גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירושלים של יוקרה: שוק המשרדים בבירה קורץ לחברות הייטק

הנגישות התחבורתית שבדרך והתמריצים לחברות האיצו את התוכניות להקמת שטחי תעסוקה בירושלים והביאו להתהוות של אקו-סיסטם הייטקי ● "חברות טכנולוגיה והייטק מחפשות סביבה יוקרתית להתמקם בה - ומוצאות אותה בעיר"

פרויקט ''ברוש טאוור'', ירושלים / הדמיה: דני שמש – 3DDESIGN
פרויקט ''ברוש טאוור'', ירושלים / הדמיה: דני שמש – 3DDESIGN

הכתבה בשיתוף קבוצת ישרס 

בשנים האחרונות נמצא שוק המשרדים בירושלים בתאוצה תכנונית גדולה. פועל יוצא של השלמת קו הרכבת המהיר ותוכנית תמריצים עירונית, שבשילוב מעמדה של ירושלים כבירת ישראל מושך אליה התעניינות. חברות הייטק רבות, חברות ביוטכנולוגיה, משרדי ממשלה ועוד, שוכרים משרדים במתחמי התעסוקה שכבר קיימים, ומרוכזים בעיקר באזור מלחה והר חוצבים. מעיון בתוכניות שאושרו על ידי מועצת העיר והוגשו לדיון בוועדת התכנון עולה כי בעיר הבירה מתוכננים כשני מיליון מטר רבוע של שטחי תעסוקה ומסחר בשנים הקרובות - מהכניסה לעיר, דרך גבעת שאול ובכל השכונות המרכזיות.

מדוע זה קורה ולמה מושכת בירת ישראל דווקא חברות הייטק רבות? לדברי אביעד גולדויכט, מנהל פיתוח עסקי אזור ירושלים בקבוצת ישרס, הסיבות מגוונות: "מבחינה תחבורתית ירושלים השתנתה. תוסיף לכך את תוכנית התמריצים שכוללת למשל הפחתה של מס חברות באזור פיתוח א' והפחתת תשלום המס של חברות הייטק ל-7.5% שכאמור משחקת תפקיד; וכן את ההפיכה של כוח האדם בעיר לאיכותי יותר ואת המעבר למודל עבודה היברידי שמאפשר שילוב של עבודה מהבית ומהמשרד. כל אלו מתמרצים חברות הייטק וטכנולוגיה להגיע לירושלים, הן מחפשות סביבה יוקרתית ונוחה להתמקם בה - ומוצאות אותה".

הסביבה היוקרתית והנוחה כוללת בתוכה שורה של מרכיבים. מהאקו-סיסטם שמתהווה בזכות החברות האחרות מאותו התחום שנמצאות באזור, ההיסטוריה של ירושלים כבירת ישראל, החדשנות והשירותים שניתנים לחברות ולעובדים במתחמי התעסוקה והמשרדים וגם הנופים הפתוחים שנשקפים מהאזור ההררי.

פרויקט ''ברוש טאוור'', ירושלים / צילום: דני שמש - 3DDESIGN

"כל מה שעובד צריך"

בעוד שבתכנון העתידי נמצאים שני מיליון מטר רבוע של שטחי תעסוקה ומסחר, בפועל פארקי התעסוקה בירושלים מרוכזים כאמור במלחה והר חוצבים. בנוסף, פזורים ברחבי העיר מספר בניינים, שאינם חלק ממתחמים מגובשים. "הייחודיות של פארקי התעסוקה בעיר, בפרט במקרה של מתחם הגנים הטכנולוגיים בהר חוצבים, היא האקו-סיסטם", מסביר גולדויכט. מתחם הגנים הטכנולוגיים משתרע, על כ-90 אלף מ"ר והינו חלק מפארק התעסוקה בהר חוצבים. מדובר בפרויקט שנבנה בשלבים, כאשר לאחרונה משלימה ישרס מקבוצות הנדל"ן הוותיקות בתחום המשרדים, המחזיקה בפרויקטים של נדל"ן מניב למסחר ותעסוקה באזורים רבים בארץ, את בנייתו של המגדל האחרון במתחם, BROSH TOWER - "ברוש טאוור", שמתנשא לגובה של 24 קומות ובגודל של כ-40 אלף מ"ר. "המתחם של הגנים הטכנולוגיים הוכיח את עצמו במהלך תקופת הקורונה", טוען גולדויכט ומסביר: "יש בו שטחים פתוחים לרוב שהעובד יכול לשנות בהם אווירה - פיאצות, מדשאות - וגם אזורי מסחר נוספים שמעניקים לעובדים את כל מה שהם זקוקים לו - ממסעדות, דרך מכון כושר ועד חניון ענק לעובדים, באזור שידוע במצוקת החנייה שלו".

בנוסף, מסביר גולדויכט, כי יוקרה של סביבת תעסוקה היא גם פועל יוצא של סוג החברות הממוקמות בה. "במתחם של הגנים הטכנולוגיים בהר חוצבים יושבות זו לצד זו חברות כמו מובילאיי, אורקם, מלם שכר ומלם מערכות, אגפי מחשוב של משרדי ממשלה בנקים ועוד. "כשאני ניגש לנהל משא ומתן עם שוכרים פוטנציאלים, אני רואה כמה הדבר חשוב להם להיות בסביבה טובה של חברות איכותיות. השיקול בהחלט קיים ביחס לתדמית שלהם".

"ברוש טאוור" בקמפוס גן החוצבים - העסקים מגיעים לירושלים. לפרטים הקליקו כאן>>

מבנייה ירוקה ועד הגעה נוחה

דירוג בנייה ירוקה, הכנה בחניון לרכבים חשמליים, גמישות בעיצוב המשרד ונגישות תחבורתית גבוהה - כל אלו ועוד הופכים להיות בשנים האחרונות קריטריונים שמבדלים בנייני משרדים שנתפסים כיוקרתיים. "כשהתחלנו לתכנן את 'ברוש טאוור', הבניין האחרון במתחם הגנים הטכנולוגיים בהר חוצבים, עמדו לנגד עינינו הבניינים המפוארים ביותר בתל אביב וגם בעולם", מסביר גולדויכט. הבניין החדש במתחם, לדבריו, יהיה הראשון באזור שנבנה בסטנדרט הבנייה AAA, דירוג אשר משקף רמות גימור, מצב פיזי, תחזוקתי ועוד שכולו מיועד להשכרה. "לבניין יהיה ציון סילבר בדירוג LEED לבנייה ירוקה, שהוא השלישי בטיבו", הוא מציין.

פרויקט ''ברוש טאוור'', ירושלים / צילום: דני שמש - 3DDESIGN

אחד היתרונות הבולטים של "ברוש טאוור" לדברי גולדויכט, הוא באפשרות של חברות להתרחב ולהצטמצם בהתאם למצבן. דבר שהפך לאקוטי בתקופת משבר הקורונה. "חברה יכולה לשכור לעצמה את כל הקומה ולעצב אותה לפי הצרכים שלה, או לקחת רק חלק מהקומה. חברות אף יכולות להתפרס על כמה קומות, אפילו על טריפלקס, ולעצב אותו כך שיש בו שטח עליון ותחתון המחובר על ידי פיר מדרגות פרטי שמחבר בין הקומות דבר שנותן תחושה של משרד אחד גדול ותורם רבות לאווירה במשרד".

לצד כל אלו, כאמור, סוגיה חשובה לא פחות היא הנגישות של הבניין. בשל מיקומו בפארק התעסוקה בהר חוצבים ברוש טאוור ומתחם הגנים הטכנולוגיים הם הכי נגישים לתחבורה מכיוון שהם ממוקמים בכניסה של הר חוצבים, באזור הגבוה יותר של המתחם. המשמעות היא שיש כניסות ויציאות ישירות לכביש המהיר של בגין ולכיוון גולדה, ללא פקקים או עומסים, ולכביש 433". כמו כן, בניגוד לעבר, כיום אחד הגורמים שמשפיעים על תפיסת היוקרה של בניין מתקשר באופן ישיר לתחבורה ציבורית. "אנחנו חיים בעידן שבו החשיבות של תחבורה ציבורית עולה, ולא רק כי מדובר בדרך התניידות זולה, אלא גם ירוקה, כך שלצד קווי אוטובוסים רבים צפויות להיבנות במקום שתי תחנות של הרכבת הקלה", הוא מעדכן.

"לעבוד מירושלים זה ערך מוסף עבור רבים"

לבסוף, כשחושבים על מבנים ומתחמים יוקרתיים בארץ ובעולם, לא ניתן להתעלם מהתפקיד שמשחקת הנראות (הוויזואליה) של האזור, וכמובן, גם הסיפור שהוא מספר. ממשרדים של חברות ענק ברוקפלר סנטר, דרך מגדל סירס בשיקגו, מרכז הסחר בשנחאי ועד אפילו לבורג' חליפה בדובאי, חלק מתפיסת היוקרה שמיוחסת לבניינים ולדיירים העסקיים שלו - נובעת מהנוף הנשקף מהחלונות ומההיסטוריה של המקום.

"במדינת ישראל יש המון אנשים ציוניים ועבורם לעבוד ולפעול מבירת ישראל זה ערך מוסף. "יש אנשים שהאידיאל שלהם זה ירושלים, הם בעלי חיבור רגשי לעיר. יש בזה משהו מאוד יפה ומחמם את הלב", אומר גולדויכט. "בנוסף, המיקום של 'ברוש טאוור' הוא ממש במעלה הר חוצבים. מה שאומר שאפילו מקומה רביעית או חמישית אפשר כבר לראות מהחלונות נוף פנורמי של ירושלים, עיר הקודש - זה משהו שאי אפשר לקבל באף לוקיישן אחר".

בימים אלו, כאמור, הולכת ומושלמת הקמתו של המגדל ובמתחם הגנים הטכנולוגיים כבר החלו לעבוד על איכלוסו. "זה בניין קלאסי לחברות שמחפשות יוקרה, בייחוד בתחומי ההייטק והעולמות המשיקים", מסכם גולדויכט.

פרויקט "ברוש טאוור" בקמפוס הר החוצבים - יוקרה וחדשנות בירושלים. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע