גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פותחת שגרירות בגרמניה: שגריר רוכשת חברה המפעילה אלפי קטנועים חשמליים

החברה הגרמנית פועלת בברלין, המבורג ומינכן, ומשרתת כ-350 אלף משתמשים ● הרכישה בוצעה באמצעות חברת הרכב השיתופי גוטו גלובל, המוחזקת בידי שגריר, כנגד הקצאת רבע ממניותיה בשווי של יותר מ-10 מיליון דולר

מוצרי GoTo / צילום: שי יחזקאל
מוצרי GoTo / צילום: שי יחזקאל

חברת שירותי הרכב שגריר  ממשיכה בהרחבת פעילויותיה, וכעת עדכנה על רכישת הבעלות בחברה גרמנית הפועלת בתחום הקטנועים החשמליים. הרכישה בוצעה באמצעות החברה הכלולה גוטו גלובל מוביליטי (GoTo Global), תמורת הקצאת נתח של 25% ממניות גוטו גלובל לבעלי החברה הגרמנית (בשווי של יותר מ-10 מיליון דולר).

מדובר, לפי העדכון של שגריר, על חברת emmy (Electric Mobility Concepts) המפעילה כ-3,000 קטנועים חשמליים בברלין, המבורג ומינכן, ומשרתת כ-350 אלף משתמשים.

נוסף להקצאת מניות גוטו גלובל, הפועלת בתחום הרכב השיתופי, ההסכם בין הצדדים כולל התחייבות להעמיד לגוטו גלובל הלוואות הניתנות להמרה למניות גוטו גלובל, בסכום של 4.5 מיליון דולר, כשחלקה של שגריר הוא כשליש מהסכום (1.5 מיליון דולר) - בהתאם להחזקותיה בגוטו גלובל לאחר השלמת רכישת emmy (כ-36%).

גיל לייזר עם ולריאן סלית'ר ואלכסנדר מאריץ, מנכ''לים משותפים ומייסדי emmy / צילום: GoTo Global

בעניין הרכישה ציינו בשגריר, כי היא צפויה להאיץ את התפתחותה של גוטו גלובל באירופה, "כחלק מיעדיה להוות גורם מוביל בשוק התחבורה השיתופית באירופה".

עוד הוסיפו בשגריר לגבי תוכניותיה של גוטו גלובל, כי היא "תשתמש בטכנולוגיה שפותחה על-ידה במטרה להנגיש ללקוחותיה בגרמניה שירותים נוספים כמו רכבים חשמליים, קורקינטים ואופניים חשמליים".

 

גוטו גלובל בולטת לשלילה בתוצאות שגריר

גוטו גלובל (לשעבר קאר2גו), עוסקת בהספקת שירותי שיתוף והשכרת רכבים לפרקי זמן משתנים, ובמסגרת שירותיה היא "מציעה מספר כלי תחבורה שיתופיים במספר סוגי שירותים אשר מאפשרים ללקוחותיה תנועה בעיר ומחוצה לה". מנכ"ל החברה הוא גיל לייזר, והיו"ר הוא יוסי בן שלום, מבעלי השליטה בשגריר.

מי שנכנס ביולי 2020 להשקעה של כ-10 מיליון דולר בגוטו גלובל היה אדם נוימן, יזם ענקית החללים המשותפים WeWork. במרץ 2021 הושקעו בחברה 3.4 מיליון דולר נוספים על-ידי חברת טלקאר, יבואנית רכבי קיה בישראל, לפי שווי של 45 מיליון דולר לפני הכסף.

פעילותה של גוטו גלובל העיבה במשך תקופה ממושכת על תוצאותיה הכספיות של שגריר בשל הפסדים משמעותיים שייצרה וגם לאחר שהפסיקה לאחד את תוצאותיה בדוחות, היא ממשיכה לבלוט לשלילה בתוצאות שגריר.

תמצית הדוחות הכספיים האחרונים של גוטו גלובל שמצורפים לדוחות שגריר חושפים, כי בסיכום המחצית הראשונה של השנה הפסדיה יותר מהוכפלו והגיעו ל-19 מיליון שקל, אחרי שאת שנת 2020 כולה סיכמה גוטו גלובל בהפסד של כ-20 מיליון שקל.

בפעילות השוטפת, בסיכום מחצית השנה הכנסות גוטו גלובל עלו ב-20% והגיעו ל-24 מיליון שקל, אולם היא עברה להפסד גולמי והפסדיה התפעוליים הוכפלו והגיעו ל-19 מיליון שקל.

סבלה מהסרת מגבלות הקורונה

שגריר, שעיקר פעילותה מתרכזת במתן שירותי רכב שונים לחברות הביטוח, סבלה בסיכום המחצית הראשונה של השנה מהעלייה המשמעותית בעומסי התנועה בדרכים, "שגרמו להעלאת זמן השירות וגידול בעלויות הנלוות לכך כתוצאה מהסרת מרבית המגבלות שהוטלו בעת משבר הקורונה".

כך, הרווח התפעולי שלה נחתך כמעט ב-50%, ל-5 מיליון שקל, והיא עברה להפסד של כ-6 מיליון שקל, אחרי שאת המחצית הראשונה של 2020 סיכמה ברווח סמלי של 300 אלף שקל. בשורה העליונה, הכנסות שגריר למחצית השנה עלו ב-2% ל-91 מיליון שקל.

מניית שגריר טיפסה בקרוב ל-50% מתחילת השנה והשלימה קפיצה של קרוב ל-180% מרמת השפל בשיא משבר הקורונה בשווקים, במרץ 2020, כך שהיא משקפת לשגריר שווי המתקרב ל-200 מיליון שקל.

שותפות עם חברת המצברים שנפ

מלבד ההתרחבות בפעילות גוטו גלובל עליה עדכנה שגריר כעת, חברת שירותי הרכב שבשליטת חברת ההשקעות הפרטית DBSI של בועז דותן ויוסי בן שלום, פועלת באפיקים נוספים להרחבת הפעילות כחלק "מאסטרטגיה אותה גיבש דירקטוריון החברה, ומטרתה להגדיל את פוטנציאל הצמיחה של החברה ולהרחיב את מגוון מקורות ההכנסה".

במסגרת זו סיכמה שגריר באחרונה על כניסה לשותפות בחברת המצברים הוותיקה שנפ, עם רכישת חלקה של קרן ההשקעות סקיי בשנפ, בשיעור של 29% מההון. בשלב הנוכחי השלמת העסקה מתעכבת, ומועדה הוארך לימים הקרובים תוך עדכון התמורה לסקיי, מ-67 מיליון שקל תחילה, לכ-72 מיליון שקל כעת.

עיקר פעילותה של שנפ מתרכז ביבוא ושיווק מצברים מסוגים שונים למכוניות, אופנועים ושימושים נוספים, נוסף ליבוא ושיווק צמיגים, ופעילות שיווק והתקנת אביזרים ומוצרים חכמים לרכב.

בסיכום מחצית 2021, שנפ נהנתה מעלייה בהכנסות מגזרי הצמיגים והאביזרים והמוצרים לרכב, אחרי שאלה נפגעו בשנה שעברה ממשבר הקורונה, כך שהכנסותיה עלו ב-10% ל-210 מיליון שקל והרווח הנקי שלה קפץ ב-110%, ל-15 מיליון שקל.

שגריר גם השלימה בחודשים האחרונים רכישת 70% מחברת האבזור וציוד המכוניות, בעיקר לרכבים עבור מוגבלים בניידות - א.צ.מ, תמורת כ-90 מיליון שקל, בכפוף להתאמות. טרם לכך, נכנסה לפעילות אספקה והתקנת מערכות איתור ושירותים נוספים באמצעות שיתוף פעולה עם חברת טרפילוג.

עוד כתבות

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק