במסעדות המדוברות ביותר שנפתחו בשנתיים-שלוש בישראל האחרונות אין מפות וגם לא יותר מדי שולחנות. את מקומם מחליף בר צר, ארוך ומלבני, שסביבו מטבח. המנות שיוצאות במסעדות הבר, שפעם נקראו גסטרו בר או ברי יין - מותאמות לשתייה. פחות פרחים ועלעלים, יותר בילוי עם מנות קטנות, בין מזט גדול למטבל. רביעיית כיסוני פסטה ממולאים, 2-3 דגי מליטה או ברבוניה קטנים, כמה ריבועי סביצ׳ה או ירק צלוי - זה הכיוון.
מסעדות הבר האינטימיות, שבליבן יין, החזירו לחיים גם תפקיד שאיים להיכחד ממסעדות ישראל עד לא מזמן: הסומלייה. מנהלי תחום היין, רובם צעירים כבוז׳ולה וחדים כמוסקדה - משמשים גם כמלצרי יין וגם כאוצרי התפריטים, שהופכים לייחודיים מתמיד. חלק ניכר מבקבוקי היין שמוגשים בהם, גם בחנויות יין אי אפשר למצוא אותם. "יין של מסעדה", שמביאים מיקרו-יבואנים עם קטלוגים של יצרני בוטיק מסעירים מרחבי העולם. 11 מסעדות בר מומלצות ברחבי הארץ שכיף לשתות בהן יין לצד אוכל מורכב ומרתק.
1. בראסרי קייזר, תל אביב
בתל אביב נפתח לאחרונה בראסרי ראשון לענק הבולנז׳רי הצרפתי. התפריט צרפתי וכל כך קלאסי, שזה כמעט חתרני: שוק אווז וסטייק ברוטב פלפל בעיקריות, מרק בצל, פואה גרא ורטטוי בראשונות - והכול בביצוע מהוקצע ומיומן. המלצה מתפריט השתייה: דלתון wild one - יין לבן מענבי שנין בלאן של היינן גיא אשל, במחיר של 36 שקל לכוס מכובדת. יש גם קוקטיילים בהשראה צרפתית שיצר נוי דוידאי.
בראסרי קייזר / צילום: my social
רוטשילד 7, תל אביב-יפו
2. דקל, ירושלים
דקל מקבוצת מחניודה היא מסעדת בר שהחלה את דרכה כמועדון חברים סודי שהכניסה אליו התאפשרה רק באמצעות כרטיס חבר. מאז עברו הרבה פלמידות בשוק מחנה יהודה, והמקום האפלולי והאלגנטי פתוח לקהל הרחב - אבל הקונספט נותר דומה: גסטרו בר מודרני ומוקפד עם מנות שמשלבות בין הרפטואר של מחניודה להשפעות צרפתיות.
הדקל 3, ירושלים
3. בוסר, תל אביב
חנות היין שנפתחה השנה בגן החשמל הפכה לאבן שואבת לסומליירים, חובבי יין ודומיהם. המבחר מרשים ורובו המכריע מגיע מקטלוגים של יבואנים קטנים ובוטיקיים מרחבי אירופה. בקבוקים שנפתחים ונמזגים לכוסות ומקורם ביקבי פאר מבורגון, שמפאן ועוד הם חזיון נפוץ כאן - ומספקים חוויה נדירה במחיר הוגן והגון. מיינות בכוס במחיר של 22 שקל ועד בורגון לבן נהדר של יקב מאטרו הצרפתי ב-120.
כל היינות נמכרים במחירי המדף לשתייה על הבר הקטנטן והנאה שבמקום או על שולחנות וספסלים סמוכים. התפריט כולל זיתים וגבינות. בקיצור: לוקיישן נפלא לאפריטיבו של אחר הצהריים בסוף השבוע ובכלל.
החשמל 5, תל אביב-יפו
4. שילה וג'נגו, תל אביב
שילה, ממסעדות הבר האהובות בישראל, התחדשה השבוע באחות חדשה וזערורית - ג'נגו, שנפתחה מולה. היין מרכזי מאוד והתפריט מתבסס על מנות קטנות, עם דגש על פסטות ודגים.
בן יהודה 155, תל אביב
5. חמארה תלפיות, חיפה
מסעדת הבר של אילן פרון הייתה הסנונית שבישרה את האביב עבור שוק תלפיות החיפאי. התפריט אקלקטי וכולל מנות שמשתנות על בסיס היצע הדגה והירק העונתי של השוק. תפריט היין נפלא ממש, עם יינות של יצרני בוטיק מגאורגיה ופורטוגל והחוף המערבי של ארצות הברית.
סירקין 28, חיפה
6. 85/15, תל אביב
אל תתנו לשם האניגמטי לבלבל אתכם. מסעדת הבר שקרויה על שם צומת מספרי הרחובות בו ממוקמת - מלכי ישראל וגורדון בהתאמה - היא אחת הטובות בישראל. נקודה. בר האוכל בניצוחו של השף אלי שטיין משלב בין מטבח מקומי להשפעות אסיאתיות, רוסיות וצרפתיות והתוצאה מרשימה - ומתומחרת בהגינות. על תפריט האלכוהול אמון המיקסולוג והבעלים יוחאי בן שמעון, שעושה עבודה נהדרת.
בר 85/15 / צילום: איתי פשה
מלכי ישראל 15, תל אביב
7. Kiosk&Co ובר רביבה וסיליה, תל אביב
שתי אופציות קזו׳אליות תל אביביות: Kiosk&Co ממוקם בבוטקה שבפינת רוטשילד והרצל בתל אביב, שנפתח בתחילת השנה על-ידי יוצאי MKR ירדן שי ואושרי מסהיד, שיוצרים כאן מנות ירק ודג לצד תפריט יין עתיר יינות רוזה וקוקטיילים. אחלה מקום לקחת כוס יין ומשהו קל לנשנש ולשבת על הספסל, כמו בימי הקורונה.
ברביבה וסיליה השיקו בשבוע שעבר בר אפריטיף בשכונת פארק צמרת. התפריט מצומצם וכולל מנות בהשפעה מזרח תיכונית - עראיס קבב דג למשל וקובנייה עם טרטר בקר לצד תפריט יינות רוזה וקוקטיילים.
הרצל 6, תל אביב, ניסים אלוני 10, G צמרת
8. פסקדו, אשדוד
המקומות הראשונים שנתפסים במסעדה הכשרה והאשדודית של יחי זינו הם על הבר ולא בכדי. באחת ממסעדות הדגים הטובות בישראל, מומלץ לשבת בכיסאות הגבוהים, ליהנות ממנת כנף המוסר שהפכה כבר לקלאסיקה מודרנית של סצנת הקולינריה הגבוהה המקומית - ולהתענג על הרגע, ועל הרוח העזה הנושבת בכניסה והיציאה מהמסעדה, מהים שנמצא ממש ממול.
מרטין בובר 1, אשדוד
9. בר 51, אלנה והלייבררי, תל אביב
בר 51 הוא אחת המסעדות המוערכות בארץ, והיא המקום הבולט ביותר כיום בסצנת מסעדות הבר. התפריט מתבסס על מנות קטנות ומוקפדות של ירקות עונתיים צלויים, פסטות שמכינים במקום ומנות נאות כמו ברוסקטה טרטר וקרודו אינטיאס.
ואם כבר פסטות - צמד השפים הצעירים דניאל צור ועומר שדמי עושים כן - לצד תפריט יין במסעדת אלנה ועל הבר המוקפד של המסעדה שבמלון הנורמן, הלייבררי בר.
הלייבררי בר של מלון הנורמן / צילום: אפיק גבאי
הירקון 59 / נחמני 23-25, תל אביב
10. רוטנברג ו־1910
בקצה הדרומי של הכנרת ממוקמות שתיים מהמסעדות המדוברות בצפון, שתיהן מהוות מקומות מעולים לשתיית יין לצד אוכל מוקפד ומקומי, ששואב השראה מהטרואר של האיזור. 1910 בדגניה היא האלגנטית יותר וחביבת המקומיים, ואילו רוטנברג היא מסעדה שהיא יעד שמצדיק נסיעה במיוחד מכל מקום הארץ.
רוטנברג: גשר הישנה | 1910: חצר ראשונים, דגניה א'
11. ועוד משהו לסיום: מוזה, ערד
יעד מהנה לעצירה על הבר בדרך לאילת או לים המלח: פאב כדורגל מדברי עתיר צעיפים. אמנם בלי מנות שף ובלי יין, אבל עם המבורגרים, קבבים וצ׳יפס טריים ושלל בירות.
מתחם תחנת הדלק אלון, ערד
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.