ההנפקה הישראלית הכי גדולה ואיך שיא הגיוסים בהייטק נשבר בחמישה חודשים?

מאנדיי התחילה להיסחר בנאסד"ק לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר, הגבוה ביותר לחברה ישראל בנטרול פלייטיקה שבבעלות סינית • וגם מה צפוי להיות האקזיט השלישי של ראש הממשלה המיועד נפתלי בנט? • סיכום השבוע שהיה בהייטק

הנהלת מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס
הנהלת מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

שבוע טוב,

הכתובת הייתה על הקיר וזה היה רק עניין של זמן מתי בדיוק זה יקרה. השבוע חצה היקף הגיוסים של סטארט-אפים ישראלים ב-2021 את השיא השנתי של כל הזמנים. לפי נתוני ארגון סטארט-אפ ניישן סנטרל, בקצת יותר מחמישה חודשים מאז מתחילת השנה גייסו סטארט-אפים ישראלים מעל 10.5 מיליארד דולר, יותר מאשר בכל שנת 2020, שבעצמה הייתה שנת שיא בגיוסי הון.

לפי נתוני IVC, חברת מחקר אחרת שעוקבת אחרי העסקאות, הסטארט-אפ גייסו מתחילת השנה רק 9.7 מיליארד דולר ועדיין לא חצו את השיא של 2020, שעומד על 10.3 מיליארד, אך גם לפי הספירה הזו זה יקרה בקרוב מאוד.

זאת תקופה מצוינת להיות יזם בתל אביב, שבה לגייס עובדים קשה יותר מאשר לגייס כסף, משהו שיש בשפע; זאת תקופה טובה מאוד להיות משקיע, כי כשחברות ישראליות מנפיקות במיליארדים, כל משקיע יכול לטעון שיש לו את מגע הזהב הטוב מכולם; וזאת תקופה די עמוסה להיות כתב הייטק וטכנולוגיה, כשגיוס ענק רודף גיוס ענק. מתי כל הטוב הזה יגמר ואיך? את זה אף אחד לא באמת יודע.

סיכום השבוע עם שמונה דברים מעניינים שכתבנו עליהם.

לקבלת סיכום השבוע בהייטק במייל: הירשמו כאן

1) חדשות וול סטריט

מאנדיי הונפקה בסוף השבוע בנאסד"ק לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר, הגבוה ביותר לחברה ישראלית בנטרול חברת הגיימינג פלייטיקה שבבעלות סינית. בעקבות ההנפקה המוצלחת מחזיקים צמד המייסדים, רועי מן וערן זינגמן, מניות בשווי כולל של כ-1.3 מיליארד דולר. בראיון שאחרי תחילת המסחר במניה, אמרו שני המייסדים כי "אנחנו רק בתחילת הטרנד ואנחנו מצפים לצמיחה ארוכת טווח לאורך שנים רבות". בינתיים הסטארט-אפ ווקמי חשף את השווי המבוקש להנפקה המתוכננת שלו - 2.5 מיליארד דולר. מינט מדיה, ישראלית שלישית, גם היא מחממת מנועים להנפקה בארה"ב, לפחות לפי מקורות זרים.

2) פרק ב' ביזמות

אייל גרונר מכר בגיל 24 את ורסייף תמורת 100 מיליון דולר ולא היה צריך לעבוד יותר בחיים. אחרי שקנה דירה בבלפור בת"א ומכונית טובה, הוא החליט לקפוץ שוב על עגלת היזמות ולהקים את סיינט, שנותנת פתרון הגנה כולל לארגונים קטנים ובינוניים ומעסיקה כיום כ-200 עובדים. "יש הבדל בין להקים חברה עם 40 עובדים ועשרות לקוחות כמו שהיה בוורסייף לבין לבנות חברה שיש לה הרבה לקוחות והכנסות משמעותיות של עשרות מיליוני דולר כמו בסיינט", הוא אומר בראיון. אני חושב שיש פה עניין של הגשמה עצמית, לראות שאתה מסוגל. הכסף הוא טוב ונחמד אבל זאת לא הסיבה לקום בבוקר".

3) מחפשים מטבע נזיל

סטארט-אפ התמלול האוטומטי ורביט הצטרף השבוע רשמית למועדון חדי-הקרן בעקבות קבלת השקעה של 157 מיליון דולר לפי שווי של כמיליארד דולר. עוד 75 מיליון דולר ילכו למייסדים, העובדים והמשקיעים במסגרת עסקת סקנדרי. במקביל ורביט מסמנת מטרה להפוך לחברה ציבורית כבר ב-2022. "כשאתה מכוון כמונו להיות חברה עם הכנסות של מיליארד דולר ושווי של 15-20 מיליארד, אתה צריך להיות ציבורי", אומר המנכ"ל והמייסד תום ליבנה. "אנחנו גם הולכים לבצע הרבה רכישות, כך שכחברה ציבורית יהיה לנו מטבע נזיל (המניה) כדי לשלם עליהן, ולא נצטרך לגייס כל פעם כסף".

4) בעיות בתהליך ההנבטה

קרן הון הסיכון aMoon הודיעה על מיזם חדש למימון פרויקטים של מדע יישומי באקדמיה, במטרה להביא אותם לשלב שבו ניתן יהיה להקים חברות. "אנחנו עוקבים בדאגה אחר הירידה בכמות הסטארט-אפים החדשים פורצי הדרך בתחום מדעי החיים. בעבר, נהוג היה לומר כי לישראל אין בעיה של הנבטת חברות, והאתגר שלה הוא לגדל אותם. היום דברים קצת השתנו וקרנות רבות הסיטו את ההשקעות שלהן לשלבים המאוחרים יותר", אומר ד"ר ירון דניאלי, שיובל את המיזם.

5) מימון לטיפול רפואי ומערכת לניהול פרילנסרים

אלו הסטארט-אפים שהכריזו על גיוס מימון טרי השבוע.

6) ברוכה הבאה

אמזון שזכתה לאחרונה לצד גוגל במכרז המחשוב הממשלתי-צה"לי נימבוס, הודיעה רשמית על הקמת דאטה סנטר אזורי של AWS שישרת את כלל המשק הישראלי במחצית הראשונה של 2023.

7) השלישי בדרך

אחרי סאיוטה וסלוטו, ראש הממשלה המיועד נפתלי בנט צפוי ליהנות בקרוב מאקזיט שלישי כשחברת הפינטק פיוניר תהפוך לציבורית.

8) גימיק או לא גימיק

מה עומד מאחורי חברת טכנולוגיית התחקירים המסקרנת שמיים שהקימו טייסי חיל האוויר והונפקה בתל אביב?