גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלי הסכמות בקואליציה: שר האוצר חתם על צו להורדה חלקית של המכסים בחקלאות

הרפורמה בענף החקלאות: שרי האוצר והחקלאות הכריזו על הורדה חלקית של מכסים, בעיקר על מוצרים שהגידול שלהם בארץ מצומצם ● עוד בהודעת ליברמן: הכפלת מענק העבודה וצעדים נוספים להורדת יוקר המחיה ● ליברמן על ההתנגדות בקואליציה לרפורמה: "חבל שיאיר גולן לא ממשיך בקריירה הצבאית"

שר האוצר אביגדור ליברמן במסיבת העיתונאים, היום / צילום: סיון שחור, ענבה, לע''מ
שר האוצר אביגדור ליברמן במסיבת העיתונאים, היום / צילום: סיון שחור, ענבה, לע''מ

שר האוצר אביגדור ליברמן ושר החקלאות עודד פורר כינסו הבוקר (ג') מסיבת עיתונאים מיוחדת שבה הודיעו כי ליברמן חתם על צו שמוריד את המכסים על חלק מהפירות והירקות. יצוין כי הצו נכנס לתוקף באופן מיידי, מפני שהוא כבר פורסם להערות הציבור. הכנסת, אם תרצה לבטל אותו, תידרש לעשות זאת אחרי הפגרה. לפי הודעת משרד האוצר, סך החיסכון לצרכן הישראלי צפוי לעמוד על כ-820 שקל בשנה - לכל משק בית.

במסיבת העיתונאים הציג ליברמן גם את העקרונות לתקציב 2023-20024, שיובא לדבריו לאישור הממשלה ביוני ולאישור הכנסת בספטמבר, ואת ארבעת הצעדים המרכזיים שלו להורדת יוקר המחיה, שפורטו על ידי אנשי משרדו, ביניהם צו הורדת המכסים בחקלאות.

שר החקלאות עודד פורר הציג את הרפורמה בחקלאות ואמר: "נפגשנו עם החקלאים והנציגויות השונות וחלק מההערות הוטמעו ברפורמה. לנו יש מחויבות קודם כל לאזרחי ישראל והרפורמה שנציג בחלק של הורדת המכסים מביאה לידי ביטוי את היכולת שלנו לדאוג לאזרחים ולחקלאים גם יחד".

פורר הציג בקווים כלליים את המכסים שירדו באופן מיידי: "המכסים ירדו על מה שכמעט לא מגדלים בישראל ועל מה שעובר ליצוא במספרים גדולים: אננס, אבוקדו, שום, שעועית, אפונה, תאנים, פטריות, גויאבה, חמוציות, ליצ'י, שסק, מנגו, דשנים, חומרי הדברה ועוד. זה יעשה טוב ל-9 מיליון אזרחים ול-7,000 חקלאים".

שר החקלאות עודד פורר במסיבת העיתונאים, היום / צילום: סיון שחור, ענבה, לע''מ

לדברי פורר, יתר המכסים על פירות וירקות טריים, קפואים ומשומרים, יופחתו באופן הדרגתי על פני חמש שנים כדי לשמור על החקלאות המקומית ולאפשר תקופת הסתגלות.

פורר התייחס למסקנות הוועדה בראשות מנכ"ל משרד הכלכלה ואמר כי הנתונים מראים ש"ככה אי אפשר להמשיך. המחירים הגבוהים והייצור נותר זהה במשך 20 שנה. אנחנו חייבים להוציא את הרפורמה לדרך גם כדי להוזיל מחירים וגם כדי להציל את החקלאות הישראלית. אם נישאר במקום נחזור אחורה. 22 שנה נשארים באותו מצב וחושבים שהכול בסדר ואת המחיר משלמים אזרחי ישראל. הדוח של משרד הכלכלה מראה כי על כל 10 שקלים שהאזרח משלם על פירות וירקות כמעט 6.5 שקלים הולכים למקטע החקלאי. אני רוצה שהחקלאים ירוויחו הרבה אבל הם ישיגו אותו רק על ידי התייעלות וחדשנות ולא על ידי העלאת המחיר לצרכנים".

פורר הוסיף כי "תהיה תמיכה ישירה בענף הצומח של 420 מיליון בשנה, מענקי השקעות וחדשנות לחקלאים בגובה 2.6 מיליארד שקל, חוק לעידוד השקעות הון בחקלאות, סימון התוצרת המקומית והגדלת מכסת העובדים הזרים בתוספת של 6,000 עובדים. לצד כל זה נפחית מכסים. אחרי המשא-ומתן שהתקיים הטמענו את ההערות בצו עליו חתם שר האוצר - שמרנו על עוטף עזה, העברה והגליל. זו רפורמה שמתבצעת בהדרגה על פני 5 שנים ובאזורים האלה עשינו הליך הרבה יותר מתון".

מנהל רשות המסים ערן יעקב הציג את תוכנית המענקים לעסקים שתיכנס לתוקף רק לאחר חקיקה, כלומר בעוד חודשיים לפחות - בעקבות האומיקרון אותה כינה: "מענה דיפרנציאלי בהתאם למחזור והיקף הפגיעה, מיקוד בעסקים קטנים שנפגעו לאורך תקופת הקורונה".

ערן ציין גם את תוכנית האוצר להכפלת מענקי העבודה (מס הכנסה שלילי) שלדבריו יתנו "סיוע למעל 300 אלף אנשים עובדים. הבשורה היא שהמענק יהיה 40% ולא 20% והתשלומים יוקדמו כדי לגשר על הפער התזרימי שנוצר כתוצאה מיוקר המחיה. הם יוקדמו ל-15 ביולי - עוד 1,600 שקל במקום 4,000 שקל המענק הנוכחי".

מנהל רשות המסים ערן יעקב במסיבת העיתונאים, היום / צילום: סיון שחור, ענבה, לע''מ

מנכ"ל משרד האוצר רם בלניקוב הציג צעדים להפחתת הריכוזיות בשוק המזון: "איסור על פגיעה ביבוא מקביל - מזהים גורמים שפוגעים באפשרות לעשות יבוא מקביל, ואנחנו מתכוונים להביא לחקיקה שתאסור פגיעה ביבוא מקביל. מי שייתפס כפוגע ביבוא מקביל, יוטלו עליו קנסות משמעותיים ויותר מכך. אנחנו מתכוונים להגביל מיזוגים של ספקי מזון גדולים. היו מיזוגים בשנים האחרונות וזה הוביל לעליית מחירים אנחנו רוצים להכביד עד כדי לאסור מיזוגים של ספקי מזון גדולים. נקשיח תנאים בהסדרי הפצה של ספקי המזון שהם כעת מכבידים על השחקנים הקטנים, לרבות בחינת האפשרות להתערב בסידורי המדפים. עד כדי כך. היום בחוק ניתן לתאם מחירים בחקלאות לטובת הספק ולרעת הצרכן, אנחנו רוצים לבטל את ההחרגה הזו שתאפשר תחרות גדולה יותר".

מנכ''ל משרד האוצר רם בלינקוב במסיבת העיתונאים, היום / צילום: סיון שחור, ענבה, לע''מ

מכפילים את מענק העבודה וצעדים נוספים להורדת יוקר המחיה

ליברמן פתח את מסיבת העיתונאים בהצגת נתונים כלכליים של מדינת ישראל וצחק: "מקווה שהקניונים לא יבקשו פיצוי על ביטול הסגר. ביקרתי השבוע בנתב"ג, זה נראה כמו בימים הטובים". לאחר מכן עבר ליברמן להציג את יעדי התקציב הבא: "מטרות תקציב 23-24: הגדלת הכנסות - בלי הגדלת הכנסות לא נוכל לתמוך או לממן יוזמות שאנחנו מתכננים; הפחתת יוקר המחיה - אין קסמים. אני חותם היום על הצו ונציג את הרפורמה בחקלאות, הכנסת רשתות גדולות להגברת התחרות, ביטול מכסים על הדגים והבשר ובהמשך על הבטריות לרכבים. כל זה מאבק יומיומי על הורדת יוקר המחיה; הנושא השלישי בתקציב: צמצום פערים בחברה הישראלית; והנושא האחרון: חיזוק מעמד הביניים. המגמות האלה יימשכו גם בתקציב הבא".

"בשני ביוני התקציב יאושר בממשלה וב-21.9 יאושר בקריאה שלישית במליאה" הצהיר ליברמן.

ליברמן עבר לסקור נתוני ירידת מחירים לעומת עליית השכר והכריז על הפתעה חדשה מכיוון האוצר: הכפלת מענק העבודה בתוכנית הכלכלית - במקום 800 שקל - 1,600 שקל. במצגת שהציג הראה ארבעה צעדים: רפורמה בחקלאות שתוזיל את מחירי הפירות והירקות, הכפלת התוספת למענק עבודה בתוכנית הכלכלית, מענק לעסקים שנפגעו מהאומיקרון והגברת התחרות בענף המזון.

ליברמן אמר: "אני מצטער על כך שהכנסת לא מוצאת לנכון להתכנס ולאשר את התוכנית הכלכלית. אני עושה את זה כדי לבוא לקראת ראשי הוועדות שנפגשו איתי. כל זה מחייב חקיקה והאופוזיציה דאגה שלממשלה לא יהיו הישגים אבל ככה פוגעים באזרחים".

ליברמן ופורר בחרו היטב את מועד ההודעה בזמן פגרת הכנסת, שכן כעת לא ניתן לבלום אותה באמצעות מחאות פוליטיות או מרד הצבעות בכנסת. הצווים שיפורסמו בנושא לא מצריכים אישור מיידי של הכנסת, אולם לפי חוות-דעתה של היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק יוכלו חברי הכנסת להגיש התנגדות לצווים ולדרוש דיון מליאה שבו יוכלו להצביע עליה בתוך חודשיים מיום פרסומם. כעת השאלה האם חברי העבודה וכחול לבן מתכוונים לדרוש כינוס פגרה מיוחד ובו לבטל את הרפורמה של שותפיהם לממשלה.

בתגובה לשאלה על ההתנגדות בקואליציה לרפורמה בענף החקלאות אמר ליברמן: "אני מאוד מעריך את סגן שרת הכלכלה. יאיר גולן הוא לוחם מצוין ותרם הרבה לביטחון ישראל, הרבה פחות לכנסת ישראל. חבל שהוא לא ממשיך בקריירה הצבאית. הרפורמה בחקלאות היא לא משהו שלא ידעו עליו. זה הופיע בתקציב 21-22, ניסינו לנהל משא-ומתן עם כל הארגונים החקלאיים והלובי החקלאי בכנסת ולצערי לא הצלחנו להגיע להסכמות כי הייתה התנהלות כוחנית מצד חברי הכנסת. זה לא ירתיע אותנו כי אנחנו פועלים לטובת האזרח".

על הורדת מחירי הדלק אמר ליברמן: "אני מתחיל כל בוקר בצפייה בערוץ הדיכאון, בלומברג, רואים את כל המדדים אדומים. ולכן אמרתי אנחנו באמצע רעידת אדמה וזה לא הזמן לעשות שפכטל לבית. אנחנו צריכים לנשום עמוק ולראות שהמערכת מתייצבת ואז לראות מה אנחנו עושים. כבר ראינו קפיצות מהסוג הזה. היעד בתקציב הוא הגדלת ההכנסות, לוותר על הבלו? היינו צריכים להיות על קרקע בטוחה כדי לבצע את זה".

ליברמן נשאל על ההתבטאות שלו אתמול בממשלה כשהגיב לדברי שרת הפנים איילת שקד שאמרה "ראשי הערים רוצים את האוקראינים". ליברמן אמר בתגובה: "חלק רוצה רק את האוקראיניות". היום אמר ליברמן: "הדברים נאמרו בבדיחות-דעת. הייתה ישיבת ממשלה מאוד מתוחה, ורציתי קצת לשחרר את המתח. הבדיחה לא הייתה מוצלחת, ומיד התנצלתי. היו שם בדיחות מוצלחות יותר".

בתגובה לשאלת גלובס על הבטחותיו לשוב למשא-ומתן עם חברי הכנסת ואמר ליברמן: "הם ביקשו שנשב איתם. נפגשתי עם הארגונים והנציגים. אי אפשר לנהל משא-ומתן מול שמונה חברי כנסת - כל אחד מייצג קבוצה אחרת. אמרנו להם תחליטו על אחד שינהל את המשא-ומתן בשם הלובי החקלאי והם לא הצליחו להסכים על נציג אחד. במצב כזה אי אפשר לנהל איתכם משא-ומתן רציני ככה".

בתגובה לשאלה מה יעשה כאשר בעוד חודשיים יבטלו בהצבעה במליאה את הצו אמר ליברמן: "הכל אפשרי. המחויבות שלי לפעול למען אזרחי ישראל. אי אפשר לדבר על מאבק ביוקר מחיה ולטרפד רפורמה שנועדה להוזיל את יוקר המחיה. הרפורמה נועדה קודם כל לשדרג את החקלאות הישראלית. שמנו 180 מיליון שקל בשנה להשקעה במו"פ והפיכת החקלאות הישראלית לסטארט אפ".

מסקנות הביניים של הוועדה לבדיקת פערי התיווך

ההחלטה של השרים ליברמן ופורר מגיעה בעקבות פרסום מסקנות הביניים של הוועדה לבדיקת פערי התיווך לצרכן אתמול (ב'). מהממצאים שפורסמו על ידי הוועדה, עולה כי הפדיון של החקלאי מהפירות והירקות הטריים עומד על 64%, כשהיתרה של 36% מיוחסת למקטע שנותר אצל הקמעונאי. מדובר על פדיון בלבד ולא על הרווח הנקי שנשאר לחקלאי לאחר ההוצאות, ועל כן גורמים המעורים בנושא מתחו ביקורת על כך שהוועדה לא ניתחה את שורת הרווח של החקלאי שתאפשר לעמוד באופן מיטבי יותר על סוגיית המחירים הגבוהים.

עוד עולה מהבדיקה שערכה הוועדה כי כאשר סיטונאי מתווך בין קמעונאי לחקלאי, התרומה הממוצעת למחיר לצרכן של המקטע החקלאי יורדת ל-57%, המקטע הסיטונאי תורם למחיר לצרכן 18% בממוצע והמקטע הקמעונאי יורד ל-25%. כך על כל 10 שקלים ששילמו הצרכנים לקמעונאי באותה השנה, כ-6.4 שקלים שולמו למקטע החקלאי וכ-3.6 שולמו למקטע הקמעונאי.

תגובות: בקואליציה ובארגוני החקלאים תוקפים

בקואליציה מיהרו לתקוף את ליברמן ופורר לאחר מסיבת העיתונאים. יו"ר סיעת העבודה רם שפע צייץ: "‏הבנתי ששרי האוצר והחקלאות חושבים שהם יכולים ללכת להתעמת עם חצי מהקואליציה, להפר התחייבויות והסכמים ולפעול חד צדדית. מעכשיו, לא רק הרס החקלאות הישראלית, אלא גם יציבות הקואליציה והאמון בתוכה היא על אחריותם בלבד".

סגן שר הביטחון ח״כ אלון שוסטר מסר בתגובה: "ההחלטה של שרי האוצר והחקלאות לצאת לרפורמה בחקלאות באופן חד צדדי היא פסולה, בלתי מידתית ומסוכנת להבטחת ביטחון המזון של מדינת ישראל ולא תוביל לשום הורדת מחירים לצרכן".

גם בארגוני החקלאים זעמו על מחטף הצגת הרפורמה. אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אמר בתגובה: "המהלך החד-צדדי של ליברמן ופורר יחריב את החקלאות הישראלית, והוא מצטרף לדוח השקרי שהופץ אתמול. אני מקווה שחברי הכנסת מהקואליציה והאופוזציה יהיו יותר פטריוטיים משרי האוצר והחקלאות. המהלך הזה יביא לחורבן והרס החקלאות בעוטף עזה, בגליל ובגולן, ובמקביל - לא יביא להורדת מחירים לצרכנים ולא יוריד את יוקר המחיה לאזרחים".

יו"ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ"ל תנועת המושבים, עמית יפרח, אמר: "ליברמן פועל להפיכת ישראל למדינה ללא חקלאות וללא יכולת עצמאית לייצור עצמי וביטחון מזון. במלחמה נגד החקלאים יש מפסיד אחד והוא הצרכן. הכל מסך עשן אחד גדול! ליברמן פועל להפיכת ישראל למדינה ללא חקלאות וללא יכולת עצמאית לייצור עצמי וביטחון מזו. והכל בחסות יוקר המחיה שאינו קשור כלל לפירות וירקות אלא בעיקר בדיור, בחשמל, בארנונה, בדלק שמשלמים אזרחי המדינה.

"אני קורא לראש הממשלה נפתלי בנט- אל תיתן לחיזבאללה לנצח את חקלאי הגליל ואל תיתן לחמאס לנצח את חקלאי עוטף עזה. עצור את הרפורמה החד צדדית הזו אשר תשמיד אלפי משקים חקלאיים ותפגע בצרכן״.

שרה עברון מזכ"לית הקיבוץ הדתי אמרה: "אנו חשים מכה כואבת של חוסר אמון ואובדן אמונה בהתיישבות החקלאית בארץ ישראל עם פרסומו של הדוח המעוות על פער התיווך בחקלאות. פער התיווך הוא נושא כאוב לחקלאי ישראל שנים רבות. חקלאי המגדל במשך חצי שנה ויותר גידול מסוים, שוטף אותו, ממיין אותו, אורז אותו, מאחסן אותו, מוכר אותו לרשת ביום ראשון בשקל לק"ג ורואה את המוצר שלו ביום שני בשלושה שקלים לק"ג מרגיש את חוסר הצדק".

אלעד מלכא, מנכ"ל הלובי הציבורי "האינטרס שלנו" היה דווקא מהמברכים. לדבריו, "אנו מברכים את השרים ליברמן ופורר על הפחתת המכסים. מדובר בצעד גדול לצרכן הישראלי ולמשק כולו, שיעודד תחרות, הוזלת מחירים וצמיחה מחודשת בענף החקלאות. עכשיו נותר לתקן את תקנות הגנת הצומח כדי להשלים את המהלך".

עוד כתבות

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת הבנייה בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

ראש המיליציה העזתית: "אין מניעה מעימות עם חמאס וממלחמת אחים"

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה