גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר זינוק של 2,600% במניה: האם החברה הביטחונית ראדא תהפוך יעד רכישה?

יצרנית המכ"מים הטקטיים שנסחרת בשווי 640 מיליון דולר שכרה אשתקד בנק השקעות לבחינת אפשרויות ● היו"ר: "ראדא יושבת בשווקים חמים ומכאן כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה"

המכ''מ שראדא מספקת לצבא ארה''ב / צילום: צבא ארה''ב
המכ''מ שראדא מספקת לצבא ארה''ב / צילום: צבא ארה''ב

הימים האחרונים היו טובים למניות החברות הביטחוניות ברחבי העולם: המלחמה שפרצה באוקראינה צפויה לפי כל ההערכות להגדיל את תקציבי הביטחון של המדינות השונות, בפרט באירופה, והחברות הביטחוניות צפויות ליהנות מצמיחה.

בישראל, החברה הביטחונית הבולטת בשוק הציבורי היא אלביט מערכות שמנייתה הגיעה לשיא, המשקף לחברה שווי של קרוב ל-10 מיליארד דולר. במקביל, גם ראדא , חברה ציבורית קטנה בהרבה, נהנית מהמצב ומנייתה קפצה בתחילת השבוע. לאחר עלייה של יותר מ-2500% בשווי המניה ב-6 השנים האחרונות נסחרת ראדא בשווי של כ-640 מיליון דולר.

האם ראדא צפויה להפוך כעת יעד לרכישה? לגלובס נודע כי אשתקד מינתה החברה בנק השקעות כדי לבחון את האפשרויות העומדות בפניה. היו"ר הפעיל של דירקטוריון ראדא, יוסי בן-שלום, מסר בתגובה כי הוא אינו יכול להתייחס לנושא, והוסיף: "ראדא היא חברה שעושה טוב, יושבת בשווקים חמים, בטח בימים אלה, ומכאן כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה". מחברת ראדא עצמה לא נמסרה תגובה.

ראדא היא חברה ותיקה, שלאורך רוב שנות הפעילות שלה פעלה בתחום פתרונות האוויוניקה (מערכות לכלי טיס). לפני למעלה מעשור נכנסה החברה לתחום חדש, בו היא מייצרת ומשווקת מכ"מים טקטיים שמיועדים לכוחות המתמרנים.

מדובר במכ"מים שנמצאים על כלי הרכב של הכוחות, ופועלים תוך כדי תנועה. בכך הם מגינים על הכוחות הגנה אקטיבית, למשל מפני פצמ"רים או רחפנים שעלולים לתקוף אותם; החברה גם מציעה גילוי אווירי בטווחים טקטיים קצרים. במקביל, ראדא ממשיכה לפעול גם בתחום המסורתי שלה.

יוסי בן שלום, מבעלי DBSI / צילום: תמר מצפי

עוד לא מיצתה את הפוטנציאל בשווקים

הכנסותיה של ראדא ב-2021 צמחו ב-54% בהשוואה ל-2020 והסתכמו ב-117 מיליון דולר, עם EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) בסך 27.3 מיליון דולר, עלייה מ-9.7 מיליון דולר ב-2020.

שולי ה-EBITDA התרחבו משמעותית, מ-13% ל-23%. לפני כחודש וחצי ערכה החברה כנס משקיעים בו הציגה את אסטרטגיית הצמיחה שלה לטווח הארוך. היא ציינה שב-2020 היא צופה הכנסות של 140 מיליון דולר, צמיחה של כ-20% ביחס ל-2021, והציבה לעצמה יעד הכנסות אורגניות שנתיות של 250 מיליון דולר תוך 3-4 שנים - יותר מהכפלה של ההכנסות לעומת 2021.

החברה צופה שהחל מ-2023 תהיה תרומה משמעותית להכנסותיה ממכירת הגנה אקטיבית (APS). עוד קודם לכן, ב-2022 יתמכו בהכנסות שוקי ה-SHORAD - מערכות הגנה אוויריות לטווח קצר, וה-Point Defense - הגנת מתקנים ובסיסים.

מכל אלה עולה כי עבור קונה פוטנציאלי עשויה ראדא להיות יעד רכישה מעניין - חברה שפועלת בשווקים הנהנים מצמיחה, שהכנסותיה צומחות והיא עוד לא מיצתה את הפוטנציאל בשווקים שאליהם היא פונה. 

 

הייתה במשבר נזילות עד כניסת DBSI

זה לא היה המצב עד לפני מספר שנים. בתחילת 2016 ראדא עמדה מול משבר נזילות שהגביל משמעותית את פעילותה. חברת ההשקעות הפרטית DBSI של יוסי בן-שלום וברק דותן זיהתה את ההזדמנות ורכשה את השליטה בחברה, בהשקעה ראשונית של 4 מיליון דולר ובהשקעה מצטברת של פחות מ-13 מיליון דולר לאורך השנים.

רכישת המניות הראשונית הייתה במחיר של פחות מחצי סנט למניה (מתואם לאיחוד הון שבוצע מאז). DBSI הובילה מהלך התייעלות והצפת ערך בשיתוף עם המנכ"ל שהצטרף לחברה, דב סלע. מניית ראדא זינקה בחדות על רקע מהלכים אלה עד לשיא של 14.4 דולר לפני כשנה, וכ-13 דולר כיום - תשואה של 2,600% מאז 2016.

בתחילת 2021 נרשמה המניה למסחר דואלי גם בבורסה בתל אביב, במקביל לנאסד"ק.
DBSI ניצלה את הגאות במניה ומימשה מניות ראדא בסכום מצטבר של כמעט 80 מיליון דולר לאורך התקופה. בסוף מאי 2021 היא הפסיקה להיות בעלת עניין בחברה, כשירדה להחזקה של כ-4% מהמניות, ששוויין עמד אז על כ-23 מיליון דולר, כלומר בסך הכול היא עשתה תשואה של פי 7 על השקעתה בחברה.

למרות ש-DBSI כבר אינה בעלת עניין בחברה, בן-שלום נותר היו"ר הפעיל. אם אכן החברה תימכר, זה יהיה "שידור חוזר" של מקרה אחר שקרה לבן-שלום ו-DBSI - לפני 8 שנים נמכרה חברת סימטרון, שפיתחה תוכנות לעיצוב מוצרים, לחברה האמריקאית 3D Systems תמורת 97 מיליון דולר. DBSI, שהייתה בעלת השליטה בחברה, מכרה עוד קודם לכן את יתרת ההחזקות שלה בה ברווח - אך לא גבוה כפי שהיה במכירה עצמה, ובן-שלום נשאר יו"ר החברה עד למכירתה.

בראדא אין כיום בעל שליטה, ומחזיקים בה מספר גופים מוסדיים, בהם Wellington ופרנקלין מארה"ב עם 6.7% ו-6% מהמניות, בהתאמה, והפניקס עם 8.6%.

עוד כתבות

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?