גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנשי ההון משמאל מתעוררים, ורוצים לרכוש ערוץ טלוויזיה: "מוטרדים מהשליטה של בלפור בתקשורת"

להצעת הרכש של קובי ריכטר ופרנק לואי לבעל השליטה ברשת 13 לן בלווטניק אשר נחשפה ב"גלובס", מצטרפת הצעה אחרת, של קבוצת אנשי עסקים המובלת על ידי הפרסומאי אילן שילוח, אשר ביקשה לרכוש את הערוץ ● בלווטניק עדיין מסרב, אבל בקרוב הוא ייאלץ להכניס את היד שוב לכיס

קובי ריכטר / צילום: יונתן בלום, גלובס
קובי ריכטר / צילום: יונתן בלום, גלובס

עד לפני שבועות ספורים, כשעובדי חברת חדשות 13 היו בקרב איתנים מול בעלי המניות של רשת 13 סביב הכוונה לבצע מהלך קיצוצים נרחב, היו שסברו כי התסריט המועדף לעובדים עשוי להיות מעבר של הערוץ לכינוס נכסים. התזה שאותה קידמו גורמים בעלי עניין דיברה על כך שבמקרה כזה יהיו גורמים שיהיו מעוניינים לקנות את הערוץ, ולאפשר לו להמשיך להתקיים בעיקר בגלל חברת החדשות. התסריט כאילו גורם כלשהו שגם מצויד בגב הכלכלי הדרוש אכן ירצה לרכוש את החברה נראה כמעט אוטופי, ובחברה העדיפו לנשוך שפתיים, ולנסות למקסם ככל האפשר את הסיטואציה המורכבת אליהם התגלגלו. זמן לא רב לפני מועד הדד ליין שבו אמורה הייתה לפוג ההגנה של העובדים מפיטורים מתוקף הסכם העבודה, התברר כי בין נציגי בעל השליטה לן בלווטניק לחברת המדיה היוונית אנטנה גרופ מתקיים מו"מ על רכישת חלק ממניותיו בערוץ.

עצם המו"מ סייע בעקיפין לשני הצדדים לרדת מהעץ הגבוה עליו טיפסו: הנהלת רשת ובעלי המניות העדיפו שלא להסתכן בשביתה קולנית שתשבש באופן משמעותי את המסך בעת שהיוונים בוחנים את הקרביים של הערוץ - והעובדים הבינו שיש גבול למה שהם יכולים להשיג. אולם, למרות השבועות שחלפו עסקה לא נחתמה, ומחדרי המו"מ לא דלף מאומה. מקורבים ידעו לספר כי היוונים עורכים בדיקה יסודית עד לפרטי פרטים על התנהלות הערוץ. כעת נדמה שהמו"מ נתקע, ובשוק מעריכים כי ההתמהמהות איננה מבשרת טובות, אך ברשת מתעקשים להבהיר כי האופציה עודנה קיימת ומעריכים כי החלטה סופית תיפול אחרי החגים.

אבל אנטנה גרופ איננה הקבוצה היחידה שהתעניינה ברשת 13. הפרשיות שנחשפו על הניסיונות הפוליטיים להשפיע על התקשורת לצד השיח ההולך ומקצין בין ימין ושמאל הביאו לאנשי עסקים בעלי תפישות עולם לנסות להשפיע על המצב באמצעות הכלי שנראה כאפקטיבי במיוחד - שליטה בערוצים המסחריים, וכך כיום מתעניינים ברכישת רשת 13 לפחות שתי קבוצות נוספות של אנשי עסקים ישראליים שמטרתם לשנות את השיח התקשורתי מבפנים. אנשי העסקים אינם פועלים ממניעים כלכליים - לכל ברור שערוץ תקשורת בישראל איננו בוננזה כספית וכדי להרים אותו צריך השקעות גדולות - לכן יצירת קבוצה ממזער את הסיכון הכלכלי ואת נטל ההשקעה שנדרש מכל שותף בנפרד.

הקבוצה הראשונה מובלת על ידי הפרסומאי ואיש העסקים אילן שילוח, יו"ר קבוצת הפרסום מקאן ת"א, שנחשב למבקר קולני וחריף של בנימין נתניהו. הקבוצה של שילוח מנתה בין היתר גם את יועץ קרנות הגידור אבי טיומקין. ההצעה של שילוח הייתה פשוטה: לקחת מבלווטניק את מניות רשת 13 ללא החובות ולשלם רק על המלאי שניתן לשדר כמו גם להיות אחראים להשקעות קדימה. בלווטניק שהשקיע בערוץ מאז מיזוג רשת עם ערוץ עשר כ-200 מיליון שקל סירב בנימוס להצעה.

על פי מקורבים, בלווטניק מוכן למכור את אחזקותיו תמורת חובות הערוץ, אך על כמה עומדים חובות אלו - תלוי את מי שואלים ואיך מחשבים. הפערים אינם קטנים ונעים בין ההערכה של כ-140 מיליון שקל ל-60-70 מיליון שקל בהערכה הנמוכה.

"ערוץ מבוסס ערכים של ליברליות"

השבוע חשפנו ב"גלובס" כי במקביל למו"מ עם אנטנה גרופ התנהלה בשבועות האחרונים בדיקה נוספת: אנשי העסקים קובי ריכטר ופרנק לואי העבירו הצעה לבלווטניק לרכוש יחד עם קבוצת משקיעים את מלוא חלקו בערוץ. נזכיר כי בלווטניק מחזיק ב-52% ממניות רשת 13 כך שבמקרה והעסקה הייתה יוצאת לפועל הקבוצה הייתה הופכת לבעלת השליטה. בלווטניק כידוע מתגורר בלונדון, אך בן טיפוחיו נדב טופולסקי משמש כיו"ר פעיל ברשת ואף מחזיק בחלק קטן מהמניות. אבל ריכטר ולואי כלל לא פנו אליו אלא ניסו 'ללכת לו מעל הראש' והעבירו הצעה ישירות לבלווטניק שהחזיר אותם לבן טיפוחיו בארץ. בסופו של דבר הצדדים לא הגיעו להסכמה. נראה שבקבוצת המשקיעים סברו כי השווי של הערוץ כפי שהוא מוצג בפניהם איננו ריאלי. על פי מקורבים, ריכטר אפילו כתב לבלווטניק מייל בנושא בו טען שהמספרים של טופולסקי אינם משקפים את המציאות, ולעת עתה הנושא ירד מסדר היום.

האם המשמעות היא שקבוצת מהמשקיעים של ריכטר ויתרה על ערוץ מסחרי משפיע? כלל לא בטוח. ריכטר ולואי מזוהים לחלוטין עם השמאל בישראל - אם כי יש בשמאל כאלה שיחלקו על כך שריכטר שהקים עם אהוד ברק את ישראל דמוקרטית הוא שמאל קלאסי. ריכטר ולואי מקורבים מאוד לראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. הקרבה ביניהם כמו גם הבקשה של אולמרט מהנשיא למחוק את הרישום הפלילי שלו הולידה השערות לפיהן במקרה והעסקה הייתה קורמת עור וגידים אולמרט היה מקבל בערוץ תפקיד כלשהו - אולי יו"ר. ריכטר ואנשי קבוצתו התייעצו ובחנו מי יהיו דמויות המפתח בערוץ אם העסקה תתממש, ואנשים שמכירים אותם טוענים שחלק מרכזי מהמוטיבציה לבצע מהלך כזה הייתה ההבנה ששינוי תודעתי מייצרים באמצעות המדיה, והרצון לנהל ערוץ מבוסס ערכים של ליברליות המדבר אל הרוב המתון מימין ומשמאל.

המודל של דמוקרט TV 

בקבוצתו של ריכטר מוזכרים שמות אנשי עסקים נוספים, ביניהם אביעד מיתר ואייל ולדמן. הקבוצה איננה ממוקדת דווקא ברשת, אלא ברצון להשפיע על התנהלות התקשורת, ואם מבקשים להבין מהי רוח הדברים יש להתבונן על מיזם התקשורת הראשון שלהם - ערוץ דמוקרט TV, שפיתוחו היה חלק מהמוטיבציות של הקבוצה לנסות לרכוש את השליטה ברשת.

דמוקרט TV הוא ערוץ אינטרנטי שהוקם על ידי תנועת "דרכנו" - תנועה חוץ פרלמנטרית שריכטר היה ממקימיה ועד לפני שנה וחצי כיהן בתפקיד היו"ר. הערוץ שמובל על ידי העיתונאית לוסי אהריש מתיימר להיות א-פוליטי ולקדם ערכים של עיתונאות שקופה. אהריש משדרת בכל יום תוך שמירה על איזון פוליטיקאים משני עברי המתרס. הערוץ הוקם לפני שלושה חודשים על בסיס כספי של כ-2.5 מיליון שקל שהוקצו לפיילוט. חלקם גויסו על ידי גורמים כגון אנשי קבוצתו של ריכטר, חלקם על ידי ציבור צופים שמשתתף בתרומה על בסיס חודשי שהופכת את התורם לשותף בערוץ. לשותפים יש כוח השפעה שווה על התכנים: בכל יום חמישי נערכת הצבעה על הנושא המרכזי לשבוע שאחריו, ואהריש וציוותה מחויבים להביא אייטמים בנושא שזכה למירב הקולות. בנוסף, השותפים יכולים להיבחר לוועדת היגוי שבתפקיד היו"ר שלה מכהן ריכטר.

גם לאחר פרסום הידיעה ריכטר לא היה מוכן להתייחס לסוגיית המו"מ עם בעלי השליטה ברשת 13, אך הסכים לדבר על דמוקרט TV, המקום וההשפעה להם הוא מקווה יזכה הערוץ האינטרנטי שעשוי לצאת מגבולות הרשת.

לוסי אהריש פוטרה, הערוץ נולד

לדבריו, "יש חשיבות לעיתונות אמתית שאיננה תחת הפחדה או השפעה כוחנית של צד פוליטי כלשהו. שתהיה עיתונות חופשית שמבקרת את המהלכים של כל הצדדים אם יש סיבה לבקר אותם. אני מוטרד מאוד ממה שבעיני נראה כאילו בערוצים המרכזיים התפתחה השפעה לא בריאה שמקורה בבלפור. חשוב שתהיה עיתונות חופשית שאיננה מושפעת מאף צד. לקואליציה ולמי שבממשלה תמיד יש כלים יותר אפקטיביים להשפיע מאשר למי שלא בממשלה". 

ריכטר מספר שהקמת דמוקרט TV נולדה לאחר פיטוריה שלו לוסי אהריש מעבודתה בתאגיד השידור הציבורי, יום לאחר שהנחתה את ההפגנה הווירטואלית "מגינים על הדמוקרטיה" שיזמה תנועת דרכנו. "אנחנו חשבנו שלא ייתכן שיפטרו עיתונאית בגלל שנתנה את קולה וכישרונה להפגנה שהדבר העיקרי בה היה שימור הדמוקרטיה. ללא התייחסות לדעות מדיניות. והחלטנו לנצל את זה כדי להקים ערוץ טלוויזיה אינטרנטי". 

לאחרונה הסתיימו שלושה חודשי הפיילוט הראשונים, עם נתוני צפייה מעודדים: השידור החי רושם בממוצע 45 אלף צפיות, בחודש נרשמים למעלה מ-3.5 מיליון צפיות, ומה שיותר חשוב - המארגנים הצליחו לגייס מספיק כסף למשק לפחות שנה כשהשידור היומי יעלה לכארבע שעות ביום.

רוב-מעבר-לים

לדברי ריכטר, "החלטנו שאחרי שבועיים של פגרה שאנחנו כרגע במהלכה, נחזור לשדר בשנה הראשונה עם מחויבות יותר גבוהה ואני מקווה שהצמיחה בערוץ, בקצב ההכנה וברייטינג יגדל כפי שגדל מחודש לחודש ואולי אפשר יהיה לחבר אותו לערוץ ברודקסטינג ולהפוך אותו לערוץ משפיע". לדבריו, "הסיבה שאנו מעדיפים לא להישאר כערוץ אינטרנט בסגנון ynet, וואלה או מאקו היא שלמרות שהשיח ברובו מתרחש ברשתות החברתיות, קביעת סדר היום שעליו מתרחש רוב השיח עדיין נעשה בשני הערוצים העיקריים".

כך או אחרת, התעניינות ברשת 13 עשויה לגרום לתחושה כאילו בעלים חדשים הם ממש מעבר לפינה. אבל ההערכה הסבירה יותר היא שבעלי המניות בערוץ ישארו במתכונת הנוכחית לפחות לעת הזאת. הניהול הזהיר של אבי בן טל אולי עצר את הדימום אבל בהסתכלות קדימה צריך 'למלא את המדף' של רשת - וזה עולה הרבה. כרגע פרט ל"אח הגדול" (שרשת מחויבת לצלם) ועוד עונה של "הישרדות" שתצטלם בקרוב אין צפי וכסף לתוכן חדש. וזה אומר שבלווטניק יידרש להכניס אחרי הסיבוב הזה את היד לכיס. שוב.

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

התוכנית למטרו כבר אושרה. אז למה סמוטריץ' דורש דיון מחודש?

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

פגיעה ישירה של כטב"ם באזור מטולה; צה"ל תקף בלבנון

חיזבאללה שיגר כטב"ם נפץ לעבר מטולה, לאחר שחיל האוויר ביצע תקיפה מסיבית של כוח רדואן • הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל נהרג במטח הפצמ"רים אתמול מרפיח לכרם שלום • דיווח: שורת מדינות מגלות פתיחות להקמת כוח שמירת שלום ערבי • צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח; מקור בחמאס לאל-מיאדין: "נוטים להפסיק את המשא-ומתן" • עדכונים בולטים

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משוויה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

"לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל": ראש הממשלה שצפוי ללכת בדרכו של ארדואן

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות מסחריות על מדינת ישראל בשל הפעילות שלה בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

דיווח: איראן מאמנת לוחמי חיזבאללה בבסיס מל"טים סודי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע