גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המערכת של Tefen רוצה למנוע מעובדים לעבור לחברה המתחרה

וגם: השמן של סבא חביב מאבד את התו "שמן זית ישראלי" ● ערן כהן מונה לתפקיד מנכ"ל אלסטום ישראל, ואיציק פרנק ימונה למנכ"ל קבוצת ברן ● אירועים ומינויים

מלי ביצור פרנס, מנכ"לית TEFEN / צילום: ענת קזולה
מלי ביצור פרנס, מנכ"לית TEFEN / צילום: ענת קזולה

קבוצת הייעוץ העסקי הבינלאומית Tefen, בראשות המנכ"לית מלי ביצור פרנס, משיקה בימים אלה את סקורטי - מערכת טכנולוגית חדשה שמטרתה לשמר עובדים בחברה, ולמנוע מהם לעבור למתחרים.

המערכת, שפיתחו יואב רפאלי וגיל הירש, מוטמעת במחשבים ובסלולרי של העובדים, ולאורך היום שואלת אותם שאלות קצרות שעליהן ניתן להשיב באמצעות אייקונים. ככל שהעובדים משיבים על יותר שאלות כך הם צוברים יותר נקודות, שמקנות להם בונוסים ומתנות.

מדובר בשאלות בסיסיות קצרות כמו מה שלומך היום, האם הרגשת פרודוקטיבי היום, האם אתה מרוצה מיחס המנהל הישיר, איך הייתה ארוחת הצהריים או האם משהו מטריד אותך. בנוסף ישנן שאלות עומק, לעובדים שמעוניינים לענות יותר בהרחבה.

מתוך התשובות, המערכת מפיקה דוחות וניתוחים שמאפשרים למנהלים לדעת מה מידת שביעות רצון העובדים, לספק תמונת מצב עדכנית על תחושותיהם ולחזות אחוזי נטישה. כך יכולים המנהלים לשפר את המצב, ולהפוך את מקום העבודה לטוב יותר.

בימים אלה המערכת מוטמעת בקרב חברות הבת של Tefen - קומיטיגו ו-ESI - שמתמחות בטכנולוגיה ובבינה מלאכותית. החברה כבר חתמה על חוזים עם שתי חברות ממשלתיות המעסיקות אלפי עובדים, ובהמשך היא מתכננת להטמיע את המערכת בקרב מאות חברות הייטק וסטארט-אפים שעמם היא עובדת. בשלב מאוחר יותר, התכנון הוא לצאת גם לשוק הבינלאומי.

השמן של סבא חביב מאבד את התו "שמן זית ישראלי"

ענף הזית במועצת הצמחים מסיר את תו איכות "שמן זית ישראלי" משמני הזית של "סבא חביב". הסיבה, כפי שמסביר אורי יוגב, מנהל הענף, היא חשד לכך ששמני המותג שנמכרו כשמני זית ישראלים, ועל כן נשאו את תו האיכות, הכילו למעשה שמני זית מיובאים בהיקף נרחב. החשד התעורר אחרי שכמות שמני הזית שנמכרה הייתה כפולה מזו שהוצהר עליה.

סבא חביב / צילום: יח

מטרת תו האיכות שמודבק על בקבוקי השמן היא לבדל את השמנים הישראלים משמנים מיובאים. עבור התו משלמות יצרניות השמן אגרה של 3,300 שקל בשנה, ותשלום של 15 אגורות לכל מדבקת תו שמוצמדת לבקבוקים. מועצת הצמחים עורכת פיקוח על מנת לוודא את תקינות השמן המשווק כישראלי, כשעל פי תקן חדש הבדיקה גם כוללת מדדים של טעם וניחוח הנבדקים על ידי פאנל טועמים.

יצוין כי חברת 'סבא חביב' מייצרת שמני זית גם למותגים פרטיים, שגם על גביהם מודבקת מדבקת התו. יוגב מספר כי נערכה פנייה גם לרשתות שהחברה מייצרת עבורן, דוגמת רמי לוי.

הסרת התו מגיעה בתזמון עגום למדי, משום שלאחרונה הגישו בעלי המותג סבא חביב, משפחת ג'השאן, בקשה לבית המשפט המחוזי בנצרת לעיכוב הליכים לשם הסדרי חוב, לאור קשיים שאליהם נקלעו בעקבות משבר הקורונה. הבקשה אושרה, ולחברה מונה מנהל הסדר נושים, עו"ד שלום גולדבלט, יחד עם חברת הייעוץ KCR, מתוך אמונה שמדובר בעסק שיש לו היתכנות להמשך פעילות - באמצעות מכירתו או באמצעות הכנסת משקיע.

"אני מקווה שהחברה תצא מהמצוקה, אבל התפקיד שלי לא מאפשר לי להישאר אדיש לממצאים שגילינו", אומר יוגב. "הזמנו את בעלי החברה לפגישה, ונומק לנו שהם בהקפאת הליכים. אני מאחל לחברה הזו שלא תימחק ושיימצא לה קונה ראוי, ואחרי שהם יתייצבו - נחזיר אותם למועדון תו האיכות, בהנחה שהם יעמדו בתקן".

יוגב מסביר כי בישראל פזורים כ-95 בתי בד המייצרים למאות יצרנים, 200 מהם רשומים במועדון תו האיכות. צריכת שמני הזית בישראל עומדת בממוצע על 25-30 אלף טון בשנה, בשעה שהייצור מגיע לכ-15-22 אלף טון. את הפער סוגרות החברות באמצעות יבוא.

יוגב מסביר כי באירופה יש עודפי ייצור. "בספרד, למשל, מתחילים את העונה עם יותר מחצי מיליון טון שמן, שעובר גם ליצוא. פערי המחירים אל מול השמן הישראלי נובעים גם מהתמיכה המדינית שיש באירופה. אין בעיה עם שמנים מיובאים, כל עוד כתוב מאיפה השמן מיובא. אבל יצרניות לא יכולות להציג שמנים שנמכרים בבלנד כישראלים. רוב החברות הגדולות נוהגות כך, ועל כן אין להן תו שמן ישראלי".

עוד אומר יוגב כי רוב השמן הישראלי לא מגיע למכירה ברשתות והוא נמכר בבתי הבד, במעדניות ובמכירה ישירה באונליין שקיבלה דחיפה מהקורונה.

מסבא חביב לא נמסרה תגובה.

מצנח הזהב

איציק פרנק ימונה למנכ"ל קבוצת ברן, שהיא חברת ההנדסה הגדולה בארץ. קודם לכן שימש כסמנכ"ל כספים בכיר ואחראי על הפעילות הבינלאומית של הקבוצה.

ערן כהן מונה לתפקיד מנכ"ל אלסטום ישראל, המפתחת ומשווקת פתרונות ניידות המספקים יסודות בני קיימא לעתיד התחבורה.

ערן כהן, מנכל אלסטום ישראל / צילום: רן יחזקאל

שר המדע והטכנולוגיה לשעבר, יזהר שי, מצטרף לוועדה המייעצת של חברת הביו-טק אינוקאן פארמה.

ענת גרנות מונתה לסמנכ"לית השיווק והמכירות בחברת המטייל-אמריקה, הפועלת בניו יורק זה למעלה מ-30 שנה.

נחום טרוסט, החשב של אבן קיסר, ימונה לסמנכ"ל הכספים של החברה.

איתן זינגר מונה למנכ"ל חברת סיבוס, המספקת פתרונות לסבסוד ארוחות לעובדי חברות באמצעות פלטפורמה טכנולוגית. הוא יחליף בתפקיד את איתן לב טוב שמונה למנכ"ל חברת שב"א.

עמי ברלב מונה ליו"ר דירקטוריון פעיל בחברת אקסיליון, המפתחת ומוכרת פתרון לעומסים במרכזי הערים בעזרת מערכת מבוססת טכנולוגיה ייחודית בשילוב בינה מלאכותית.

חדשות טובות

שמיר אופטיקה תומכת בקופצת המשולשת האולימפית חנה מיננקו בהיקף של 120 אלף שקל, לתקופה של שנה ושבעה חודשים. מיננקו תישא את דגל ישראל בטקס פתיחת המשחקים האולימפיים בטוקיו.

מלניק נותן פרחים לשחקניות / צילום: יוסי זמיר

חברת ויזה העולמית, ומנכ"ל החברה בישראל, ברק מלניק, יתמכו בקבוצת הכדורגל הפועל קטמון נשים בירושלים, במסגרת פעילותה להעצמת נשים בספורט. כחלק מהתמיכה נערך משחק ידידות בין צוות ויזה ישראל ושחקניות הפועל קטמון, בקבוצות מעורבות.

עוד כתבות

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?