גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם חילופי הממשל: כל מה שצריך לדעת על רכישות עצמיות בוול סטריט

אקדמאים ופוליטיקאים רבים תקפו את הרכישות עצמיות (BUYBACK) ● עתה, כשממשל חדש נכנס לבית הלבן, הוויכוח על רכישות בחזרה של מניות עלול להיעשות אפילו סוער יותר

השקעות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
השקעות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

קניית מניות בחזרה: כן או לא?

עבור משקיעים, אחת מהתוצאות המשמעותיות של הבחירות עשויה להיות גורלן של רכישת מניות עצמיות (BUYBACK) על ידי תאגידים. הכלי הפיננסי הפופולרי הזה - ששימש כמכשיר תמיכה לבורסה השוברת שיאים - הותקף על ידי כמה אקדמאים ופוליטיקאים פרוגרסיביים. כעת, הפוליטיקאים האלה יהיו בעמדה טובה יותר לעשות משהו בנידון.

רכישות עצמיות הפכו לנושא לוהט מאז 2018. אז, תחת התנאים של קיצוץ המס התאגידי של ממשל טראמפ, חברות אמריקאיות גדולות החזירו לעצמן מיליארדי דולרים שהיו מוחבאים במשך שנים במקלטי מס מחוץ לאדמת אמריקה. מה שקרה לאחר הרכישות הוא שהערך בדולרים של רכישות של חברות גדולות שקנו בחזרה את מניותיהן זינק ב־55% לסכום שיא של 806 מיליארד דולר. מתנגדי הרכישות חזרה התלוננו שרכישות עצמיות כאלה מעשירות את בעלי המניות, אמריקאים עשירים יותר, על חשבון העובדים, מפעלים חדשים או מחקר, כמו גם פיתוח כלכלי נרחב יותר.

רכישות חזרה ירדו בכ־30% השנה, כאשר חברות שומרות על מזומנים על מנת להתמודד עם המגפה. אבל הנושא נשאר חזק בקרב הדמוקרטים שזה עתה נכנסו לבית הלבן ואלה ששמרו על בית הנבחרים בידיהם. כעת הם מתכננים תקינה וחקיקה בנושא.

בהתחשב בזה, הנה מה שמשקיעים צריכים לדעת על רכישות מחדש - ולמה הן מעוררות מחלוקת.

מה היא רכישה מחדש של מניות?

זה קורה כאשר חברה משתמשת בחלק מהמזומנים שלה על מנת לקנות בחזרה את מניותיה שלה. אפשרויות אחרות כוללות השקעה לצמיחה, רכישות, תשלום חובות או חלוקת דיבידנדים.

הצעד נעשה חוקי בשנת 1982 בעת ממשל רייגן, ולאחר שנת 1992 רכישות חזרה המריאו, לאחר שחוק חדש קבע שניכוי מס תאגידי שמנהלים בכירים משלמים לא יעבור סכום של מיליון דולר, אך השאיר פרצה לגבי תשלומים על "ביצוע" הקשורים למניות. כעת, כאשר מניות ואופציות מרכיבות כשני שלישים ממשכורות הניהול הבכיר, הרבה רכישות חזרה בסך הכל מאזנות הנפקות עבור מנהלים ועובדים.

הן משמשות באופן יותר משמעותי בידי חברות טכנולוגיה בוגרות כגון אפל, מיקרוסופט ואורקל (Oracle), אך בחברות אמזון ונטפליקס הנוהג אינו מקובל. לפני עשור, תאגיד הנפט אקסון מוביל (Exxon Mobil) ביצע הכי הרבה רכישות עצמיות של מניות. השנה, קבוצת ברקשייר הת'אווי (Berkshire Hatahaway) זינקה עם רכישות בגובה 15.7 מיליארד דולר ממניותיה, על מנת לכווץ ערמת מזומנים בגובה 146 מיליארד דולר.

מחקר שמקיף 610 חברות על פני שלושה עשורים ונערך על ידי חברת ניתוח השוק MSCI מצא שהחברות שהכי נוטות לקנות בחזרה את מניותיהן הן חברות "וותיקות יותר ומבוססות" שנרשמו לראשונה במדדים בשנים 1980-2001. ישנן חברות רבות שמתחילות עם "רעיון גדול אחד" ורצות עליו במשך שנות קיומן בלי להביא רעיון נוסף, אמר רנה סטולץ, פרופסור בביה"ס לעסקים של אוניברסיטת אוהיו סטייט. התוצאה היא שככל שחברות מזדקנות, הן לא זקוקות להרבה מזומנים על מנת להשקיע ביוזמות צמיחה חדשות.

MSCI גם מצאה שרכישות עצמיות עלו באופן עקבי מפחות מאחוז אחד מנכסי המניות לפני 1994 לממוצע של כ־4.1% בחמש השנים האחרונות. שיעור החברות במדד S&P 500 אשר עושות רכישות עצמיות עלה יותר מפי שניים מאז 1992 ל־85%, כך לפי חברת המחקר גולדמן סאקס.

בסביבה הנוכחית שיש בה ריבית נמוכה, חברות רבות לקחו על עצמן חוב נוסף, אשר את הריבית עליו ניתן לקזז כאשר משלמים מסים, והן משתמשות בכסף לקנות בחזרה מניות שיכול להיות שהדיבידנד עליהן יותר יקר. רמות חבות תאגידית שמתקרבות לשיא של שני עשורים מימנו את רוב הרכישות עצמיות.

מה הטיעון לטובת רכישות עצמיות?

מנהלי כספים בקרנות הנאמנות הגדולות Fidelity ו־T. Rowe Price Group אומרים שרכישות עצמיות לרוב מסייעות להניע הערכות גבוהות יותר של מניות. אסטרטג חברת גולדמן סאקס דיוויד קוסטין אומר שחברות יכולות לגוון רכישות חזרה על פי השינוי ברווחים, ובמקביל לשמור על "צמיחה עקבית בדיבידנד", כך שהן יכולות להימנע מקיצוץ בדיבידנד שעשוי לפגוע במחיר המניה.

"רכישות עצמיות הן בעצם דיבידנד, רק עם מעטפת אחרת סביבו", אמר ריק מארשל, החוקר הראשי במחקר של MSCI. "הן רק כלי להעביר תזרים מזומנים חיובי למשקיעים. רוב המשקיעים המקצועיים היו אומרים שהם מרוצים מהן". הוא הוסיף שרכישות עצמיות עשויות להיות טובות יותר למשקיעים מסוימים אם היו ממסים אותן כרווחים בהון ולא כדיבידנד, אשר ניתן למסות בתעריפי מס הכנסה גבוהים יותר.

הורדת מספר המניות של חברה דרך רכישות עצמיות עשויה להגדיל את כמות הרווחים למניה, גורם מרכזי בחישובים. ומשקיעים שמוכרים את מניותיהם ומקבלים רווחים מרכישות עצמיות יכולים אחר כך לכוון את הכסף לחברות אחרות עם סיכויי צמיחה גדולה יותר, כולל סטארטאפים הנתמכים על ידי הון סיכון או הנפקות ראשוניות.

מה הטיעונים נגד רכישות עצמיות?

מבקרים, ובראשם וויליאם לייזוניק, פרופסור אמריטוס לכלכלה באוניברסיטת מסצ'וסטס לאוול, אומרים שרכישות עצמיות לוקחות מחברות כסף מזומן היכול לשמש לחדשנות ולתשלומים לעובדים, ומיטיבות עם מנהלים המנסים להקפיץ את מחיר המניות מפני שהבונוסים שלהם מבוססים על ביצועי מניות יותר ויותר.

מגמת הרכישות עצמיות הפכה לשנויה במחלוקת מאז כתב לייזוניק מאמר ב־2014 במגזין הארוורד ביזנס ריוויו תחת הכותרת "רווחים ללא שגשוג". חברות במדד S&P 500 שנרשמו באופן פומבי משנת 2003 ועד 2012, כך מצא לייזוניק, הוציאו קרוב ל־54% מהרווחים שלהן על רכישות חזרה וכ־37% על דיבידנדים, מה שהותיר "מעט מאוד להשקעה ביכולות פריון או משכורות גבוהות יותר לעובדים".

מבקריו של לייזוניק אומרים שהניסוח שלו מגזים את השפעת הרכישות העצמיות בכך שהוא רומז שמימון למחקר ופיתוח או להוצאת הון מגיעים רק מהרווח הנקי, ומתעלם מכך שהרבה מהרכישות העצמיות בסך הכל מאזנות הנפקה של מניות נוספות.

לייזוניק גם הביא צער על העלייה בשכר מנכ"לים, "סגירת מפעלים במאסות", והוצאה אל מיקור חוץ של "מיליוני עבודות צווארון כחול של עובדים מאוגדים". מיקסום רווח בעלי המניות בעזרת רכישות עצמיות היה "הפקת רווח בצורה טורפנית", אמר. הביקורת שלו משקפת דיון נרחב יותר לגבי חוסר שוויון בחלוקת העושר וקפיטליזם של "בעלי מניות תחילה".

ואם כל זה לא מספיק, אומרים המבקרים, קיצוץ מספר המניות המסתובבות בחוץ עשוי לעזור למנהלים למלא יעדים של רווחים פר מניה; 49% מהחברות הגדולות קושרות בין שכר בכירים לביצועי מניות.

המחקר של MSCI מצא שככל שרכישות החזרה עלו מאז 1988, חלוקת דיבידנדים נשארה פחות או יותר יציבה סביב 2% מהנכסים. אבל הוצאת הון ירדה מ־7.4% בשנות התשעים לכ־4% בחמש השנים האחרונות. הוצאה על מחקר ופיתוח הצטמצמה גם היא, מ־3% ל־2.3%.

זה תומך בתפישה שרכישות עצמיות עשויות להסית את תשומת הלב מהוצאות לטובת צמיחה. יחד עם זאת, ב־MSCI מצאו שרכישות עצמיות לא פגעו בתשואות הון ברוב החברות על פני עשור שלם. אנליסטים מקשרים בין חלק מהירידה בהוצאת הון על מתקנים פיזיים לעלייה של חברות טכנולוגיה, שלרבות מהן "משקל הון קטן", והן משקיעות בפיתוח תוכנה ולא בחומרה או ייצור.

היכן עומדות המפלגות?

הדחיפה הפוליטית לצמצם ברכישה עצמית של מניות מגיעה בעיקר מדמוקרטים פרוגרסיביים.

לדוגמא, הסנאטור צ'אק שומר (דמוקרטי מניו יורק) הצטרף לסנאטור הפרוגרסיבי מוורמונט ברני סאנדרס בדרישה שחברות יצטרכו לענות לצרכי עובדיהן, כולל תשלום שכר ובונוסים, לפני שהן מתכננות רכישות עצמיות. תת־ועדה של בית הנבחרים קיימה שימוע על מגבלות הרכישה בחזרה, והסנאט אירח פאנל בנושא בהובלת פרופסור לייזוניק.

הסנאטורית אליזבת' וורן (דמוקרטית ממסצ'וסטס) גם היא תמכה בהגבלה על הרכישות חזרה במהלך הקמפיין שלה למועמדות לנשיאות. סנאטור דמוקרטי אחר, שרוד בראון מאוהיו, הגיש הצעת חוק בשנת 2019 שדרשה שחברות יתנו לעובדיהן בונוסים הקשורים לערך הרכישות עצמיות של החברות והגדילה בדיבידנד שהן מחלקות.

"רכישות עצמיות מדכאות את השכר ומנציחות חוסר שוויון בהכנסות ובעושר" והן גם מאפשרות "לספקולנטים למשוך ערך מחברות ציבוריות", אמרה הסנאטורית תמי בלדווין (דמוקרטית מוויסקונסין) בשנה שעברה, כאשר הציגה מחדש את הצעת החוק שלה לגמול תמורת עבודה, הצעת חוק שבמרכזה היה איסור על רכישות עצמיות של מניות ודרישה שלעובדי חברות יהיה ייצוג הולם בחברי המנהלים שלהן. הצעת החוק לא הגיעה להצבעה.

ישנם רפובליקאים שתומכים בצעדים מתונים יותר. לדוגמה, סנאטור מרקו רוביו (רפובליקאי מפלורידה) כתב במגזין "אטלנטיק" בסוף 2018 שיש למסות מניות שנמכרו ברכישות עצמיות תאגידיות באותו גובה שממסים דיבידנד.

אך הרפובליקאי טרי הולינגסוורת' מאינדיאנה הגדיר את הבחירה בין רכישות עצמיות לבין תשלום לעובדים "בחירה מזויפת" בית השימוע בבית הנבחרים, ואמר שמשכורות נקבעות על ידי היצע וביקוש של כוח עבודה בשוק, ורכישות עצמיות הן "בחירות נפרדות".

מה קורה כעת?

כאשר הדמוקרטים יהיו בבית הלבן, "מדובר בנושא שהולך להיות על השולחן", אם ינצחו גם בסנאט, אומר תום קואדמן, ראש המרכז לתחרותיות בשווקי הון בלשכת המסחר של ארה"ב. הסיכוי לחקיקה יקטן אם הרפובליקאים ישמרו על שליטתם בסנאט לאחר שתי הצבעות במדינת ג'ורג'יה בינואר.

אך רשות ני"ע המובלת בידי הדמוקרטים יכולה לקבוע חוקי גילוי מחמירים יותר באופן עצמאי וללא חקיקה. במהלך הקמפיין, הנשיא הנבחר ג'ו ביידן העביר ביקורת על רכישות עצמיות והביע תמיכה בפיקוח רגולטורי הדוק יותר - אבל לא באיסור פרוגרסיבי בסגנון בלדווין או בחקיקה מקיפה כמו שהציעו שומר וסאנדרס.

מועצת המשקיעים המוסדיים, לדוגמה, ביקשה גילוי לגבי איך תוכניות רכישה מחדש עשויות להשפיע על פיצוי לבכירים, ונהלי דיווח מהירים יותר לגבי תשלום פיצויים כאלה. איסור מלא עשוי שלא לצלוח את הסנאט אפילו אם הדמוקרטים יזכו שם ברוב, מפני שרוב יוזמות החקיקה מנחיצות לפחות 60 אצבעות.

האם למשקיעים צריך להיות אכפת? רכישות עצמיות שביצעו לקוחות של גולדמן סאקס היו אחראיות ל־4.1% מכל רכישות המניות בשנים 2017-2019, אומרים בחברה. אז לאסור או להגביל אותן יהיה צעד העשוי לפגוע בגודל החסכונות של האמריקאים, אם כי ההערכה לגבי מידת הפגיעה משתנה.

עוד כתבות

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

שוקלים לעבור למחשב אפל? הנה כמה דברים שכדאי לדעת

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קולנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים על ידי משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

מספר 2 ברמ"י על התוכניות לקרקעות באזורי הביקוש: "אני באמת מקווה שהקריה תתפנה"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית