיץ את המניה?

נובה פרסמה תוצאות טובות לרבעון הראשון של השנה. סמנכ"ל הכספים דרור דוד אמר לאחרונה בשיחה בבורסה כי "בסך הכול, הביקוש לא ירד ולא השתנה משמעותית", וכי נובה לא נפגעה מהקורונה. נובה אף זכתה בחוזה עם יצרן שבבים מוביל, ששמו לא פורסם, אך ההערכה היא שמדובר באינטל.

מי המרוויחים הגדולים?

בחברה אין בעל מניות אחד בולט, וההחזקה מפוזרת. בעלי המניות הגדולים בנובה הם גופים מוסדיים מישראל ומחו"ל, שמחזיקים כל אחד בכ-7%-9% מהחברה: Adage Capital, מנורה מבטחים, הראל ביטוח, הפניקס ו-Renaissance Technologies.

מה התחזית להמשך?

אנליסטים צופים שנובה תציג ב-2020 צמיחה של כ-11% בהכנסות לכ-250 מיליון דולר לצד עלייה ברווח הנקי למניה. נכון להיום נובה היא אחת מ-30 החברות בעלות השווי הגדול ביותר בבורסה בתל אביב, כך שיש סיכוי סביר שבעדכון המדדים הקרוב היא "תעלה ליגה" ותצורף למדד המוביל ת"א 35.

פייבר

מה עושה: זירת מסחר אונליין לחיבור בין פרילנסרים ולקוחות

עלתה ב-199% מתחילת השנה

שווי שוק: 2.3 מיליארד דולר

מכפיל רווח: לא צפוי רווח נקי השנה

מה הקפיץ את המניה?

כמו כל חברה כמעט, גם עסקי פייבר הגיבו בתנודתיות לפרוץ מגפת הקורונה בעולם, אך לדברי החברה, במהרה נרשמה התאוששות וחזרה לצמיחה ולמומנטום חיובי. הפלטפורמה של פייבר מתאימה למגמות של עבודה מרחוק, ומאפשרת להזמין עבודות ללא מפגש פיזי, ובהתאם ברבעון הראשון פייבר הציגה תוצאות טובות מהצפוי והעלתה את התחזית השנתית.

מי המרוויחים הגדולים?

החברה נהנתה מהקפיצה במניה וניצלה את ההזדמנות לבצע הנפקה משנית ולגייס 120 מיליון דולר בתנאים נוחים למדי. בעלי המניות דווקא לא מכרו מניות בהנפקה, דבר שמעיד על האמון שלהם במניה. בין בעלי המניות הגדולים נמצאים קרן בסמר, וכן המייסדים מיכה קאופמן (המנכ"ל) ושי וינינגר (שעזב), עם החזקות בשווי 163 מיליון דולר ו-118 מיליון דולר, בהתאמה.

מה התחזית להמשך?

ההנפקה עוד עשויה לגדול, בהנחה סבירה שהחתמים יממשו את האפשרות לרכוש מניות נוספות. את כספי ההנפקה פייבר מייעדת למימון הצמיחה וצרכים כלליים. השנה החברה צפויה לצמוח ב-37% והיא אינה רווחית. רווח על בסיס EBITDA צפוי להגיע במחצית השנייה של 2021, מוקדם יותר ממה שצפו קודם בשוק.

נייס

מה עושה: פתרונות טכנולוגיים לניהול קשרי לקוחות וסיכונים

עלתה ב-21% מתחילת השנה

שווי שוק: 11.7 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 33 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מה הקפיץ את המניה?

נייס סיפקה ללקוחות פתרונות שמסייעים להעביר את נציגי שירות הלקוחות לעבודה מהבית. החברה המשיכה להציג תוצאות חיוביות גם על רקע המשבר, ועקפה את התחזיות ברבעון הראשון. עם זאת, התחזית השנתית בוטלה בשל האי-ודאות, והתחזית לרבעון השני הייתה נמוכה מציפיות השוק. נראה שבשוק העדיפו להתמקד בצדדים החיוביים: התזרים, הרווח והמאזן החזק וצמיחת תחום הענן.

מי המרוויחים הגדולים?

נכון להיום יש לחברה רק בעל עניין אחד, חברת ההשקעות Janus Henderson מלונדון שמחזיקה ב-7.8% מהמניות. עם זאת, גם הגופים המוסדיים מישראל מחזיקים במניות נייס, ולו רק משום שהיא חלק ממדד ת"א 35 בבורסה.

מה התחזית להמשך?

האנליסטים מצפים שנייס תציג השנה צמיחה של 5.3% בהכנסות, ושגם הרווח הנקי למניה יגדל ביחס ל-2019. באופנהיימר העריכו לאחר פרסום דוחות הרבעון הראשון כי הצמיחה בפעילות הענן אמורה לקזז את השפעות המאקרו-כלכלה השליליות ולחזק את מעמדה התחרותי של נייס.