גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דודי עזרא מציג: למכור מניות, להרוויח 700 מיליון שקל ולהישאר עדיין בעל השליטה בנטו

אוכל את העוגה ומשאיר אותה שלמה: חלוקה נמרצת של דיבידנדים ומכירת חלק ניכר ממניותיו בקבוצת המזון נטו במחיר מפולפל, אפשרו לעזרא להיפגש עם סכום דמיוני, וגם להישאר בעמדת בעל השליטה בחברה

 

דודי עזרא / צילום: אביב חופי
דודי עזרא / צילום: אביב חופי

מכונת המזומנים שהפכה להיות קבוצת המזון נטו אחזקות  עבור בעל השליטה בה, דודי עזרא, ממשיכה לעבוד במלוא הקיטור. עם עסקה נוספת למכירת נתח מהחזקותיו בה, משלים עזרא צבירת הון עתק של יותר מ-700 מיליון שקל תוך פחות משלוש שנים - בדרך של מימוש מניות, ובעיקר בדיבידנדים העצומים שחילקה לו נטו במהלך התקופה, ועם כל זאת הוא עדיין נשאר בעל השליטה בחברה.

בשבוע שעבר דיווחה נטו על השלמת שלב נוסף בתוכנית המכירה של עד כמחצית ממניותיו של עזרא בנטו, כאשר בצד הרוכש בעסקה הנוכחית (ובשתיים נוספות שקדמו לה) עומד דוד מצסה, שחקן בולט בשוק העופות בישראל, המשווק סחורה גם דרך חברת נטו מלינדה - החברה הבת המרכזית של נטו אחזקות.

החזקותיו של מצסה בחברה שבשליטת עזרא מגיעות כבר לכ-10% מהון המניות - באמצעות רכישת מניות נטו שביצע במחיר כפול ויותר ממחירי השוק של המניה. בסך הכול השקיע מצסה 120 מיליון שקל ברכישת מניות נטו אחזקות מידיו של עזרא, בשלוש רכישות, בהיקפים דומים, שביצע בחודשים האחרונים.

בהתאם להסכם מול עזרא, שדווח ביוני השנה, למצסה (באמצעות חברת נור יסכה) אפשרות להמשיך ולהגדיל את חלקו בנטו אחזקות עד לכ-23% מהמניות (ובכך להשוות כמעט את החזקותיו לאלו של עזרא), וזאת בהשקעה נוספת של כ-150 מיליון שקל, כך שהתמורה שישלם לעזרא עשויה להצטבר לכ-270 מיליון שקל. אם אכן ישלים את הרכישות, הרי שחשבון הבנק של דודי עזרא ממכירת מניות ודיבידנדים שקיבל מנטו אחזקות בשלוש שנים יגדל לכ-900 מיליון שקל.

"אין סיבה כלכלית למחיר העסקאות"

פרט מעניין בהסכם שבין עזרא למצסה נוגע למחיר מניית נטו. הרכישות שכבר ביצע מצסה מאז חודש יוני, ושהוא עשוי לבצע בהמשך, נעשו לפי מחיר מניה של 323 שקל - כפול מערכה הנוכחי של מניית נטו, הנע סביב 160 שקל, וגבוה בכ-140% משווי המניה בעת הרכישות הקודמות שביצע - בחודשים יוני ואוגוסט, שנע אז סביב כ-130 שקל. כנגזר מכך, שווי השוק של מניות מצסה בנטו, אחרי הרכישה האחרונה, עומד על כ-60 מיליון שקל - מחצית מהסכום שהשקיע. 

 

למרות שלא מן הנמנע כי ההשקעה במחירים הגבוהים שביצע מצסה במניות נטו נעשית בזכות פוטנציאל צמיחה משמעותי שהוא מזהה בפעילות החברה, אשר מציגה כיוון חיובי בדוחותיה הכספיים ובביצועי מנייתה, בשוק ההון היו מי שהגיבו על כך: "קשה להציע הסבר לעסקאות הללו. אין סיבה כלכלית לבצע אותן במחיר כזה, לפחות לא לפי הנתונים שהחברה מציגה".

צריך לזכור, עם זאת, שדוד מצסה אינו זר לדודי עזרא ולקבוצת נטו. לפני כשנתיים דיווחה נטו מלינדה על הסכם לשיווק והפצת עופות כשרים, "בהתאם להזמנותיה, ללא התחייבות לאספקת מלוא הכמות המוזמנת, בתמורה לעמלת שיווק", ובהיקף מכירות שנתי שהוערך בעת החתימה על ההסכם בכ-800 מיליון שקל, אשר התבסס "על היקף המכירות הרלוונטיות הקיים אצל הלקוח".

שם הלקוח לא פורסם באותו דיווח, אולם ככל הידוע, מדובר במשחטת יסכה שבה מחזיק מצסה. בתחום העופות, בסיכום שנת 2020 דיווחה נטו מלינדה על שיפור במכירות, בין היתר בזכות הסכם השיווק וההפצה מול החברה של מצסה.

פעילות משחטות העופות של משפחת מצסה, באמצעות חברת טל הל יסכה, היא אחת הבולטות בארץ, ובשנים קודמות דורגה בצמרת סיטונאיות המזון והמשקאות בישראל. פעילות זו עלתה לכותרות לפני כמה שנים אחרי שביהמ"ש גזר על בעליה קנסות בגין שימוש בקרקע ללא היתר.

נטו מלינדה, שב-46% ממניותיה מחזיקה נטו אחזקות, מבצעת את עיקר פעילות השיווק וההפצה של שלל מוצרי המזון המיוצרים ומיובאים על-ידיה ועל-ידי החברה האם, הכוללת ייצור, שיווק ויבוא של בשר, דגים, שימורים, מוצרי מאפה ועוד. קבוצת נטו מחזיקה בכמה מפעלים, לייצור מוצרי דגים (דלידג), מוצרי מאפה (שלושת האופים), מוצרי בשר (טיבון ויל, ויליגר), שימורים, ומוצרי קצפת של המותג ריץ'.

נותר עם החזקות בשווי 230 מיליון שקל

מניית נטו אחזקות מציגה שנתיים לאחור טיפוס של כ-60% בערכה, המשלים לה הכפלת ערך תוך חמש שנים, כך שהיא משקפת לחברה שווי שוק נוכחי של כ-600 מיליון שקל. שווי זה גוזר להחזקות שנותרו לדודי עזרא בחברה (כ-38% מהון המניות) שווי שוק של כ-230 מיליון שקל.

לפני המכירות למצסה, מימוש המניות המשמעותי הקודם שביצע עזרא במניות נטו אחזקות נעשתה לפני כשנתיים, עת מכר כ-6% מהונה של החברה תמורת קרוב ל-80 מיליון שקל לכמה משקיעים מוסדיים.

כאמור, מלבד מכירת חלק מהחזקותיו, עזרא נהנה בשנים האחרונות מחלוקת דיבידנדים נמרצת שמבצעת נטו אחזקות, אשר מצטברת תוך פחות משלוש שנים לסכום מרשים של כ-1 מיליארד שקל - כמחציתו בשנת 2019 והיתרה בשנתיים האחרונות. לאותה חלוקה מוגברת של דיבידנדים קדמו פרסומים בתקשורת על אודות רצונו של עזרא לממש את החזקותיו בחברה.

לפרסומים אלה לא ניתן ביסוס רשמי, וככל הידוע לא נרשמה מאז התקדמות בעניין, אולם כך או אחרת, בינתיים עזרא נהנה מתמורה אלטרנטיבית שמייצרת לו נטו - עיקרה בדמות חלקו בדיבידנדים, המסתכם ביותר מחצי מיליארד שקל מאז 2019.

משבר הקורונה הביא לצריכה מוגברת

בפעילות השוטפת, נטו אחזקות, בניהולם של עמי גולדין (מנכ"ל) ודודי עזרא (היו"ר), נהנתה בשנה שעברה מהשפעות משבר הקורונה, שהוביל לצריכה מוגברת, וכן נהנתה מאיחוד רכישת חברה העוסקת ביבוא עגלים חיים ומכירתם (ר. שוחט), כך שהכנסותיה השנתיות צמחו ב-14% ל-3.2 מיליארד שקל, לצד שיפור הרווחיות.

הרווח הנקי השנתי של נטו אחזקות אשתקד קפץ ב-50% והגיע ל-127 מיליון שקל, גם תודות למכירת מניות ביכורי השדה העוסקת בשיווק ירקות ופירות לשותפיה בפעילות, האחים ששון ואילן שבע, תמורת 215 מיליון שקל - מהלך שייצר לה רווח הון של יותר מ-60 מיליון שקל.

בסיכום המחצית הראשונה של השנה הנוכחית הציגה נטו אחזקות שיפור של 3% בהכנסות, שהתקרבו ל-1.7 מיליארד שקל, אולם הרווח הנקי שלה צנח ב-50% ל-45 מיליון שקל, אחרי שבשנה שעברה נהנתה מהרווח החד-פעמי ממכירת ביכורי השדה.

עוד כתבות

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר