גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שמפניה בכוס, שמפניה בצלחת. לבשל עם היין הכי חגיגי

עם הירידה שחלה לאחרונה במחירי השמפניה מסתמנת עלייה בצריכה הביתית, שתגבר מן הסתם לקראת הסילבסטר ● עם מה שנשאר בבקבוק אפשר לבשל, וכך נהנות גם המנות מאבק הכוכבים שלה ● ויש גם מתכון

שמפניה - גם בצלחת / צילום: Shutterstock
שמפניה - גם בצלחת / צילום: Shutterstock

הווה: ישראל מתיידדת עם השמפניה (ולהפך)

2020 נפתחה בקול תרועה במסעדות ישראל. תל אביב סומנה כיעד קולינרי בינלאומי על ידי תאגידי היוקרה ומובילי טרנדים עולמיים. משאית המדליות כבר הייתה בדרך.

"גם קלוביס טטינז'ה, מבעלי בית השמפניה שקרוי על שם משפחתו (Taittainger), הגיע לכאן, וכמו הרבה אירופאים, התאהב במסעדות ובסצנה הקולינרית - והחליט לסמן אותנו כשוק פוקוס", מספר גלעד פלם, בעלי "הגפן", היבואנית המקומית. "תמחרנו את הבקבוקים במחיר אטרקטיבי למסעדות ולברים - ועשרות מהם בתל אביב הגישו כוסות שמפניה במחירים נגישים מאי פעם. ואז הגיעה הקורונה".

שמפניה

המומנט נגדע באיבו ועדיין - השנה הורגשה תכונה בתחום יינות בכלל, לאור הצריכה המוגברת - והעילית בפרט. אפשרויות הבזבוז המוגבלות, כמו גם ירידה משמעותית במחיריהן של חלק מהשמפניות, למשל -הכניסו קהלים חדשים למעגל.

"יש עלייה בצריכה ביתית של שמפניה, בקבוק שיפה לצלם לאינסטגרם - וזה חשוב היום להרבה לקוחות. יש אפילו מי שלוקחים בקבוקי שמפניה לארוחות שבת חגיגיות. תוסיף לזה את הירידה במחירים של כמה ממותגי השמפניה למחירי חו"ל - וקיבלת טרנד", מספר ממנהל שיווק באחת מרשתות היין.

"האמת - הופתעתי לגלות את ההיענות ליינות שהם גם יותר יקרים", אומרת הסומליירית המוערכת שירה צידון, שבנתה את תפריט היין של מעדניית עדינה המדוברת שנפתחה לאחרונה ברחוב שינקין התל אביבי.

כיום יש מספר דו-ספרתי של שמפניות שמתומחרות בתחום שבין 130 שקלים לקצת יותר מ-200. מום (Mumm), פומרי ואלכסנדר בונה הן אחדות מאלה, כמו גם שמפניות המגדלים שיקה וז'ימונה. יש אפילו שמפניה כשרה בשופרסל: מבית דרפייה הנחשב, שמתומחרת החודש ב-189 שקלים.

מבין כולן בולטת שמפניה רוינאר הקולינרית והנפלאה, שעשתה קפיצת מדרגה מרשימה בתודעה ובמכירות השנה, אחרי ירידת מחיר משמעותית. שמפניית הבלאן דה בלאן של הבית, שעשויה רק מענבי שרדונה, נחשבת לאחת המוערכות בחבל - וזוכה מדי שנה לשלל פרסים. "הכמויות שנמכרות יפות - ויעלו ככל שנתקרב לסילבסטר", אומר אלעד סלובטיק מנהל השיווק ביבואנית האלכוהול אספיריט.

"כחברה ששמה דגש על הנגשת מחירי אלכוהול, מהרגע שהמחיר ירד יש תכונה במכירות, גם של שמפניה - ולא רק במרכז הארץ, כמו שאנחנו רואים מהמכירות באתר. בכלל, יש עלייה מחודשת בצריכת היינות המבעבעים בכל הסגמנט - מפרוסקו בקרב צעירים ועד למבעבעים של בית השמפניה ז'אק פוליבר הנגישה במחיר, ואפילו של קרוג היוקרתית".

בבית אפשר גם לבשל עם שמפניה שנותרה, אם כבר פותחים בקבוק. כמו שהיא הופכת כל ארוחת ערב למאורע - כך גם בבישול נהנות מנות מאבק הכוכבים שלה. ניתן להסמיך עמה רטבים קרמיים לפסטה (ראו מתכון); לשדך אותה לחמאה כתוספת לנתחי דגים ועוד. שמפניה גם זכתה לתהילה כחומץ נפלא וארומטי לסלטי עלים, והיא מגיעה לארץ ככזו ומככבת במעדניות רבות.

בנגזרת הקינוחים, המפורסם בקינוחי השמפניה הוא ג'לי שבישראל היו מכינים במשך שנים במסעדת יועזר האגדית, עם או בלי תותים משובצים. בארצות הברית ובאנגליה ניתן למצוא בעונה זו של השנה עוגות לימון וקאפקייקים בזיגוג שמפניה ואפילו כממרחים לפנקייקים וקרפים בתוספת שמנת.

קינוח ג'לי־שמפניה עם פטל / צילום: Shutterstock

עבר: האלמנות ששברו את השוק

בשמפניה משתמשים לבישול כבר יותר מ-300 שנים. מנות בשילוב שמפניה זכו לפופולריות יוצאת דופן בסוף המאה ה-19, במטבחי האריסטוקרטיה הרוסית והבריטית, כמו גם בקרב הבורגנות החדשה - חלק בלתי נפרד מארוחות טקסיות וגם בקוקטיילים שהפכו לקלאסיקות. מגדנאים בפריז יצרו עמה ממתקי חג מולד - קוביות ג'לי מצופות סוכריות למשל, לוקום של מלכים, שלמרבה הצער נעלמו מהנוף בשנים האחרונות.

שמפניה עצמה נחשבת כבר מעל לאלף שנים למשקה מלכים. שמפאן, החבל שהעניק לה את שמו, נקרא כך על ידי הכובשים הרומאים על שם חבל קמפניה האיטלקי - וזאת לאור הדמיון הטופוגרפי. הם גם הביאו לכאן את הגפנים, כמו שעשו בפרובינציות איבריה וגרמאניה, ועד היום יש מרתפים בחבל שמפאן - ביקב האגדי וו קליקו למשל - שמתבססים על מערות הגיר הצוננות שבנו הרומאים לאחסון אוכל ויין במאה החמישית לספירה.

הקתדרלה שבריימס בירת החבל שימשה את מלכי הפראנקים להכתרה מ-987 לספירה ועד 1798 - וזאת בלווי יין מקומי. ועדיין - היין של שמפאן נחשב במשך שנים לנחות בהשוואה לבורגון השכנה.

האקלים הקר ניפק כאן יין חמוץ ודליל. בנוסף, לזוועתם של היקבים, בקבוקי החבל גם נטו לתסוס ולהתפוצץ במרתפים לאחר הביקבוק, שכן שעם התחממות מזג האוויר באביב, מתחילה בו תסיסה שנייה. הפגם הפך לקוריוז שזכה לפופלריות באנגלית. בהמשך, בחצר המלך המלך פיליפ השני, כבר הפכה השמפניה לשיא של איכות - וליין הפופולרי ביותר בקרב האצולה.

הביקוש הביא את יצרני החבל לנסות ולייצר יין מבעבע בכוונה. הם הצליחו לעשות זאת אחרי 100 שנות ניסוי וטעייה, ורק במאה ה-19. אז נולדו הבתים המפורסמים של החבל: קרוג, פומרי, וו קליקו ובולינג'ר למשל. רבים מהבתים נוהלו על ידי אלמנות הבעלים, שהאריכו שנים אחרי יקיריהן - והתגלו כנשות מקצוע טובות מהם. האלמנה קליקו למשל - שאמונה על רבות מההמצאות בתחום ייצור היין המבעבע עד היום.

ברבעון הראשון של המאה ה-20, נדמה היה שבדומה לגורלה של תעשיית השרי הספרדית, שהתחרתה על הבכורה הקולינרית עם שמפאן, ימי הזהר של השמפניה עוברים לדפי ההיסטוריה. המהפכה הבולשביקית ברוסיה ותקופת היובש בארצות הברית הוציאה את שני השווקים הגדולים של החבל מהמשוואה - ובנוסף, מרבית כרמי החבל נכתשו עד דק כששימשו כשוחות ושדות קרב במלחמת העולם הראשונה.

עם זאת, מאמצי שיווק כבירים ועבודה מאומצת של בתי השמפניה - הידועה שבהם היא האלמנה לילי בולינג'ר - הביאו לתחייה של המשקה בשנות החמישים. היין האלגנטי הפך לחלק בלתי נפרד מכל חגיגה במערב: מחגיגות סוף השנה וחג המולד ועד לימי הולדת, חתונות וארוחות במסעדות שף. כל אלו הביאו לגידול של 400% בתפוקת החבל במרוצת 70 השנה שחלפו מאז.

השמפניה הוורודה, שמפניית הרוזה, שנהנית מעליה מתמדת במכירות, הפכה לשם נרדף למותרות, דקדנס ונקשרה בשמות של נשות רודנים מפורסמות. אימלדה מרקוס, למשל.

עתיד: אפשר להרים כוסית

עם בוא החיסון לקורונה, שנחת בסוף השבוע הקודם בישראל במעמד ראש הממשלה, חזרה גם התקווה לחזרה לשפיות. סיבה מעולה להרים כוסית, שמגובה במבצעים ויוזמות שמתחילות לבצבץ ברשתות היין.

מלון הנורמן למשל מציע לרגל השנה החדשה מארז שמפניה מפואר מעץ, עם שלל תופינים וקישוטים. השמפניות הן של רוינאר, בבקבוקי סילבסטר אלגנטיים ושמנמנים עליהם אמונה הסומליירית צידון יחד עם צוות המלון.

מיטיבי לכת מוזמנים לנסות את השמפניה החדשה של מיראבל - בית חדש, שהושק על ידי יצרנית הרוזה הפרובנסלית של בראד פיט ואנג'לינה ג'ולי בחבל שמפאן, ומייצר שמפניות ורודות בלבד. את השמפניה - מלאכת מחשבת של טכניקה ויישון - מוביל פיט בקמפיין מיוחד. הושקו ממנה פחות מ-20 אלף בקבוקים, עשרות בודדות הגיעו לישראל. המחיר: 2,000 שקלים ("וצפוי לעלות משמעותית בעתיד. אחלה קנייה למי שמשתעשע עם יינות להשקעה ומסחר", אומר מנהל השיווק).

לצדה נהנית השנה מפוקוס קרוג - מהנחשבות ביותר בתחום, שמוגשות בכוסות במסעדות המישלן הטובות בעולם. בשונה מהשמפניות השמחות, קרוג שמתיישנת בחביות עץ ניחנת במורכבות כמעט אפלה - משהו בין סרט של דיוויד לינץ' לתזקיק וויסקי בגיל גיוס.

מחירה ירד השנה בישראל בעשרות אחוזים, לפחות מ-1,000 שקלים לבקבוק, וגם היא, כמו מכוניות הפרארי ברחובות העיר, שהחל מהחודש ניתן לייבא אישית מחו"ל ובקבוקי הוויסקי באלפי השקלים - נהנית מגידול במכירות ובקהל. "הירידה במחיר משמעותית מאוד, והיא מאפשרת בכלל לפנטז על לקנות בקבוק לאירועים יוצאי דופן", אומרת צידון.

בצדה השני של המשוואה עומד "יין באהבה" - שירות המשלוחים הכמעט-מחתרתי של הסומלייה הצעיר נמרוד קלדרון (שילה, סרפינה). קלדרון אוצר מבחר הדוק ומוקפד של יינות במחירים משתלמים - רובם ב-50 שקלים לבקבוק. בדצמבר יעלו ויבואו ב"יין אהבה" מבעבעים שונים - ביניהן שמפניית דובל לרואה בפחות מ-150 שקלים, מהזולים בישראל. "מהלך שנוצר מתוך הבנה של המצב הקיים ורצון לספק יינות איכות במחירים נגישים עם חותמת של איש-יין. לעשות טוב וכיף לאנשים מבלי לפרק את הארנק", אומר קלדרון.

פסטה ברוטב שמפניה ולימון / צילום: Shutterstock

המלצת שתייה: שמפניה טטינז'ה

טטינז'ה הוא בית שמפניה מוערך ובבעלות משפחתית, ששומרת עליו בקנאות מאז קנו אותו בין מלחמות העולם מהנזירים שניהלו אותו במשך 200 שנים.

הוא מיובא לארץ על ידי חברה משפחתית נוספת: "הגפן" של פלם, שגם אמונה על תוצרת היקב המצוין שנושא את שמה ונמצא בהרי ירושלים. כיום טטינז'ה הוא אחד ממותגי השמפניה הפופולריים במסעדות והברים של פריז והוא מעניק תמורה טובה למחיר, שם כמו כאן.

בשונה מהתוויות המושקעות של חברותיה לחבל, הבקבוקים ניחנים בתוויות סולידיות, מצטנעות כמעט - כיאה לשמפניה שחרתה על דגלה את המהות על פני מראית העין. שמפניית הברוט של הבית פרחונית ופירותית מאוד. הבעבוע עדין ויש ניחוח שמרים נעים ומודגש. יין שהוא קודם כל יין, ושכיף ללווה איתו ארוחה חגיגית: מבראנץ' מושקע ועד לשישי בערב.

טטינז'ה ברוט NV. עד סוף החודש המחיר הוא 179 שקל ברשת מנו וינו.

מתכון

קונכיות פסטה ברוטב קרמי של לימון ושמפניה

מתכון של רועי ירושלמי

מרכיבים (לתבנית פיירקס משפחתית):
1 חבילת פסטת קונכיות (קונקילייה), הכי גדולות שמוצאים

למילוי:
1 כוס ממרח ריקוטה בזיליקום
0.5 כוס גבינת פקורינו מגוררת
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית מחוקה סוכר

לרוטב הלימון-שמפניה:
מיץ מלימון שלם
40 גרם חמאה (3 כפות יפות)
3 כפות קמח
2 שיני שום כתושות
0.5 כוס שמפניה
קורט מוסקט מגורר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף מחוקה סוכר - אפשר גם קצת יותר, לפי הטעם
מלח ופלפל שחור גרוס
0.5 כוס גבינת פקורינו מגוררת

הכנה:
יוצקים מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים את הפסטה במשך 5 דקות בלבד. מסננים ומייבשים היטב.

למלית: מערבבים את כל המרכיבים היטב וממלאים בעזרת כפית את כל המלית בקונכיות (אם יש קונכיות עודפות - מעבירים למקרר ומכינים מהם משהו נחמד בהזדמנות אחרת).

מסדרים את הקונכיות הממולאות בשכבה אחת ובשורות צפופות, בתבנית פיירקס משומנת בחמאה - או בשתיים, אם אין אחת גדולה מספיק.

לרוטב ולהגשה: ממיסים חמאה בסיר קטן ומוסיפים את השום. מערבבים ומטגנים על אש קטנה במשך כדקה. מוסיפים קמח וטורפים אותו יחד עם החמאה והשום בעזרת מטרפה עד לקבלת משחה.

מוסיפים את השמפניה ומיץ הלימון וטורפים היטב עד לרתיחה וקבלת רוטב חם וללא גושים. מבשלים 2 דקות נוספות תוך טריפה ומוסיפים את השמנת והטימין. מכבים את האש ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

יוצקים את הרוטב באופן אחיד על הקונכיות שבתבנית. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-20 דקות, או עד שהגבינה שמעל הפסטה נמסה והרוטב מבעבע. מצננים 5 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים.

עוד כתבות

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

עד 450 דולר ליום: דיון בכנסת לפיצוי מי שנתקעו בחו"ל במלחמה

ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● בנוסף: מתגבש מתווה מטעמם של משרד הכלכלה והתחבורה, שיכלול גם את ההוצאות שהתווספו על הטיסה חזרה לישראל

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא