גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ח"כ זוהר: לשדר את משחקי הספורט המרכזיים רק בערוצים הפתוחים לציבור

יו"ר הקואליציה פנה לשרים גנץ וטרופר בבקשה לחייב את מינהלת הליגה ואת ההתאחדות לכדורגל, לאפשר שידור של משחקי הספורט המרכזיים רק בתאגיד "כאן" או בערוצים המסחריים שפתוחים לכלל הציבור

ח"כ מיקי זוהר / צילום: אורן בן חקון
ח"כ מיקי זוהר / צילום: אורן בן חקון

יו"ר הקואליציה, ח"כ  מיקי זוהר (ליכוד) ,פנה באחרונה לשר התקשורת בני גנץ (כחול לבן) בבקשה שיורה לגופים המחזיקים בזכויות השידור של משחקי ספורט, בראשם מינהלת הליגה בכדורגל וההתאחדות לכדורגל, לאפשר שידור של משחקי הספורט המרכזיים, רק בערוצים הפתוחים לכלל הציבור, כלומר בתאגיד השידור הציבורי או בערוצים המסחריים. זוהר הגיש את הבקשה על רקע מכרזים משמעותיים לשידורי משחקי ליגת האלופות והליגה האיטלקית המתקיימים כעת.

במכתב, שעותק ממנו נשלח גם לשר התרבות והספורט חילי טרופר (כחול לבן), מסביר זוהר כי שידורי הספורט בישראל יוצאי דופן בשל החשיבות הלאומית והמורלית בצפייה בהם, ובראשם משחקי ליגת העל בכדורגל ובכדורסל. "וזאת בפרט בתקופת הקורונה, שבה נמנעת מהצופים האפשרות להגיע למגרשים, והצפייה בטלוויזיה הפכה להיות ערוץ החשיפה המרכזי לאירועי הספורט השונים".

זוהר טוען כי נוכח חשיבותם הציבורית של הדברים, ראוי לאפשר את הצפייה באירועים אלה לכלל אזרחי המדינה ובפרט למי שידם אינה משגת, באמצעות הערוצים השונים הפתוחים לציבור הרחב ללא תשלום דמי מנוי.

"בתקופה האחרונה אנו עדים לתופעה מטרידה של הפסקת שידור אירועי הספורט המרכזיים בערוצים הפתוחים הנגישים לכלל הציבור בישראל. כך למשל, הערוצים המסחריים הפתוחים, ובפרט תאגיד השידור הציבורי, הפסיקו לשדר את המשחקים המרכזיים במפעלי הספורט הישראלים וכן את משחקי הקבוצות הישראליות בחו"ל; זאת כאשר התקציב הכולל של תאגיד השידור הציבורי גדל בשנים האחרונות.

זוהר הגיש לאחרונה הצעת חוק מכירת זכויות שידור לאירוע ספורט משמעותי, שמטרתה לחייב את בעלי זכויות השידור למכור את הזכויות למשחק המרכזי של כל אירוע ספורט משמעותי בישראל רק לערוצים הארציים המשודרים לכלל הציבור. זאת מאחר שרוב האירועים המרכזיים, ביניהם משחקי הנבחרת בכדורגל וכדורסל, אינם זמינים כיום למי שאינו מנוי לטלוויזיה רב-ערוצית.

בימים אלה מינהלת הליגה בכדורגל וההתאחדות לכדורגל מכרז למכירת זכויות השידור של ליגת העל בכדורגל. "כעת עולה החשש", כותב זוהר, "שזכויות השידור של המשחקים המרכזיים יימכרו לערוצים המשודרים בפלטפורמות השידור הרב-ערוציים, ובניגוד למקובל בעולם לא יהיו זמינים לתשלום לצפייה ללא תשלום דמי מנוי". 

יש לציין כי בניגוד לדבריו של זוהר, בתחום שידורי הספורט מופעלת רגולציה שעליה אחראית המועצה לכבלים ולוויין, שקובעת רשימה של "אירועים מוכרזים" - אירועי ספורט בעלי חשיבות עליונה, והם משדרים בערוצים המוגדרים פתוחים. בין הערוצים הפתוחים נכללים גם ערוצי הבסיס של חברות הכבלים והלוויין - ערוץ ספורט 5 וערוץ ONE. בין אירועים אלה נכללים המשחק המרכזי בכל מחזור של ליגת העל בכדורגל, המשחק המרכזי בכל מחזור של הליגה בכדורסל, משחקי נבחרת ישראל בכדורגל ובכדורסל, חלק ממשחקי המונדיאל והיורו ועוד.

סוגיית שידורי הספורט העסיקה בשנים האחרונות גם את הפוליטיקאים שחיפשו דרך להנגיש את השידורים לקהל הרחב, אבל גם את הפלטפורמות המשדרות הוט, yes, סלקום ופרטנר, שהתחרות ביניהם הביאה לקפיצה דרמטית במחירי זכויות השידור באופן שנתפס היום כלא כלכלי לאף אחת מהן.

למעשה, על-פי ההערכות, ההוצאה על זכויות שידור מהווה היום כ-60% מכלל ההוצאות של הוט ו-yes על תוכן, כלומר עשרות מיליוני שקלים בשנה שהן מחויבות להוציא כי הן מחויבות לשדר משחקים מסוימים בערוץ פתוח שאינו סגור למנויים.

הרעיון שערוץ ציבורי ישדר את המשחקים המרכזיים איננו חדש. בעבר שודרו משחקים מרכזיים של ליגת העל בכדורגל ובכדורסל ברשות השידור. אבל בשנים האחרונות, על רקע השינויים בשוק, המשחקים משודרים כאמור בערוצים הסגורים.

זוהר מנסה להשיג נקודות לליכוד לפני הבחירות?

הניסיון להשיג נקודות באמצעות חקיקה בנושא זה איננו חדש. לפני כמעט שלוש שנים הודיע שר התקשורת דאז, איוב קרא, כי יפעל להעביר חוק שימנע את מכירתן של זכויות שידור של משחקים מרכזיים הכדורגל וכדורסל בערוצי הכבלים והלוויין, ולוודא כי בעלי זכויות שידור יוכלו למכור אותן רק לערוצים פתוחים. אלא שבאותו זמן לא ניתן היה ליישם את המהלך, כי זכויות השידור של משחקי הספורט כבר נמכרו, וצריך היה להמתין שמועד ההתקשרויות יפוג - מה שקורה השנה.

יישום חוק כזה איננו פשוט - ערוצי קשת ורשת הם ערוצים מסחריים, שחובות השידור שלהם מתמקדות בסוגה עילית (דרמה וכדומה), ולא סביר שניתן לחייב אותם להוציא מיליוני שקלים על זכויות למשדרים שמשודרים בדרל-כלל בשעות צפיית השיא, אך רובם אינם מניבים רייטינג גבוה.

הרעיון לחייב את התאגיד יותר סביר - יש היגיון בתפיסה הגורסת כי אירועי ספורט מרכזיים הם בעלי חשיבות לאומית, אבל עלויות זכויות שידורי הספורט, שהאמירו כאמור בשנים האחרונות לעשרות מיליוני שקלים בשנה, אינן עולות בקנה אחד עם הסכומים שהתאגיד יכול להוציא מבלי לפגוע קשה בתחומי פעילות אחרים שלו כמו הפקות מקומיות.

השר טרופר השיב בקצרה לזוהר כי נושא שידורי הספורט אינו מצוי בסמכות משרד התרבות והספורט. במינהלת הליגה הודיעו לזוהר כי ההליך התחרותי פתוח לכל הגופים המשדרים - ובכלל זה לתאגיד השידור הציבורי: "למיטב ידיעתי, המגבלות המונעות מתאגיד השידור מלהשתתף בהליך נובעות מחקיקה החלה עליו ולא ממגבלות שהמינהלת או ההתאחדות יצרו", כתב יו"ר המינהלת, אורי כלפון, בתשובה. "אנו משוכנעים כי תאגיד השידור הציבורי יכול להיות אכסניה הולמת לכדורגל המקצועני בישראל, ואשמח לראותו ככזה אם המגבלות המוטלות עליו יוסרו, והוא יוכל ליטול חלק בתחרות לרכישת זכויות שידור של כדורגל ישראלי".

מרשת, קשת ותאגיד השידור הציבורי לא נמסרה תגובה.

עוד כתבות

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

עליות קלות בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

משלחת ישראלית יוצאת לקטאר, עימות בדיון בין רה"מ לרמטכ"ל

שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא