גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפט פאינה קירשנבאום רגע לפני הכרעה: הראיות והשאלות הפתוחות

חמש שנים מפרוץ החקירה ושלוש שנים וחצי מהגשת כתבי האישום, פרשת "ישראל ביתנו" צפויה להגיע לסיום ביום חמישי הבא ● ביהמ"ש יכריע אם קירשנבאום, הנאשמת המרכזית, תורשע בקבלת שוחד ● גלובס מסכם את פרשת השחיתות הגדולה ביותר בתולדות המערכת הפוליטית

פאינה קירשנבאום / צילום: שלומי יוסף
פאינה קירשנבאום / צילום: שלומי יוסף

המשפט הפלילי שמתנהל נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים מושך אליו, מטבע הדברים, תשומת-לב ציבורית אדירה. דומה שהוא כמעט השכיח מהציבור שהמשפט שבו נחשפה פרשת השחיתות הגדולה ביותר בתולדות המערכת הפוליטית בארץ, עודנו מתנהל בבית המשפט המחוזי בתל אביב - המשפט על "פרשת ישראל ביתנו".

ביום חמישי הבא, יומיים לאחר הבחירות לכנסת, תינתן הכרעת דין במשפטם של פאינה קירשנבאום, סגנית שר הפנים לשעבר שהייתה האישה הבכירה ביותר במפלגת ישראל ביתנו ובעניינו של רמי כהן, מנכ"ל משרד החקלאות לשעבר. קירשנבאום וכהן מואשמים על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה בקבלת שוחד תמורת העברת תקציבים קואליציוניים לעמותות וגופים שונים. אם השניים יורשעו בשוחד ובעבירות הנוספות שבהן הם מואשמים, הם צפויים להישלח למאסר למשך שנים ארוכות.

פרשת השחיתות "ישראל ביתנו" (המכונה גם פרשה 242) נחשפה ב-2015. קירשנבאום היא הנאשמת המרכזית בה והיא וכהן הם היחידים שמשפטם לא הסתיים עדיין. התיק כלל 16 נאשמים נוספים שהורשעו, רובם במסגרתם הסדרי טיעון, ודינם נגזר (לגבי דני גליקסברג, בכיר בעמותת איילים לשעבר - הפרקליטות חזרה בה מכתב האישום נגדו כחלק מהסדר הטיעון עם נאשם אחר בתיק, מתן דהן, לשעבר יו"ר עמותת איילים). בין הנאשמים: שר התיירות לשעבר מטעם ישראל ביתנו, סטס מיסז'ניקוב, ראשי מועצות וראשי עמותות.

לפי האישום המרכזי, קירשנבאום ובכירים נוספים בשירות הציבורי הקצו כספים קואליציוניים-ממשלתיים לעמותות שאינן זכאיות למימון מהמדינה. זאת, בתמורה למתן טובות הנאה שונות להם ולמקורביהם. חלק מטובות ההנאה היו בדמות מינויים לנאשמים ולמקורביהם. קירשנבאום שמרה על זכות השתיקה בחקירתה.

כספים וחופשות

הישורת האחרונה של שלב ההוכחות במשפטם של קירשנבאום וכהן נערכה בשבוע שעבר, אז זימן השופט ירון לוי את הפרקליטות ואת שני הנאשמים לברר סוגיות שלעמדתו לא הובהרו בסיכומים שהגישו הצדדים. זימון הצדדים לדיון התקיים בעיתוי חריג מאחר, וכבר ביולי בשנה שעברה אמר השופט כי הוא כתב מאות עמודים מהכרעת הדין וכי זו צפויה להינתן בחודשים הקרובים. מאז חלפו שבעה חודשים. למעלה משנה חלפה מאז הוגשו סיכומי הצדדים ושלוש שנים וחצי מאז הוגש כתב האישום.

קירשנבאום מואשמת כי ביקשה וקיבלה במישרין ובאמצעות מקורבים לה ובני משפחתה שוחד בדמות כספים, מימון חופשות, מכשירי אלקטרוניקה, שירותי יחסי ציבור וטובות הנאה נוספות. זאת, בסיוע יד ימינה לשעבר דוד גודובסקי ששימש כמנהל אגף הארגון של המפלגה והיה הנאשם המרכזי לצד קירשנבאום (הורשע בקבלת שוחד והלבנת הון ונידון ל-6 שנות מאסר).

לטענת המדינה, את טובות ההנאה האמורות קיבלה קירשנבאום בתמורה לכך שהקצתה מיליוני שקלים מהכספים הקואליציוניים של ישראל ביתנו לגופים שונים. על פי כתב האישום, תשלום השוחד לקירשנבאום נעשה על-ידי הגופים שאליהם הועברו הכספים הקואליציוניים, באמצעות העברת "נתח" מאותם כספים שהתקבלו אצלם.

כהן, אל"מ במיל' שהתמודד בעבר ברשימת ישראל ביתנו לכנסת, נאשם במתן שוחד והלבנת הון במסגרת הפרשה. לפי כתב האישום, בין קירשנבאום לבין כהן התקיימה מערכת יחסים כספית של "תן וקח". לדברי הפרקליטות, במסגרת מערכת יחסים זו נתן כהן לקירשנבאום טובות הנאה פסולות, ובעקבות כך היטיבה קירשנבאום עם כהן במסגרת מילוי תפקידיה כעובדת ציבור. זאת, לפי הנטען, תוך הפניית תקציבי מדינה למטרות שהיטיבו עימו או תוך הפניית כספי שוחד לטובתו.

קירשנבאום וכהן טוענים נגד אמינותם של ארבעת עדי המדינה. לטענתם עדי המדינה קיבלו הון עתק, רצו לחלץ את עצמם ועדויותיהם מלאות סתירות. קירשנבאום טוענת כי העברת כספים קואליציוניים ממפלגה לעמותות ולפרויקטים שונים נעשית בפיקוח משרד האוצר ובתקופתה מפלגת ישראל ביתנו העבירה כספים קואליציוניים למגוון עצום של פרויקטים חשובים ומועילים.

עוד היא טוענת בנוגע לאישום על העברת תקציבים לחברה לפיתוח השומרון (חל"פ) כי הגורמים שהפנתה קירשנבאום לחל"פ ביצעו עבודה אמיתית וכי לא קיבלה כל כסף.

באישום הנוגע לקבלת שוחד מיו"ר עמותת עזרא דניאל אלינסון - טוענת קירשנבאום כי המתנות שקיבלה מאלינסון היו לצרכי עבודה ולא כטובות הנאה. באישום של קבלת שוחד מעמותת איילים קירשנבאום טוענת כי חלק מהאירועים לא היו בידיעתה ובמקרים אחרים דאגה להעביר תקציב קואליציוני מטעם ישראל ביתנו לטובת איילים לצורך פרויקטים חשובים.

בפרשות הכדורסל והכדוריד טוענת קירשנבאום כי פעלה לתמיכה באמצעות כספים קואליציוניים בנושאי הספורט מבלי שהייתה לה ידיעה או כוונה על תשלום מעמותות הספורט שיקבל מאן דהוא.

בנוגע לפעולותיו של גודובסקי טוענת קירשנבאום כי הוא ביצע פעולות על דעת עצמו שלא הייתה מודעת להן ולא ניתן לייחס לה ביצוע בצוותא.

כפל עבירות?

מעבר לשאלות העובדתיות שבהן יצטרך להכריע בית המשפט, התיק מעורר סוגיות משפטיות והכרעת הדין צפויה לקבוע הלכות חדשות בתחום עבירות השוחד, הפרת אמונים והלבנת הון.

שאלה משפטית מעניינת שלגביה ביקש השופט הסברים בדיון שנערך בשבוע שעבר היא - האם עובד ציבור שקיבל טובת הנאה וביצע פעולה לטובת נותן השוחד, עובר גם עבירה של שוחד וגם עבירה של הפרת אמונים או רק עבירה של שוחד? הפרקליטות טוענת שמדובר בכפל עבירות. זאת, לטענתה  מאחר שקיימת פגיעה כפולה בערכים המוגנים - גם קיבל שוחד וגם ביצע פעולה לטובת נותן השוחד, להבדיל ממי ש"רק" קיבל שוחד ולא ביצע פעולה בתמורה.

השאלה רלוונטית כי כך נטען על ידי התביעה שהיה במקרה של קירשנבאום. ההגנה טוענת כי ניתן להאשימה רק בעבירת השוחד, וכי עשיית הפעולה לטובת נותן השוחד נבלעת בתוך עבירת השוחד. מאחר שאין תקדים להרשעה בשוחד ובהפרת אמונים בסיטואציה דומה - השופט לוי יצטרך להכריע לראשונה בסוגיה זו.

השופט ירון לוי / צילום: שלומי יוסף

שאלה משפטית נוספת שהשופט מתלבט בנוגע אליה היא, אם קירשנבאום ביצעה עבירה של הלבנת הון בכך שהעבירה את הכספים וטובות ההנאה לצד שלישי (מקורבים שלה ושל המפלגה). לטענת הפרקליטות, כספים שהתקבלו משוחד והועברו למקורבים נעשתה מתוך רצונה של קירשנבאום לאפשר שימוש בכספים, ולכן היא מהווה פעולה אסורה ב"רכוש אסור" (שהוא כספי השוחד). כלומר - ההעברה של הכספים וטובות ההנאה לצדדים שלישיים היא זו שאפשרה לעשות שימוש בכספים. מאידך, ההגנה טוענת כי החוק לא התכוון לסיטואציה זו בנוגע לעבירה של הלבנת הון. לדברי הסנגורים, קירשנבאום לא ביצעה פעולות הלבנה אלא פעולות שכלולות בעבירת השוחד.

ראיית זהב

עניין נוסף שממתין להכרעת ביהמ"ש הוא אחד האישומים נגד קירשנבאום, שלגביו רמז השופט לוי בעבר כי הוא חלש. באישום זה נטען כי מועצה אזורית "מגילות" העבירה כספים לגורמים במפלגת ישראל ביתנו באמצעות הלוביסט ישראל יהושע. זאת, בתמורה לכספים קואליציוניים שהוקצו מישראל ביתנו לטובת מגילות. מוצי דהמן, לשעבר ראש מועצת מגילות, הפך לעד מדינה והעיד כי קירשנבאום ידעה על מנגנון העברת הכספים מהמועצה למפלגה.

השופט לוי הביע ביקורת ביחס להסתמכותה הכמעט-בלעדית של התביעה על עדותו של דהמן ויצטרך להכריע אם ניתן לבסס את ההרשעה על עדות זו . יהושע הורשע בפרשה במסגרת הסדר טיעון בעבירה של "שידול להפרת אמונים" ונידון ל-7 חודשי עבודות שירות. השופט לוי רמז לתביעה כי באישום זה היא "הולכת על קרח דק", ושאל אותה מדוע היא סבורה שיש לתת משקל מכריע לעדותו של דהמן. זאת, כאשר רק בחקירה מספר 24 שלו ולאחר שחתם על הסכם עד מדינה, קשר דהמן את קירשנבאום לעניין. 

לגבי יתר האישומים, סבורה התביעה שהיא עומדת על קרקע מוצקה. ב"פרשיית המופעים" מואשמת קירשנבאום כי סייעה לחברת הפקות להשיג חוזי הפקה מול גופים שונים בשירות המדינה. זאת, בתמורה לעמלה של 10% מסכום הזכייה ששולמו בחזרה לקירשנבאום ולדאוד גודובסקי, לשעבר מנהל אגף הארגון בישראל ביתנו שנידון ל-6 שנות מאסר. טיעוני הפרקליטות בפרשייה זו נתמכים בעדויות של שני עדי מדינה שהיו בעבר בקשר חברי עם קירשנבאום.

פרשייה נוספת עוסקת בקבלת שוחד מ"עמותת עזרא" והיא כוללת "ראיית זהב" בדמות טבלה המסכמת את כל הכספים שהועברו לקירשנבאום מהעמותה, ואת אלה שהעמותה קיבלה מהמדינה בזכות פועלה של קירשנבאום. בנוסף, בפרשייה זו כבר הורשע יו"ר העמותה, דניאל אלינסון, במתן שוחד לקירשנבאום ונידון ל-6 חודשי עבודות שירות.

קירשנבאום מואשמת גם ב"פרשיית עמותת איילים" בקבלת שוחד מהעמותה בדמות העסקת פעילים של מפלגת ישראל ביתנו בעמותה בתמורה לתמיכה בה. גם כאן סבורה הפרקליטות שהיא על קרקע מוצקה. זאת, בין היתר מכיוון שיו"ר העמותה, מתן דהן, הודה במתן שוחד לקירשנבאום ולגודובסקי.

בתיק מצויות גם הקלטות רבות, בין היתר של שיחות בין גודובסקי לקירשנבאום שבהן דנים השניים בסכומי כסף שונים ומשתמשים במילות קוד כדי לתאר דולרים ("ירוק") ושקלים ("עץ"). במהלך דיוני ההוכחות בתיק, התקבל הרושם כי השופט לוי נוטה שלא לקבל את הסברי ההגנה ביחס לשיחות אלה, ומעדיף את גרסת הפרקליטות.

התובעים הם עוה"ד ד"ר מאור אבן חן , יונתן קרמר, יעל שחף ומשה עקירוב מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה; קירשנבאום מיוצגת ע"י עוה"ד גיורא ואורן אדרת; ורמי כהן מיוצג על ידי עוה"ד אבי חימי ומשה וייס.  

עו"ד חימי מסר לגלובס: "הפרשה החלה לפני כשבע שנים, כאשר מרשי כיהן כמנכ"ל משרד החקלאות, וחקירה מקיפה ויסודית העלתה שלא נפל בהתנהלותו בתפקידו זה רבב. כל שנותר הוא חשדות שונים ומשונים, ובלתי מבוססים, שהמשטרה והפרקליטות העלו מן האוב. כאשר עמוד התווך של כתב האישום הוא עדותם של עדי מדינה שנקנתה בממון רב, שעלה בידינו להראות כי הם נוכלים סדרתיים, שהונו גם את המדינה. אנו תקווה כי בית המשפט ישכיל לזכות את רמי כהן מכל אשמה בכל המיוחס לו".

פרשת "ישראל ביתנו": מרבית הנאשמים חתמו על הסדרי טיעון

פרשת השחיתות ב"ישראל ביתנו" התפוצצה לפני בחירות 2015, נחקרו בה 100 חשודים באזהרה, נחתמו ארבעה הסכמי עדי מדינה, נאספו חומרי חקירה בהיקף של 160 ארגזים ונתפסו 130 מחשבים וטלפונים סלולריים. 17 כתבי אישום הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה בפרשה, והתיק חולק לשניים - משפט אחד נערך ל"נותני השוחד" ומשפט שני ל"מקבלי השוחד".

בתיק "מקבלי השוחד" לבדו, הוגשו כ-1,400 מוצגים, נשמעו כ-100 עדים ונכתבו כ-7,000 עמודי פרוטוקול. מרבית הנאשמים הודו במסגרת הסדרי טיעון, ביניהם דאוד (דוד) גודובסקי, לשעבר מנהל אגף הארגון בישראל ביתנו, שהורשע בשורת עבירות של לקיחת שוחד, בקשת שוחד והלבנת הון ונגזרו עליו 6 שנות מאסר; ומתן דהן לשעבר יו"ר עמותת איילים שהורשע במתן שוחד ונידון לשישה חודשי עבודות שירות.

בנוסף לפאינה קירשנבאום ורמי כהן שלא חתמו על הסדר טיעון, נאשם נוסף שניהל את התיק היה יו"ר תנועת עזרא העולמית, דניאל אלינסון. האחרון הורשע במתן שוחד לקירשנבאום, אך נגזר עליו עונש של 9 חודשי עבודות שירות בלבד. זאת, בין היתר לאור העובדה כי הוא לא קידם במעשיו אינטרס אישי פרטי שלו.

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב אישום נגדם, פאינה קירשנבאום ורמי כהן מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

משפחות החטופים / צילום: Paulina Patimer

גורם בחמאס: החלטנו להשהות את המו"מ לעסקת חטופים


נשיא ארה"ב ורה"מ שוחחו כחצי שעה, בבית הלבן מבהירים: "עסקה היא הדרך הטובה ביותר להימנע ממבצע ברפיח" • מקור בחמאס: דוחים את חזרת המשלחת לקהיר - עד לתוצאות מאמצי המתווכות • בני משפחות חטופים לגנץ ואיזנקוט: מתבוננים באימה, תגידו את האמת על המו"מ • פגיעה ישירה של כטב"ם חיזבאללה במטולה, חיל האוויר תקף בעומק דרום לבנון • עדכונים שוטפים

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים מטפסות

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים