גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ערכתי המון ראיונות לעובדים וזו היתה הפעם הראשונה שמישהו הגיע עם פרספקטיבה כל כך שונה, שאמרתי - וואו"

תוכנית MasaTech של ארגון מסע מביאה לישראל צעירים יהודים בעלי ניסיון בתחומם ששואפים לעבוד במשך תקופה בתעשיית ההייטק המקומית ולהתקדם בקריירה ● המעסיקים מרוויחים כוח אדם איכותי עם אוריינטציה בינלאומית בתפקידים מבוקשים כמו מתכנתים, אנשי דאטה, שיווק ומכירות

תוכנית MasaTech. מייצרת הצעת ערך לצעירים יהודים מרחבי העולם וגם למעסיקים מקומיים / צילום: ארגון מסע
תוכנית MasaTech. מייצרת הצעת ערך לצעירים יהודים מרחבי העולם וגם למעסיקים מקומיים / צילום: ארגון מסע

הכתבה בשיתוף ארגון מסע

במקביל להתקדמות הגדולה של קטר ההייטק המקומי, מדינת ישראל היא גם יעד אטרקטיבי לצעירים יהודים מרחבי העולם שמבקשים להגשים בה שאיפה כפולה: הזנקה של הקריירה וחיבור לשורשים היהודים, התרבות וההיסטוריה. בין אם לזמן מוגבל ובין אם לשם עלייה. חלק מהם עושים זאת באמצעות ארגון "מסע", שנוסד על ידי הסוכנות היהודית וממשלת ישראל. הארגון מציע תוכניות פיתוח אישי ומקצועי ליהודי התפוצות המגיעים לארץ לתקופה קצובה מראש. מעבר להגשמה האישית, אותם צעירים מביאים ערך לתעשיית ההייטק בה הם משתלבים, שמגיע בדמות ניסיון ואוריינטציה בינלאומית.

ג'ונאס ביטון (26), בעל תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב עובד כחוקר AI בחברת לייטריקס (Lightricks), המייצרת אפליקציות לעיבוד תמונה וסרטים. הוא הגיע לישראל במסגרת מסע לפני כארבעה חודשים מפריז.

ביטון נרשם לתוכנית ייחודית של ארגון מסע - MasaTech; תוכנית יוקרתית המחברת אנשי מקצוע טכנולוגיים מרחבי העולם עם חברות טכנולוגיה ישראליות מובילות וחדשניות. ידעתי שדרך MasaTech, אקבל את התמיכה הטובה ביותר בתהליך", אומר ביטון. הוא מספר כי התהליך מול מסע החל במציאת עבודה וחיבור עם חברות ישראליות כשעדיין שהה בצרפת, המשיך עם עזרה בהנפקת ויזת העבודה עבורו וכן בסיוע במציאות דיור בירושלים, בביטוח רפואי, בהזדמנויות חינוכיות ובמעטפת קהילתית וחברתית של צעירים יהודים מחו"ל שלוקחים חלק בתוכנית. "יש לנו לפחות שני מפגשים קהילתיים מטעם מסע בחודש", הוא מציין.

את הניסיון הראשוני בעבודה רכש ביטון מחוץ לצרפת. "אחרי שגדלתי בפריז, רציתי לגלות עולם יחד עם כל החברים שלי. היה לי חשוב לצבור חוויות בינלאומיות", הוא מספר. "לכן אחרי הלימודים עברתי לסינגפור ועבדתי שם תקופה. העשייה שם שונה מזו שבצרפת וגם מזו שבישראל. עבדתי על פרויקטים שיש להם נגיעה לכל העולם. לאחר מכן, החלטתי שזה הזמן הנכון להגיע לארץ. שלחתי קורות חיים לכמה חברות ועברתי מספר ראיונות. בסוף בחרתי ב-Lightricks כי אני אוהב את האפליקציות שלה ואת מה שעושים בחברה; מתאים לי גם לעבוד בחברה בינלאומית, עם אינטרקציות יומיומיות עם אנשים ממגוון מקומות בעולם".

לקבלת פרטים נוספים על תוכנית MasaTech הקליקו כאן>>

"ניסיון ותפיסה אחרים לחלוטין"

שקד זיכלינסקי, Head of Recommendations בלייטריקס הוא ראש הצוות שקלט את ביטון לעבודה. "מצד אחד, ג'ונאס עבר תהליך רגיל לחלוטין, כמו כולם. הוא התקבל בזכות הכישורים שלו והניסיון שהוא מביא", אומר זיכלינסקי. "חשוב לי גם לציין שהוא לוקח חלק באחד הפרוייקטים הכי מרכזיים בחברה - הקמת הבית שהופך אותנו מיצרנית אפליקציות לפלטפורמה שכל יצרני התוכן נמצאים בה", הוא מוסיף.

ג'ונאס ביטון, חוקר AI, לייטריקס ושקד זיכלינסקי, Head of Recommendations, לייטריקס / צילום: ארגון מסע

מהצד השני, לדברי זיכלינסקי, לא ניתן להתעלם מהעובדה כי מדובר בצעיר יהודי שהגיע מחו"ל, עם ניסיון, הכשרה מקצועית ופרספקטיבה תרבותית אחרת - והתרומה שלו לחברה גדולה מאד בשל כך: "זה התחיל בשלב קורות החיים. הפרויקטים שג'ונאס עבד עליהם בסינגפור - הם כאלו שלא רואים בישראל. מדובר בחברות שעושות דברים שונים לחלוטין ומדהים להביא אנשים כאלה אלינו, לחברה, עם ניסיון ותפיסה אחרים לחלוטין".

"אני זוכר את השלב הסופי בראיון העבודה של ג'ונאס", משתף זיכלינסקי. "ישבתי עם ה-VP והגיע השלב שבו המרואיין שואל אותנו שאלות. עובדים ישראלים שואלים על הכיוון של האפליקציה, לאן היא מתפתחת ואופציות לעתיד. ג'ונאס שאל שאלה שנוגעת ישירות לחוויית משתמש: 'אם אנחנו מפתחים אפליקציה לעריכת תמונות בווידאו, אבל בסופו של דבר מצלמים תמונה מחוץ לאפליקציה ואז מעלים אותה - למה לא לעשות כפתור צילום ישירות באפליקציה?' ערכתי המון ראיונות לעובדים וזו היתה הפעם הראשונה שמישהו הגיע עם פרספקטיבה כל כך שונה, אמרתי לעצמי - וואו". זיכלינסקי מדגיש בנוסף כי כחברה שחשוב לה הגיוון, יש ערך מוסף לכך שמסביב לשולחן יושב מישהו שיכול לתרום לכך במישור התרבותי.

"אנחנו יודעים לייצר את החיבורים המדויקים"

ארגון מסע מביא לישראל מדי שנה כ-12 אלף צעירים יהודים מרחבי העולם. מתוכם, חלקם מגיעים להתמחות וחלקם להעסקה לתקופה קצובה של 9-12 חודשים ואפילו למטרות עלייה. לאחרונה, ייסד הארגון את תוכנית MasaTech. במסגרת התוכנית הלאומית, צפויים להגיע לישראל מרחבי העולם מדי שנה מאות מפתחים ומהנדסי תוכנה, שישתלבו בחברות מובילות בשוק ההייטק הישראלי.

התוכנית, שגובשה בשיתוף עם המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, מאפשרת את התהליך המזורז שבמסגרתו צעירים יהודים עובדים בישראל בשכר מלא, ללא היטל עובדים זרים בחברות הקולטות.

"הקמנו את Masatech כדי לייצר הצעת ערך אטרקטיבית עבור צעירים יהודים בעלי ניסיון שמחפשים חוויה מקצועית בינלאומית. מדובר בתוכנית יוקרתית, המותאמת לבעלי ניסיון של שלוש שנים לפחות בתחומם", אומר מאור לוטן, מנהל תחום קריירה וטק בארגון מסע. "המשתתפים בתוכנית עוסקים בכל מקצועות תעשיית ההייטק - החל ממקצועות טכנולוגיים כגון תכנות והנדסת תוכנה ועד בעלי ניסיון בפיתוח עסקי, שיווק ומכירות".

לדברי לוטן, "אנחנו חיים את השטח ונותנים מענה הן לצרכים והן לביקושים בשוק. בגלל הקשר הקרוב שלנו עם מאות מעסיקים ועם עשרות אלפי צעירים יהודים - אנחנו יודעים לייצר את החיבורים המדויקים". דוגמה לכך שהוא מביא היא הפנייה לדוברי שפות מגוונות כגון איטלקית, גרמנית צרפתית וספרדית. "זה צורך מרכזי שעלה אצל מעסיקים מתוך רצון להיפתח לשווקים נוספים באירופה ובאמריקה הלטינית".

מאז החלה לפעול תוכנית Masatech נקלטו באמצעותה עובדים בעלי ניסיון בחברות הייטק וסטארט-אפ ישראליות, כמו Citibank ,Hyro וכמובן Lightricks. במסע מספרים כי 2021 הייתה שנת שיא עם גידול של 150% לכלל מסלולי קריירה שפועלים במסגרת הארגון.

וחזרה לביטון וזיכלינסקי - הם מבחינתם ממשיכים הלאה לטווח הרחוק. "זה עוד מוקדם, אבל אני רואה את העתיד שלי בחברה בשיפור עצמי ותרומה לטכנולוגיה שהיא מייצרת", אומר ביטון. "אני רוצה להמשיך כאן ולעשות את מה שאני אוהב במדינה שאני אוהב", הוא מסכם.

לקבלת פרטים נוספים על תוכנית MasaTech הקליקו כאן>>

עוד כתבות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח