גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארה"ב צריכה להשקיעה בתשתיות שלה, ועכשיו

ממשלת ארצות הברית לא השקיעה בתשתית באופן נרחב במדינה מאז סוף שנות החמישים ● את הדרישה לשדרוג התשתיות מניעים 3 גורמים עיקריים: גידול האוכלוסייה, עם תופעות כמו עיור, סיכוני אקלים, וכמובן הטכנולוגיה

האינטרנט של הדברים / צילום:shutterstock
האינטרנט של הדברים / צילום:shutterstock

23% מהכבישים העירוניות בארה"ב זקוקים לתיקון, 9.1% מהגשרים בארה"ב רעועים מבחינה מבנית, מספר ההרוגים בתאונות דרכים עלה ב-14% מאז 2014, כבישים משובשים גרמו להוצאה של 112 מיליארד דולר בתיקון רכבים ועיקוב תחבורתי גורם לאי פרודוקטיביות והוצאות על דלק שעולים למשק בהפסדים של מיליארדי דולרים.

אך לא מדובר רק בתשתיות הקלסיות של תחבורה, 70% מקווי חשמל במדינה הם בני מעל 25 שנה (ישנים), שרפות היער בקליפורניה שהתרחשה ב-2018, הגדולה אי פעם שתועדה במדינה, שנוצרה ככול הנראה עקב קו מתח פגום ועלתה יותר מ-16.5 מיליארד דולר בנזקים.

אז אתם עדיין שואלים מדוע ארה"ב זקוקה בדחיפות לשדרוג התשתיות שלה?

תשתיות של מדינה משמשות כדם החיים הזורם בגוף של כלכלת המדינה. תשתיות טובות יכולות להוביל לשגשוג כלכלי ולצמיחה של התוצר הלאומי (GPD) במידה ויתוחזקו כראוי. לצערי, במהלך השנים ארצות הברית הזניחה את התשתית שלה וכעת המדינה כולה זקוקה לשיפוץ מאסיבי.

למעשה ממשלת ארצות הברית לא השקיעה בתשתית באופן נרחב במדינה מאז סוף שנות החמישים. מעבר לכך, רוב התשתיות בארה"ב כמו כבישים מהירים, מסילות ברזל, נמלי הים, מתקני הטיפול בפסולת ורשתות החשמל התקרבו לסוף חייהם והופכים כעת להתחייבויות שעולות למדינה מאות מיליארדי דולרים בשנה.

אפילו האיגוד האמריקאי של מהנדסים אזרחיים (American Society of Civil Engineers) דירג לאחרונה את מצב התשתיות הנוכחי של ארה"ב ברמה של D + והעריך כי המדינה זקוקה להשקעה של כ-2 טריליון דולר במהלך העשור הקרוב בכדי לעדכן ולתקן כראוי את התשתיות הקיימות.

ללא חבילת מימון מהותית של ממשלת ארצות הברית, התשתיות ימשיכו להידרדר וארה"ב מסתכנת בהפסד של 3.8 טריליון דולר בתמ"ג ו-2.5 מיליון משרות עד שנת 2025.

את הדרישה לשדרוג התשתיות מניעים 3 גורמים עיקריים: גידול האוכלוסייה, עם תופעות כמו עיור, סיכוני אקלים, וכמובן הטכנולוגיה.

מבחינה דמוגרפיות האוכלוסייה בארה"ב צפויה להגיע ל -400 מיליון עד שנת 2060, ומפעילת כבר היום לחץ גדול על מערכת התשתיות האמריקאית. גידול זה יחד עם מגמת העיור - הדורות הצעירים שעוברים לערים הגדולות, יגדילו את הביקוש להקמת מערכות תחבורה עירוניות טובות יותר.

בנוסף, התדירות העולה של אסונות טבע והחששות משינויי האקלים מזכירים את הצורך בהשקעות בתשתיות, כמו ערים בפלורידה שחשופות לנזקי הוריקן וערים בקליפורניה שפגיעות לנזקי השריפות. העלות המצטברת של 240 אסונות הטבע בשנים 1980-2018 היא יותר מ- 1.6 טריליון דולר.

לבסוף, הטכנולוגיה היא כמובן מנוע הצמיחה הבא של עולם התשתיות והחדשנות והתשתית שלה דורשת שדרוג או החלפה של המערכות הקיימות. ההתקדמות בתחומים כמו AI - אינטליגנציה מלאכותית, IOT (אינטרנט של הדברים) ורכבים אוטונומיים הם רק מספר דוגמאות לחדשנות שצפויה לשנות באופן מהותי את התשתיות הדיגיטליות בארה"ב.

עולם אלחוטי שתמיד מחובר

התשתיות הקלאסיות של הערים והטכנולוגיה המודרנית שזורות היום אחת בשנייה יותר מאי פעם. העולם של המאה ה -21 הוא אלחוטי ותמיד מחובר, לוויינים ומגדלים סלולאריים מאפשרים כיום גישה מידית לתקשורת ומידע.

הטכנולוגיה החדשה בתחום, רשתות ה-5G הן מהירות יותר, עם רוחב פס גדול יותר שדורשת רשתות מהירות, עם קיבולת רבה, ולכן התשתית צריכה לצמוח על מנת להפוך את זה לאפשרי.

מגדלי הסלולר הישנים, גדולים ותופסים מקום רב, לעומת זאת, רשתות 5G מורכבות מתחנות ממסר קטנות ורבות בעלות טווח קצר אך חזקות יותר. יישום הולם של רשתות 5G כרוך בפריסת מאות אלפי תאים ברחבי ארה"ב ודורש שיתוף פעולה משמעותית בין המגזר הציבורי והפרטי.

רוחב הפס מ-5G הוא הכרחי למיליוני מכשירי ה-IOT, האינטרנט של הדברים, להתחבר לרשת בו זמנית. דמיינו לעצמכם רמזורים שמתחלפים באופן דינאמי בכדי לגרום לתנועה לזרום בצורה חלקה יותר, רכבים שמתקשרים זה עם זה ותשתיות דיגיטליות שיודעות בדיוק מתי צריך לתקן אותן.

גם הטלפונים החכמים והמכשירים הלבישים שלנו הופכים אותנו לפרודוקטיביים יותר, לדוגמא בנאנג'ינג שבסין, מוניות, אוטובוסים ורכבים פרטיים מצוידים בחיישן מעבירים נתונים למרכז מרכזי מידע ששולחים התראות לסמארטפונים של הנוסעים.

תשתית ה-IoT תהיה גם מכריעה בשילוב של כלי רכב אוטונומיים, המסתמכים על העברת נתונים מהירה כדי לקבל החלטות נהיגה בשבריר של שנייה.

נותני השירותים בתשתיות הקלאסיות גם ייהנו מהתפתחות הטכנולוגיה, עם מדדים חכמים שעוקבים אחר השימוש במים וחשמל, וחלוקה יעילה של משאבים אלו בערים. בסינגפור, טוקיו וניו יורק התחייבו להוציא יותר ממיליארד דולר על תכנון ערים חכמות, והשקעות שכאלה ימשיכו ולהתרחב בארה"ב. 

הכותב הוא אנליסט מחקר ב-Global X חברת תעודות הסל המובילה בארה "ב

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על "התרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה, ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם, ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח