גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכת קורונה בבתי האבות של יונל כהן ואיציק עוז באנגליה הובילה למותם של 70 דיירים

החברות רבד ובית הזהב מחזיקות בפורטפוליו של בתי אבות סיעודיים שבהם התגלו במהלך החודש האחרון כ-200 מקרים מאומתים ● בשל הירידה באכלוס הנכסים עשויות החברות "לבצע בחינה לירידת ערך של שווי הנכסים בספרים"

בית גיל הזהב באנגליה / צילום: מצגת החברה
בית גיל הזהב באנגליה / צילום: מצגת החברה

פעילותם של בתי האבות עלתה לכותרות לא פעם מאז פרץ משבר הקורונה, כאחד ממוקדי הנפגעים המרכזיים מהווירוס, בשל ריכוז אוכלוסיית קשישים, הנמצאת בסיכון גבוה להיפגע באופן משמעותי מהידבקות.

על מידת הפגיעה בפעילות העסקית של אותם נכסים ניתן ללמוד מעדכון שלילי שפרסמו החברות רבד (שבשליטת אנשי הביטוח יונל כהן ואיציק עוז) ובית הזהב, בקשר לפורטפוליו בתי האבות שהן מחזיקות יחד באנגליה - שנפגע משמעותית מהמוטציה הבריטית.

פגיעה זו באה לידי ביטוי בפגיעה ברווחית, בירידה בשיעורי התפוסה, במספר משמעותי של מקרי מוות בקרב דייריה, וזאת נוסף על שחיקת ערך משמעותית שהן עלולות לספוג על נכסיהן, שחלקם הגדול נרכש בשנת 2017.

פעילותן המשותפת של רבד ובית הזהב באנגליה כוללת החזקה של 19 בתי אבות סיעודיים, עם קצת יותר מ-1,100 יחידות דיור ליחיד, שממוקמים "באזורי הביקוש האמידים סביב לונדון - Oxfordshire, Surrey ודרום אנגליה".

פעילותן המשותפת של שתי החברות רשמה קפיצת מדרגה משמעותית במהלך שנת 2017, אז רכשו 13 מבתי האבות המדוברים, שכללו אז קרוב ל-800 מיטות, בהיקף עסקה של כ-350 מיליון שקל.

רבד ובית הזהב צופות פגיעה ברווחיות התפעולית שיציגו מהפעילות באנגליה בסיכום הרבעון הראשון של השנה, אחרי שמחודש אוקטובר האחרון נרשמה ירידה ניכרת בכניסות הדיירים לנכסיה, כך שהתפוסה הנוכחית בהם עומדת על כ-720 דיירים - כ-200 דיירים פחות מאשר בתקופה המקבילה של 2019 (ירידה של כ-20%). 

השינוי השלילי בתפוסה נרשם בעקבות תמותה רחבת-היקף של דיירים בנכסים, וכן בשל "קושי בשיווק לאור הסגרים המתמשכים, מגבלות אכלוס בבתים שנפגעו, עונת החורף וחגי סוף השנה".

בשלב הנוכחי, ברבד ובבית הזהב לא יכולים להעריך "האם תחול פגיעה נוספת בתפוסות במהלך החודשיים הקרובים".

לפי הנתונים שמציגות רבד ובית הזהב, "במהלך החודש האחרון התגלו כ-200 מקרים מאומתים בקרב הדיירים בחלק ניכר מהבתים, וביניהם שלושה בתים אשר נפגעו באופן משמעותי".

פגיעה זו, לפי החברות, באה לידי ביטוי במוות של כ-70 דיירים "מתוך המקרים המאומתים בגל הנוכחי", ועם כ-50 מקרים מאומתים שטרם החלימו.

בשל הירידה באכלוס נכסיהן, בית הזהב ורבד עשויות "לבצע בחינה לירידת ערך של שווי הנכסים בספרים", בדוחותיהן הכספיים לסיכומה של שנת 2020.

"פעילות הבתים ממשיכה כרגיל"

ברבד ובבית הזהב מדגישים, כי למרות מצב הדברים המאתגר, "פעילות הבתים לא הופסקה וממשיכה כרגיל - לרבות קבלת דיירים חדשים - בבתים שלא נפגעו מהנגיף, או בחלוף פרק הזמן המינימלי לקבלה מחדש של דיירים בבתים שנפגעו".

למרות הפגיעה הניכרת שהסב משבר הקורונה לפעילותן באנגליה, בסיכומה של 2020 החברות צופות להציג רמת רווחיות תפעולית דומה לזו שנרשמה ב-2019, וזאת "כתוצאה מהתייעלות בהוצאות תפעוליות וכן מהכרה במענקים שהתקבלו".

עוד לגבי מצב הפעילות בחברות מציינים, כי לאחרונה הסתיים סבב חיסונים ראשון של כלל עובדי ודיירי הבתים, והצפי לקבלת החיסון השני, שמועד ספציפי עבורו טרם נקבע, הוא בטווח של 12 שבועות ממועד החיסון הראשון, "כפי שפורסם באמצעי התקשורת באנגליה".

למרות המציאות המאתגרת, בניסיון לשדר אופטימיות ברבד ובבית הזהב סבורים, כי לאחר הרבעון הראשון, "השפעת החיסונים תעזור לשיקום התפוסות ובהתאם תתרום לעלייה בהכנסות וברווחיות מפעילות ביחס לרבעון הראשון לשנת 2021".

"השפעה חיובית לחיסון הראשון"

חברת בית הזהב מחזיקה גם שני בתי דיור מוגן בישראל - בתל אביב (בית גיל הזהב) ובהרצליה (בית שבעת הכוכבים), שבהם כ-370 יחידות דיור.

לגב פעילות זו היא מעדכנת, כי מאז פרוץ הקורונה הירידה בשיעורי התפוסה בהם נעה בטווח של כ-5%-10%, "וזאת לאור ירידה בביקושים לצד מגבלות לפרקים נרחבים בביקורי שיווק ומכירה".

לפי בית הזהב, כל הדיירים והעובדים בנכסיה בישראל כבר קיבלו חיסון שני. במהלך השבועיים האחרונים התגלו כ-20 דיירים חיוביים בנכסיה, מרביתם במחלקה הסיעודית "ועד כה נראה שיש השפעה חיובית לחיסון הראשון וכי התחלואה קלה יותר וסיכויי ההתדרדרות קטנים יותר".

הגדילו את החזקותיהם בדצמבר

את השליטה ברבד רכשו לפני כשנתיים אנשי הביטוח יונל כהן ואיציק עוז מידי יגאל אהובי ובחודש דצמבר האחרון הגדילו את החזקותיהם בה, כך שכל אחד מהם מחזיק כיום כ-23% ממניות החברה (אהובי נותר להחזיק בכ-18% מההון).

כהן, בעברו מנכ"ל חברת הביטוח מגדל, ועוז, המנהל ושותף בסוכנות הביטוח המצליחה אגם לידרים, השקיעו יחד יותר מ-100 מיליון שקל ברכישת 50.1% ממניותיה של רבד, בעסקה שהושלמה בפברואר 2019, לפי שווי מניה הקרוב ל-8 שקלים, ואשר שיקף לרבד שווי של קרוב ל-210 מיליון שקל. 

זמן קצר לאחר מכן, חברת בית הזהב, שבה שותף בשליטה כהן יחד עם אודי רובינשטיין, רכשה כ-10% ממניות רבד מידיהם של כהן ועוז בתנאים דומים, תמורת כ-21 מיליון שקל. שנתיים לאחר מכן, שווי מניית רבד, העוסקת בתחום הנדל"ן המניב, עומד על פחות מ-7 שקלים, ומשקף לחברה שווי שוק של כ-175 מיליון שקל.

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות