גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החיים אחרי הפוליטיקה: דני נוה מנפיק בת"א, אהוד ברק בדרך לנאסד"ק

נוה, עד לאחרונה יו"ר כלל ביטוח, מבקש להנפיק את השותפות שור-טק המשקיעה בטכנולוגיות חדשניות בביטוח ובפיננסים ● חברת הקנאביס אינטרקיור שמוביל ברק משלימה המיזוג לחברת SPAC בקנדה

אהוד ברק, יו"ר אינטרקיור / צילום: שלומי יוסף, גלובס
אהוד ברק, יו"ר אינטרקיור / צילום: שלומי יוסף, גלובס

חודשים ספורים לאחר שדני נוה עזב את תפקידו כיו"ר כלל ביטוח בעקבות מאבק בצמרת החברה, הוא חוזר לבורסה בת"א כיזם. נוה מבקש ליהנות מהביקושים הגבוהים בהנפקות הון ראשוניות (IPO), ומהצלחת לא מעט שותפויות מו"פ לגייס הון בשוק המקומי, ומביא לבורסה את השותפות שור-טק, המשקיעה בטכנולוגיות חדשניות בביטוח ובפיננסים, שפרסמה טיוטת תשקיף ציבורית ראשונה לקראת הנפקה אפשרית.

בין שותפיו של נוה בשור-טק נמנה איש העסקים עדי צים, בעל השליטה בחברת האשראי החוץ בנקאית הבורסאית אס.אר אקורד, וכן יוסי תמר ושי ליאור, שהביאו לבורסה את שותפות האגרו-פודטק סמארט-אגרו בגל ההנפקות האחרון. עוד בין השותפים גם שיר חן, יזם בתחום הנדל"ן וההשקעות.

שור-טק (SureTech) מעוניינת לבצע השקעות בחברות מתחומי הפיננסים והביטוח - הפינטק (Fintech) ואינשורטק (Inshurtech), וכן במוצרים קשורים. במסגרת ההנפקה מבקשת שור-טק לגייס כ-36 מיליון שקל, כשחלק יזמיה בסכום זה יגיע עד לכ-7 מיליון שקל.

את עיקר כספי ההנפקה מייעדת שור-טק לשתי חברות פורטפוליו - וסטו המפתחת טכנולוגיה בתחום ניהול הסיכונים, וגיאואקס המפתחת טכנולוגיה לניתוח צילומי אוויר תוך שימוש בבינה מלאכותית ועיבוד תמונה.

דני נוה / צילום: שלומי יוסף

אזהרות רו"ח ודמי ניהול מפנקים

כמו יתר השותפויות, גם יזמי שור-טק צפויים ליהנות מתגמולים נאים תמורת ניהול השותפות. בטיוטת התשקיף מציינת השותפות כי שיעור דמי הניהול האפקטיביים לשותף הכללי החל משנה ממועד השלמת ההנפקה מוערך בכ-6.5% מתמורת ההנפקה (ברוטו), וכי בשנה הראשונה ממועד ההנפקה הם יתקרבו ל-4% מסך תמורת ההנפקה (ברוטו). התגמולים לשותף הכללי כוללים דמי ניהול שוטפים, דמי יוזמה, תמורה עבור סיוע לגיוסי הון וחוב והשתתפות בהכנסות.

ובדומה למרבית השותפויות שהגיעו לבורסה בגל ההנפקות האחרון, גם רואי החשבון של שור-טק מפנים את תשומת לב המשקיעים לכך שפעילות השותפות "כרוכה בהשקעות ובהוצאות כספיות גדולות ובדרגה גבוהה של סיכון כספי ואי-ודאות".

נוה, שכיהן כאמור כיו"ר כלל ביטוח עד לחודשים האחרונים, סיים את תפקידו בחודש אוגוסט האחרון לאחר שדירקטוריון החברה לא קיבל את רצונו לדון בסוגיית המשך כהונתו של המנכ"ל, יורם נוה. בשבע שנותיו כיו"ר בכלל זכה לתגמולים בעלות מצטברת של יותר מ-20 מיליון שקל. בעברו כיהן נוה כשר הבריאות, ולאחר מכן הקים את אגת, קבוצת קרנות הון סיכון המתמחות בתחום הטכנולוגיות הרפואיות.

אינטרקיור תחל להיסחר בקנדה ותירשם גם לנאסד"ק

פוליטיקאי אחר בדימוס, ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק, עושה את דרכו לבורסת נאסד"ק עם חברת הקנאביס אינטרקיור, שבה הוא משמש כיו"ר. אינטרקיור עדכנה כי חברת הרכישה המיוחדת (SPAC) מקנדה שעמה היא נמצאת בתהליכי מיזוג, הודיעה לה כי בשלו התנאים לביצוע המהלך.

המשמעות היא שחברת ה-SPAC הצליחה לשריין לפחות 180 מיליון שקל שיכנסו לקופת אינטרקיור עם השלמת המיזוג השבוע. על פי ההערכות, רוב הסכום מגיע ממשקיעים חדשים מתחום הקנאביס, ולא מהמשקיעים שהשקיעו במקור ב-SPAC, שיועדה במקור לתחום הנדל"ן.

אם חלק מן המשקיעים הוותיקים יחליטו בכל זאת להשאיר את הכסף בקופה, או שיצטרפו משקיעים נוספים לגיוס ה-PIPE שמבצעת החברה עם ההכרזה על העסקה, עשוי הסכום לגדול. על פי דוחות אינטרקיור לסוף 2020, בקופת החברה היו 37 מיליון שקל טרם המיזוג.

אינטרקיור תחל להיסחר בבורסת ה-TSX בטורונטו ביום שישי הקרוב. היא תבצע במקביל גם רישום לבורסת נאסד"ק, וצפויה להתחיל להיסחר בבורסה זו תוך 30-60 יום, כל זאת במקביל להמשך היסחרה בתל אביב.

החברה נסחרת בת"א לפי שווי נוכחי של 675 מיליון שקל (208 מיליון דולר)  לאחר שמנייתה עלתה 44% מאז ההכרזה על מהלך המיזוג, שבו הוערכה החברה בשווי גבוה יותר של כ-300 מיליון דולר. במסגרת ההכרזה על המהלך פורסמו גם דוחות טובים לחברה ותחזיות לשנים הקרובות, אשר גם הם תרמו ככל הנראה לעלייה במניה.

בחודש האחרון חלה ירידה של 26% במדד הקנאביס הקנדי, וזו אולי אחת הסיבות שבגללן נדרשו עוד כשבועיים להשלמת הגיוס והעמידה של ה-SPAC בכל התנאים המתלים של המיזוג.

בשנת 2020 רשמה אינטרקיור הכנסות של 65 מיליון שקל, גידול של 630% לעומת 2019 והפסד של 35 מיליון שקל. עם זאת, ההפסד יוחס לפעילות ביומד שנסגרה בינתיים, בעוד שמגזר הקנאביס ייצר רווח של 14 מיליון שקל. מ-2021 החברה ממוקדת בפעילות הקנאביס.

תחזיות החברה כפי שפורסמו במתווה המיזוג, הן להכנסות של 74.4 מיליון דולר ב-2021 ול-137 מיליון דולר ב-2022. ה-EBITDA אמור לעלות פי יותר מחמישה, ל-24.6 מיליון דולר ב-2021, ואז שוב להכפיל עצמו ל-51.5 מיליון דולר ב-2022. החברה גם צופה תזרים מזומנים חיובי של 1.6 מיליון דולר ב-2020, שיצמח עד 34.8 מיליון דולר ב-2022. הגידול צפוי לנבוע בין היתר מהתווספות הכנסות מיצוא.

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון