גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מעצור של 15 מיליון שקל: הכירו את רואה החשבון ששם גבול להראל ויזל

רו"ח ארז ברק המשמש כיועץ חיצוני של אלטשולר שחם, חסם הטבה של 15 מיליון שקל שביקשה פוקס להעניק למנכ"ל ויזל ● בשיחה עם גלובס הוא מתאר את הדילמה ואומר: "תקרת התגמול של ויזל חורגת כבר היום מהמדיניות שלנו"

הראל ויזל - בעלים של פוקס / צילום: דימה טליאנסקי
הראל ויזל - בעלים של פוקס / צילום: דימה טליאנסקי

אלטשולר שחם הוא מהגופים המוסדיים הגדולים בישראל ובית ההשקעות המוביל בשוק המקומי - לאחר קפיצת מדרגה שביצע בשנים האחרונות ועוד טרם הרכישה הצפויה של בית ההשקעות המתחרה פסגות, שצפויה להגדיל את כוחו עוד יותר.

נכון להיום, עם  מעל 200 מיליארד שקל מנוהלים, בעיקר כספי העמיתים בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות, אלטשולר שחם הוא בעל החזקות מהותיות במניותיהן של חברות מובילות רבות הנסחרות בבורסה בת"א.

אחת מאותן מניות היא זו של קבוצת האופנה פוקס, אותה מוביל הראל ויזל. אלטשולר שחם מחזיק באמצעות קופות הגמל וקרנות הנאמנות שהוא מנהל בקרוב ל-17% ממניות החברה המשגשגת, הנסחרת בשווי של כ-5.5 מיליארד שקל לאחר שהניבה לבעלי המניות, ואלטשולר שחם בראשם, תשואה פנומנלית של מאות אחוזים בשנים האחרונות. כתוצאה מכך עומד כיום שווה ההחזקה של אלטשולר שחם בפוקס על כ-900 מיליון שקל.

 

אלא שהרווחים העצומים שהניב ויזל לחוסכים באלטשולר שחם בשנים האחרונות לא סייעו לאיש העסקים הדומיננטי השבוע; עקב התנגדותו של אלטשולר שחם נאלצה  פוקס להסיר מסדר היום של אסיפה כללית המתוכננת להתכנס בהמשך השבוע הצעה להעניק לו חבילת מניות חסומות בחברה הבת ריטיילורס, המאגדת את פעילות מותגי הספורט של פוקס ונערכת להנפקה בת"א. 

היקף ההטבה לויזל, המשמש כמנכ"ל פוקס וכיו"ר ריטיילורס, היה אמור להגיע לכ-15 מיליון שקל, ולקראת האסיפה, כפי שנחשף בגלובס בתחילת השבוע, המליצה חברת הייעוץ אנטרופי לתמוך בהענקת חבילת התגמול השמנה, למרות שאינה תואמת למדיניות התגמול של פוקס.

אלא שכעת, כאמור, הודיעה פוקס על הסרת ההצעה מסדר היום של האסיפה הכללית "עד לאחר הנפקת ריטיילורס". פוקס הבינה שתתקשה להשיג את הרוב הדרוש לאישור ההצעה באסיפה - רוב מקרב כלל בעלי המניות שאינם בעלי עניין אישי באישור העסקה. 

הסיבה לכך היא שאלטשולר שחם, המחזיק כאמור בקרוב ל-17% ממניות פוקס, התנגד לאישור ההצעה, מה שמקטין משמעותית את הסבירות לקבלת האישור. ככל הידוע, בפוקס הפעילו לחצים גדולים בניסיון לשכנע את אנשי אלטשולר שחם, אך נענו בשלילה. 

"תקרת התגמול לויזל כיום כבר חורגת מהמדיניות שלנו"

מי שייצג את אלטשולר שחם מול אנשי פוקס בהחלטה להתנגד להטבה החריגה לויזל היה רו"ח ארז ברק, יועץ חיצוני לבית ההשקעות המשמש כקובע העמדה שלו באסיפות כלליות. בשיחה עם גלובס הסביר ברק, המשמש בתפקידו זה כבר כמה שנים, כי "אלטשולר שחם, בשונה מגופים מוסדיים אחרים, העביר את קבלת ההחלטות לצד שלישי שלא קשור לבית ההשקעות - שזה אני. זאת בשונה מחברות הייעוץ אנטרופי או עמדה שממליצים למוסדיים.

רו"ח ארז ברק / איור: גיל ג'יבלי

"על פי חוק, לכל בית השקעות ולכל קרן וקופת גמל יש מדיניות הצבעה שנקבעת על ידי הדירקטוריון. אני עובד על בסיס מדיניות ההצבעה של אלטשולר שחם, שקובעת בנושא של תגמול כי הם לא יתמכו בתגמול שהעלות השנתית שלו עולה על 5.5 מיליון שקל. מסתכלים על הרכיב הקבוע, המשתנה וההוני, ובודקים שלא יחרגו מ-5.5 מיליון שקל; זה לא אומר שמאשרים אוטומטית כל תגמול נמוך מהסכום, אבל מעבר לו - לא נתמוך.

"בפוקס, עוד לפני ההטבה שביקשו כעת, תקרת התגמול לויזל היא של 8.7 מיליון שקל, סכום שכבר חורג מהמדיניות שלנו".

לדברי רו"ח ארז, "היה די פשוט מבחינתנו לא לקבל את זה, בהתאם למדיניות שלנו. הסברנו לחברה: אנחנו לא מנהלים קמפיין ולא חושבים שאנחנו יותר חכמים מאחרים, אבל יש לנו מדיניות. זכותה של החברה להעניק לו תגמול, וזכותו של אלטשולר שחם לחשוב שהוא גבוה ולהצביע נגד".

לפי מדיניות ההצבעה של אלטשולר שחם גמל ופנסיה בנושאי תיגמול נושאי משרה, המפורסמת באתר החברה, היא תבחן את התגמול בהתאם לקבוע והמקובל בענף, ניסיונו של האדם, הכשרתו ותרומתו לחברה; היא תיטה להתנגד להצמדה אוטומטית של התגמול הקבוע שתעלה על הצמדה למדד; תשאף לכך שהמענק יתבסס על קשר כמותי קבוע לביצועי התאגיד בעבר, ליעדי התאגיד ולביצועים הצפויים בעתיד.

עוד נכתב כי החברה "תיטה לתמוך בתגמול הוני לנושא משרה על מנת לחזק את זהות האינטרסים שלו עם התאגיד. כמו כן, הבשלת האופציות תהיה על פני תקופה שלא תפחת משלוש שנים; היא תתנגד לתוכניות המאפשרות הפחתת מחירי מימוש אופציות וכן לתגמול הוני לבעל שליטה". וכאמור, "תקרת התגמול (קבוע, משתנה והוני) במונחי עלות לתאגיד תיקבע בהתאם לחוק, ובכל מקרה לא תעלה על 5.5 מיליון שקל בשנה".

באנטרופי הצדיקו ההטבה בערך שתציף הנפקת ריטיילורס

הכוח שקיבל לידיו רו"ח ברק הופך אותו למעין "אנטרופי פרטי" של אלטשולר שחם, וזאת לאחר שחברת הייעוץ הנ"ל נאלצה לשנות לפני כשנה וחצי את תמהיל השירותים שלה לגופים המוסדיים בישראל, בעקבות עימות פומבי מול הממונה על רשות שוק ההון, ביטחון וחיסכון, ד"ר משה ברקת.

באיגרת ששיגרו יו"ר אנטרופי גל סטאל ומנכ"ל החברה ארנסט קציר ללקוחותיה אז, הם כתבו כי "למרות העמימות הרגולטורית, ניתן בוודאות להבין כי תפקידן של חברות הפרוקסי הפועלות בשוק ההון הישראלי (אנטרופי ועמדה) עתיד להשתנות באופן מהותי. להבדיל מהפרקטיקה המקובלת בעולם, חברות הפרוקסי לא יוכלו לספק המלצות לכלל האסיפות, בשל הרצון הבסיסי של הרגולטור להעביר את עיקר פעילות האנליזה לתוך הגופים המוסדיים, ומכאן הצורך שלכם בשינוי מודל העבודה". עם זאת, אנטרופי נותרה לפעול בתחום ומציעה בין היתר שירותי המלצות לקרנות נאמנות וגופים נוספים.

כאמור באנטרופי דווקא המליצו לתמוך בהטבה לויזל, והסבירו כי "ההענקה המוצעת מותנית בהנפקתה של ריטיילורס לראשונה לציבור, אשר צפויה להשיא ערך משמעותי ביותר לכלל בעלי מניות החברה". ואף שלדבריהם "מדובר בחבילת תגמול גבוהה ביחס לחברות ההשוואה", באנטרופי מזכירים את תשואת המניה - 270% בשנה האחרונה ו-650% בשלוש השנים האחרונות- וכן את דברי הדירקטוריון כי ויזל מהווה גורם משמעותי בצמיחתה של ריטיילורס ונדבך מרכזי בהרחבת פעילותה לאירופה.

לפי הערכותיה של אנטרופי, סך התגמול השנתי המקסימלי לויזל לאחר האישור היה אמור לנוע בטווח של כ-11-12.6 מיליון שקל, עם עלות ממוצעת שנתית של כ-3 מיליון שקל בגין הענקת יחידות המניות החסומות (RSU).

באנטרופי ציינו עוד כי "בהתאם למדיניותנו, ההצדקה למתן תגמולים הוניים לבעלי שליטה נחלשת, שכן קיים לבעל השליטה תמריץ אינהרנטי להשאת ערך החברה". ואולם, בעניינו של ויזל הוסיפו כי למרות שהוא נמנה עם בעלי מניות החברה, "החזקתו ההונית (בשרשור) נמוכה, ומהווה כ-7.2% בלבד, לכן לא נסתייג מהתגמול ההוני המוצע על רקע זה".

ויזל מחזיק יחד עם שני אחיו, יפתח ואסף, ב-21.5% ממניות פוקס בשווי של 1.2 מיליארד שקל, באמצעות חברת ויזל אחזקות (לאחר שאשתקד מימשו קרוב ל-4% ממניות פוקס תמורת כ-135 מיליון שקל). שותפם לשליטה הוא אברהם פוקס, המשמש דירקטור בחברה, שבידיו 24.5% מהון המניות של פוקס.

עוד בקשר לתמיכה בתגמול המוצע, באנטרופי ציינו את דברי דירקטוריון פוקס, לפיהם "ויזל מהווה גורם משמעותי בצמיחתה ובגדילתה של ריטיילורס, והינו נדבך מרכזי בהרחבת פעילותה של ריטיילורס לאירופה, מהלך המהווה חלק משמעותי ממנועי הצמיחה של החברה".

ריטיילורס כוללת בתוכה את פעילות חנויות נייקי בישראל, קנדה ואירופה, את פעילות פוט לוקר בישראל ובאירופה ואת פעילות דרים ספורט. לפי ההערכות, החברה מכוונת לשווי של יותר מ-1.5 מיליארד שקל בהנפקה.         

העוצמה הגוברת של אלטשולר שחם

הצמיחה המהירה והמתמשכת בהיקף הנכסים שמנהל בית ההשקעות אלטשולר שחם בשנים האחרונות לא נעצרה גם ב-2020 , שהייתה שנה מאתגרת עבור גופים פיננסיים רבים. לצד המשך הגידול שרשם בית ההשקעות שמובילים גילעד אלטשולר ורן שחם בעסקי החיסכון לטווח ארוך שלו, הוא נהנה ב-2020 גם משיפור בתחומי פעילות נוספים, והציג את הרווח הנקי הגבוה בענף - 180 מיליון שקל.

מדובר אומנם בקיטון של כ-24% ברווח ביחס ל-2019, אולם באותה שנה רשם אלטשולר שחם רווח הון של 145 מיליון שקל בעקבות הנפקת החברה הבת אלטשולר שחם גמל ופנסיה (לעומת רווח הון של 73 מיליון שקל "בלבד" שהציג ב-2020). אלטשולר שחם גמל הונפקה בבורסה בת"א בקיץ 2019, ומאז הכפילה את שווייה פי שלושה, והיא נסחרת בשווי של כ-3.6 מיליארד שקל.

עוד קודם לרכישה הצפויה של בית ההשקעות המתחרה פסגות, אלטשולר שחם הוא בית ההשקעות הגדול בשוק, ונכון לסוף 2020 הוא מנהל נכסים בהיקף כולל של כ-209 מיליארד שקל (גידול של כ-33% ביחס לסוף 2019), אשר מניבים לו הכנסות שנתיות של יותר מ-1.2 מיליארד שקל. כ-165 מיליארד שקל מסכום זה מנוהל בחברת הגמל והפנסיה.

בדומה לחברות הביטוח ובתי ההשקעות האחרים, אלטשולר שחם משקיע חלק מיתרות הכספים האדירות שבניהולו בנדל"ן, במניות הנסחרות מעבר לים ובהשקעות אלטרנטיביות שונות, לצד נתחים משמעותיים בלא מעט חברות ציבוריות הנסחרות בת"א.

בין השאר בית ההשקעות הוא בעל עניין (מחזיק מעל 5% מההון) בחברות מובילות כפוקס (אופנה), אלוני חץ (נדל"ן מניב), אינרום (מוצרי בנייה), שופרסל, רמי לוי ופרשמרקט (קמעונות), אטראו (המחזיקה 50% מבית ההשקעות המתחרה ילין לפידות) והולמס פלייס (רשת מכוני כושר). אלטשולר שחם מחזיק גם ב-20% מחברת אפריקה ישראל, בעקבות עסקת רכישה מוצלחת במיוחד שביצע יחד עם איש העסקים יעקב לוקסנבורג בתחילת 2020, במסגרת הסדר החוב השני של אפריקה. 

אגב, בתזמון שנראה היום מצוין, השקיע בית ההשקעות בסוף 2020 סכום של כ-100 מיליון דולר בקרן הביטקוין הגדולה בעולם, Grayscale Bitcoin Trust, המוכרת בסימול GBTC. ההשקעה הזאת הניבה לבית ההשקעות תשואה נאה של כ-100% בתוך מספר חודשים בעקבות הזינוק במחירו של הביטקוין (חלק ניכר מההשקעה כבר מומש).

עוד כתבות

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?