גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כולם משפצים את הבית. אלו הטרנדים החמים

גם עם משכתנאות של מאות אלפי שקלים, רוכשי הדירות לא מוותרים על שיפוצים נרחבים, תוספות ושדרוגים • ממטבח במרפסת ועד נגרות אישית בכל פינה - מהם הטרנדים החמים בעיצוב הפנים ואיך זה קשור לשהייה הממושכת בבית בשנה האחרונה

דירה בעיצוב נטע גולדשטיין / צילום: רז רוגובסקי
דירה בעיצוב נטע גולדשטיין / צילום: רז רוגובסקי

לא ברור אם אלה הסגרים בקורונה שסגרו את האנשים בבתים, הצורך באסקפיזם, זמינות האימאג’ים שהפינטרסט מציף, או סתם רוח הזמן. בכל אופן, מה שבטוח זה שעיצוב פנים עכשיו ממש באופנה, גם אם צריך להגדיל עוד את המשכנתה. כולם רוצים דירות חדשות, עם ממ"ד, מעלית וחניה צמודה, ושיהיו מעוצבות ומתוקתקות. שיהיו גם נוחות ופונקציונליות ושגם ייתנו תחושה של וואו. סקרנו עבורכם כאן את מיטב הטרנדים בתחום עיצוב הפנים.

חדר אמבטיה בעיצוב גילי אונגר בדירה לדוגמה  של סלע בינוי / צילום: שירן כרמל

גמישות והיברידיות

אורלי רובינזון, מעצבת פנים ומחברת ספרים רבים בתחום, מדברת על היכולת של הדירה להשתנות ולהתאים את עצמה: "אני רואה שיש מגמה ברורה שהילדים לא עוזבים את הבית בגלל יוקר הדיור וגם משפחות מתאחדות: הסבתא עוברת לגור עם הילד/ה. המשמעות היא צורך ביחידת דיור נפרדת נוספת. כמו כן, והדברים קשורים, אנשים רוצים גמישות. אנשים עברו לעבוד מהבית וזה אומר שהם רוצים שתהיה להם אפשרות לחלק את הסלון באמצעות מחיצות נגררות, כך שתהיה להם פינה שקטה. אני ממש רואה שיש מאבק על פתרונות אחסנה. אנחנו רואים יותר עבודות נגרות שתפורות לפי מידה - מטבחים חכמים וחדרי ארונות שפרוסים לאורך קירות, שמחביאים הרבה דברים ונוכחותם לא מורגשת".

מחיצה לפינת עבודה בסלון, בעיצוב דלית לילינטל / צילום: גלית דויטש

השקעה בתשתיות

מתכננת הפנים סנדרה חליבה יודעת לספר שחוץ מענייני העיצוב, שגלויים על פני השטח, יש היום, יותר מאי פעם, הקפדה יתרה על נושא התשתיות: "אני סבורה שפנינו אל העתיד. אנחנו מתאימים את עצמנו מבחינה טכנולוגית. הבית הוא לא רק שיפוץ, בנייה, הריסות. מבחינה פרקטית יש כעת דגש על מערכות הבית החכם, הווידאו, המיזוג והתאורה. כל המערכות האלה מתוחכמות יותר ומתקדמות מדי חודש בחודשו. שמתי לב שגם בשיפוצים צנועים יחסית יעדיף הלקוח לקנות ריהוט פחות יקר ולהשקיע בתשתיות. אפילו במקלחונים בחדרי הרחצה אין כבר יותר את חור הניקוז הקטן, אלא תעלות אינטגרליות. לתשתיות יש עניין של עומק, של משמעות".

נגרות לאחסון, בעיצוב רויטל ייני / צילום: שרית גופן

קל לנקות, פשוט לתחזק

למגמת ההשקעה בתשתיות נלווית גם פרקטיות. לדברי האדריכלית נטע גולשטיין מ"הצוותיה", "אנחנו רואים שחדרה לארץ מגמה חזקה של עיצוב נורדי (סקנדינבי). הלקוח הישראלי מחפש את הפרקטיות בצורה קיצונית. הוא יהיה מוכן לוותר על אסתטיקה, העיקר שזה יהיה קל לניקיון ולתחזוקה. קל מאוד להלביש את הסגנון הנורדי על הצורך הזה. זה מתחבר מצוין עם החשש מצבעים נועזים. כשאני אומרת סגנון נורדי כוונתי לצבעים מונוכרומטיים, הרבה שחור לבן, עם נגיעות של עץ. קשה לראות סטיות ימינה ושמאלה".

החיפויים עוברים לקירות

מעצבת הפנים רויטל הוד ייני טוענת שהטרנד כעת הוא "שילוב של חום וקור": "בתקופה האחרונה נכנס מאד נושא הקמין בגז, שמשולב בקיר הטלויזיה, שהוא הקיר הגדול בבית. מבחינה אסתטית הקיר הזה הופך למרכז הבית, רואים אותו מכל זוית ומכל כיוון והוא הופך למאד משמעותי. המון חיפויים שהיו פעם על הרצפה, כמו גרניט פורצלן, אריחים דמויי בטון, וגם נגרות שהיתה פעם רק פונקציונלית, עוברים לקירות. אנשים רוצים בתים חמים עם אמירה של יוקרה".

מקלחון על רקע קיר שיש / צילום: Shutterstock

דלפק ארוך, מטבח בחוץ ומקלחת הורים מרווחת

איריס לביא אונפוס, מנהלת שינויי דיירים ותיאום בינוי בקבוצת חנן מור: "לאנשים חשוב נושא ה"שואו" בדירה. אחד הטרנדים הבולטים היום זה מטבחים מקבילים. אחד לאחסון ומולו, אי או דלפק ארוך שמשלב בישול וישיבה, ונותן חוויה שמשמרת את המשפחתיות.
גילי אונגר, ממובילי ההום סטיילינג בישראל, חושב שלא כל מטבח צריך אי. "יש איזה טרנד שממש לא ברור לי. אנחנו הישראלים זה עם שנוהה אחרי העדר, מה שהופך את החללים למשעממים ממש. יש את הקטע הזה שכולם פתאום רוצים אי במטבח. דירות הקבלן, מבחינת הגודל שלהן, בסופו של דבר לא ממש בנויות למטבח רחב ידיים שיהיה בו גם אי וגם פינת אוכל. כשאני פוגש את הלקוח אני צריך לדברר לו את ההבדל של מה זה לשבת מול אי, ומה זה מול מטבח ומה קורה בהתנגשות ביניהם. כשהכול מתחבר נוצר גוש של מלא רגליים וכיסאות וזה מעייף, ודי לא נעים. אני מעדיף פינת אוכל נורמלית, בגובה 75 ס"מ, שניתן לשבת לידה באופן נורמלי, ועל הדרך לחנך את הילדים איך אוכלים מול שולחן, מאשר את האי עם פינת האוכל".

אי גדול במטבח / צילום: Shutterstock

לביא אונפוס מוסיפה כי ההשקעה ניכרת גם בחלקים נוספים בבית. "בזכות הקורונה יש לאנשים נטייה להישאר בבתים. המרפסות היום הן חלק נכבד מאוד בבית. אנשים משקיעים במטבחי חוץ, בריהוט גן, בכל מיני פונקציות שלא היו עושים בעבר, כמו מערכות מדיה בחוץ, בייחוד בדירות פנטהאוז ודירות גן. בנוסף, הנטייה היום היא לפנק את עצמנו בסוויטת הורים עם חדר ארונות, וחדר רחצה שיהיה סופר גדול עם כל הפסיליטיז".

שינויי דיירים: יחס ישר בין עלות הדירה להשקעה

שינויים בדירות נעשים לא רק בעת שיפוץ בתים קיימים, אלא גם בדירות סטנדרטיות באמצעות "שינויי דיירים" - מונח המתאר את השינויים שרוכשי הדירות החדשות מבצעים בדירותיהם לפני המעבר. אם לדייק, הכוונה היא לאותם מהלכים שמבצע קבלן הביצוע של היזם, ולא שיפוצניק שהובא במיוחד. יש להדגיש שלא מדובר בחידוש ובכל זאת גם התחום הזה עובר שינויים.

מה נותנת מחלקת שינויי דיירים?
סיוון היללי, סמנכ"לית שיווק של חברת קרדן נדלן: "בדרך כלל הדיירים באים אחרי חוזה המכר, אחרי שנפתח להם תיק דייר, עם מעצב פנים כזה או אחר. בפרויקטים יותר יקרים באות המעצבות לפגישה. הן מבקשות את הקבצים פתוחים בתוכנת אוטוקד, ועליהן הן יודעות לעבוד. המחלקה נותנת יעוץ ברמת נקודות חשמל, אינסטלציה ומטבח. זה שירות בייסיק. אם השינויים הם כשהדירה עדיין על הנייר אז אנחנו מבצעים את השינויים עבור הלקוח. ככל שהתקדמנו והלקוח הגיע לקנות את הדירה בסוף הפרויקט ואנחנו ממש לקראת טופס 4 אנחנו לא מאפשרים שינויים".

משה ריקובר, סמנכ"ל לקוחות בסיון ביצוע מבית צמח המרמן: "לדעתי, יש שלושה סוגים של לקוחות: בדירות הממוצעות שעולות 1.7 מיליון שקל, ואותן רוכשים זוגות צעירים, או שזו דירה ראשונה, השינויים הם מינוריים. עלות השינויים המבוקשת במערכות ובתשתיות מתחילה ב-15,000 שקל. דירות שעולות עד 3 מיליון שקלים הן של משפרי דיור. זו לא הדירה הראשונה שלהם והם יודעים מה הם רוצים.

"סכום השינויים יכול להגיע עד 50,000 שקל. הם משנים תשתיות, כולל מערכת מיזוג אוויר, מערכת חשמל חכם, קצת יותר מתוחכמים מבחינת האינסטלציה: אינטרפוץ של 5 דרך, אסלות תלויות. הם הרבה יותר מודעים לשינויים קוסמטיים שמשפיעים על התשתיות. דירות יוקרה עולות 5 מיליון שקל ומעלה. שם מצויד כל לקוח במעצב פנים שעושה שינויים במערכות ובתקרות הגבס. רק התאורה יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים. שם אנחנו מדברים על שינויים שמתחילים ב-100,000 שקל".

עוד כתבות

רס''ן גל שבת ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רב-סרן גל שבת מת מפצעיו בביה"ח לאחר שנפצע בעזה

רס"ן גל שבת, בן 24, מקציר, מ"פ בחטיבת הצנחנים מת מפצעיו לאחר שנפצע באורח קשה ● ניסיון פיגוע סמוך לאבו דיס: לוחמי מג"ב נטרלו את המחבל ●  חשד לחדירת כלי טיס עוין לגליל העליון ● לראשונה אחרי 4 חודשים: רה"מ נתניהו ייפגש עם ראשי רשויות בצפון ● עדכונים שוטפים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel / צילום: אלן ציפלסקי

שוקלים לרכוש מכונית חשמלית? את האזהרה הזו אתם חייבים לשמוע

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel ● על הסדר העולמי החדש, הבחירה בין המחנה האמריקאי לזה הסיני, מה מסוכן במכוניות החשמליות שמגיעות מסין ועתיד יחסי ישראל-ארה"ב ● האזינו

ICL / צילום: יח''צ

פשרה בייצוגית נגד כיל על דיווח מטעה. כמה תשלם לבעלי המניות?

ביהמ"ש אישר הסדר פשרה בבקשה לתובענה ייצוגית שהגישה חברת רבקה טכנולוגיות נגד כיל, המנכ"ל והדירקטורים שכיהנו בה בשנים 2016-2015, בשל טענות למחדלי דיווח ופרטים מטעים ביחס לפרויקט מערכות מידע שהחלה עם IBM בשנת 2013 וקרס אחרי שלוש שנים ● במסגרת הפשרה כיל תשלם כ-2 מיליון דולר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"החשב יפקח": היועמ"שית מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירה בעניין מימון מעונות רה"מ

לעמדת גלי בהרב־מיארה, אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הכספים לממן את שני מעונות ראש הממשלה, גם לנוכח הפרשנות שיש לתת לה והן בשל האישור הנדרש של החשב, בנוסף לזה של מנכ"ל משרד רה"מ

רסול סעדה, מנכ''ל משותף אל־ביאדר לפיתוח כלכלי חברתי / צילום: תמר מצפי

רסול סעדה: כך עבר הפשע בישראל מגוש דן אל היישובים הערביים

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, סקר סעדה, מנכ"ל משותף באל־ביאדר, את התפתחות הפשיעה בחברה הערבית, וציין: "מאז 2023, אנחנו באובדן מוחלט"

אילוסטרציה: Shutterstock

העתיד כבר כאן: ניסינו את המודל החדש של ChatGPT וחזרנו לדווח

העוזר הקולי החדש של OpenAI יהיה מותאם אישית למשתמש, יכיר את ההעדפות שלו ויידע גם לבחור את האינטונציה המתאימה בהתאם לאופי השיחה ● בעקבות הסערה שהתעוררה ברשתות עם הצגת המודל החדש, בדקנו את המודל הזמין כיום בשוק

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

קבוצת לוזון "מזהירה": הרווח הנקי יזנק עד 160% ברבעון הראשון

הקבוצה מציינת כי בעקבות שיפור משמעותי של פעילות הבנייה למגורים שלה בפולין, היא צפויה להציג עליה בהכנסות וברווחים עם סיכום הרבעון הראשון ● בנוסף מציינת כי היא חזרה לקדם את הקמת תחנת הכח "דוראד 2" על רקע החלטות הממשלה לאחרונה

ירון מורגנשטרן, מנכ''ל גלאסבוקס / צילום: יח''צ

אחרי הפסד של 60% למשקיעים: גלאסבוקס נמכרת בחצי מיליארד שקל

גלאסבוקס, הפועלת בתחום ניתוח נתונים באינטרנט, תימכר לקרן השקעות, זאת לאחר נפילה חדה במניה ולאחר שדחתה מספר פעמים את יעדי ההכנסות החוזרות שלה ופיטרה כ-20% מכוח-האדם ● בחברה שתהפוך לפרטית, בונים על תחום ה-AI כמנוע לעתיד

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח חברתי כלכלי במגזר המיעוטים / צילום: תמר מצפי

"במסגרת תוכנית החומש לחברה הערבית, אנחנו משקיעים קודם כל בחינוך. הפערים מצטמצמים"

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, התייחס בכנס גלובס לאתגרים באוכלוסייה זו ולחשיבותה ● לדבריו, ברקע יישום תוכנית החומש הייעודית, החברה הערבית חוותה שינוי משמעותי: "רוב התלמידים לא היו זכאים לבגרות. היום יש 20% סטודנטים לתואר ראשון"

אלונה בר און, מו''לית גלובס / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "לתקשורת יש תפקיד בקישור בין מגזרים"

בפתח כנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, התייחסה מו"לית העיתון לתפקידה של התקשורת בתקופה זו ועל השאיפה לסקר את כל חלקי החברה בעיתון ● בר און: "מטרת העיתונות לספק גיוון, לא להבליט את מי שהכי קיצוני או רק את מי שדומה לי"

דואר ישראל - שירות מיון ארצי / צילום: איל יצהר

למה המדינה הסכימה למכור את הדואר בשליש מהשווי שבו העריכה אותו?

לאחר תחרות בין שני מתמודדים בלבד, קבוצת מילגם זכתה במכרז על דואר ישראל במחיר המהווה שליש מזה שבו הוערכה החברה הממשלתית בעבר ● הזוכה מתכוונת להתמקד בשוק הבנקאות ● וגם: המשפחה שעומדת מאחורי חברת מילגם

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש

ד''ר ענאיה בנא, מנכ''לית ומייסדת עמותת אל־ביאדר / צילום: תמר מצפי

"בעלי הקרקע הפרטית בחברה הערבית מחכים שיזמים יבואו"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, ד"ר ענאיה בנא, מנכ"לית משותפת ומייסדת עמותת אל־ביאדר, דיברה על הפערים בין החברה הערבית לחברה הכללית בתחום הדיור ● בנא: "85% מהדור הצעיר בתוך היישובים הערביים הוא מחוסר פתרונות דיור"

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

בכיר במשמרות המהפכה: התקבל אות מהמסוק של ראיסי

מסוקו של הנשיא התרסק בשעות הצהריים (שעון ישראל) ונותק הקשר עימו ● אחרי מספר דיווחים סותרים, באיראן מדווחים שהתקבלו אותות מהמסוק ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, ובכיר איראני מסר לרויטרס כי יש חשש לחייהם

בנייה ברמת גן / צילום: פביו טרופה

התוכנית של רמת גן במקום תמ"א 38: עד 10 קומות ברחובות המסחריים

תוכנית מחליפה לתמ"א 38 שגיבשה העירייה בראשות כרמל שאמה הכהן, מספקת פתרון ביניים בין הגישה המרחיבה שנקטו ראשי העיר הקודמים, לבין הגישה הקמצנית שנקט כרמל שאמה הכהן, שזכתה לביקורת מצד בית המשפט

נתיבות. בעיגול: מירי רגב / צילום: דייגו מיטלמן, מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט)

בלי תוכנית, ללא תקציב ובניגוד לדעת אנשי מקצוע: רגב מקדמת עוד תחנת רכבת בנתיבות

במשרד התחבורה בוחנים הקמת תחנה בעיר הדרומית במרחק 5 ק"מ בלבד מזו הקיימת ● גורמי המקצוע מתנגדים בגלל תחזית נוסעים נמוכה ופגיעה בציבור שזמן נסיעתו למרכז מתארך ● השבוע נחשף בגלובס שגם במוסד רוצים רכבת ישירות למטה הארגון בניגוד לתוכניות המטרו