טכנולוגיות ניהול מאגרי המידע מתפתחות בקצב מרשים ואיתם משתנה תחום החיתום בהלוואות. המודל העסקיים של חברות ההלוואה משתפרים, התחרות גדלה וההיצע לצרכן טוב יותר. היכולת להכיר את הלווה, לזהות את הלווים הבעייתיים, ולאשר הלוואות מתאימות ללווים שיחזירו את הכסף, מאפשר לחברות ההלוואות לשפר את התהליך. הכסף שמוצע על פרסום הופך יעיל יותר. ההוצאות הנלוות הופכות זולות יותר, וכך, ההלוואה הופכת זולה יותר ואטרקטיבית יותר.
"ללא מידע מתקשים המלווים לאתר את הלווים הבעייתיים וכמות ההלוואות קטנה", כך טוען ערן וולף, מנכ"ל מימון ישיר בראיון לפודקאסט דוח פינטק בהנחיית ד"ר אושי שהם-קראוס. בפרק העוסק בדאטה הנשמר על לקוחות הבנקים בוחנים השניים את מגבלות החיתום הבנקאי בעידן בו הבינה המלאכותית נכנסת לעולם הבנקאות.
■■
ד"ר אושי שהם-קראוס הוא דוקטור לפילוסופיה של הכלכלה, עוסק בלימודי עתידים בתחום הפיננסי. לימד במשך שנים בבתי הספר לכלכלה ולמינהל עסקים במכללה למינהל. מרצה ויועץ בתחומי ה-Fintech ,Wealthtech ,Insurtech. מרצה על התפתחויות טכנולוגיות קרובות והשפעתן על סקטורים שונים בתעשייה ומדריך בשימוש בסכמות חשיבה מתחום לימודי העתידים לטובת עבודה ארגונית. ניתן להשיג את אושי באתר הבית או במייל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.