גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סוף עידן הקביעות? איך משליך ההסכם בדיסקונט על יתר הבנקים

עובדי דיסקונט חתמו על הסכם חדש מול ההנהלה, הכולל מספר נקודות תקדימיות ביחס למערכת הבנקאות בישראל ● לראשונה בוטל כמעט לחלוטין מוסד הקביעות, אך הוסדרה עבודה של יום בשבוע מהבית ● בבנקים האחרים סבורים כי ההסכם יעלה על שולחנות המו"מ, אך יש גם מי שחוששים מפגיעה בעבודה המאורגנת

הסכם עבודה קיבוצי של בנק דיסקונט. מימין: מנחם מליק, ארנון בר דוד ואורי לוין. עומדים (מימין): רפי קזלקופי, אלי כהן, מוטי בכר ואורית כספי / צילום: דוברות ההסתדרות
הסכם עבודה קיבוצי של בנק דיסקונט. מימין: מנחם מליק, ארנון בר דוד ואורי לוין. עומדים (מימין): רפי קזלקופי, אלי כהן, מוטי בכר ואורית כספי / צילום: דוברות ההסתדרות

הסכם עבודה חדש בין העובדים להנהלה בבנק דיסקונט מערער על מוסד הקביעות בבנקים. במסגרת ההתמודדות של המערכת הבנקאית עם האתגרים הניצבים בפניה, בשנים האחרונות מעודדים הבנקים את העובדים לפרוש בהסכמי פרישה נדיבים כדי להקטין את הוצאותיהם וצמצום משמעותי של מוסד הקביעות הוא צעד דרמטי. בנוסף, מעגן ההסכם בדיסקונט עבודה מהבית יום בשבוע לעובדים שיכולים לעבוד מהבית.

הסעיף המהותי הוא הסבת עובדים ממעמד "ארעי" למעמד של "עובד יציב", אחר שנה של ארעיות (או שנתיים לעובדים במוקד הטלפוני של הבנק). עובדים אלה יוכלו להתאגד אך לא יהיו מוגנים בקביעות. כיום מעסיק הבנק כ-5,000 עובדים ולפי הערכות, כ-2,900 מהם נהנים מקביעות. הכללים החדשים נוגעים לעובדים שהם ארעיים בבנק היום ולעובדים חדשים שיגויסו. הבנק קובע מכסה של 2,000 עובדים "יציבים" לתקופה של עשר שנים ממועד חתימת ההסכמים, למעט 300 שבכל זאת יזכו לקבלת קביעות.

תקדים במערכת הבנקאית

בבנקים האחרים מוסד הקביעות עדיין פועל. בבנק הפועלים העובדים מקבלים כיום קביעות אחרי ארבע שנים, ובתקופת הקורונה ניתנה קביעות גם אחרי חמש ושש שנים כדי שעובדים לא יילכו הביתה. הסכם השכר הבא צפוי להיחתם בסוף 2022. עובדי הבנק נהנים מהבונוסים הגבוהים מבין הבנקים שבדקנו. בתשואה של 7%, הם מקבלים חצי משכורת, ב-8% משכורת, ב-9% משכורת וחצי, ב-10.25% שתי משכורות, ב-11% - 2.5 משכורות, וב-12% שלוש. הבנק מעסיק כ-8,000 עובדים, כ-6,000 בקביעות, 1,000 חוזים אישיים ו-1,000 זמניים. בבנק יש עבודה היברידית ומספר הימים שבהם ניתן לעבוד מהבית תלוי ביחידה ובתפקיד.

מנכ''ל בנק הפועלים, דב קוטלר / צילום: איל יצהר

מוועד העובדים של בנק לאומי נמסר כי ל-6,000 מתוך 8,200 העובדים, כ-73%, יש קביעות. בלאומי חתמו בסוף חודש אוגוסט על הסכם זמני בעקבות סכסוך עבודה עליו הכריז ועד העובדים. במסגרת ההסכם סוכם כי עד לסוף השנה יוענקו במצטבר בין 40 ל-45 קביעויות לעובדים כדי לשמור על העובדים הוותיקים ובנוסף יוצעו לעד 40 עובדים לעבור להעסקה בהסכם הקיבוצי להעסקת עובדי טכנולוגיה. בנוסף, סוכם כי אם הבנק יציג מעל 13% תשואה, כלל העובדים יקבלו כ-350 מיליון שקל - ממוצע של כשלוש משכורות לעובד. נכון להיום, עובדי הבנק יכולים לעבוד יום מהבית לאור מגפת הקורונה, והנושא עדיין על הפרק כאשר סכסוך העבודה עליו הכריז הוועד סביב נושא העבודה ההיברידית טרם בוטל.

בבנק הבינלאומי מרבית העובדים הם קבועים. בבנק יש הסכם עבודה קיבוצי בתוקף, הכפוף כ'טייס אוטומטי' להסכם של בנק לאומי, מלבד נושא הבונוס. באשר לעבודה מהבית, אין נכון להיום מדיניות המעניקה לעובדים את היכולת לעבודה מהבית. 

סמדר ברבר צדיק, מנכ''לית הבינלאומי / צילום: רמי זרנגר

בבנק מזרחי-טפחות, המעסיק 6,700 עובדים, ועד העובדים וההנהלה מנהלים מגעים לחתימה על הסכם חדש כיוון שההסכם הקיים יסתיים בסוף השבוע (סוף 2021). סביר להניח שהעובדים יזכו לבונוסים ותוספות שכר כמו ביתר הבנקים, וידרשו לצמצם את ההתייעלות. 

גורמים בוועדי העובדים של הבנקים אומרים שיש בהסכם של דיסקונט פגיעה מאוד חמורה בעבודה המאורגנת ופגיעה אנושה במוסד הקביעות.

"שיח מורכב ומרתק"

גורמים בענף סבורים כי בעולם העבודה של היום לא כל העובדים מעוניינים בקביעות שיש לה מחירים ברמת תנאי השכר, ולמעשה עובדים גם מעוניינים בשכר גבוה יותר וגם להחליף עבודות מדי כמה שנים. גורמים אחרים אומרים כי מדובר בהסכם חדשני ומעניין, המהווה הישג עבור הבנק, שיעלה של שולחנות המשא-ומתן גם בהסכמים של הבנקים האחרים.

חנן פרידמן, מנכ''ל לאומי / צילום: אורן דאי

ליאור שילה, אנליסט הבנקים של בית ההשקעות אי.בי.אי, העריך כי "אי אפשר להגיד שתם עידן הקביעות, אבל הבנקים בהחלט מצמצמים אותה מאוד. הם לא יכולים להשאיר במאזנים שלהם עובדים בקביעות בהיקף גדול מבלי להשאיר לעצם גמישות. לכן, מצד אחד הם נותנים לעובדים תנאים יותר טובים ושכר יותר גבוה, אבל לא מעניקים להם קביעות. מצד שני הבנקים מגייסים עובדים טכנולוגים בשכר יותר גבוה כי הם צריכים להתאים את עצמם לעידן החדש. ראינו את זה בהסכמי השכר של הפועלים ולאומי בזמנו, אשר הכניסו סעיפים שיאפשר להם לגייס עובדים טכנולוגים תחת חוזה אישי".

לדברי מומחית תעסוקה בענף הפיננסים, "העולם של הקביעות הוא קצת דינוזאור. אלה מודלי העסקה מיושנים שלא הוכיחו את עצמם ואין צפי שהמודלים האלה יתפתחו. זה די היה ברור שהמודלים הולכים עם הדור הזה די להיעלם וזה נראה לי משהו מאוד טבעי. בנוגע לעבודה ההיברידית, היה קושי מיוחד במערכת הבנקאית ובשיח מול ועדי עובדים. בבנקים יש תנאים כמו שעות נוספות, ארוחות, וכשנשאלת השאלה אם אני עובדת מהבית 12 שעות, האם מגיעות לי שעות נוספות - אם עובדים מרחוק כבר לא מודדים עבודה באמצעות כרטיס שמעבירים אלא זה מאלץ לפתח שיטות מתוחכמות. זה שיח מורכב ומרתק ולא מאוד טריוויאלי".

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

ניוד, שקט תעשייתי ובונוסים

במסגרת הגמישות הניהולית שמאפשר צמצום הקביעות, נקבע מנגנון גם לניוד עובדים ביתר קלות מתפקיד לתפקיד בדיסקונט. כמו כן ההסכם מבטיח להנהלה חמש שנים של שקט תעשייתי שיאפשר לה להתמקד באתגרים העסקיים.

שינוי משמעותי נוסף הוא חישוב הבונוסים. הבנק ישלם לעובדים בגין כל אחת מהשנים 2024-2022, בונוס שנתי מותנה בגובה התשואה השנתית על ההון. עד היום הבונוס המקסימלי, שתי משכורות, שולם בתשואה על ההון של 10%. כעת הבונוס המקסימלי ישולם כשבנק יציג תשואה על ההון של 14% ומעלה, מה שיגביר את התמריץ לעובדים לשפר את ביצועי הבנק. בתשואה של 10% להון תשולם משכורת אחת כבונוס ולא שתיים כפי שהיה בעבר.

ההסכם קובע גם תוספות השכר לעובדים מן המניין, אולם בדומה לתוספות האוטומטיות שניתנו בהסכם הקודם. העובדים יזכו גם למענקים חד פעמיים, בין היתר על הסכמה למעבר לקמפוס (90 מיליון שקל) חדש במתחם האלף בראשון לציון בסוף 2022, ומענקים בגין השינויים בחוקת העבודה של הבנק. לעובדים בדרג הניהולי ישולם מענק חד פעמי תלוי תשואה להון שישולם בכפוף לתשואה שנתית של 10% בשנה הקודמת לשנת התשלום ובעלות כוללת שלא תעלה על 8 מיליון שקל. גם עובדי הסניפים יזכו לבונוס כולל בסך 10 מיליון שקל. סך המענקים יעמוד על 200 מיליון שקל. להערכת הנהלת הבנק, להסכמים לא תהיה השפעה מהותית על רווחי הבנק בשנים 2022.

אורי לוין, מנכ"ל קבוצת דיסקונט: "זהו צעד משמעותי המחדד את המובילות של בנק דיסקונט במערכת הבנקאית, גם בתחום יחסי העבודה. ההסכם מעניק לעובדים, לוועד ולהנהלת הבנק פלטפורמה גמישה ומתקדמת המעודדת את המשך הצמיחה של הבנק".

מנכ''ל קבוצת דיסקונט, אורי לוין / צילום: יח''צ

ארנון בר דוד, יו"ר ההסתדרות: "ההסכם לוקח אותנו קדימה לעולם עבודה מתקדם, ומעניק לעובדים תוספות שכר ואופק ארוך טווח. כל זאת בזכות עבודה משותפת ונכונה של ההנהלה יחד עם העובדים".

יו"ר הוועד הארצי, רפי קזלקופי: "מדובר בהסכם פורץ דרך במשק. שמרנו על הביטחון והזכויות של העובדים, תוך כדי שיפור משמעותי של תנאי העובדים המסורים שלנו. אני שמח שההסכם נגע והיטיב עם כל שכבות העובדים בבנק".

יו"ר ועד המנהלים, מוטי בכר: "ההסכם נותן ביטוי משמעותי למנהלים שהם חוד החנית של הבנק ותוספת שכר היברידית שמתבטאת בתוספות שכר אחוזיות, במענקים ובבונוסים ייחודיים".

המשא-ומתן לווה מטעם ועד העובדים על ידי עו"ד אלי כהן ממשרד בני כהן ושות', ומטעם הנהלת הבנק על ידי עו"ד אילה פלזנטל דברת ועו"ד הרי מושקוביץ.

בנק הפועלים

סטטוס: העובדים מקבלים כיום קביעות אחרי 4 שנים, ובתקופת הקורונה ניתנה קביעות גם אחרי חמש ושש שנים כדי שעובדים לא יילכו הביתה. הסכם השכר הבא צפוי להיחתם בסוף 2022. עובדי הבנק נהנים מהבונוסים הגבוהים מבין הבנקים שבדקנו. בתשואה של 7%, הם מקבלים חצי משכורת, ב-8% משכורת, ב-9% משכורת וחצי, ב-10.25% שתי משכורות, ב-11% - 2.5 משכורות, וב-12% שלוש.
מספר עובדים: כ-8,000 עובדים, כ-6,000 בקביעות, 1,000 חוזים אישיים ו-1,000 זמניים

בנק דיסקונט

סטטוס: ההסכם החדש קובע שעובדים חדשים יהפכו אחרי שנה לעובדים "יציבים" הזכאים להתאגד - אבל רק 300 נבחרים יקבלו "קביעות". עד כה, עובדים היו במעמד "זמני" למשך 4 שנים. על פי ההסכם, מכסת העובדים היציבים לא תעלה על 2,000 בכל רגע נתון. הבונוס יינתן בתשואה של 14% על ההון, במקום 10%, וגובהו המירבי יגדל ביחס לקיים היום. העובדים יוכלו לעבוד יום בשבוע מהבית.
מספר עובדים: כ-5,000 עובדים, מתוכם 2,900 בקביעות

בנק לאומי

סטטוס: בסוף אוגוסט נחתם הסכם זמני בעקבות סכסוך עבודה עליו הכריז הוועד. סוכם כי עד לסוף השנה יוענקו במצטבר 40-45 קביעויות לעובדים, כדי לשמור על עובדים ותיקים. בנוסף יוצע לעד 40 עובדים לעבור להעסקה בהסכם קיבוצי להעסקת עובדי טכנולוגיה. עובדי הבנק יכולים לעבוד יום מהבית לאור מגפת הקורונה והנושא על הפרק. סכסוך העבודה סביב ההיברידיות טרם בוטל.
מספר עובדים: כ-8,000 עובדים, מתוכם על פי הערכות כ-6,000 בקביעות 

בנק הבינלאומי

סטטוס: מרבית העובדים הם קבועים. בבנק יש הסכם עבודה קיבוצי בתוקף. נציין כי ההסכם צמוד כ'טייס אוטומטי' להסכם של בל"ל (בנק לאומי לישראל), מלבד נושא הבונוס. באשר לעבודה מהבית, אין נכון להיום מדיניות המעניקה לעובדים את היכולת לעבודה מהבית. מרבית העובדים, כמו בכל המערכת הבנקאית, הם עובדי סניפים כך שבפועל יתקשו לעבוד מהבית, אך מבחינה ביצועית אפשרות כזו קיימת.
מספר עובדים: 3,700 נכון לסוף 2020

בנק מזרחי טפחות

סטטוס: ועד העובדים וההנהלה מנהלים מזה תקופה מגעים לחתימה על הסכם חדש מול העובדים, כיוון שההסכם הקיים יסתיים בסוף השבוע (סוף 2021). סביר להניח שהעובדים יזכו לבונוסים ולתוספות שכר כמו ביתר הבנקים, וידרשו במקביל לצמצם את ההתייעלות. לא ברור מה יעלה ביחס לקביעות ולעבודה מהבית של עובדי הבנק.
מספר עובדים: 6,700 נכון לסוף 2020

עוד כתבות

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח בירידות שערים ● מיטב: הצריכה הפרטית עלתה והקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא מחפש הזדמנויות בהודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק" ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

קובי מרנקו, מנכ''ל Arbe / צילום: דיוויד גראב

המניה קרסה בוול סטריט וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת אחזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר